منظور از ساختاربندی این است که اول تعیین کنیم قرار است درباره چه چیزهایی بنویسیم؟
موضوعات را مرتب کنید و بعد درباره هر کدام به هر میزان که لازم است، مطلب بنویسید. شاید هم راحتتر باشید که ابتدا بنویسید و سپس عناوین را مرتب کنید. ریش و قیچی دست خودتان.
برای ساختاربندی نوشتههایتان میتوانید از «نقشه ذهنی» یا «مایندمپ» هم استفاده کنید. این روش بسیار حرفهای و مبتنی بر ساختار یادگیری مغز است. نقشه ذهنی را به صورت دستی یا به کمک نرمافزار بکشید. نرمافزارهای I mind map و Xmind بهترین نمونههای نرمافزارهای ترسیم نقشه ذهنی هستند.
نقشه ذهنی به صورت دستی، موضوع کلی نوشته خود را در مرکز بنویسید و دایرهای به دور آن رسم کنید. سپس ۴ الی ۷ موضوع اصلی مطلبتان را به ترتیب در جهت عقربههای ساعت در اطراف دایره مرکزی با کمی فاصله بنویسید و آنها را با خطوط منحنی به دایره وصل کنید. بهتر است هر خط رنگ متفاوتی داشته باشد. سپس زیرعنوانهای هر موضوع اصلی را در کنار آنها بنویسید و با خطوط منحنی به موضوع مربوطه وصل کنید.
انتخاب سبک اشتباه در نویسندگی
مشخص کردن استفاده از سبک خبری یا علمی و ...
اگر خیلی ادیبانه و هنری قلم زدن نوشتن را سخت میکند ساده نوشتن
مطالعه کتابها یا مقالات با موضوع «سبکهای نویسندگی»
تمرکز کم
برخی از عوامل محیطی اعلانهای تلفن همراه، روشنبودن رادیو یا تلویزیون، بازبودن نرمافزارهای پیغامرسان مانند تلگرام، سر و صدای اطرافیان و چیزهایی مثل این.
برخی دیگر از عوامل حواسپرتی به ذهن و تفکرات ما مربوط میشود. اتفاقی روزانه یا حرف کسی ذهن ما را درگیر کرده است. استرس انجام کاری را داریم و غیره.
برخی از تمرینهای ریلکسیشن در کمتر از ۱۰ دقیقه حال شما را بهتر میکند.
محیط کتابخانه
خستگی زیاد
گاهی اوقات کارها و فعالیتهای روزانه چنان ما را خسته میکنند که حتی توان حرفزدن هم نداریم تا برسد به نوشتن!
گرسنگی، ضعف عضلانی، بیخوابی و همه اینها میتواند مانع نوشتن ما شوند. بهتر است این موانع را برطرف کنیم و بعد به نوشتن بپردازیم. زیرا با این حالت احتمالا نوشته ما چیز خوبی از آب در نمیآید.
اگر قرار است قبل از نوشتن چیزی بخورید، سعی کنید غذای ساده و سبکی باشد و در خوردن زیادهروی نکنید. (به خصوص غذاهای چرب) چون سنگین میشوید و ممکن است خوابآلوده شوید.
اگر هم قرار است چند دقیقه یا چند ساعت بخوابید، قبل از آن به هیچ وجه کتابی نخوانید یا به سراغ شبکههای اجتماعی نروید. حتی تلویزیون و رادیو را هم خاموش کنید.
زیرا مغز شما هم مانند جسمتان به استراحت نیاز دارد. با انجام این کارها قبل از خواب و استراحت، مغز خود را همچنان فعال نگه خواهید داشت و احتمالا پس از برخواستن از خواب، با آنکه جسمتان استراحت کرده است، اما ذهنتان همچنان خسته خواهد بود.
مشغلههای کاری زیاد
دایره لغات کم
عدم جذابیت موضوع
بازنویسی
پرورش خلاقیت : خلاقیت چیزی است که قابل پرورش است.برای خلاق بودن باید در معرض آثار خلاق و متفاوت قرار گرفت. با غرق شدن در کلیشهها نمیتوان توقع رسیدن به ایدههای خلاقانه را داشت.
عدم نشر: عدم نشر و به تبع آن عدم دریافت بازخورد دیگران
عدم تمرین
کمالگرایی : کمالطلبی، کُشندۀ ذوق و توان ماست.
نبود عادت: راه حل: نوشتن روزانه
نبود تمرکز: راه حل: خاموش کردن وسایل ارتباطی و استفاده از مکانهای آرام و ساکت
خواندن: برای نویسنده حرفهای، خواندن یعنی دوباره خواندن
استعداد: ورود به بازی استعداد. درگیر موضوع استعداد شدن، چیزی جز وقت تلف کردن برای طفره رفتن از نوشتن نیست.