Fadak.IR راهکارهای فدک
English Русский العربية فارسی
مقالات مدیریت مطالعات زبان


/ متفرقه / بهداشت و درمان

دندان و دندانپزشکی


   روکش دندان
      کاربردها
      معرفی انواع روکش دندان
   عصب
      درد دندان بعد از عصب کشی
      انجام عصب کشی
      عصب کشی  - بعد از درمان
      زمان عصب
      ترمیم دندان آمالگام یا کامپوزیت
      خمیر دندان
      لمینیت سرامیکی یا لمینیت کامپوزیتی
      جرمگیری دندان یا سفید کردن دندان
   ایمپلنت یا بریج
      کشیدن دندان و ایمپلنت گذاشتن 
      برندهای ایمپلنت‌های دندان
   بهترین درمان‌های دندانپزشکی برای شکستگی دندان‌های جلو
   ترمیم دندان شکسته
   جنس و برندهای ایمپلنت دندان
      برندهای ایمپلنت ارزان
      ایمپلنت گران
   بعد از ایمپلنت
   ایمپلنت فوری
   ایمپلنت | همه چیز درباره ایمپلنت دندان
   ایمپلنت All on 4
   اوردنچر

روکش دندان

گاهی پوسیدگی‌‌ها چندان پیشرفت می‌کنند که نسج زیادی از دندان از بین می‌رود و ساختمان دندان تا حد زیادی تخریب می‌شود. برای درمان این دندان‌ها و بازسازی دوباره آنها، روکش‌های دندانی به کمک آمده‌اند. به کمک این روکش‌ها دندان دوباره ساخته می‌شود و می‌توان امید داشت که تا چند سال دندان به کمک روکش در دهان باقی ماند.
● کلاهی بر سر دندان
تخریب دندان‌ها ممکن است در اثر پوسیدگی یا ضربه اتفاق بیفتد. دندان‌هایی که پوسیدگی‌های شدید دارند، مقدار زیادی از نسج خود را از دست می‌دهند و دندانپزشک برای بازسازی آنها مجبور به استفاده از روکش‌ها خواهد شد.
گاهی اوقات ضربه‌هایی که به دندان‌ها می‌خورد نیز باعث می‌شود که دندان بشکند. اگر شکستگی‌ دندان کوچک باشد می‌توان آن را به کمک مواد پرکردنی، ترمیم کرد اما شکستگی‌های بزرگ دندان باید به کمک روکش‌ها اصلاح شوند.
دندان‌های دچار شکستگی‌های مادرزادی مثل دندان‌های میخی شکل یا دندان‌هایی که اندازه‌های کوچک‌تر یا نامتناسب با دندان‌های دیگر دارند و نیز بدرنگی‌های دندان‌ها، به کمک روکش‌ها قابل اصلاح است. در مجموع به کمک یک روکش می‌توان عملکرد و یا زیبایی از دست رفته یک دندان را به آن باز گرداند.
روکش‌ها از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند. ماده‌ای که روکش یا هر گونه پروتز دندانی از آن ساخته می‌شود باید با خصوصیات و شرایط دهان سازگاری داشته باشد مثلا به راحتی زنگ نزند و مواد سمی برای بدن در آن به کار نرفته باشد.
جالب است بدانید که طلا یکی از سازگارترین مواد با بدن انسان است و انتخاب خیلی مناسبی برای ساخت روکش‌های دندانی محسوب می‌شود. این خصوصیات، طلا را به عنوان ماده‌ای مناسب برای ساخت روکش‌ها، معرفی می‌کند:
▪ لایه نازکی از طلا، استحکام خوبی همراه خواهد داشت بنابراین برای ساخت روکشی از جنس طلا برای دندان‌ها لازم نیست مقدار زیادی از نسج دندان تراشیده شده و فضا برای قرارگیری روکش ایجاد شود.
▪ طلا خصوصیات تطابق‌پذیری خیلی خوبی در هنگام ذوب و ساخت روکش دارد بنابراین یک تکنسین دندانپزشکی خواهد توانست به کمک طلا روکش بسیار دقیق و کاملی را در لابراتوار تهیه کند.
در کنار این خصوصیات خوب طلا، یکی دو اشکال عمده در استفاده از آن باعث شده که این ماده نجیب، در سال‌های اخیر، به ندرت به کمک دندانپزشکان بیایدد.
تا چندین سال پیش، طلا به عنوان یک سرمایه و نیز زیوری برای دندان‌ها در دهان افراد قرار می‌گرفت به عبارتی اگر کسی می‌خواست پولی ذخیره کند، دندان‌های جلوی خود را باروکشی از طلا می‌پوشاند تا این دندان‌های طلا هم به کار زیبایی بیایند و هم اگر روزی صاحب دندان‌ها نیاز مالی داشت یکی از دندان‌ها را بکشد و با فروش طلای آن پولی به دست آورد. از طرفی برای ترمیم و بازسازی دندان‌های تخریب شده هم روکش‌های طلا، استفاده بسیار عمومی داشتند.
اما امروزه روکش‌های طلا با هزینه بسیار سنگین ساخته می‌شوند و گران‌قیمت هستند بنابراین استفاده از طلا در ساخت روکش‌های دندانی، کم‌کم جای خودش را به موادی از جنس چینی و پرسلن و فلزهای ارزان قیمت‌تر داده است. از طرفی با تغییر ارزش‌های زیبایی دیگر دندان‌های طلا ملاکی برای زیبایی محسوب نمی‌شوند بلکه گرایش عمومی به داشتن دندان‌هایی ردیف و سفید پیش رفته است.
امروزه، روکش‌های دندانی ممکن است برای دندان‌های عقب از جنس تمام فلز ساخته شود زیرا این دندان‌ها اغلب در معرض دید نیستند اما بیشترین روکش‌های ساخته شده در لابراتورهای امروزی دندانپزشکی از فلز ساخته شده و روی آن لایه‌ای از جنس چینی یا پرسلن قرار می‌گیرد. پرسلن دندانپزشکی در رنگ‌های مختلفی از سفید در بازار موجود است و دندانپزشک قدرت انتخاب زیادی دارد تا رنگی از پرسلن متناسب با دندان‌های کناری را برای روکش در حال ساخت بیمار انتخاب کند.
● قدم به قدم
برای قرار دادن یک روکش بر روی دندان، مراحل مختلفی باید طی شود. اول از همه دندانپزشک، دندان مورد نظر را از نظر موقعیت، وجود فضای کافی در فک مقابل، وضعیت لثه و.... بررسی می‌کند و اگر تمام شرایط برای قرارگیری یک روکش بر روی دندان مناسب بود، مرحله به مرحله کارهای مربوط به روکش را پیش می‌بردد:
▪ تمام پوسیدگی‌های دندان برداشته می‌شود و سپس دندان به کمک یک ماده ترمیم کننده مناسب مثل آمالگام یا کامپوزیت به صورت کامل ترمیم می‌شود. در ابتدای کار، در صورت نیاز بی‌حسی انجام می‌شود.
▪ فرم خاصی از تراش برای دندانی که قرار است زیر روکش برود لازم است. برای قرار گرفتن دندانی که زیر روکش می‌رود لازم است دندان در اطراف و سطح جونده به فرمی تراش بخورد و از نسج‌دندانی آن حذف شود که فضای کافی برای قرارگیری روی دندان ایجاد شود. بعد از آنکه تراش دندان کامل شد، از ناحیه دندان تراش خورده و همچنین فک مقابل آن قالب‌گیری می‌شود و قالب تهیه شده برای ساخت روکش به لابراتوار دندانپزشکی (محلی که دندان‌های ساختنی در آنجا تهیه می‌شوند) ارسال می‌شود تا روکش موردنظر ساخته شود. روی دندان تراش خورده معمولا روکش موقتی قرار می‌گیرد و بیمار مرخص می‌شود.
▪ در جلسه ملاقات بعدی، پایه فلزی روکش ساخته شده روی دندان موردنظر امتحان می‌شود. در این جلسه باید مسائلی مثل تطابق کامل روکش با دندان و وضعیت آن نسبت به لثه بررسی شود و رنگ روکش انتخاب شود و بیمار برای جلسه بعدی فراخوانده ‌شود.
▪ در این جلسه روکش ساخته شده‌ای که روی آن لایه چینی (پرسلن) هم قرار گرفته بر روی دندان امتحان می‌شود و رنگ آن بررسی می‌شود. در مورد رنگ روکش ساخته شده از بیمار هم نظرخواهی می‌شود و اگر مورد رضایت بود، روکش به صورت موقت بر روی دندان چسبانده می‌شود.
▪ بعد از چند هفته اگر مشکلی برای روکش به وجود نیامد، به صورت دائمی به دندان چسبیده می‌شود.
▪ گاهی اوقات لازم است روکش بر روی دندانی قرار بگیرد که تاج آن به دلیل تخریب کاملا از بین رفته است. این دندان‌ها معمولا درمان ریشه می‌شود و سپس قسمتی از پرکردگی داخل کانال خالی شده و میله‌ای به نام پست (post)‌ داخل آن قرار می‌گیرد که این میله باعث گیر روکش به دندان خواهد شد. در قسمت بالای میله هم قسمتی شبیه تاج بازسازی می‌شود، که به کلاهک (core)‌ معروف است. این دو قسمت به دندان چسبانده می‌شود و سپس مراحل بعدی ساخت روکش مانند دندان عادی ادامه پیدا می‌کند.
● بریج، پلی به سمت با دندان شدن
اگر دندان یا دندان‌هایی از دهان ما کشیده شود و دوست داشته‌باشیم که آنها را به نوعی جایگزین کنیم، بریج دندان یکی از راه حل‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. برای قرار دادن بریج باید دندان‌های دو طرف منطقه بی‌دندان، به همان شکلی که برای قرار دادن روکش ذکر شد، تراش بخورند (حتی اگر این دندان‌ها سالم باشند) و سپس چند روکش به هم پیوسته به شکل یک پل از یک سمت ناحیه بی‌دندان تا سمت دیگر دندا‌ن‌ها را به هم وصل کنند و ناحیه بی‌دندان هم به کمک روکش‌های میانی پر شودد.
● بهداشت روکش و بریج
دندان‌های دارای روکش باید مثل دندان‌های طبیعی مسواک بخورند و برای سلامت لثه‌های اطراف آن مراقبت و استفاده از دهانشویه‌های ملایم مثل آب نمک یا دهانشویه‌هایی که از سوی دندانپزشک‌تان توصیه می‌شود، مفید است. برای تمیز کردن قسمت بی‌دندانی یک بریج باید از نخ دندان‌های مخصوص زیر بریج یا مسواک‌های بین دندانی استفاده کرده و این مناطق را به طور کامل تمیز کنیم. سایر نکات بهداشتی مثل مسواک، نخ دندان و دهانشویه‌ها باید همانند دندان‌های طبیعی، برای دندان‌های دارای روکش و بریج هم استفاده شوند.‌

کاربردها

1. دندان‌هایی که به علت پرکردگی وسیع شکننده هستند.
2. دندان‌هایی که تاجشان شکسته باشد یا نسج باقی‌ماندهٔ دندان توانایی نگه‌داشتن پرکردگی را نداشته باشد.
3. در دندان‌هایی که معالجهٔ عصب شده‌اند، از آنجایی که مقدار زیادی از نسج مینا و عاج برداشته می‌شود و نیز به علت قطع‌شدن تغذیهٔ داخلی و خشک‌شدگی          نسبی بافت دندان، یا به علت تغییر رنگ ناشی از خونریزی دندانی یا بیماری پالپ استفاده از روکش دندان توصیه می‌شود.
4. در ترمیم زیبایی دندان‌های بدرنگ یا بدشکل.
5. برای ترک‌های دندانی.
6.بازسازی سطوح جوندهٔ دندان.
انواع روکش دندان کدام است؟
روکشهای تمام فلزی ( all metal)
همانطور که از نام آن بر می‌آید تمام بخش پوشش دهنده دندان از فلز ساخته شده که بسته به نوع فلزات موجود در آلیاژ آن میتواند فلز سفید یا زرد باشد.
مزایا :
بهترین روکش دندان است. چرا که تراش دندان بسیار کمتر است، باعث سایش دندانهای مقابل نمیشود، ماندگاری بسیار بالایی دارد چون کاملا فیت دندان می‌شود.
معایب :
تنها عیب آن ظاهر نازیبای آن است.
جنس روکشهای تمام فلز:
هیچ وقت یک فلز به صورت خالص نمیتواند جهت روکش استفاده شود، همیشه آلیاژهای فلزی هستند که برای روکشهای دندانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
آلیاژهای قیمتی ( precious):
آنچه که در انواع روکش دندان به عنوان گلد استاندارد محسوب میشود همین نوع روکش است. ۶۰℅ این آلیاژها شامل فلزات قیمتی ( طلا، پلاتینیوم، وگاهی پالادیوم ) است که بالغ بر ۴۰℅ آن طلاست. این همان چیزیست که در اصطلاح عموم جامعه « دندان طلا» نامیده میشود.
آلیاژهای قیمتی ( precious):
آنچه که در انواع روکش دندان به عنوان گلد استاندارد محسوب میشود همین نوع روکش است. ۶۰℅ این آلیاژها شامل فلزات قیمتی ( طلا، پلاتینیوم، وگاهی پالادیوم ) است که بالغ بر ۴۰℅ آن طلاست. این همان چیزیست که در اصطلاح عموم جامعه « دندان طلا» نامیده میشود.
آلیاژهای نیمه قیمتی (semi precious) :
که بیش از ۲۵℅ از فلزات قیمتی تشکیل شده است.
آلیاژهای معمولی (non precious) :
 کمتر از ۲۵℅ فلزات قیمتی را شامل میشود. و بقیه آن شامل نیکل،کروم و...
روکش سرامیکی دندان (all ceramic)
همانطور که از نام آن بر می‌آید، روکشهای تمام سرامیک به طور کامل از نوعی چینی مانند پرسلن ساخته شده است.
مزایا:
این روکشها در مقایسه با روکشهای pfm که روتین مطبهای دندانپزشکی است بسیار طبیعی تر به نظر میرسد چرا که فلزی در زیر آن به کار نرفته است.
لبه فلزی ناشی از روکشهای pfm معمول وجود ندارد
اگر کسی به آلیاژهای موجود در فلز آلرژی داشته باشد، میتواند این روکشها را مد نظر داشته باشد.
معایب :
ساختار این انواع روکش بسیار ضعیف است . بنابراین فقط در دندانهای قدامی که زیبایی مد نظر است مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع روکشهای سرامیکی ( تمام سرامیک):
1)   پرسلن جاکت کراون : که بیش از صد سال پیش با عنوان روکش تمام سرامیک ابداع شد و بسیار ضعیف است و به همین دلیل امروزه زیاد مورد استفاده نیست.
2)   پرسلنهای مدرن : که ادعا دارند با همان زیبایی جاکت کراون استحکام بالاتری دارند.
روکش زیرکونیا
روکشهای pfm ترکیب سرامیک  و فلز ( چینی باند شده به فلز )
آنچه که امروزه به عنوان روکش به صورت غالب در مطبهای دندانپزشکی استفاده میشود همین نوع روکش است.در واقع بخش فلزی دور تا دور دندان را پوشش میدهد و به عنوان بخش هسته‌ای استحکام روکش را سبب میشود و پرسلن یا چینی روی آن،زیبایی روکش را منجر میشود. در واقع ترکیبی از زیبایی و استحکام.
مزایا :
استحکام بالا تر در مقایسه با روکش سرامیکی دندان،
فیتنس خوب فلز با دندان ( عمر این روکشها از تمام فلزها کمتر و از تمام سرامیکها بیشتر است. )
معایب:
سایش دندان مقابل در مواردی که گلیز روکش از بین رفته است.
احتمال ترک یا پریدگی چینی روکش.( اگر کم باشد ترمیم با کامپوزیت و اگر زیاد باشد تعویض روکش مدنظر قرار میگیرد. )
بعضی موارد فلز لبه روکش دیده میشود، به ویژه بعد از تحلیل لثه که این اتفاق مهمی است به ویژه در دندانهای قدامی.
ضخامت بالاتری از دندان تراش میخورد.
روکش دندان زیرکونیوم ( zirconium crowns)
و اما روکش دندان زیرکونیا‌ ( روکش زیرکونیوم )، یکی از انواع روکشهای تمام سرامیک است که به کمک فریمهای زیرکونیومی تقویت شده است .از لحاظ ساختاری مشابه pfm است با این تفاوت که به جای استفاده از فلز در مرکزروکشهای زیرکونیا روکش از زیرکونیوم استفاده میشود که رنگ آن سفید است ولی استحکام آن به اندازه و یا حتی بیشتر از آلیاژهای فلزی است.
مزایا:
فیتنس عالی،
استحکام بالا در هر نقطه از دهان.
زیبایی دندانهای طبیعی را احیا میکند،
سیاهی لبه لثه که در روکشهای pfm بسیار شایع است در آن دیده نمیشود.
در افرادی که آلرژی فلزی دارند قابل استفاده است
معایب :
قیمت روکش دندان زیرکونیوم به نسبت گرانتر است.
اگر گلیز نشده باشد منجر به سایش دندان مقابل میشود.
بهترین نوع روکش دندان کدام است ؟
بهترین نوع روکشها، روکشهای تمام فلزی با فلزات قیمتی و به عبارتی روکشهای تمام طلا میباشند که زیبایی را تامین نمیکنند. بعد از آنها روکش دندان زیرکونیا در سطح بسیار بالایی از کیفیت میباشد.
روکش دندان عصب کشی شده
زمانی دندان شما نیاز به روکش دارد که تاج دندان، به شدت آسیب دیده و با ترمیمهای معمول قابل پر شدن نیست، یکی از مواردی که این موضوع را باعث میشود، بعد از عصب کشی ( درمان ریشه ) است. چرا که دندانی که نیاز به روت کانال دارد، نه تنها به علت پوسیدگی بخش وسیعی از تاج خود را از دست داده بلکه بعد از درمان ریشه نیز خشک و شکننده میشود و چه بسا اگر ترکی در تاج دندان باشد، دندان خرد شده و از بین می‌رود. روکش با محافظت دور تا دور دندان آن در برابر نیروهای افقی و عمودی مستحکم ساخته و مانع از شکنندگی آن میشود.
روکش دندان برای زیبایی
یکی از موارد کاربرد روکش، روکش دندان عصب کشی شده است که در بالا به آن اشاره کردیم. از موارد دیگر کاربرد روکش دندان میتوان به استفاده از آن برای زیبایی اشاره کرد. البته در این روش از انواع خاص پروتزهای ثابت دندان برای اصلاح  بد رنگی‌های دندانی استفاده میشود.
البته در مواردی که تاج دندان آسیب دیده و سمپتومها وعلایم ترک در دندان دیده شود نیز از روکش استفاده میشود. شایان ذکر است  که شایعترین علامت این نوع آسیب به تاج دندان، درد دندان در حین جویدن است. و دندانپزشک معمولا از طریق دق کردن دندان در جهات مختلف به آن پی میبرد.
تعویض روکش دندان
بله.در واقع روکش دندان ( dental crowns ) در مواقعی استفاده میشود که استحکام دندان با یک پر کردگی ساده تامین نمیشود.
روکش با پوشش کامل تاج دندان، در واقع از تاج دندان در مقابل شکستن تحت فشارهای ناشی از جویدن و ... محافظت میکند. به این ترتیب نه تنها روکش دندان حفاظت بالایی را برای دندان فراهم می‌کند بلکه  عملکرد دندان را نیز بهبود بخشیده و زیبایی قابل قبولی را به بیمار هدیه میکند.
اما دلایل متعددی وجود دارد که بر اساس آنها نیاز به تعویض روکش وجود دارد  از جمله:
1) پوسیدگیهای ثانویه در زیر روکش
2) تحلیل لثه یا سایش‌های طوق دندان که منجر به نمایی نازیبا در دهان میشوند
3) تغییر رنگ تدریجی دندانهای اطراف در طول سالها که منجر به مشخص شدن نمای روکش میشود.
4) شکستن چینی روی روکش.
در عین حال بعضی مواقع سمان مورد استفاده برای چسباندن روکش ( چسب روکش )به مرور شسته شده و روکش شل میشود که میتوان دوباره  آن را چسباند.
عمر یک روکش دندانی ( پروتز ثابت دندان ) چند سال است ؟
اصولا در یک حالت آرمانی دندانهای هر فرد تا پایان عمر او باید به او خدمت کند، اما متاسفانه عواملی از قبیل پوسیدگی، شکستن دندان، بیماریهای لثه و ....باعث میشود ما  دندانهای سالم اولیه خود را از دست بدهیم.
در مورد روکش (پروتز ثابت دندانی ) هم وضع بر همین منوال است. قاعدتا اگر بعد از گذاشتن روکش شما بهداشت دهانی خوبی داشته باشید، در عین حال مراجعه منظم به دندانپزشکتان جهت بررسی شرایط روکش را در برنامه خود قرار دهید، مسلما عمر روکش شما بیشتر میشود . و در صورت نیاز( موارد ذکر شده در بالا جهت تعویض روکش )، دندانپزشک به شما توصیه میکند که روکش دندان خود را عوض کنید.
 پست و کور دندان (post & core )
در مواقعی که دندان عصب کشی ( روت کانال ) شده و بیش از ۵۰℅ از بافت تاج دندان از بین رفته، معمولا برای باز سازی تاج دندان یک قالب از ریشه دندان گرفته میشود و برای لابراتوار ارسال میگردد . جلسه دوم مراجعه بیمار یک تاج فلزی ریختگی که توسط لابراتور دندانسازی ساخته شده، روی دندان بیمار چسبانده شده و سپس از آن برای تهیه روکش قالبگیری میشود.
قیمت روکش دندان(هزینه روکش دندان) بستگی به جنس روکش و دستمزد دندانپزشک و هزینه لابراتوار میتواند متفاوت باشد.
منظور از جنس روکش دندان  بیشتر نوع آن است که غالبا فلزی، سرامیکی، پرسلن باند شده به فلز و یا زیرکونیوم  ( یا همان روکش دندان زیرکونیم ) میباشد. معمولا ارزانترین روکشها، همین روکشهای پرسلن باند شده به فلز هستند که البته قیمت روکش دندان در آنها هم به آلیاژ زیر آن بستگی دارد . اما با آلیاژ مرسوم در لابراتوارهای دندانی، به صرفه‌ترین هزینه روکش دندان را دارند.
روکش دندان جلو
همانطور که در بحث انواع روکشهای دندانی توضیح داده شد، برای روکش دندانهای جلو بهترین انتخاب روکشهای سرامیکی یا انواع روکش زیرکونیا است که زیبایی را اساسا تامین میکند. اما هنگام روکش دندان جلو برای زیبایی باید به این نکته توجه کرد که انجام روکش صرفا جهت زیبایی دندانهای جلو به هیچ عنوان توصیه نمیشود. جهت این امر روشهای دیگری مثل لمینت دندان و یا ترمیمهای کامپوزیت ونیر  ارجح است.
عوارض روکش دندان
مهمترین عارضه روکش کردن دندانها این است که دندان شما تراش می‌خورد و اگر از آن به خوبی مراقبت نکنید بعد از چند سال پوسیده شده و از بین میرود.
مراحل روکش کردن دندان
روکش کردن دندان معمولاً طی دو جلسه انجام می‌شود. در جلسه اول دندان آماده ‌سازی می‌شود، از دندان آماده شده قالبی گرفته می‌شود و سپس روکش موقتی بر روی دندان نصب می‌گردد. مدت زمان لازم برای انجام این کارها 30 دقیقه تا یک ساعت تخمین زده می‌شود. در فاصله زمانی بین دو جلسه، در لابراتوار دندانپزشکی روکش ساخته می‌شود. معمولاً برای این کار دو هفته زمان لازم است.
هنگامی که بیمار برای جلسه دوم مراجعه می‌کند، دندانپزشک روکش نهایی راه بر روی دندان متصل می‌کند. معمولاً این کار حدود 20 دقیقه طول می‌کشد.
روکش دندان فوری یا یک جلسه‌ای: گاهی اوقات نیز می‌توان روکش دندان را با تجهیزات خاصی ظرف یک جلسه آماده و نصب کرد.
مراحل اتصال روکش دندان
1) تزریق بی حسی
پیش از هر کاری دندانپزشک دندان و لثه اطراف آن را با مواد بی‌ حسی کننده، بی‌حس می‌کند. در مواردی که دندان تحت عصب‌ کشی قرار گرفته است، نیازی به بی‌حس کردن آن نیست. با این حال ممکن است دندانپزشک لثه اطراف دندان‌ها بی ‌حس کند.
2)تراش و آماده ‌سازی دندان
تمامی روکش‌های دندان مقدار مشخصی ضخامت دارند. بنابراین دندان باید به اندازه ضخامت روکش، تراشیده شود تا فضای کافی برای نصب روکش فراهم گردد. در برخی انواع روکشها برای افزایش استحکام و مقاومت، ضخامت پوسته افزایش پیدا می‌کند. در بیشتر انواع روکش حداقل ضخامت لازم دو میلی متر است. تراشیدن دندان باید در تمام سطوح دندان انجام شود. در تحقیقاتی که در سال 2002 منتشر شد، در صد تاج دندان (بخشی از بنا که بالای لثه قرار دارد) که در فرآیند روکش کردن تراشیده می‌شود مشخص شد. این مقدار برای دندان‌های جلویی بین 63 تا 73% و برای دندانهای عقبی بین 67 تا 75% است. این مقادیر مربوط به روکش‌های تمام سرامیک و سرامیک با اسکلت فلزی می‌باشد. اما در روکش‌های تمام فلزی مانند روکش طلا نیاز کمتری به تراشیدن دندان وجود دارد.در صورتی که دندانی که روکش می‌شود دچار پوسیدگی باشد، دندانپزشک باید بخش‌های پوسیده را نیز تراشیده و بردارد. همچنین تمام بخش‌های پرشدگی دندان یا بخش‌هایی از دندان که نامناسب است باید تخلیه شود. به همین علت گاهی اوقات ممکن است بخش زیادی از دندان برای روکش کردن تراشیده شود.
هنگام تراشیدن دندان علاوه بر این که به طور کلی دندان کوچک‌تر می‌شود، باید به شکل مشخصی نیز در بیاید تا روکش بر آن منطبق باشد.
شکل دندان در افزایش ثبات روکش اهمیت دارد. روکش تنها به کمک چسب دندانپزشکی در جای خود محکم نمی‌شود بلکه شکل دندان نیز نقش مهمی در ثبات و نگهداشتن روکش در جای خود دارد.
گاهی اوقات بخش زیادی از دندان شکسته و یا در عمل برداشتن پوسیدگی، تراشیده شده است. در چنین شرایطی ابتدا دندان با مواد پرکننده باید بازسازی شود تا بلندتر شده و بتوان روکش را به خوبی به آن متصل کرد.
3)قالب‌ گیری از دهان
پس از اینکه آماده ‌سازی دندان تمام شد، دندانپزشک با قالب ‌گیری نسخه ‌ای از دندان‌ها و لثه اطراف آن تهیه می‌کند. قالب ‌گیری دو روش مختلف دارد.
– قالب ‌گیری سنتی و مرسوم
دندانپزشک با استفاده از خمیر مخصوصی که به آن مواد قالب‌گیری گفته می‌شود، قالبی از دندان‌ها تهیه می‌کند. برای این کار ابتدا دندان‌ها شسته و کاملاً خشک می‌شوند. سپس رترکشن یا نخ زیر لثه‌ای با قطر کوچک دور دندان قرار میگیرد تا بافتها و ساختارهای دیگر را کنار نگه دارد. معمولاً پس از برداشتن نخ زیر لثه ای، مدتی طول میکشد تا بافت لثه به عقب باز گردد. در این مدت مواد قالب گیری اطراف دندان به اندازه کافی شکل گرفته اند. مقدار کمی مواد قالب گیری روان اطراف دندان مالیده میشود. یک تری با پوتی قالب گیری (مواد بطونه مانند) با غلظت زیاد پر میشود و بر روی دندانها قرار گرفته و همانجا چند دقیقه می‌ماند. مواد قالب گیری به صورت یک واحد پیوسته به هم در می‌آیند. هنگامی که قالب از دندانها برداشته میشود، حاوی نسخه‌ای از دندان آماده شده و دندانهای مجاور آن است. قالب دندانهای فک مقابل نیز باید گرفته شود.
– قالب‌گیری اپتیکال
برخی از دندانپزشکان تجهیزاتی برای تهیه قالب اپتیکال دارند. در این فرآیند از دوربین کوچک دستی شبیه به عصا استفاده میشود (دوربین داخل دهانی) و تصویر به دست آمده با کمک نرم افزار به صورت دیجیتالی آنالیز شده و بر اساس آن ترمیم ساخته می‌شود.
قالب دیجیتالی به دو روش ممکن است ساخته شود:
ممکن است با فرمت الکترونیکی به لابراتوار دندانپزشکی فرستاده شود. سپس در لابراتوار بر اساس آن روکش ساخته شده و از به مطب دندانپزشک فرستاده می‌شود. همچنین برخی دندانپزشک‌ها خودشان دستگاه تراش دندانپزشکی دارند و می‌توانند در مطب ترمیم را آماده نمایند. در این صورت تنها یک جلسه برای کل فرایند درمان کافی است.
قالب دهان چگونه استفاده می‌شود؟
قالب تهیه شده به لابراتوار دندانپزشکی ارسال می‌شود تا در آنجا برای ساخت یک نمونه پلاستر از آن استفاده شود. از این نمونه برای ساخت روکش دندان استفاده می‌شود.
از آنجایی که قالب پلاستر نمای دقیقی از دندان‌ها و لثه در اختیار دندانپزشک قرار می‌دهد، در صورتی که روکش ساخته شده کاملاً بر آن منطبق باشد حتماً با همین دقت بر دندان نیز منطبق است. با این حال در بیشتر موارد اندکی تنظیم مجدد نیز لازم است.
4)اتصال روکش موقتی
در مواردی که ترمیم در لابراتوار ساخته می‌شود، باید دو هفته صبر کنید. در این مدت احتمالاً از روکش موقتی برایتان استفاده می‌شود.
دلایل استفاده از روکش موقتی به صورت زیر است:
– محافظت از دندان‌
– جلوگیری از جابجایی و انحراف آن
معمولاً روکش موقتی از پلاستیک یا فلز ساخته می‌شود. روکش موقتی با استفاده از چسب موقتی به دندان چسبانده می‌شود. بنابراین در جلسه بعدی که قرار است روکش اصلی چسبانده شود، این ترمیم به راحتی برداشت می‌شود.
5) انتخاب رنگ روکش
اگر روکش نهایی سطح پورسلین یا چینی داشته باشد، دندانپزشک باید برای آن رنگی کاملاً مشابه رنگ دندان‌های طبیعی خودتان انتخاب کند. برای این منظور دندانپزشک مجموعه پوسته‌های کوچک شبیه به دندان در رنگهای مختلف از جنس پورسلین دارد که بر اساس رنگ کد گذاری شده اند. به این مجموعه راهنمای رنگ ترمیم دندان گفته می‌شود (شکل بالا). هر نمونه بر روی دندان قرار می‌گیرد تا رنگ آن با رنگ دندان‌های مجاور مقایسه شده و بهترین رنگ انتخاب شود.
 جلسه دوم: اتصال روکش به دندان
6) برداشتن روکش موقتی
پس از اینکه روکش در لابراتوار دندانپزشکی ساخته و به مطب ارسال شد، آماده نصب در دهان میشود. برای اتصال روکش اصلی باید ابتدا روکش موقتی برداشته ‌شود. برای این کار دندان بی ‌حس می‌شود ( همیشه نیازی به این کار نیست چرا که این کار بدون درد است). پس از برداشتن روکش موقتی، بقایای چسب باقی مانده بر روی دندان تمیز می‌شود.
7)تطابق و تنظیم نهایی رنگ و شکل روکش
پیش از این که دندانپزشک روکش نهایی را به روی دندان بچسباند، ابتدا باید مطمئن شود رنگ و شکل آن کاملاً مناسب است. برای این کار دندانپزشک روکش را موقتاً در جای خود قرار می‌دهد و آن را ارزیابی می‌کند. در صورت نیاز به تنظیم این کار انجام شده و مجدداً این مسئله تکرار می‌شود. گاهی ممکن است چندین مرتبه روکش بر روی دندان قرار بگیرد و دوباره برداشته و تنظیم شود. سپس رنگ آن بررسی می‌شود. بخصوص در صورتی که روکش برای دندان‌های جلویی استفاده می‌شود، در این مرحله دقت زیادی باید صورت بگیرد. در این مرحله هر گونه سؤال و یا نگرانی دارید حتماً آن را با دندانپزشک در میان بگذارید. چرا که پس از چسباندن روکش دیگر هیچ تغییری نمی‌توان ایجاد کرد.
8) چسباندن روکش
پس از تأیید تمام جنبه‌‌های روکش نهایی، نوبت به چسباندن آن می‌رسد. ابتدا مقداری چسب سطوح داخلی روکش مالیده و سپس روکش بر روی دندان سوار می‌شود. پس از چند لحظه دندانپزشک با استفاده از ابزار دندانپزشکی هرگونه چسب اضافی بیرون زده از زیر روکش را پاک می‌کند.
9) دستورالعمل مراقبت از روکش دندان
دندانپزشک به شما دستوراتی برای مراقبت از روکش می‌دهد. مثلاً در مورد برخی انواع چسب‌ها لازم است چند روز اول غذاهای سفت یا چسبناک نخورید تا چسب کاملاً سفت شود.
بخصوص در مواردی که برای شما از بی ‌حسی استفاده شده است، باید بیشتر مراقب باشید تا زمانی که حس کامل لثه باز گردد. چرا که ممکن است تصادفاً لب و یا گونه خود را محکم گاز بگیرید.
پس از برطرف شدن بی ‌حسی، تا چند روز با ملایمت فشار کمی به دندان‌های خود وارد کنید و بایت روکش را تست کنید تا مطمئن شوید همه چیز درست است. اگر مشکلی در سطح روکش  وجود داشت حتماً به اطلاع دندانپزشک برسانید تا مشکل را اصلاح نماید.

معرفی انواع روکش دندان

با توجه به کاربردهایی که روکش دندان دارد امروزه به عنوان یکی از روش‌های پرکاربرد در دندانپزشکی محسوب می‌شود. خوشبختانه انواع روکش دندان در اختیار متخصص پروتز وجود دارد که می‌توانند بسته به فاکتورهایی همانند حساسیت یا عدم حساسیت بیمار، وضعیت دندان مد نظر و… از بهترین روکش استفاده کنند. البته یکی از وظیفه‌های هر متخصص ارتودنسی مجرب این است قبل از این که روکشی را برای بیمار انتخاب کند شرایط را به درستی بررسی کرده و همچنین بیمار را در جریان نوع روکش دندان مورد استفاده قرار دهد. بیمار باید بداند در ازای هزینه‌ای که پرداخت می‌کند از کدام یک از اقسام روکش دندان برای او استفاده شده است.
بررسی معایب و مزایای انواع روکش دندان
تنوع در اقسام روکش دندان این امکان را فراهم کرده است تا ارتودنتیست بتواند انتخاب مناسب برای بیمار داشته باشد. هدف نهایی هر متخصص پروتز مجرب این است که بیمار از وضعیت عمل روکش دندان راضی بوده و این روکش بدون هیچ مشکلی برای او ماندگار شود. لذا با توجه به آنچه گفته شود متخصص پروتز می‌تواند یکی از انواع روکش دندان را برای بیمار انتخاب نماید:
 روکش دندان تمام فلزی (all metal)
یکی از انواع روکش دندان که بیمار می‌تواند از آن استفاده نماید، روکش‌های تمام فلز هستند. کاملا مشخص است که جنس این نوع روکش دندان کاملا از فلز است که رنگ آن زرد یا سفید بوده و بسته به آلیاژ موجود در آن دارد.
انواع آلیاژ موجود در روکش دندان تمام فلز:
    آلیاژ‌های قیمتی
این نوع از روکش دندان به عنوان روکش‌های گلد استاندارد معرفی شده اند. 60 درصد این روکش‌ها از آلیاژ‌های قیمت همانند طلا، تیتانیوم و… ساخته شده‌اند در نتیجه از نظر هزینه نیز گران قیمت هستند.
    آلیاژ‌های نیمه قیمتی
اما در دسته دیگر از روکش دندان فلزی تنها 25 درصد از آلیاژ‌های قیمتی استفاده شده است.
    آلیاژ‌های معمولی
این نوع آلیاژها دارای کمتر از 25 درصد آلیاژ قیمتی بوده و بیشتر روکش دندان را کروم، نیکل و آلیاژهایی از این قبیل تشکیل می‌دهد.
مزایای روکش دندان تمام فلز
    نیاز به تراش کمتر دندان در زمان کار گذاشتن روکش دندان
    عدم آسیب و ساییدگی دندان‌های کناری
    ماندگاری بیشتر
    پوشش کامل دندان
معایب روکش دندان تمام فلز
علی رغم تمام مزیت‌هایی که برای روکش دندان تمام فلز بیان شد نباید فراموش کرد که این روکش‌ها برای عمل زیبایی دندان مناسب نیستند به همین دلیل متخصص پروتز مجرب قبل از انتخاب روکش دندان تمام فلز ابتدا به نوع دندان دقت می‌کند. این نوع روکش دندان برای دندان‌های عقبی به کار می‌روند زیرا این دندان‌ها در زمان لبخند زدن مشخص نیستند.
روکش دندان سرامیکی (all ceramic)
جنس روکش دندان سرامیکی از چینی همانند پرسلن است که امروزه کاربرد زیادی در میان بیماران دارد. همین روکش دندان انواع مختلفی دارد که شامل:
    پرسلن جاکت کراون
این نوع روکش که تمام سرامیک شناخته شده است، قدمت زیادی داشته و با توجه به این که ساختار ضعیفی دارد امروزه منسوخ شده است.
    پرسلن مدرن
پرسلن‌های مدرن از نظر زیبایی شبیه به جاکت کراون هستند اما قدرت و استحکام آن‌ها چندین برابر است.
    روکش سرامیکی زیرکونیم
این نوع از روکش‌های به کمک فریم‌های زیرکونیوم استحکام زیادی به دست آورده‌اند به گونه‌ای که از آلیاژ‌های فلزی هم محکم تر هستند. با توجه به زیبایی این روکش دندان شبیه به دندان‌های طبیعی، استحکام زیاد، نداشتن عوارض برای لثه همانند سیاهی و کبودی، نهایتا جذابیت زیاد، امروزه از این روکش دندان سرامیکی استفاده می‌شود.
روکش دندان سرامیک و فلز (PFM)
غالب ارتودنتیست‌ها امروزه از این نوع روکش دندان برای بیماران استفاده می‌کنند. در این روکش دندان، هسته مرکزی از جنس فلز است تا استحکام آن را زیاد کرده و به خوبی بتواند از دندان محافظت نماید اما لایه خارجی روکش دندان از جنس سرامیک است تا زیبایی خود را داشته باشد. در نتیجه می‌توان این گونه بیان کرد که روکش دندان سرامیکی و فلز زیبایی روکش دندان سرامیکی و استحکام روکش‌ها‌ی فلزی را خواهد داشت.

عصب

سوال زیادی افرادی که عصب کشی می‌کنند این است که چرا دندان ما بعد از عصب کشی درد دارد؟ و مگر دندانپزشک عصب ریشه‌های ما را از بین نبرد پس چرا درد داریم؟
جواب سوال اول که درد بعد از عصب کشیی چند روز تا یک هفته به صورت طبیعی است. مفهوم درد میان افراد مختلف با توجه به نوع زندگی که داشتند فرق می‌کند. و در کل درد بعد از عصب کشی طبیعی است. و جواب سوال دوم به دلیل باور‌های غلطی که میان افراد وجود دارد فکر می‌کنند که عصب کشی به معنی از بین بردن عصب‌های دندان‌هاست ولی اینطور نیست، به زبان انگلیسی کلمه عصب کشی بهتر بیان شده است که درمان کانال ریشه‌ها است.
در کل درمان عصب کشی پاکسازی میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌های داخل کانال دندان‌ها است که در آینده رشد میکروب‌ها غیر ممکن شود. و این نکته هم توجه داشته باشید اگر قبل از عصب کشیی درد داشته باشید طور یقین بعد از آن هم درد دارید برای همین اکثر دندانپزشکان وقتی با درد شدید دندان‌ها به نزد آن‌ها مراجعه می‌کنیم و بعد از معاینه می‌گویند قرص‌های آمپسیلین و آموکسیسیلین تجویز می‌دهند تا به اصطلاح چرک خشکن که باکتری‌های موجود در دندان را از بین ببرد تا بعد از آن عصب کشی کنید. جلساتی که عصب کشی به طول می‌انجامد از یک تا سه جلسه است. در این مقاله مهم‌ترین سوال‌هایی که افراد برای عصب کشی در ذهنشان دارند را بیان کردیم.
حال سوال دیگری که افراد می‌پرسند این است که:
این مطلب را هم بخوانید:   بهترین درمان‌های دندانپزشکی برای شکستگی دندان‌های جلو
از کجا بفهمیم که درد دندان بعد از عصب کشی طبیعی است؟
علت درد بعد از عصب کشی مختلف است
    زمانی که دندانپزشک بر روی دندان شما برای خالی کردن باکتری‌ها در کانال ریشه کار می‌کند لوازم دندان پزشکی در حین کار بشکند یا فشار زیادی داشته باشد که بعد از بی حسی موضوعی دندان شما به شدت درد می‌گیرد.
    لثه‌ها و بافت اطراف دندان عفونی می‌شود هر چند که دندانپزشک دندان‌های شما را عصب کشی کرده است و عفونت‌ها را خارج کرده است، این عصب‌ها و عفونت‌های اطراف دندان باعث درد بعد از عصب کشی داشه باشید.
    در جلسه اول دندانپزشک بعد از عصب کشی پانسمان موقتی را بر روی دندان می‌گذارد که به اصطلاح پرکردن موقتی می‌گویند، این پرکردن ه صورت ناصاف باشد وقتی فک را میبندیم و چیزی می‌جوییم باعث درد می‌شود ک بعد از جلسه بعدی این درد بهبود می‌آید.
درد بعد از عصب کشی طبیعی است ولی اگر شدید شد حتما به نزد دندانپزشک خود مراجعه کنید.

درد دندان بعد از عصب کشی

سوال مهمی که افراد می‌پرسند که درد بعد از عصب کشی جدی است را چگونه بفهمیم. در اینجا به صورت مختصر به شما معرفی می‌کنیم.
    عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث باقی ماندن عفونت‌ها و باکتری‌ها در دندان می‌شود و درد شدیدی را بعد از عصب کشی به همراه است و اگر هم عصب کشی شما موفق باشد ولی بهداشت دهان و دندان را رعایت نکرده باشید، عواقب خوبی ندارد.
    وجود کانال اضافی که در دندان هست که دندانپزشک نتوانسته آن را ببیند و اگر بعد از یک هفته هنوز درد شدیدی داشته باشید به نزد دندانپزشک مراجعه کنید و یک عکس از دندانی که عصب کشی کرده اید بگیرید تا دندانپزشک کانالی که نتواسنته ببیند را پیدا کند و آنرا معاینه و در مان کند.
    ریشه‌ی منحنی شکل یا ریشه‌ای که جهتش تغییر کرده است که از خالی کردن کامل عفونت‌ها و باکتری‌ها در دندان جولوگیری می‌کند.
    شکاف عمودی که در دندان است باعث درد شدید بعد از عصب کشی شده است.
    عفونت باقی مانده در دندان، که دندانپزشک عصب کشی را به خوبی انجام داده و دندان را با موادآلارگام و یاکامپوزیت پر کرده باشد ولی در میان ریشه دندان و استخوان آن عفونت‌هایی باقی مانده که منجر به درد طولانی وشدید دندان بعد از عصب کشی داشته باشید.
این مطلب را هم بخوانید:   پروتز دندان چیست؟
درمان‌های خانگی برای کاهش درد بعد از عصب کشی چیست؟
بیشتر افراد از خوردن مسکن‌ها خودداری می‌کنند و می‌خواهند درمان‌های خانگی استفاده کنند که ما مهم‌ترین درمان‌های خانگی را برای شما عزیزان به صورت مختصر بیان می‌کینم.
·         زنجبیل
زنجبیل مانند آسپرین برای دندان شما کار می‌کند و مقداری زنجبیل را آب مخلوط کنید بر روی دندان عصب کشی شده قرار دهید حتما درد آن کاهش میابد.
·         سیر
سیر بهترین راه برای از بین بردن عفونت‌های دندان است. که یک حبه سیر را به آرامی بجوید که تمام عفونت‌های دندان را از بین می‌برد.
·         میخک
میخک بهترین درمان خانگی برای ازبین بردن درد دندان است که یک چوب میخک را در کنار دندان عصب کشی شده بگذارید در عرض چند دقیقه درد شما کاهش میابد.
·         کمپرس یخ
مقداری یخ را درون کیسه یا پارچه‌ای نرم بریزد و بر روی صوررتان قرار دهید درد دندان کمتر می‌شود.
دارو‌های مسکن برای کاهش درد بعد از عصب کشی چیست؟
اکثر دندانپزشکان بعد از درمان عصب کشی به شما توصیه می‌کند که از چه مسکنی استفاده کنید. حال چند نمونه از مسکن‌هارا به شما معرفی می‌کنیم.
    استامینوفن
    ایبوپروفن
    ضددردهای مخدر که به کدئین معروف است.
    آسپرین

انجام عصب کشی

در داخل ریشه دندان کانال‌هایی موجود است که حاوی بافتی نرم به نام پالپ است. این بافت نرم در اصطلاح عامیانه عصب نامیده می‌شود.
عصب کشی دندان می‌تواند در یک یا دو جلسه انجام شود.
مراحل درمان عصب کشی دندان:
      معاینات اولیه تشخیصی برای عصب کشی دندان
      تهیه رادیوگرافی قبل از شروع به درمان عصب کشی دندان
     تزریق بی حسی برای شروع درمان عصب کشی دندان
    پس از بی حس شدن دندان، حفره‌ای داخل تاج دندان ایجاد می‌کنند.
این حفره‌های ایجاد شده برای شروع عصب کشی دندان بوسیله فرزها یا مته‌هایی صورت می‌پذیرد که بیماران با صدای ناهنجار آنها را می‌شناسند.
عصب‌ کشی دندان
چه زمانی به عصب‌ کشی دندان نیاز است؟
درمان عصب‌ کشی تنها وقتی مورد نیاز است که عکس رادیوگرافی دندان نشان دهد که پالپ دندان از طریق یک عفونت باکتریایی آسیب‌ دیده است. اگر پالپ از طریق باکتری دچار عفونت شود شروع به فاسد شدن می‌کند و اجازه می‌دهد تا باکتری تکثیر شود و گسترش یابد.
گاهی اوقات هیچ علائمی برای لزوم انجام عصب کشی وجود ندارد؛ به هر حال ممکن است علائم شامل موارد زیر باشد:
    حساسیت شدید دندانی نسبت به گرمی یا سردی (بعدازآنکه غذای داغ یا سرد از روی آن برداشته شود).
    تغییر رنگ و سیاه شدن دندان
    ورم و التهاب لثه‌های اطراف دندان
    آماس و برآمدگی مداوم یا مکرر روی لثه‌ها
    لق شدن دندان‌ها
عصب کشی
مواردی که لازم است بعد از عصب کشی  مد نظر عزیزان باشد، به شرح زیر است:
اگر درد وجود نداشت، از دارو استفاده نشود.
این مطلب را هم بخوانید:   علت ایجاد لکه‌های قهوه‌ای روی دندان چیست و چگونه می‌توان آن‌ها را درمان کرد؟
اگردرد مختصری وجود داشت، از دارو استفاده شود.
اگر درد شدید و یا ورم وجود داشت، علاوه بر استفاده از داروهای تجویز شده، آمپول (Dexametazon ) بصورت عضلانی تزریق شود و با دندانپزشک خود جهت انجام معاینه و کنترل تماس حاصل فرمایید.
در صورتی که احساس کردید دندان عصب کشی شده نسبت به دیگر دندان‌هایتان بلندتر و برآمده می‌باشد، این حالت بعد از عصب کشی طبیعی است.
چنانچه برآمدگی دندان تان غیر طبیعی و بیش از حد بود، جهت کوتاه کردن پانسمان به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

عصب کشی  - بعد از درمان

از آنجایی‌که دندان‌‌ها بی‌حس شده‌اند، زبان، لب‌ها و سقف دهان ممکن است بی‌حس باشند. تا وقتی‌که این بی‌حسی کاملاً برطرف نشود از خوردن و نوشیدن غذاهای داغ اجتناب کنید. کمی احساس فشار و حساسیت بعد از هر جلسه طبیعی است. این حساسیت می‌بایست در طی چند هفته بعد از تکمیل عصب ‌کشی کاهش یابد. همچنین می‌توان از داروهای مسکن استفاده کرد. دندانپزشکان اغلب مصرف ایبوپروفن را توصیه می‌کنند، این داروها اگر قبل از شروع درد و با شکم پر خورده شوند بهتر عمل می‌کنند. در صورت نیاز، هر چهار تا شش ساعت یک‌بار 200 میلی‌گرم قرص مصرف کنید و این کار را تا سه روز بعد از درمان ادامه دهید.
در صورت مشاهده‌ی هر یک از علائم زیر فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید:
    درد یا فشار شدیدی که بیشتر از چند روز طول بکشد.
    ورم قابل ‌توجه‌ای در داخل یا بیرون از دهانتان
    یک واکنش آلرژیک نسبت به دارو (خارش، کهیر یا قرمزی)
    ناهموار بودن سطح دندان‌‌ها
    روکش یا پر کردن موقت، اگر روی دندان قرار گرفته باشد، بیرون بیاید (افتادن یک‌لایه‌ی نازک طبیعی است).
    علائمی که قبل از درمان داشتید مجدداً برگردند.

زمان عصب

عصب کشی دو کلمه‌ای است که می‌تواند کلی دلهره و حتی ترس را با خود، برای هر یک از ما به همراه آورد. اگر شما درد شدیدی را در دندان‌تان احساس می‌کنید، به احتمال بالا، نیاز به عصب‌کشی دندان دارید. خوشبختانه این روش درمانی، درد دندان را کاهش می‏‌دهد و شما را به زندگی نرمال‌تان بازمی‌گرداند. اما چگونه بفهمیم دندانمان نیاز به عصب کشی دارد.
اول بهتر است اشاره کنیم که عصب‌کشی، در دنیای پزشکی با نام کانال ریشه شناخته می‌شود. زمانی که عصب یا پالپ دندان شما در اثر پوسیدگی، شکستگی یا ضربه، ملتهب می‌شود، نیاز به عصب‌کشی دندان خواهد داشت. در طول فرآیند عصب‌کشی، دندانپزشک از ابزارهای خاصی به نام فایل استفاده می‌کند و تمامی عصب و رگ‌های خونی را از آن خارج می‌کند تا از آسیب‌های بیشتر به دندان در آینده جلوگیری کند.
    کانال ریشه به شما کمک می‌کند تا دندانِ طبیعی خود را ترمیم و آن را از پوسیدگی‌های بیشتر و عفونت حفظ کنید.
فقط دندانپزشک می‌تواند تعیین کند که آیا دندان شما به عصب‌کشی نیاز دارد یا نه! اما با همه‌ی این‌ها، برخی علائم وجود دارد که می‌تواند به ما کمک کند تا نیاز به درمان کانال ریشه را خودمان نیز تشخیص دهیم. هرچند که علائم فیزیکی در مراحل اولیه قابل تشخیص نیست و اینجاست که اهمیت مراجعه منظم به دندانپزشک مشخص می‌شود.
ما در ادامه بیشتر در مورد این علائم صحبت می‌کنیم.
چگونه بفهمیم دندانمان نیاز به عصب کشی دارد
1) دندان درد
یکی از علائم اصلی اینکه شما نیاز به عصب‌کشی دندان دارید، احساس درد در دندان‌تان است.
    درد یکی از شاخص‌هایی است که نشان می‌دهد چیزی درون ریشه دندان‌تان غلط است.
اگر شما به هنگام خوردن یا نوشیدن چیزهای گرم و سرد احساس درد دارید، شما باید هر چه سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه کنید.
دندانپزشک، دندان درد شما را بررسی خواهد کرد تا ببیند رگ‌های خونی یا عصب شما به علت عفونت ملهتب شده است یا نه! بسته به شرایط شما، دندانپزشک ممکن است کانال ریشه را برای تسکین درد به شما پیشنهاد کند.
این مطلب را هم بخوانید:   عصب کشی دندان چیست؟
چگونه بفهمیم دندانمان نیاز به عصب کشی دارد
چگونه بفهمیم دندانمان نیاز به عصب کشی دارد
2) دندان شکسته یا ترک‌خورده
دندان شما می‌تواند در اثر خوردن غذاهای سخت یا به هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی ترک‌خورده یا شکسته شود. هنگامی که دندان شما شکسته شده یا ترک برمی‌دارد، آن می‌تواند تا ریشه دندان پیش رود و منجر به عفونت شود. عفونت در ریشه دندان می‌تواند به جریان خون وارد شود و پخش شود. این مشکل نیاز به درمان کانال ریشه دارد تا از عفونت و درد بیشتر در آینده جلوگیری شود.
3) حساسیت به گرما و سرما
حساسیت دندان یکی دیگر از علائم رایجی است که نشان می‌دهد شما نیاز به درمان عصب‌کشی دندان دارید. اگر شما به هنگام نوشیدن قهوه، چای یا هر چیز گرمی دردی را احساس می‌کنید، این می‌تواند نشانه‌ای از وجود مشکل در دندان‌تان باشد. معمولا در چنین شرایطی گفته می‌شود دندان تیر می‏‌کشد، ولی مطمئن باشید که این مشکل مبهم در آینده می‌تواند به دردی شدید و تیزی تبدیل شود.
غذاها و نوشیدنی‌های سرد نیز ممکن است باعث ایجاد درد در افرادی با دندان عفونی شوند. احتمالا دندانپزشک با این علائم درمان کانال ریشه را برای شما تجویز خواهد کرد.
4) ورم اطراف لثه
لثه‌های متورم نشانه‌ای از مشکلات زیرسطحی هستند. اگر لثه‌ی دندان آسیب‌دیده‌تان دچار التهاب شده است، آن می‌تواند نشانه‌ای از نیاز به عصب‌کشی دندان باشد.
5) تغییر رنگ دندان
معمولا تغییر رنگ دندان ناشی از بهداشت ضعیف دهان و دندان می‌باشد. برخی غذاها و نوشیدنی‌ها می‌توانند باعث ایجاد لکه‌هایی روی سطح دندان شوند و رنگ طبیعی دندان را تغییر دهند. اما در برخی موارد نیز این تغییر رنگ دندان می‌تواند ناشی از آسیب به سطح زیر دندان یعنی عصب دندان باشد. هنگامی که عصب و رگ‌های خونی آسیب می‌بینند، بهترین راه عصب‌کشی است.
6) حساسیت طولانی مدت
اگر حساسیت دندان‌های شما برای هفته‌ها و ماه‌ها طول کشیده و هیچ بهبودی حاصل نشده است، احتمالا عصب‌کشی دندان در آینده منتظرتان می‌باشد. حساسیت طولانی مدت عموما نتیجه آسیب به کانال ریشه است و قرار نیست به خودی خود بهبود یابد. اگر شما می‌خواهید تا از این درد برای همیشه خلاص شوید و از گسترش آن به دندان‌های‌ دیگرتان جلوگیری کنید، حتما باید هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید.
7) پوسیدگی عمیق
زمانی که پوسیدگی دندان به ریشه دندان می‌رسد، دیگر مسواک و نخ دندان و دهان‌شویه نمی‌تواند آن را به حالت اول بازگرداند و مشکل‌تان را حل کند. معمولا پوسیدگی با حفره‌های کوچکی شروع می‌شود اما چون نادیده گرفته می‌شوند، کم کم گسترش می‌یابند و به ریشه دندان راه پیدا می‌کنند. در چنین مواقعی، عصب‌کشی دندان به احتمال زیاد، تنها گزینه‌ی شما برای درمان می‌باشد و بعد از آن می‌توانید با تاج دندانپزشکی، دندان‌تان را ترمیم کنید.
    رعایت بهداشت دهان و دندان و چکاب‌های منظم دندانپزشکی بسیار مهم هستند و می‌توانند به شما کمک کنند تا اولین نشانه‌ها از پوسیدگی دندان را تشخیص و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کنید.
هنگامی که شما لثه و دندان‌های خود را نادیده می‌گیرید، عفونت و بیماری گسترش می‌یابند و کوچک‌ترین مسئله به مشکلی جدی تبدیل می‌شود.
عصب‌‌کشی دندان، درد نداد!
بیشتر مردم از عصب‌کشی دندان می‌ترسند و به نوعی از آن گریزان هستند اما می‌توان به قاطعیت گفت که امروزه بیشتر دندانپزشکان در کار خود حرفه‌ای هستند و درمان عصب‌کشی‌تان کاملا بدون درد خواهد بود. استفاده از بی‌حسی در طول درمان، عصب‌کشی دندان را بسیار امن، سریع و بدون درد می‌کند.
این مطلب را هم بخوانید:   پالپوتومی چیست ؟
البته بعد از عصب‌کشی شما درد را احساس خواهید کرد. اما این درد نیز موقت است و با داروهای مسکن که دندانپزشک تجویز خواهد کرد، کاهش می‌یابد. معمولا تا چند روز بعد از عصب‌کشی، دندان درد طبیعی است و به زودی برطرف می‌شود و شما نباید نگران آن باشید. اما اگر بعد از چند روز، همچنان دردتان ادامه داشت، حتما به دندانپزشک‌تان مراجعه کنید و مشکل را با او در میان بگذارید.
متاسفانه در بعضی موارد، دندانپزشک، ممکن است نتواند عصب دندان را کاملا حذف کند و عصب‌های کوچک در اطراف دندان باقی بمانند و منجر به التهاب و درد شوند. گاها نیز لوازم دندانپزشکی باعث آسیب به بافت اطراف دندان می‌شوند.

ترمیم دندان آمالگام یا کامپوزیت

ماده ترمیمی آمالگام معمولا در دندان‌های عقبی و دور از دید استفاده می‌شود. و در اغلب موارد دوام طولانی تری نسبت به بقیه مواد ترمیمی خصوصا کامپوزیت دارد.
کامپوزیت زیباتر و طیف رنگی مختلفی دارد که دندانپزشک براحتی میتواند با انتخاب رنگ مناسب ماده ترمیم را دقیقا همرنگ دندان شما انتخاب نماید.

خمیر دندان

1. خمیر دندانهای فلوراید دار: این خمیر دندان‌ها می‌توانند باعث کاهش میزان و سرعت پوسیده شدن دندان‌ها شوند. طبق مطالعات متعدد مصرف این خمیر دندانها بمدت طولانی و از دوران کودکی تا ۴۴ درصد از میزان پوسیدگی دندان  می‌کاهد و در نتیجه کمک بزرگی به پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها می‌نماید.
2. خمیر دندان‌های سفید کننده: این گونه خمیر دندان‌ها دارای مواد ساینده و پاک کننده صابونی و قوی هستند که باعث تمیزی و سفیدی و شفافیت موقت دندان‌ها می‌شوند. این خمیر دندانها برای دندانهای سالم و قوی مناسب هستند اما برای دندان‌هایی که دارای پوسیدگیهای متعدد و مینای ضعیف هستند، نامناسب می‌باشد.
3. خمیر دندان‌های ضد حساسیت: این خمیر دندان‌ها در کم کردن حساسیت دندانها بخصوص حساسیت طوق دندانها مؤثر می‌باشد. تاثیر این خمیردندان‌ها در کاهش حساسیت در طولانی مدت مشخص می‌شود. باید حداقل روزی دو تا سه مرتبه و هربار به مدت پنج تا ده دقیقه روی دندان‌ها باقی بماند تا تاثیرگذار باشند.

لمینیت سرامیکی یا لمینیت کامپوزیتی

لمینت سرامیکی ثبات رنگ بیشتری دارد و دارای ظاهر زیباتری می‌باشد.
هزینه انجام لمینت کامپوزیتی کم تر بوده و مینای دندان در این نوع لمینت تراش نمی‌خورد.

جرمگیری دندان یا سفید کردن دندان

سفیدکردن (بلیچینگ) با جرمگیری کاملاً متفاوت است. در حقیقت جرمگیری برداشتن جرمهای چسبیده به سطوح خارجی دندانهاست که توسط اعمال فشار به روی جرمها انجام می‌شود و رنگ دندان از آنچه هست روشن تر نمی‌شود. درصورتی که بلیچینگ در اثر عوامل شیمیایی انجام می‌گیرد و رنگ دندان را از آنچه که هست روشن تر می‌کند.

ایمپلنت یا بریج

ایمپلنت یا بریج

دندانپزشک بر اساس نیاز شما و ساختار و آمادگی فک یکی از روش‌های ایمپلنت و بریج را انتخاب می‌کند. ولی اگر بین دو راهی انتخاب این دو روش ماندید بدانید که هزینه ایمپلنت بیشتر از بریج است. ایمپلنت نسبت به بریج دوام بیشتری دارد. مراقبتهای دهان و دندان در ایمپلنت راحت تر و بهتر از بریج است. زیبایی در ایمپلنت نسبت به بریج بیشتر است.

کشیدن دندان و ایمپلنت گذاشتن 

زمان ایمپلنت قرار دادن timing of implant placement یا زمان بین کشیدن دندان و گذاشتن، به چهار دسته است:
۱-ایمپلنت فوری یا immediate implantation که به آن type one هم گفته میشود: بلافاصله بعد از کشیدن دندان ایمپلنت در محل آن قرار میگیرد.لازم به ذکر است علیرغم اینکه این درمان ساده تر به نظر میرسد ولی اینگونه نیست و در برخی موارد نیاز به ملاحظات بیشتری نسبت به درمان‌های معمولی میباشد و کلا ایمپلنت فوری جزو درمان‌های پیشرفته(advanced) محسوب میشود. مزیت این روش کوتاه شدن زمان درمان است که بویژه در نواحی جلوی دهان که بی دندانی مشکل بزرگی محسوب میشود کاربرد آن مفید است.
۲-کاشت نوع دو یا type II: چهار تا هشت هفته بعد از کشیدن دندان اقدام به کاشت ایمپلنت میگردد.در طی این مدت لثه و بافت نرم ترمیم شده‌اند که این جراحی کاشت ایمپلنت را راحت تر میکند ولی به جای ریشه‌ای دندان کشیده شده هنوز استخوان سازی کامل انجام نشده. این روش نیز بیشتر برای نواحی زیبایی (دندان‌های جلوی فک بالا) بکار میرود.
۳-کاشت نوع سه یا type III: دوازده تا شانزده هفته پس از کشیدن دندان کاشت ایمپلنت انجام میشود. در این روش بافت نرم(لثه) و بافت سخت(استخوان) کاملا بالغ شده‌اند و کاشت ایمپلنت راحت تر و موفقیت آمیز تراست ولی عیب آن اینست که زمان بی دندانی طولانی خواهد بود و به همین دلیل بشتر در مورد دندان‌های نواحی عقب دهان بکار میرود.
۴- کاشت نوع چهار یا type IV: بیش از شانزده هفته بعد از کشیدن دندان اقدام به کاشت ایمپلنت میشود. این روش بیشتر در مواردی کاربرد دارد که نیاز به جراحی‌های وسیع و پیوند‌های بزرگ وجود دارد .
پس از مرحله‌ی کاشت ایمپلنت با یک فاصله‌ی زمانی معین ( که طول این فاصله را شرح خواهم داد) نوبت به مرحله‌ی پروتز یا قرار دادن روکش روی ایمپلنت فرا میرسد .
این فاصله‌ی زمانی (بین کاشت و پروتز) از دو ماه تا نه ماه ممکن است به طول بیانجامد بدین ترتیب که:
اگر هنگام کاشت ایمپلنت نیاز به پیوند نباشد و استخوان و لثه‌ی ناحیه از ابعاد و کیفیت مناسب برخوردار باشند این زمان حدود دو ماه (برای فک پایین) و یا سه ماه (برای فک بالا) در نظر گرفته میشود.
در صورت نیاز به پیوند استخوان و یا لثه این زمان تا نه ماه (برحسب حجم پیوند بکار رفته) ممکن است باشد یعنی هرچه مقدار پیوند بیشتر باشد زمان بیشتری لازم است تا درمان نهایی شود.
اما این فاصله‌ی زمانی بین کاشت ایمپلنت و گذاشتن روکش (یا در واقع مرحله‌ی نهایی درمان ) برای چیست و چرا باید اینقدر فاصله زمانی در نظر گرفت؟
بعد از کارگذاری ایمپلنت لازم است که استخوان در اطراف ایمپلنت شکل بگیرد که به آن اصطلاحا osseointegration گفته میشود. اگر قبل از این مرحله روی ایمپلنت فشار وارد شود ممکن است ایمپلنت شل شده و درمان با شکست مواجه شود.

برندهای ایمپلنت‌های دندان

از بین تمام کمپانی‌های تولید کننده ایمپلنت‌های دندان و محصولات جانبی آنها،Dentsply Sirona که قبلاً با نام آسترا Astra تولید می‌شد، اشترومن Straumann، نوبل بایوکر Nobel Biocare | Danaher، زیمر بایومت Zimmer Biomet، و بایو هوریزونز BioHorizons در صدر فهرست کیفیت قرار دارند. سه برند ایمپلنتیوم، آستم و مگاژن از شناخته شدن‌ترین برندهای ایمپلنت در ایران هستند که محصول کشور کره می‌باشند.
ایمپلنت‌های دندانی مگاژن
مگاژن یکی از شرکت‌های مطرح تولید کننده ایمپلنت‌های دندان در آسیا است که سالها است در این زمینه فعالیت دارد و از ابتدای کار آن تاکنون بیش از ۶ میلیون ایمپلنت تولید کرده است. مشخصه برجسته ایمپلنت‌های مگاژن سادگی کار با آنها است:
کار گذاشتن آنها نیاز به ابزار و تجهیزات زیادی ندارد.
برای اکثر موارد و بیماران قابل استفاده هستند.
از دوام بالایی برخوردار هستند و در برابر فشار مقاومت زیادی از خود نشان داده اند.
میزان اسئواینتگریشن (جوش خوردن) آنها با استخوان فک بالا است.
آلودگی سطح این ایمپلنت‌ها صفر بوده و در واقع عاری از هرگونه آلودگی میکروبی، سموم و یا براده هستند.
این شرکت برای محصولات خود ضمانت نامه مادام العمر ارائه می‌دهد. اگر به هر دلیلی، ایمپلنت‌های تولید این کمپانی نیاز به تعویض داشته باشند، این کار به صورت رایگان انجام خواهد شد.
تحقیقات علمی و عملی بسیاری روی این برند صورت گرفته است که همگی مؤید کیفیت آن هستند، به همین دلیل بسیاری از اساتید مطرح جهان در زمینه کاشت ایمپلنت، مانند پروفسور دنیس تارنو برای بیماران خود آن را انتخاب می‌کنند.
ایمپلنت‌های تولید شده در این کمپانی، با توجه به مزایای قابل توجهی که دارند، بسیار مقرون به صرفه هستند و برای استفاده از آنها نیاز نیست هزینه چندانی بپردازید.
از آنجا که این برند در بسیاری از کشورهای دنیا شناخته شده است، از آن استفاده می‌کنند و خدمات آن را ارائه می‌دهند، با استفاده از آنها اگر به کشور دیگری سفر کنید و با مشکلی مواجه شوید که نیاز به کمک دندانپزشک داشته باشید، به راحتی می‌توانند مشکل شما را برطرف کنند.
احتمال شکست درمان مگاژن بسیار اندک است.
این برند هیچ گونه عوارض جانبی ندارد و از نظر سمی بودن یا ایجاد عفونت، هیچ مشکلی برای بیمار ایجاد نخواهد کرد.
ابزار، تجهیزات، و قطعات ایمپلنت تولید شده در این شرکت از تنوع بالایی برخوردار هستند، به همین دلیل به دندانپزشک اجازه می‌دهد پیچیده و خاص‌ترین شرایط و مشکلات را به راحتی و تنها با کمک این محصولات برطرف سازد.
میزان رضایت بیماران از این برند نیز بسیار بالا بوده است.
برای ساخت ایمپلنت‌ها، هر کمپانی استانداردهای خاص خود را دارد و از دستگاه‌های متفاوت با روش‌های مختلفی استفاده می‌کند. برای تراش تیتانیوم و شکل دهی آن به صورت ایمپلنت از مته استفاده می‌شود. در شرکت مگاژن از هر مته برای تراش ۱۰ ایمپلنت استفاده می‌شود و پس از آن تعویض می‌شود. از این طریق میزان دقت، کیفیت و ظرافت آنها در سطح بالایی قرار دارد. این در حالی است که در برخی شرکت‌های دیگر از هر مته ممکن است حتی برای تراش ۱۵۰ ایمپلنت نیز استفاده شود، این کار موجب کاهش کیفیت محصولات آنها می‌شود. شرکتی که در ایران ارائه خدمات و محصولات این کمپانی را به عهده دارد فوق العاده است و تمام اجزاء و ابزارهای مورد نیاز را به موقع در اختیار دندانپزشک‌ها قرار می‌دهد. در حالی که ممکن است قطعات جانبی دیگر برندها آنقدر در دسترس نباشند.
اشترومن Straumann: بهترین شرکت تولیدکننده ایمپلنت دندان
این کمپانی در سال ۱۹۵۴ تأسیس شد و در سال ۲۰۱۵ سرمایه آن ۸۱۸ میلیون دلار بود. این شرکت با مؤسسات تحقیقاتی، دانشگاه‌ها، و کلینیک‌های برتر دنیا همکاری دارد. این شرکت برای انجام تحقیقات روی ایمپلنت‌های دندان، ابزارها و تجهیزات مورد نیاز طی جراحی کاشت ایمپلنت و نیز محصولات بازسازی بافت که طی این فرایند استفاده می‌شوند یا به پیشگیری از دست رفتن دندان کمک می‌کنند نقش پیشرو دارد.
محصولات بازسازی کننده بافت‌های دهان این شرکت برای حمایت از اجزاء ایمپلنت، حفظ دندان‌های طبیعی پس از فرایند، و نیز در موارد پیشرفته بیماری پریودنتال استفاده می‌شوند. اجزاء سیستم ایمپلنت و تجهیزات در آمریکا و سوئیس ساخته می‌شوند، در حالی که محصولات بازسازی کننده بافت‌های دهان در سوئد تولید می‌شوند. محصولات ترمیم کننده اشترومن در آمریکا و اروپا ساخته می‌شوند.
اشترومن شرکتی منحصر بفرد است زیرا تنها کمپانی برتر در این بازار است که مجموعه کاملی از وسایل مربوط به این فرایند را تولید می‌کند، از آماده سازی و کاشت گرفته تا تقویت استخوان. در حال حاضر مگاژن به یکی از زیر مجموعه‌های علمی اشترومن تبدیل شده است زیرا طراحی جدید و منحصر بفرد آن مورد تأیید صاحبان اشترومن قرار گرفته و تصمیم گرفتند و در خط تولید خود آن را کنار ایمپلنت‌های دیگر قرار دهند.

بهترین درمان‌های دندانپزشکی برای شکستگی دندان‌های جلو

با اینکه رویی‌ترین قسمت دندان که مینای دندان نامیده می‏شود، قوی‌ترین ماده در بدن است اما این جمله به این معنی نیست که دندان‌ها به هیچ عنوان در معرض آسیب قرار ندارند. گاهی اوقات یک ضربه‌ی ناگهانی ناشی از زمین خوردن، تصادفات یا صدمات ورزشی می‌تواند باعث شکستن یا ترک‌ خوردن دندان‌ها شود. شکستن دندان جلو یکی از رایج‌ترین مشکلات در بین مردم می‌باشد که می‌تواند زیبایی چهره فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
شکستگی دندان جلو می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی به هنگام جوییدن و صحبت کردن شود و ممکن است باعث تضعیف اعتماد به نفس شما شود. شما باید تا حدالامکان از کشیدن دندان‌ آسیب‌دیده خودداری کنید و دندان طبیعی خودتان را حفظ کنید. خوشبختانه امروزه روش‌های درمانی زیادی برای ترمیم دندان‌های ترک‌ خورده، شکسته و لب‌پر وجود دارد.

ترمیم دندان شکسته

1) باندینگ دندان(ترمیم)
باندینگ دندان روشی برای ترمیم دندان‏‌های ترک‌خورده، شکسته، پوسیده و بدشکل است. علاوه بر این، شما می‌توانید از این روش درمانی، برای ترمیم دندان‏‌هایی که تغییر رنگ داده‌اند یا برای پر کردن فواصل بین دندان‌ها استفاده کنید.
باندینگ دندان می‌تواند تا 10 سال عمر داشته باشد. در طول این پروسه‌ی درمانی شما نیاز به بیهوشی ندارید، مگر اینکه از باندینگ برای پر کردن حفره‌ها استفاده شود.
این مطلب را هم بخوانید:   درمان تاج دندان چیست و چه زمانی از آن استفاده می‏‌شود؟
معمولا دندانپزشکان در ابتدا کامپوزیتی به رنگ طبیعی دندان را انتخاب می‌کنند و سپس سطح دندان‌ زبر می‌کنند. در مرحله‌ی بعدی ماده‌ی موردنظر را روی دندان قرار می‌دهند و آن را با قالب به شکل دندان درمی‌آورند. بعد از آن، از نورفرابنفش برای خشک کردن کامپوزیت استفاده می‌کنند و بعد از خشک شدن، آن را می‌تراشند تا با شکل دندان‏‌ها هماهنگ شود.
فرآیند باندینگ دندان ساده و راحت بوده و هزینه‌ی آن کم است. در بیشتر موارد این روش درمانی حدود 15 الی 45 دقیقه برای هر دندان طول می‌کشد و دندانپزشک تنها در یک جلسه می‌تواند دندان شکسته شما را ترمیم کند. از معایب باندینگ دندان می‌توان به تغییر رنگ کامپوزیت اشاره کرد که می‌تواند از جذابیت دندان‌ها شما بکاهد. همینطور این روش درمانی نسبت به دیگر روش‌های درمانی مثل ونیر و تاج دندان دوام کمتری دارد.
2) ونیر دندان
    ونیرها روکشی‌هایی از جنس پرسلین یا کامپوزیت هستند که روی دندان‏‌ها قرار داده می‌شوند. این روکش‌ها دقیقا شبیه ناخن مصنوعی هستند که به بخش رویی دندان می‌چسبند و ظاهر دندان‌های شما را تغییر می‌دهند.
شما می‌توانید از ونیر دندان برای پوشش دندان‌های لکه‌دار، ترمیم‌ دندان‌های ترک‌خورده، شکسته، بدشکل، کج و همینطور پر کردن فواصل بین دندان‌ها استفاده کنید.
با مراقبت خوب، ونیرها می‌توانند تا 30 سال عمر کنند و بنابراین شما مجبور نیستید که آن را به طور مرتب جایگزین کنید. ونیر دندان نسبت به رنگدانه‌های مواد غذایی مقاوم بوده و تغییر رنگ آن غیرممکن است. از معایب ونیر دندان می‌توان به پروسه درمان طولانی آن اشاره کرد. شما برای ونیر دندان حداقل به چندین جلسه مراجعه به دندانپزشک دارید. همینطور درمان ونیر، نیاز به تراش مینای دندان دارد و شکل طبیعی دندان تغییر می‌یابد. این مورد یکی دیگر از معایب ونیر دندان می‌باشد.
این مطلب را هم بخوانید:   ترمیم دندان شکسته و انواع شکستگی دندان
چگونه ونیرها روی دندان قرار می‌گیرند؟
    قبل از هر چیزی دندان شما نیاز به آماده‌سازی برای ونیرها دارد. به این معنی که دندانپزشک نیاز دارد تا کمی از سطح مینای دندان را تراش دهد تا زمانی که ونیر روی آن قرار می‌گیرد، زیاد بزرگ و ضخیم بنظر نرسد.
    سپس دندانپزشک دندان‏‌های شما را قالب‌گیری می‌کند و سایه‌ی رنگی مناسبی از ونیر را با توجه به رنگ طبیعی دندا‌ن‌های‌تان انتخاب می‌کند.
    این قالب به آزمایشگاه فرستاده می‌شود تا پرسلین ونیر مناسب با دندان‌های شما ساخته شود.
    در مراجعات بعدی دندانپزشک، ونیر را روی دندان شما قرار می‌دهد و شکل و ظاهر آن را بررسی می‌کند. بعد از تنظیم، دندان‏‌ها تمیز می‌شوند و روکش به دندان چسبیده می‌شود.
    شما ممکن است که برای تغییرات و تنظیمات بیشتر به مراجعات بعدی نیز نیاز داشته باشید.
شکستن دندان جلو
3) تاج دندان
اگر دندان شما به شدت شکسته شده باشد یا هنگام جوییدن و نوشیدن درد داشته باشید، شما برای ترمیم آن نیاز به تاج دندان دارید. تاج دندان یکی از رایج‌ترین درمان‌های ترمیم دندان است که ظاهر و عملکرد دندان را به آن باز می‌گرداند.
    یکی از مزیت‌های اصلی تاج دندان نسبت به ونیر و باندینگ این است که تاج دندان علاوه بر ظاهر دندان، عملکرد آن را نیز بهبود می‌بخشد.
تاج دندان کلاهکی در شکل و اندازه‌‏ی دندان است که روی دندان قرار می‌گیرد و از آن در برابر آسیب بیشتر محافظت می‌کند. این کلاهک به عنوان پوششی قوی برای دندان شما عمل می‌کند و مانع از دست دادن دندان‌تان می‌شود. بدون یک تاج، دندان آسیب‌دیده نمی‌تواند فشار جوییدن را تحمل کند. تاج دندان به رنگ طبیعی دندان ساخته می‌شود تا با دندان‌های شما کاملا مطابقت داده شود.
4) عصب‌کشی دندان
اگر شکستن دندان باعث ایجاد ترک در آن شده باشد و این ترک به پالپ دندان نفوذ کرده باشد، شما نیاز به درمان کانال ریشه یا عصب‌کشی دندان خواهید داشت. گاهی اوقات بعد از عصب‌کشی، دندانپزشک تاج دندان را به شما پیشنهاد می‌کند تا دندان در برابر آسیب بیشتر در امان باشد.
در درمان عصب‌کشی دندان، سوراخ کوچکی در سطح بالایی دندان ایجاد می‌شود و این امکان را به دندانپزشک می‌دهد تا به پالپ یا مغز دندان دسترسی داشته باشد. پالپ دندان از عصب، رگ‌های خونی و سلول‌های دیگر تشکیل شده است. در طی پروسه‌ی عصب‌کشی هر چیزی که درون پالپ دندان قرار دارد، برداشته شده و کانال ریشه تمیز می‌شود. سپس کانال ریشه با مواد خاصی پر می‌شود تا از دندان محافظت نماید.
5) ایمپلنت دندان
اگر شکستگی و ترک دندان تا زیر خط لثه نفوذ کرده باشد، دندان شما غیرقابل ترمیم می‌باشد و دیگر نمی‌توانید دندان طبیعی خود را حفظ کنید. به این ترتیب شما مجبور هستید تا دندان خودتان را بکشید و سپس آن را با ایمپلنت دندان جایگزین کنید. ایمپلنت، جای دندان از دست رفته را می‌گیرد و ظاهر طبیعی به دندان‌های‌تان می‌دهد.
در این روش درمانی پیچی از جنس تیتانیوم درون استخوان فک کاشته می‌شود و سپس یک تاج دندان روی آن قرار می‌گیرد. ایمپلنت درست مثل یک دندان طبیعی عمل می‌کند و به سختی می‌توان آن را دندان طبیعی تشخیص داد.

جنس و برندهای ایمپلنت دندان

برندهای ایمپلنت ارزان

Osstem
برند ایمپلنت اوستم به عنوان اولین ایمپلنت دندانی کشور کره یکی از برند‌های معروف کره است که توسط FDA تایید شده است.
Dentium
برند دنتیوم بنام ایمپلنتیوم شناخته می‌شود و جزو پر فروش‌ترین برندهای ایمپلنت کره‌ای در ایران است. این برند جزو ایمپلنت ارزان در تهران به شمار می‌آید که کیفیت مناسبی دارد.
Megagen
برند ایمپلنت مگاژن یک ایمپلنت ارزان و با کیفیت کره‌ای محسوب می‌شود که توانسته است با برندهای اروپایی رقابت کند.
DIO
برند DIO از دیگر برندهای ایمپلنت ارزان در تهران و کره‌ای است که شرکت معروف دنس پلی امریکا را در مالکیت خود دارد.
Neo Biotech
این برند ایمپلنت در ایران بنام CME هم شناخته می‌شود که قیمت ایمپلنت ارزان آن طرفداران بیشتری میان بیماران و دندانپزشکان بوجود آورده است.
Dentis
برند ایمپلنت دنتیس یک ایمپلنت دندانی درجه 2 کره‌ای است که معمولا دندانپزشکان به علت مشکلاتی که هنگام جراحی بوجود می‌آورد از آن استقبال نمی‌کنند. اما قیمت ایمپلنت ارزان آن توجه بیماران را بیشتر به خود جلب می‌کند.
Ufit
یوفیت یک ایمپلنت ارزان در تهران است که ساخت کشور کره می‌باشد و طراحی خاصی دارد و شیارهایی روی پایه آن ایجاد شده است تا بهتر با استخوان فک جوش بخورد.
ایمپلنت ارزان چینی
ایمپلنت‌های ارزان چینی، پاکستانی، هندی، با کیفیتی نا مرغوب و لیبل و آرم برند‌های معتبر اروپایی آمریکایی ارائه میشوند و درصد شکست درمان و شکست ایمپلنت در انها بسیار بالاست چرا که این کشورها تکنولوژی و متریال ساخت ایمپلنت‌های استاندارد را ندارند.
ایمپلنت ارزان ایرانی
به علت جدید بودن تولید ایمپلنت‌های دندانی در ایران هنوز آمار درستی در خصوص کیفیت، دوام و عوارض جانبی احتمالی آن‌ها در دسترس نیست اما با توجه به قیمت پایین تری که نسبت به برندهای خارجی دارند؛ به نظر می‌رسد طی چند سال آینده استقبال بیشتری از ایمپلنت‌های تولید شده در داخل مانند ایمپلنت کیمیا کاشت اطبا می‌شود.

ایمپلنت گران

اصلی‌ترین تفاوت ایمپلنت ارزان در تهران و ایمپلنت گران نوع برند و شرکت سازنده ایمپلنت‌های دندانی است. در حال حاضر ایمپلنتهای ساخت کره بیشترین طرفدار را در ایران دارند. چون قیمت‌های آنها متناسب تر است. اما ایمپلنت‌های گران که شامل برندهای سوئیسی، آمریکایی، آلمانی و غیره می‌شود که سازندگان مشهوری مانند زیمر، اشترومن، بیوکر و غیره آنها را تولید کرده‌اند؛ جزو ایمپلنت‌های دندانی درجه یک به حساب می‌آیند که قیمتی بین چهار میلیون تومان تا هفت میلیون تومان دارند.
برند‌های ایمپلنت گران
زیمر Zimmer: شرکت زیمر در سال ۱۹۷۷ در کشور آمریکا با هدف ساخت ایمپلنت‌های دندانی تاسیس شد. با توجه به کیفیت بالای ایمپلنت دندان ساخت شرکت زیمر و روکش‌های خاصی که این شرکت روی پایه‌های ایمپلنت خود مورد استفاده قرار می‌دهد؛ تا فرآیند اسئواینتگریشن را تسریع کند؛ قیمت ایمپلنت‌های دندانی تولید شده توسط زیمر جزو ایمپلنت گران در تهران می‌باشد.
آسترا Astra: شرکت آسترا یک شرکت بین المللی است که در آمریکا، سوئیس و انگلستان شعبه دارد و یکی از برند‌های مشهور ساخت ایمپلنت جهان است که به علت طراحی‌های خاص و تکنولوژی پیشرفته قیمت ایمپلنت‌های دندانی آن بسیار بالا است.
اشترومن ITI Straumann: شرکت اشترومن یکی از موفق‌ترین شرکت‌های تولید ایمپلنت‌های دندانی است که در ایران نیز طرفداران بسیار زیادی دارد و جزو ایمپلنت‌های گران مورد استفاده در کلینیک‌های معتبر تهران است. این شرکت توانسته است ایمپلنت‌های دندانی را با طرح‌ها و سایز‌های مختلف به بازار عرضه کند؛ به طوری که برای هر نوع عمل جراحی و هر روش کاشت ایمپلنتی مناسب باشد. کیفیت دندان اشترومن بسیار بالاست و مدت زمان جوش خوردن آن به استخوان فک با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته برای روکش پایه ایمپلنت به حداقل رسیده است.
بیوهوریزونز BioHorizon: شرکت بیوهوریزون جزو شرکت‌هایی است که به روزترین و پیشرفته‌ترین انواع ایمپلنت‌های دندانی را تولید می‌کند. از سال 1997 با تاسیس این شرکت در آمریکا توانست با تولید ایمپلنت‌های مخروطی شکل نام خود را در میان شرکت‌های سازنده ایمپلنت دندان مشهور در جهان جا بیندازد.
از دیگر برندهای ایمپلنت گران در تهران می‌توان به SIC،SPI،Ihdeh سوئیسی، Xive–آلمانی و IDI-فرانسوی اشاره کرد.

قیمت ایمپلنت دندان در سال 1400 ( تخفیف بهاره )

قیمت ایمپلنت دندان سال 1400 (تخفیف شگفت انگیز ایمپلنت دندان)

بعد از ایمپلنت

بسیاری از بیماران از ما سوال می‌پرسند که چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟ ما در جواب میگوییم تا یکساعت بعد از عمل معمولا نمیتوانید چیزی بخورید. بعد از آنکه اسفنج‌ها یا گازهای اطراف ایمپلنت را برداشتید احتمالا بتوانید چیزهایی بخورید. ابتدا خوردن مایعات را شروع کنید. خوردن آب خنک و سایر نوشیدنی‌های غیر قندی خنک هم ایده بدی نیست. فقط توجه کنید که تا چند ساعت بعد از عمل حتما و حتما از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های خیلی گرم خودداری کنید.
حتماً برای 24 ساعت اول بعد از عمل از غذاهایی که نرم هستند استفاده کنید. و همچنین، حداقل 24 تا 48 ساعت هیچ نوشیدنی را از طریق نی ننوشید. این اقدامات احتیاطی باعث می‌شود تا دهان به شما شانس بهتری برای بهبودی داشته باشد.
غذاهایی که خوردن آن‌ها در دوره نقاهت عمل جراحی ایمپلنت بیخطر و مفید است
بعد از عمل ایمپلنت چه چیزهایی باید بخوریم و از خوردن چه چیزهایی باید اجتناب کنیم؟ به طور خلاصه بعد از عمل باید پیرو رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان باشید و به خوردن غذاهای نرم که خیلی تند، خیلی گرم یا خیلی سرد نیستند رو بیاورند. تمام غذاهایی که برای هر سه وعده صبحانه، نهار و شام انتخاب می‌کنید باید بسیار ساده، نرم و نیازمند حداقل جویدن باشند. در ادامه ما تعدادی از مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که می‌توانید بعد از عمل کاشت دندان با ایمپلنت آن‌ها را بدون محدودیت بخورید لیست کرده ایم:
تغذیه بعد از ایمپلنت دندان
تغذیه بعد از کاشت ایمپلنت : رژیم مایع و آبکی
آب خالص و تمیز (آب معدنی)
آب میوه‌های طبیعی بدون شکر
شیر
چای و قهوه
سوپ آبکی
ژله
پودینگ
سوپ خامه
بستنی میوه‌ای (به طور کلی خوردن بستنی بعد از جراحی ایمپلنت حتما توصیه میشود)
میلک شیک (مخلوط بستنی، شیر، آیس میلک و …)
سایر مایعات و غذاهای آبکی مفید
میوه‌ها و سبزیجات
میوه‌های نرم مانند موز، انبه، هلو و گلابی (از خوردن میوه‌هایی مانند تمشک و توت فرنگی و … که دانه‌های ریز زیادی دارند خودداری کنید)
پوره سیب
سبزیجات بخار پز شده
گوشت و سایر منابع پروتئینی
ماهی آب پز
خورش مرغ یا مرغ کباب شده نرم
انواع سوپ با تکه‌های ریز ریز شده گوشت، مرغ یا گوشت‌های دیگر
توفو
تغذیه بعد از ایمپلنت دندان
نان‌ها، ماکارونی یا برنج
تمام نان‌های نرم و غیر شیرین
وافل
پنکیک
مافین (شبیه کیک یزدی)
اسپاگتی
غلات پخته شده و تصفیه شده
سایر غذاهی مفیدی که در رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان قرار دارند:
پودینگ
ماست
جو دوسر
پوره سیب زمینی
بستنی
سیب
پنیر کلبه
تخم مرغ رنده شده
و …
دست شما برای تهیه یک رژیم غذایی بعد از عمل ایمپلنت باز است منتهی باید تا میتوانید غذاهای نرم و پوره شده بیشتر مصرف کنید. از خلاقیت خود استفاده کنید و مواد ذکر شده در لیست بالا را با هم میکس کنید تا در دوره ریکاوری به خوبی تغذیه شوید و همیشه پر انرژی باشید. به این نکته هم توجه کنید که لقمه‌های کوچک بردارید و سعی کنید غذاها را در سمتی از دهان بجوید که ایمپلنت ندارید.( این موضوع برای زود جوش خوردن ایمپلنت خیلی مهم است). در کنار این غذاها، حتماً در حین بهبودی ایمپلنت، آب زیادی بنوشید. هیدراتاسیون و تامین آب بدن باعث تسریع در روند بهبودی و افزایش عملکرد سیستم ایمنی میشود.
تغذیه بعد از ایمپلنت دندان
مانند هر عمل جراحی که در ناحیه دهان انجام میشود، تا زمان بهبودی کامل دهان و جای زخم‌ها، باید از خوردن غذاهای سفت و سخت خودداری کنید. نه تنها 1 تا 2 هفته بعد از عمل دهان شما هنوز حساس است، بلکه باید تا پایان روند جوش خوردن ایمپلنت دندان برخی مواد غذایی را نخورید تا نتیجه عمل با شکست مواجه نشود. بعد از اینکه پایه ایمپلنت کاملا جوش خورد و سرجای خودش محکم شد، می‌توانید برخی از غذاهای ممنوعه را مصرف کنید اما همچنان باید برای مراقبت از ایمپلنت‌ها برخی از آن‌ها را نخورید.
اجتناب از مصرف مواد غذایی زیر:
نوشابه‌های گازدار و شیرین
قند
آب نبات
گوجه فرنگی
مرکبات
چیپس
کلوچه
کراکر (تردک)
فندق و سایر دانه‌ها
مواد خوراکی چسبنده یا جویدنی مانند آدامس و میوه‌های خشک
غذاهای بسیار گرم یا بسیار سرد
خوراکی‌های بسیار تند
نوشیدنی‌های الکلی
نوشیدن مایعات از طریق نی
همه وعده‌های غذایی را بعد از عمل جراحی حتما میل کنید. (صبحانه، نهار و شام).

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری یا کاشت یک روزه جایگزین عالی برای دندان‌های از دست رفته است. به طور کلی ممکن است بین سه تا دوازده ماه طول بکشد تا درمان ایمپلنت انجام شود. اما در مقابل، ایمپلنت فوری فرصتی برای کوتاه شدن جایگذاری دندان‌ها و کاهش تعداد ویزیت‌هایی است که بیمار باید به دندانپزشکی مراجعه نماید. این مسئله هم به نفع بیمار است و هم به نفع دندانپزشک. در این مقاله قصد داریم در مورد کاشت یا ایمپلنت فوری توضیح دهیم و اینکه فرآیند درمان آن با ایمپلنت معمولی چه تفاوتی دارد.
ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری روشی است که در آن ایمپلنت و جایگزین نمودن دندان‌ها به طور همزمان انجام می‌شوند و نه اینکه همانند ایمپلنت معمولی بین مرحله اول و دوم، سه تا شش ماه فاصله باشد. این فرآیند در اصطلاح دندانپزشکی به عنوان "بارگذاری فوری (immediate loading)" شناخته میشود و بدین ترتیب می‌توانید دندان‌های جدید خود را در مدت تقریبا یک ساعت تهیه کنید.
بیمارانی که دندان‌های آنها شکسته‌اند یا در معرض از دست دادن دندان هستند، جایگذاری فوری ایمپلنت می‌تواند یک گزینه مناسب باشد. ما درک می‌کنیم که هیچ کس نمی‌خواهد بدون دندان باشد و در نتیجه ایمپلنت فوری می‌تواند یک راه حل سریع، مقرون به صرفه و با دوام باشد.
پس از ارزیابی دقیق و در صورتی که شرایط بیمار برای این کار مناسب باشد، متخصص دندانپزشکی می‌تواند بلافاصله پس از کشیدن دندان‌ها، ایمپلنت را قرار دهد.
آیا واقعا در یک روز می‌شود ایمپلنت کرد؟
جواب این سوال مثبت است. شما می‌توانید در یک قرار ملاقات بالینی کاشت دندان یا ایمپلنت فوری را دریافت کنید. متخصصین دندانپزشکی انقلابی را در کاشت دندان ارائه نموده‌اند که با آن می‌توانید فورا و در عرض یک روز، جای دندان‌های از دست رفته خود را به ایمپلنت بدهید. متخصصین ایمپلنت بیش از یک دهه است که این روش‌ها را با موفقیت بالایی انجام می‌دهند.
خواه شما نیاز به تعویض یک دندان، چند دندان و یا تمامی آنها داشته باشید، یا اینکه دیگر از دندان مصنوعی به ستوه آمده اید می‌توانید با ایمپلنت فوری، از یک لبخند زیبا، طبیعی و سریع بهره مند شوید. این پیشرفت به شما این امکان را می‌دهد تا در کمتر از بیست و چهار ساعت به دندان‌های ثابت و زیبایی دست یابید.
مزایای ایمپلنت فوری
مزایای ایمپلنت فوری عبارتند از:
زمان انتظار کمتر
به طور سنتی، درمان ایمپلنت‌های دندانی یک فرآیند چند مرحله‌ای است که شامل دوره‌های بهبود میان این مراحل می‌شود. با استفاده از فناوری مدرن امروزی و نیز ایمپلنت فوری می‌توان مدت زمان مراحل درمان را به حداقل رساند و بیماران سریع تر و اغلب در یک جلسه به دندان‌های خود برسند.
عملکرد فوری دندانپزشکی
از آنجایی که بیماران می‌توانند در یک روز با جراحی به دندان‌های خود برسند، بازگشت فوری را نیز تجربه خواهند کرد. بدین ترتیب، آنها قادر خواهند بود غذاهایی را که به دلیل عدم دندان نمی‌توانستند مصرف کنند، گاز زده و بجوند.
رسیدن به لبخندی طبیعی
با ایمپلنت فوری صاحب دندان‌هایی از مواد فوق العاده محکم و طبیعی خواهید شد که ظاهری بسیار زیبا دارند و می‌توانند اعتماد به نفس شما را تا حد زیادی بهبود ببخشد.
ترمیم لبخند دائمی
ایمپلنت قرار است تا پایان عمر با شما بماند. زمانی که شما به طور مناسب از آن مراقبت نمایید، شاهد ماندگاری و طول عمر بالا و نیز عملکرد شگفت انگیز دندان‌های خود خواهید بود.
علاوه بر موارد بالا، مزایای دیگری نیز برای ایمپلنت فوری به شرح زیر وجود دارند:
• ایمپلنت فوری کانتور صورت را بازیابی می‌نماید.
• چین و چروک‌های ناشی از تحلیل استخوان فک می‌تواند با ایمپلنت فوری بلافاصله کاهش یابند.
• دندان‌ها روی فک نصب شده و هرگونه لغزش از بین خواهد رفت.
• حساسیت به گرما و سرما از بین می‌رود.
• نیازی به پیوند استخوان نیست.
• میزان دفعات مراجعه بیمار به دندانپزشکی تا حد زیادی کاهش می‌یابد.
• وقفه کمتر در فعالیت‌های عادی به وجود می‌آید.
• عوارض کمتری با این درمان همراه است.
• درمان با ایمپلنت فوری مقرون به صرفه است.
معایب ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری حداقل خطرات را برای بیمار به همراه دارد. بیشترین نگرانی که در مورد هر روش کاشت وجود دارد، استخوان سازی است. این کلمه از اصطلاحات یونانی و لاتین به معنای "استخوان" و "ساخت کامل" گرفته شده است. استخوان سازی یک فرآیند طبیعی است که ایمپلنت با استخوان فک پیوند می‌خورد. این فرآیند ممکن است سه تا شش ماه طول بکشد.
کمترین تغییر در این پیوند استخوان می‌تواند روند بهبودی را دچار اختلال کند. ایمپلنت باید به روشی خاص قرار گیرد تا در طول روند بهبودی، پایدار و بی حرکت باشد. درست است که ایمپلنت‌های فوری در همان روز نتایج فوری را برای بیمار به ارمغان می‌آورند اما برای موفقیت آمیز بودن عمل در دراز مدت باید عمل جراحی استخوان سازی انجام شود. از این رو، در این درمان به بیماران اکیدا توصیه می‌شود که از دستورالعمل‌های دندانپزشک با دقت پیروی کنند.
به بیماران توصیه می‌شود که در طی فرآیند استخوان سازی، غذاهای نرم تری را انتخاب کند. مصرف غذاهای سفت ممکن است باعث جابجایی ایمپلنت شده و از این رو باید تا زمان بهبودی از این غذاها اجتناب شود. سیگار کشیدن نیز برای بهبودی مضر بوده و توصیه نمی‌شود. به طور کلی معایب ایمپلنت فوری عبارتند از:
• خطر حرکت کاشت
• صبر در حین استخوان سازی برای اطمینان از موفقیت درمان
• خطر عفونت
چه کسی کاندید مناسب دریافت ایمپلنت فوری است؟
برای اینکه دندانپزشک متخصص تشخیص دهد شما می‌توانید کاندید مناسبی برای دریافت ایمپلنت یک روزه یا فوری باشید باید معاینه جامعی از دهان و دندان شما به عمل آورد و موارد زیر را با دقت ارزیابی نماید:
- یک یا چند دندان شما از دست رفته باشد و یا آسیب دیده باشند.
- شما می‌خواهید که ظاهر دندان‌های شما فوری بهبود یابند.
- از تراکم استخوان کافی در ناحیه کاشت برخوردار باشید.
- بافت دهان و دندان‌های شما سالم باشند.
- دندان‌های خود را بیش از اندازه نساییده باشید.
- دچار شرایط خاص پزشکی نباشید که بر بهبود استخوان تأثیر منفی داشته باشد و آن را به تأخیر بیندازد.
عوامل مختلفی وجود دارند که ممکن است درمان ایمپلنت فوری در شما را به تأخیر بیندازند و یا به عبارتی در ابتدا شما باید آنها را برطرف نمایید. به عنوان مثال اگر تراکم استخوان کافی در فک نداشته باشید، متخصص دندانپزشکی برای پشتیبانی از کاشت، ممکن است نیاز به پیوند استخوان را برای شما پیشنهاد کند. یا اگر به بیماری‌های لثه یا سایر مشکلات دهان و دندان مبتلا باشید باید قبل از اینکه ایمپلنت فوری دریافت کنید، موارد فوق برطرف شوند.
در نهایت اگر کاندید ایده آل برای ایمپلنت فوری نباشید دندانپزشک شما ممکن است یک برنامه درمانی شخصی برای کمک به شما و مطابق با شرایطی که در آن قرار دارید تدوین نماید. او همچنین ممکن است روش دیگری را به شما پیشنهاد کند که بتوانید در رسیدن به هدف خود یعنی دستیابی به لبخندی زیبا و طبیعی کمک کند.
جراحی ایمپلنت دندان فوری چه مدت طول می‌کشد؟
به طور معمول، متخصص دندانپزشک در کمتر از 30 دقیقه یک کاشت دندان را انجام می‌دهد و ایمپلنت‌های متعدد ممکن است یک ساعت به طول انجامند. درمان فک کامل نیز ممکن است دو تا سه ساعت زمان ببرد.
آیا در روز جراحی من با دندان‌های دائمی خود خداحافظی می‌کنم؟
این سوال در مورد ایمپلنت فوری یا یک روزه کمی مبهم می‌شود. در روز جراحی شما با دندان‌های موقت یا یک لبخند کامل مطب را ترک خواهید کرد. اکثر متخصصین بر این باورند که فک شما قبل از اینکه بتواند تاج را تحمل کند به زمان کافی برای بهبودی نیاز دارد و از این رو دندانپزشکان می‌خواهد که از ایمنی و موفقیت ایمپلنت دندان اطمینان حاصل کنند.
برای روش All on 4، در واقع دندان‌های موقت جدید نصب می‌شوند و شما باید تا زمانی که این دندان‌های موقت در دهان شما قرار دارند، دستورالعمل‌های غذایی مرتبط با ایمپلنت را به خوبی رعایت کنید. لازم به ذکر است که این پروتز موقت هم لبخندی طبیعی برای شما به ارمغان می‌آورد. زمانی که فک شما به طور کامل بهبود یافت شما صاحب پروتز دائمی خواهید شد و هر نوع غذایی را مجددا می‌توانید میل کنید.
آیا ایمپلنت فوری روش درمانی ایمنی است؟
ایمپلنت یک روزه یا فوری اگر توسط دندانپزشک ماهر و معتبر انجام شود قطعا یک گزینه ایمن برای جایگزینی دندان‌ها است. برخی از این متخصصین معتقدند که هر چند ممکن است مشکلات نادری رخ دهند اما آنها جزئی بوده و به راحتی قابل درمان می‌باشند. نکته‌ای که در این مورد مهم است، مراجعه به یک متخصص با تجربه و با مهارت است تا بتواند به خوبی سلامت دهان و دندان‌های شما را تضمین نماید.
ایمپلنت فوری یا معمولی؟ کدام یک بهتر است؟
یک روش ایمپلنت یا کاشت دندان معمولی معمولا به چهار تا شش ماه زمان برای بهبودی بین قرار دادن ایمپلنت تیتانیوم و قرار دادن تاج نیاز دارد. در طی این چند ماه، استخوان با ایمپلنت تیتانیوم ادغام می‌شود تا ثبات را تضمین نماید. در حالی که بهبودی حاصل می‌آید، بیماران مجبور هستند بدون دندان باشند و یا از دندان‌های مصنوعی یا بریج استفاده کنند. در مقابل، با ایمپلنت فوری، بیماران دیگر مجبور نیستند که چندین روش جراحی و زمان بهبودی طولانی مدت را تحمل کنند زیرا ایمپلنت بلافاصله جایگزین می‌شود.
ایمپلنت فوری برای چه افرادی به خوبی عمل می‌کند؟
ایمپلنت فوری برای تمامی بیماران به خوبی عمل می‌کند اما برای کسانی بهتر است که دندان‌های جلویی یا تمامی دندان‌های خود را از دست داده‌اند و یا در کل فک پایین، ایمپلنت دارند. لازم به ذکر است که موفقیت این روش درمانی تا حد زیادی بستگی به سلامت دهان و دندان بیمار بستگی دارد و همچنین تعهد او برای داشتن رژیم غذایی در سه ماه اول. طی این سه ماه است که ایمپلنت به استخوان پیوند می‌خورد و از این رو بهتر است که بیمار از خوردن غذاهای بسیار سفت تا حد امکان خودداری کند تا این کار منجر به نارسایی ایمپلنت نشود.
هزینه ایمپلنت فوری چقدر است؟
قیمت ایمپلنت فوری به دستمزد دندانپزشک، قیمت پایه ایمپلنت و قیمت پروتز دندان بستگی دارد. بهتر است برای کاشت ایمپلنت دندان به یک متخصص متبحر و باتجربه مراجعه کنید تا ایمپلنت شما با موفقیت انجام شود و متحمل هزینه‌های اضافی مثل تعویض پایه ایمپلنت به علت جوش نخوردن با استخوان فک نشوید.
جمع بندی
ایمپلنت فوری یکی از روش‌های جراحی موثر و کارآمد کاشت دندان است و برای افرادی که دندان‌های آنها شکسته یا از دست رفته دارند خوب عمل می‌کند. ایمپلنت‌ها به طور کلی مانند ریشه‌های دندان عمل کرده و پایه‌ای ثابت برای اتصال تاج‌های با دوام و ظاهر طبیعی ایجاد می‌نمایند. با این حال، ایمپلنت معمولی نیاز به یک دوره بهبودی برای قرار دادن ایمپلنت و اتصال تاج دارد.
اما ایمپلنت فوری که روش منحصربفرد بوده و شما می‌توانید فورا صاحب دندان‌هایی جدید و زیبا شوید. در واقع شما شاهد نتایج فوری این روش درمانی خواهید بود. با این روش شما می‌توانید با اطمینان لبخند زده، صحبت کنید و غذا بخورید. علاوه بر این ایمپلنت به ایجاد ثبات و حفظ استخوان فک کمک کرده و از تحلیل رفتن استخوان در آینده جلوگیری می‌نماید. در نظر داشته باشید که ایمپلنت‌های دندانی یک جایگزین محبوب برای پروتزهای مصنوعی هستند، زیرا پروتزها می‌توانند دردسر ساز شده و در آینده باعث از بین رفتن استخوان شوند.

ایمپلنت | همه چیز درباره ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در حقیقت یک ریشه مصنوعی به شکل پیچ از جنس تیتانیوم است که به جای ریشه دندان طبیعی در استخوان فک کاشته می‌شود. همانطور که دندان طبیعی روی ریشه سوار شده است، یک یا چند دندان پروتزی یا تاج دندانی ساخته شده در لابراتوار نیز روی ایمپلنت‌هایی که نقش پایه را برای آنها دارد؛ سوار می‌شوند.
اجزاء ایمپلنت
• فیکسچر (پست یا پایه ایمپلنت)
• اباتمنت (ابزار اتصال فیکسچر به تاج)
• تاج دندان یا پروتز دندان مصنوعی
مواد سازنده ایمپلنت
اجزائ مختلف ایمپلنت دندان از مواد مختلفی مانند تیتانیوم، سرامیک یا زیرکونیا ساخته می‌شوند. اما ایمپلنت‌های تیتانیومی درحال حاضر بیشترین کاربرد را دارند.
انواع ایمپلنت دندان
• اوردنچر
اوردنچر برپایه ایمپلنت نیز تقریبا همان ساختار دندان مصنوعی سنتی را دارد با این تفاوت که پروتز دندانی به جای قرار گرفتن روی لثه، روی پایه ایمپلنت سوار می‌شود.
• All on 4
ایمپلنت 4 All on روشی مبتکارانه مخصوص افرادی است که استخوان فک آنها فضا یا تراکم کافی برای کاشت بیش از 4 ایمپلنت را ندارد. در این روش 4 ایمپلنت با زاویه‌های مشخص در 4 ناحیه از استخوان فک که بیشترین تراکم و فضا را دارند کاشته می‌شود تا پروتز دندانی روی آنها سوار شود.
• مینی ایمپلنت
مینی ایمپلنت از یک پایه تیتانیومی که درون استخوان فک کاشته می‌شود تشکیل شده که انتهای آن یک گوی کوچک و یک سوکت همراه با حلقه پلاستیکی قرار گرفته و وظیفه چسباندن دندان به پایه را برعهده دارد. چون تمام مراحل کاشت مینی ایمپلنت طی یک جلسه انجام می‌گیرد به آن ایمپلنت یک روزه نیز گفته می‌شود.
• ایمپلنت دیجیتال یا ایمپلنت فوری
ایمپلنت دیجیتال از مدل سازی کامپیوتر سه بعدی برای بررسی شرایط استخوان فک و موقعیت قرار گیری رشته‌های عصبی استفاده می‌کند. دندانپزشک با داشتن این اطلاعات معتبر می‌تواند عمل کاشت ایمپلنت را با کمترین شکاف در فک طراحی کند. در این روش کاشت ایمپلنت دندان پزشک پایه ایمپلنت، اباتمنت و تاج دندان مصنوعی موقت را در همان جلسه اول در دهان بیمار قرار می‌دهد. بهبود لثه پس از کاشت ایمپلنت و سوار شدن تاج دندان مصنوعی موقتی بدون استفاده از هیلینگ کپ انجام می‌گیرد. در این روش نیازی به بخیه زدن و انتظار 4 تا ۶ ماهه برای قرار گرفتن تاج دندان روی ایمپلنت نمی‌باشد.
• ایمپلنت سنتی یا ایمپلنت استاندارد
روش سنتی کاشت ایمپلنت طی دو مرحله انجام می‌گیرد که بین هر مرحله سه تا شش ماه فاصله زمانی وجود دارد. این فاصله زمانی با توجه به شرایط سلامتی و نحوه بهبود زخم بیمار ممکن است متغیر باشد. ایمپلنت‌هایی که از نوع اندو استیل هستند دارای تخلخل‌ها و منافذی در ساختار پایه خود می‌باشند که به استئوبلاست و بافتهای مرتبط با آن اجازه می‌دهند در این منافذ رشد کنند. در اصطلاح ایمپلنتولوژی به این فرایند استئواینتگریشن می‌گویند.
جراحی‌های اصلاحی پیش از کاشت دندان
• پیوند استخوان یا اصلاح ریج (Ridge modification): در شرایطی که استخوان فرد تحلیل رفته باشد یا تراکم کافی نداشته باشد و یا ارتفاع آن برای کاشت پایه ایمپلنت مناسب نباشد؛ معمولا پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت از پودر استخوان برای پیوند استخوان فک استفاده می‌شود.
• لیفت سینوس (Sinus lift): سینوس فک بالا ممکن است به استخوان فک بسیار نزدیک باشد بنابراین ارتفاع استخوان فک برای کاشت پایه ایمپلنت کافی نیست. در این شرایط جراح، پس از بلند کردن بافت لثه، یک حفره کوچک در استخوان ایجاد می‌کند و غشای بین سینوس در طرف دیگر حفره که سینوس را از استخوان فک جدا کرده مشاهده می‌شود. این غشا توسط ابزار مخصوصی به عقب هل داده می‌شود تا از استخوان فک فاصله بگیرد. سپس گرانولهای ماده گرفت استخوان در این فضای خالی که قبلا سینوس قرار داشت جا داده می‌شوند.
• مراحل کاشت ایمپلنت
کاشت ایمپلنت توسط دندانپزشک در دو مرحله انجام می‌گیرد:
1. کاشت پایه ایمپلنت داخل استخوان فک
2. نصب اباتمنت و تاج دندان مصنوعی روی پایه
زمانی حدود 3 تا 6 ماه بین این دو مرحله درنظر گرفته می‌شود تا پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد و توانایی حمایت کردن از تاج دندان مصنوعی را داشته باشد.
• تکنولوژی CAD/CAM
پروتکل CAD/CAM (کدکم) به منظور طراحی، ساخت و قرار گرفتن دقیق پروتزهای دندانی روی پایه‌های ایمپلنت معرفی شد. تکنولوژی کدکم شامل سه مرحله می‌شود: اسکنینگ، مدل سازی کاشت ایمپلنت با کمک کامپیوتر (کد CAD)، ساخت و طراحی پروتز دندان مصنوعی با کمک کامپیوتر (کم CAM) و پرینتر سه بعدی
• اندازه ایمپلنت
ایمپلنت‌های دندانی بسته به ضخامت پایه‌ای که در لثه کاشته می‌شود به سه نوع مینی ایمپلنت (حدود 1.8 تا 3.3 میلی متر)، میدی ایمپلنت(حدود 3.30 تا 4.30 میلی متر) و ایمپلنت معمولی یا استاندارد (حدود 4.6 تا 6 میلی متر) تقسیم می‌شوند.
مزایای کاشت ایمپلنت
• کمک به جویدن و هضم بهتر غذا
• جلوگیری از تحلیل استخوان فک
• حفظ ساختار چهره
• احساس راحتی بیشتر
• ظاهر شبیه دندان طبیعی
• دوام و طول عمر طولانی
کاندید مناسب برای کاشت ایمپلنت
تمام افرادی که از سلامتی عمومی کافی برخوردار باشند و بافت لثه و استخوان فک سالمی داشته باشند؛ می‌‌توانند ایمپلنت دندان انجام دهد.
چه افرادی نمی‌توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟
افرادی که در شرایط خاص زیر باشند بهتر است تا برطرف شدن مشکلشان از کاشت ایمپلنت خودداری کنند:
• دیابت کنترل نشده
• بارداری
• سکته قلبی
• ضربان قلب نامنظم و غیرقابل کنتری
• پوکی استخوان
• بیماران تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت
• شیمی‌درمانی و پرتودرمانی
• مصرف طولانی مدت بیس ‌فسفونات
• بیماری‌ در سیستم ایمنی بدن مانند لوسمی
• کشیدن سیگار و قلیان
محدودیت سنی برای کاشت ایمپلنت
معمولاً ایمپلنت دندان روی افراد کوچکتر از ۱۸ سال انجام نمی‌شود و دندانپزشک توصیه می‌کند که فرد تا پایان رشد کامل فک خود منتظر بماند. همچنین حداکثر سن نیز برای ایمپلنت مطرح نیست به طوریکه بسیاری از سالمندان تصمیم میگیرند که به جای دندان‌های مصنوعی دردسر ساز به کاشت ایمپلنت یا اوردنچر روی آورند که میزان موفقیت آن نیز بیش از ۹۵ درصد است.
مدت زمان ریکاوری پس از کاشت ایمپلنت
به طور متوسط درمان و ریکاوری در ایمپلنت معمولی بین 3 تا 6 ماه پس از کاشت پایه و حدود 3 ماه پس از قرار دادن اباتمنت است که بیمار را 9 ماه درگیر می‌کند. درصورتیکه مدت زمان درمان و ریکاوری در مینی ایمپلنت به حدود 1 تا 3 ماه کاهش می‌یابد.
درصد موفقیت کاشت ایمپلنت
طبق آمارهای به دست آمده نرخ موفقیت ایمپلنت‌های دندانی در طی ده سال حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد است. هر چند که این روش درمانی کاملا توسط دندانپزشکان و جامعه دندانپزشکی مورد تایید قرار گرفته است اما مانند هر عمل جراحی دیگری کاشت ایمپلنت نیز می‌تواند با مشکلات متعددی روبرو شود.
دوام و طول عمر کاشت ایمپلنت
کاشت دندان یک روش دائمی برای جایگزین کردن دندان طبیعی است. به طور کلی تاج دندان سرامیکی بیش از ۱۵ سال و ایمپلنت دندان نیز بیش از ۲۵ سال با همان کیفیت اولیه در فک بیمار پایدار می‌ماند.
مقایسه روش بریج و ایمپلنت دندان
در روش بریج جای خالی دندان با تاج دندان مصنوعی که از دندانهای کناری به عنوان پایه استفاده می‌کند؛ پر می‌شود. اما در روش کاشت ایمپلنت، پایه درون استخوان فک کاشته شده و علاوه بر حفظ سلامت استخوان و لثه آسیبی به دندانهای کناری وارد نمی‌کند.
مقایسه اوردنچر و دندان مصنوعی
اصلی‌ترین تفاوت اوردنچر با دندان‌های مصنوعی سنتی این است که اوردنچر توسط پایه‌های ایمپلنت دندان در دهان ثابت می‌ماند و جابجایی ناخواسته‌ای هنگام غذا خوردن یا صحبت کردن ندارد. در صورتی که دندان مصنوعی سنتی فقط روی بافت لثه قرار می‌گیرد و ثبات زیادی ندارد.
مقایسه روش ایمپلنت و ارتودنسی
به طور معمول درمان ارتودنسی دندان شامل براکت‌هایی است که روی دندان قرار می‌گیرند و درمان آن پیش از کاشت ایمپلنت تکمیل می‌شود. به این ترتیب پس از انجام ارتودنسی فضای کافی برای کاشت ایمپلنت ایجاد می‌شود. اما گاهی اوقات، ایمپلنت‌های دندانی پیش از براکت‌ها کاشت شده‌اند و ارتودنتیست از آنها به عنوان لنگرگاه (anchor point) برای براکت‌ها استفاده می‌کند.
معایب ایمپلنت
• هزینه بالا
• نیاز به انجام عمل جراحی متعدد
• خطرات و عوارض جانبی ناشی از انجام عمل جراحی
• درد و احساس ناراحتی
• کبودی اطراف ناحیه عمل شده
• تورم صورت و لثه
• خونریزی خفیف پس از عمل جراحی
• زمان بهبودی طولانی مدت
• عدم موفقیت کاشت دندان
• پس زدن ایمپلنت
• نیاز به تعویض تاج دندان ایمپلنت
• عدم پوشش بیمه درمانی
• نیاز به مراجعه به پزشکان متعدد با تخصص‌های مختلف
• بوی بد دهان
• عفونت در محل کاشت ایمپلنت
• میکرو جابجایی ایمپلنت
• واکنش‌های آلرژیک
تیم پزشکی متخصص در کاشت ایمپلنت
برای انجام عمل لیفت سینوس و پیوند استخوان باید به متخصص فک و دهان یا پریودنتیست مراجعه کرد درصورتیکه عمل کاشت ایمپلنت توسط ایمپلنتولوژیست انجام می‌گیرد. ساخت پروتز دندان مصنوعی در لابراتوار نیز توسط پروتودنتیست انجام می‌گیرد.
معروفترین برندهای ایمپلنت دندان
مهمترین و با کیفیت‌ترین شرکت‌های تولید کننده ایمپلنت‌های دندانی را به ترتیب زیر برشمرد:
• Straumann
• Nobel Biocare) Danaher)
• Dentsply Sirona) Previously Astra Tech)
• Zimmer Biomet
• BioHorizons
عوارض جانبی کاشت ایمپلنت نامرغوب
با کاشت ایمپلنت نامرغوب یا غیراستاندارد، پس از مدت کوتاهی نشانه‌هایی مانند بی حسی یا خارش در ناحیه زبان، لب‌ها یا لثه که نشاندهنده پس زدن پایه ایمپلنت است در فک مشاهده می‌شود. از دیگر عوارض بلند مدت نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. درد و احساس ناراحتی شدید
2. مشکل هنگام خوردن و جویدن
3. واکنش آلرژیک بدن به پایه ایمپلنت
4. التهاب لثه‌ها
5. لق شدن ایمپلنت
6. استاندارد نبودن ابعاد پایه ایمپلنت
جایگزین کردن ایمپلنت دندان پس از عدم موفقیت
دندان پزشک پس از خارج کردن ایمپلنت لق شده که مشکلات متعددی را برای بیمار ایجاد کرده ابتدا عوارض جانبی ناشی از آن مانند ایجاد عفونت یا تحلیل لثه را با روش‌های مختلف درمان کرده و سپس اقدام به کاشت مجدد ایمپلنت‌های دندانی مرغوب و استاندارد می‌نماید.
مهمترین دلایل شکست درمان کاشت ایمپلنت
به طور کلی ریسک فاکتورهای کوتاه مدت که موجب شکست سریع روش کاشت ایمپلنت می‌شوند از جمله سیگار کشیدن، مصرف داروهای خاص، خون رسانی ناکافی به استخوان و بافت لثه اطراف ایمپلنت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین عجله کردن در انجام مراحل کاشت ایمپلنت و سوار کردن پروتز دندان مصنوعی می‌توانند از دلایل شکست کوتاه مدت این روش باشند. ریسک فاکتورهای بلند مدت نیز شامل عفونت‌های باکتریایی، نحوه برنامه ریزی نادرست کاشت ایمپلنت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌شود.
تاریخچه ایمپلنت
در گذشته‌های دور، حدود 2000 سال قبل از میلاد، نسخه‌های اولیه ایمپلنت دندانی در تمدن چین باستان مورد استفاده قرار می‌گرفت. در آن زمان از میخچه‌های درست شده از بامبو به عنوان جایگزینی برای دندان‌ها استفاده می‌شد.
ایمپلنت دندانی به تمدن مایاها در سال 600 میلادی نیز بر می‌گردد. آثار باستانی مصری‌ها و سلیتک‌ها نیز نشان از استفاده از فلزات گرانبها، عاج و حتی دندان انسان‌های دیگر برای کاشت ایمپلنت دارند.
در قرن هجدهم میلادی، تعدادی از پژوهشگران شروع به انجام آزمایشاتی برای ساخت ایمپلنت‌های دندانی با استفاده از طلا و آلیاژ کردند، اما این آزمایش‌ها خیلی موفق نبودند. در سال 1886، یک پزشک، از یک تاج چینی سوارشده روی یک دیسک پلاتینی به عنوان ایمپلنت استفاده کرد که آن هم در طولانی مدت نتایج مثبتی در بر نداشت.
در سال 1952، یک جراح ارتوپدی سوئدی به نام Per-Ingvar Brånemark متوجه خواص مورد نیاز برای جوش خوردن موفقیت آمیز ایمپلنت شد.اولین عمل کاشت ایمپلنت دندانی از جنس تیتانیوم، توسط برین مارک روی یک فرد داوطلب در سال 1965 انجام شد. برین مارک سرانجام در سال 1981 پس از سی سال تحقیق دقیق و مطالعات انسانی یافته‌های خود را منتشر کرد و ایمپلنت‌های مدرنی که امروزه می‌شناسیم؛ ساخته شدند.

ایمپلنت All on 4

ایمپلنت All on 4 جدیدترین و ریک روش دائمی برای کاشت ایمپلنت تمام فک است و گزینه بسیار مناسبی برای اشخاصی که دندان‌های خود را در اثر بیماری یا تصادف از دست داده‌اند می‌باشد. امروزه دندانپزشکان با روش‌های نوین و متعدد دندانپزشکی قادر هستند تا در هر شرایط و هر ویژگی آناتومی، مشکلات دهان و دندان افراد را حل کنند.
ما در این مقاله سعی داریم شما را با یکی از روش‌های کارآمد درمانی دندانپزشکی به نام ایمپلنت All on 4 آشنا سازیم. پس با ما همراه باشید.
ایمپلنت All on 4 چیست؟
با ایمپلنت All on 4 می‌توان کل پروتز یک فک را با قرار دادن 4 ایمپلنت در هر فک بی دندان سوار کرد. این روش دائمی یک جایگزین ایده آل برای تمامی دندان‌های از دست رفته است که برای هر قوس دندان از چهار ایمپلنت در هر فک استفاده می‌شود. از آنجایی که این نوع ایمپلنت با زوایای دقیقی کاشته می‌شود پس بیشترین ثبات در استخوان را دارد.
دو ویژگی مهم ایمپلنت All on 4 کدامند؟
All on 4 یک تکنیک مراقبتی است که با استفاده از تعداد کمتری از ایمپلنت‌ها می‌توانید به لبخند ایده آل خود دست یابید. این روش درمانی دارای دو ویژگی است:
- در این روش شما ممکن است به چهار ایمپلنت نیاز داشته باشید. روش سنتی ایمپلنت یا کاشت دندان‌های کامل شامل هشت تا ده ایمپلنت در هر فک برای اور بریج (over-bridges) پرسلن ثابت است. در هر صورت با ایمپلنت All on 4، شما تنها به چهار ایمپلنت نیاز دارید. گاهی اوقات به دلیل تراکم کمتر استخوان، ممکن است به جای چهار به پنج شش دندان در فک بالا نیاز باشد.
- مقاومت بهینه به دلیل ایمپلنت زاویه دار عقب حاصل می‌شود. ایمپلنت‌های عقب با زاویه 30 تا 45 درجه به صورت عمودی وارد شده و این بدان معنا است که حتی اگر شما تحلیل استخوان را تجربه کرده باشید، باز هم بدون انجام مراحل طولانی و پر هزینه پیوند استخوان، واجد استفاده از ایمپلنت All on 4 هستید.
مزایای ایمپلنت All on 4
ایمپلنت All on 4 مزایای متعددی را در بر می‌گیرد، این نوع ایمپلنت به طور مستقیم با سلامت دهان و دندان ارتباط دارد و به طور غیر مستقیم زمینه‌های دیگری از زندگی شما را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد:
- از تخریب و تحلیل استخوان جلوگیری می‌کند
یکی از اثرات شایع دندان‌های از دست رفته، تخریب استخوان در فک است. از آنجایی که ایمپلنت‌ها مستقیما روی استخوان فک قرار می‌گیرند به روشی مشابه با ریشه دندان‌های طبیعی عمل کرده و در به حداقل رساندن تحلیل استخوان بیشترین تأثیر را دارند. سیستم ایمپلنت All on 4 به گونه‌ای است که از دندان‌های طبیعی تقلید کرده و باعث حفظ توده استخوان می‌شود.
حتی در بیمارانی که تا حدی از دست رفتن استخوان را تجربه کرده‌اند نیز می‌توان از ایمپلنت All on 4 استفاده نمود. از آنجایی این نوع سیستم ارتباط امنی را با استخوان فک فراهم می‌کند، پس نیاز به پیوند استخوان به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. در نتیجه با اجتناب از نیاز به پیوند استخوان، زمان بهبودی و درمان نیز به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
- اعتماد به نفس بیشتر
بیمارانی که ایمپلنت All on 4 را دریافت می‌کنند با برخورداری از مجموعه‌ای کامل از دندان‌هایی که به طور ایمن و راحت در دهان آنها متصل شده اند، بدون نگرانی با خوردن تمامی غذاهای مورد علاقه خود و نیز نوشیدنی‌ها لذت می‌برند. با دانستن اینکه این روش دائمی بوده و دندان‌های شما همیشه ثابت خواهند بود، اعتماد به نفس آنها به طرز قابل توجهی افزایش می‌یابد. چرا که دیگر نیازی نیست نگران پروتزهای شل باشند و خجالت بکشند.
- مراقبت و بهداشت راحت تر
مراقبت از دندان‌ها و ایمپلنت All on 4آسان بوده و بیماران تنها کافی است که بسیاری از عادت‌های مراقبت از دهان و دندان را که از قبل با آنها آشنا بوده‌اند دنبال نمایند. مسواک زدن، کشیدن نخ دندان، استفاده از دهانشویه و مراجعه جهت معاینه‌های منظم دندانپزشکی موارد ضروری است که باید با ایمپلنت All on 4نیز رعایت نمود.
یکی دیگر از مزیت‌های ایمپلنت All on 4این است که در این روش دیگر نیازی به چسب‌های نامرتب و پر هزینه که معمولا با سایر سبک‌های معمول دندان مصنوعی مورد نیاز هستند نیست. این امر خود باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می‌شود.
- یک راه حل دائمی
یکی دیگر از مزایای ایمپلنت All on 4 ارائه نتایج دائمی و بدون نیاز به حضور به جلسات مکرر برای نصب مانند دندان مصنوعی معمولی است. از آنجایی که این سیستم با بهره گیری از یک پروتز و از طریق ایمپلنت به طور امنی روی دهان نصب می‌شود دیگر فرد مستعد ابتلا به مشکلات رکود لثه نبوده و مانند دندان‌های مصنوعی به مرور زمان شُل نمی‌شوند. در واقع ایمپلنت All on 4 یک راه حل دائمی است که به راحتی بیشتر بیماران ختم می‌شود.
- لبخند بیمار را بهبود می‌بخشد
ایمپلنت All on 4 بلافاصله پس از نصب، لبخند و ظاهر کلی فرد را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، پس از قرار دادن ایمپلنت، چین و چروک اطراف دهان نیز تا حد زیادی صاف شده و در نهایت بیماران بسیار جوان تر به نظر می‌رسند.
معایب ایمپلنت All on 4
ایمپلنت All on 4برای بسیاری از بیماران کارآمد بوده است اما ممکن است همه کاندید مناسبی برای آن نباشد. دندانپزشکان بنا به دلایل زیر، ایمپلنت All on 4 را به برخی از بیماران خود توصیه نمی‌کنند:
- زمانی که ایمپلنت در یک روز نصب می‌شود، شما دیگر نمی‌توانید دندان‌ها را نظر ظاهر، راحتی یا مسائل مربوط به نیش بسنجید.
- ایمپلنت All on 4 را نمی‌توان در نواحی مولار دهان که بیشترین نیروی نیش است قرار داد.
- گاهی برای نگه داشتن این نوع ایمپلنت به سطح بالایی از استخوان نیاز است.
به طور کلی درک تمامی جوانب مرتبط با این نوع ایمپلنت از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تنها دندانپزشک شما است که می‌تواند در این زمینه شما را راهنمایی نماید و تشخیص دهد که آیا ایمپلنت All on 4 روش ایده آلی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است یا خیر.
بهترین کاندید برای ایمپلنت All on 4 چه کسی است؟
دندانپزشکان از ایمپلنت All on 4 بسته به نیاز بیماران و برای ایمن سازی پروتزهای دندانی در قوس بالا، قوس پایین یا هر دو بهره می‌گیرند. این روش درمانی هم برای افرادی که اکنون دارای دندان‌های مصنوعی هستند و هم آنهایی که برای اولین بار قرار است پروتز را تجربه نمایند ایده آل می‌باشد. به ویژه افرادی که در حال حاضر پروتز دارند. در واقع برخلاف پروتزهای معمولی، این ایمپلنت از جای خود تکان نخورده و تغییر مکان نمی‌دهد. از سوی دیگر، گاز گرفتن، جویدن، صحبت کردن و لبخند زدن نیز با سهولت و اطمینان بیشتری حاصل می‌آیند.
به طور کلی، کاندیداهای مناسب ایمپلنت All on 4 عبارتند از:
- افرادی که تمام دندان‌ها یا اکثر آنها را در هر دو قوس از دست داده اند: در حالی که از ایمپلنت‌های دندانی می‌توان برای ایمن سازی تاج‌ها و بریج‌ها نیز استفاده نمود، All on 4 روشی است که به طور انحصاری برای ایمن سازی پروتزهای دندان با قوس کامل استفاده می‌شود.
- برخورداری از سلامت کافی جهت انجام جراحی: به طور کلی قرار دادن ایمپلنت یک روش جراحی بوده و با درجات خاصی از خطر همراه است. پس کاندید ایمپلنت All on 4 باید از سلامت کافی برای این جراحی برخوردار باشد.
- نکشیدن سیگار: سیگار کشیدن در دوره نقاهت پس از عمل جراحی کاملا ممنوع بوده و به بیماران توصیه اکید می‌شود که پس از بهبودی نیز سیگار نکشند. سیگار کشیدن منجر به بسیاری از مشکلات دهان و دندان می‌شود از جمله بیماری لثه که می‌تواند کاشت ایمپلنت را با شکست روبرو کند.
- برخورداری از تراکم استخوان مناسب در فک: در حالی که ایمپلنت All on 4 نسبت به ایمپلنت‌های معمولی به تراکم استخوان کمتری نیاز دارد اما برای حمایت از این سیستم، میزان مشخصی از تراکم لازم است. بیمارانی که تراکم استخوان کافی برای دریافت این نوع ایمپلنت را ندارند باید قبل از جایگذاری آن، یک جراحی پیوند استخوان انجام دهند.
روش انجام ایمپلنت All on 4 به چه صورت است؟
ایمپلنت All on 4 به طور کلی شامل مراحل زیر است:
در ابتدا دندان‌های باقیمانده بیمار در امتداد برجستگی دندان کشیده می‌شوند. این امر باعث سهولت در نصب ایمپلنت خواهد شد. سپس به منظور تعیین جایگذاری ایده آل ایمپلنت، اسکن و اشعه ایکس دقیق از دندان‌های بیمار به عمل می‌آید، جراحی دهان با در نظر گرفتن جایگذاری ایمپلنت‌ها و به منظور بهینه سازی ثبات پروتز انجام می‌شوند. زمانی که کاشت ایمپلنت به اتمام رسید، دندانپزشک پروتز را در جای خود قرار می‌دهد.
جایگزین ایمپلنت All on 4
اگر دندانپزشک تشخیص دهد که بیمار کاندید مناسبی برای دریافت ایمپلنت All on 4 نمی‌باشد، گزینه‌های معمولی دندانپزشکی نظیر پل‌های دندان یا پروتز جزئی را به او پیشنهاد می‌دهد. جراحی پیوند استخوان و افزایش لثه نیز برای بیمارانی که جهت پشتیبانی از کاشت دندان به بافت اضافی نیاز دارند در نظر گرفته می‌شود. یک دندانپزشک متخصص و با تجربه تمام مشخصه‌های ایمپلنت All on 4 و سایر روش‌های درمانی را در جلسه مشاوره با جزئیات برای بیمار توضیح داده و به او در تصمیم گیری بهتر کمک خواهد نمود.
سوالات متداول در مورد ایمپلنت All on 4
اکثر بیماران هنگام مراجعه به دندانپزشکی سوالاتی را در مورد این روش درمانی از دندانپزشک می‌پرسند:
- تفاوت ایمپلنت All on 4 با پروتزهای دندانی چیست؟
تفاوت عمده ایمپلنت All on 4با پروتزهای مختلف این است که آنها یک راه حل دائمی را برای از بین رفتن دندان‌ها یا آسیب دیدگی شدید آنها ارائه می‌دهند. در واقع این نوع ایمپلنت مستقیما در فک شما جای گرفته و عملکرد و ظاهر آنها دقیقا مشابه با دندان‌های طبیعی است.
- جراحی ایمپلنت All on 4 چقدر طول می‌کشد؟
جراحی تقریبا هر هر قوس به میزان 2.5 ساعت به طول می‌انجامد.
- میزان موفقیت با ایمپلنت دندان All on 4 چقدر است؟
مطالعات منتشر شده میزان موفقیت 98 درصدی را با استفاده از ایمپلنت All on 4نشان می‌دهد.
- آیا نتایج درمان طبیعی به نظر می‌رسند؟
نتایج درمان با ایمپلنت All on 4 کاملا طبیعی به نظر می‌رسند. در واقع دوستان شما به سختی متوجه خواهند شد که شما از ایمپلنت استفاده نموده اید مگر اینکه خودتان به آنها بگویید.
- نیاز به ایمپلنت All on 4در مورد دو قوس بالا و پایین دهان یا یک قوس چگونه است؟
ایمپلنت All on 4را تنها می‌توان روی قوس بالا یا پایین قرار داد. اما پس از اینکه دندانپزشک متخصص شرایط شما را ارزیابی نمودند و احساس کردند که شما در هر دو قوس نیاز به ایمپلنت All on 4 نیاز دارید، روش را به طور همزمان روی هر دو قوس انجام می‌دهند. در واقع این امر ضمن صرفه جویی در وقت و هزینه، نتایج بهتری را نیز برای شما در پی خواهد داشت.
- پس از ایمپلنت All on 4 چه نوع مراقبتی لازم است؟
پس از این ایمپلنت، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان روزانه مانند دندان‌های طبیعی شما توصیه می‌شود. دندانپزشک متخصص پس از درمان، تمامی دستورالعمل‌های بهداشت دهان و دندان را در اختیار شما قرار داده و مناسب‌ترین برنامه بهداشت روزانه را متناسب با نیازهای شما توصیه می‌نماید.
جمع بندی
ایمپلنت All on 4 می‌تواند بهترین گزینه برای افرادی باشد که دندان‌های خود را از دست داده‌اند و خطراتی مانند رکود لثه، تحلیل استخوان و سایر نگرانی‌های مرتبط با بهداشت دهان و دندان در صورت عدم درمان، آنها را تهدید می‌نماید. این افراد می‌توانند با بهره گیری از این روش درمانی، در سلامت دهان و دندان خود سرمایه گذاری نموده و از وجود مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری نمایند.
قطعا مراجعه به یک دندانپزشک متخصص و متعهد برای بررسی دندان‌های شما و اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای دریافت این نوع سیستم درمانی هستید وقت گذاشته و به دقت شرایط شما را ارزیابی خواهد نمود.

اوردنچر

اوردنچر یکی از درمان‎های زیبایی و کارآمد برای افرادی است که هیچ دندانی در دهان نداشته و یا تمامی دندان‎های آنها در حال پوسیدگی می‌باشد. همانطور که می‌دانید دندان‎های مصنوعی امروزه مورد پسند اکثر افرادی که به دلایلی دندان‎های خود را از دست داده اند، نیست. چون غذا خوردن و صحبت کردن با این دندان‎های مصنوعی و پروتزها تا حدی ناخوشایند و دشوار است.
اما با اوردنچر دیگر خبری از این مشکلات نیست. از این رو قصد داریم در این مقاله در مورد اوردنچر و ویژگیهای منحصربفرد آن توضیح دهیم. پس تا پایان مقاله با ما همراه بمانید.
اوردنچر چیست؟
اوردنچر (Overdenture) بر پایه ایمپلنت مجموعه‎ای از پروتزهای مصنوعی هستند که توسط ایمپلنت پشتیبانی می‌شوند. یا به عبارتی نوعی پروتز مصنوعی که روی ایمپلنت‎های دندانی نصب شده و یا به آن متصل می‌شوند. در اوردنچر جایگزینی پایدارتری نسبت به پروتزهای سنتی کامل یا جزئی وجود دارد.
برای آغاز کار در ابتدا دندانپزشک ایمپلنت را قرار می‌دهد و سپس فرصت می‌دهد تا محل بهبود یافته و ایمپلنت با استخوان فک شما ادغام شود. پس از آن، دندان‎های کاذب در بالای ایمپلنت نصب شده و به شما لبخندی طبیعی و زیبا می‌بخشد.
ایمپلنت اوردنچر می‌تواند به عنوان یک پروتز ثابت و یا متحرک مورد استفاده قرار گیرد. در واقع هر دو نوع آنها از نظر راحتی و سلامت کلی از پروتزهای معمولی بهتر هستند. مراقبت‎های پس از کاشت نیز باید مانند دندان‎های معمولی صورت گیرد یعنی مسواک زدن و کشیدن نخ دندان.
فرآیند کار نصب اوردنچر به چه صورت است؟
زمانی که دندانپزشک وضعیت دهان و دندان شما را ارزیابی نمود و مشخص شد که شما کاندید مناسبی برای دریافت اوردنچر هستید، یکی از دو مدل آن به شما پیشنهاد می‌شود. مراحلی که به طور کلی در درمان اوردنچر وجود دارند عبارتند از:
- ارزیابی وضعیت دهان و دندان با اشعه ایکس:
اگر دندانپزشک درمان اوردنچر را برای شما مناسب تشخیص داد، با تصویربرداری اشعه ایکس و در برخی موارد اسکن CT از استحکام و پهن بودن استخوان فک شما برای ایمپلنت اطمینان حاصل می‌نماید.
- جراحی اولیه:
در طی این جراحی لثه‎های شما برای ایمپلنت آماده می‌شوند. روزنه‎ای در بافت لثه ایجاد شده و سوراخی به آرامی در استخوان فک شما پدیدار می‌آید تا بتوان ایمپلنت‎های دندانی را وارد آن نمود. پروتزهای موقت به صورت سفارشی ساخته می‌شوند تا بیمار قبل از جراحی نهایی از آن استفاده نماید.
- دوره نقاهت:
در دوره نقاهت، به ایمپلنت‎های دندانی فرصت داده می‌شود تا با استخوان فک پیوند بخورند. فشار حداقل روی ایمپلنت‎های جدید برای بهبود به موقع و کاهش درد و ناراحتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
- جراحی ثانویه:
جراحی ثانویه در محل کاشت و به منظور بازگشایی بافت لثه انجام می‌شود. این روش این امکان را برای لثه فراهم می‌آورد تا قبل از اتصال اوردنچر و ثابت شدن آن در محل بهبود یابد.
کاربرد اوردنچر
به طور کلی اوردنچر در موارد زیر کاربرد دارد:
- افرادی که دندان‎های خود را در یک یا دو فک از دسته داده‎اند و به دلیل هزینه بالای ایمپلنت نمی‎توانند پروتز ثابت انجام دهند. اما با اوردنچر می‌توانند با تعداد کمتری ایمپلنت صاحب دندان‎هایی کامل و زیبا شوند.
- در صورتی که استخوان فک بیمار تحلیل رفته باشد و نتوان از دندان مصنوعی استفاده نمود و یا در زمان صحبت کردن و غذا خوردن دچار مشکل می‌شوند.
- اوردنچر بر پایه ایمپلنت برای فردی که به طور کامل دندان‎های خود را از دست داده و بافت لثه او دچار تغییرات زیادی شده است بسیار مناسب می‌باشد و پوشش بیشتری را به دهان او می‌بخشد.
درمان اوردنچر چقدر طول می‌کشد؟
کل دوره درمان معمولا بین سه تا شش ماه به طول می‌انجامد و این شامل مشاوره اولیه برای معاینه تا مراحل نهایی کار می‌شود. پس از این دوره بیماران می‌توانند از لبخند طبیعی خود لذت ببرند.
مزایای اوردنچر
اوردنچر مزایای متعددی را نسبت به پروتزهای معمولی کامل یا جزئی ارائه می‌دهد و تمامی این مزایا می‌تواند کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تأثیر قرار داده و باعث شادی و سلامت روحی او شود:
ثبات
اوردنچر بر پایه ایمپلنت نسبت به پروتزهای معمولی بسیار پایدارتر است و از این رو شما دیگر لازم نیست که نگران افتادن پروتز دندانی باشید. اگر پروتز ثابت باشد، آن تنها توسط یک متخصص دندانپزشک حرفه‎ای قابل برداشت است. اما اگر متحرک باشد شما می‌توانید آنها را برای تمیز کردن بیرون آورید. در هر صورت ثبات اوردنچر نسبت به پروتز معمولی خیلی بیشتر خواهد بود.
جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان
با اوردنچر بر پایه ایمپلنت، استخوان فک توسط ایمپلنت پشتیبانی می‌شود و بر خلاف پروتزهای معمولی صورت بیمار به هیچ وجه تغییر شکل نمی‎دهد. از آنجایی که پروتزهای معمولی راهی برای حمایت از فک فرد ندارند در نتیجه کمبود دندان می‌تواند به طور قابل توجهی چهره فرد را تحت تأثیر قرار دهد.
نگران افتادن دندان‎ها نباشید
اوردنچر بر پایه ایمپلنت این امکان را به شما می‌دهد تا بدون نگرانی از افتادن دندان یا صدای آن، غذاهای مورد علاقه خود را با لذت بجوید. زمانی که اوردنچر نصب شد، دندان‎های شما را محکم در جای خود نگه می‌دارد. اما در مورد پروتزهای معمولی، افراد باید از خوردن غذاهایی که ممکن است به آن آسیب برسانند خودداری کنند. با اوردنچر شما می‌توانید مانند دندان‎های واقعی انواع غذاها را بخورید.
یک راه حل دائمی
اوردنچر از تیتانیوم ساخته شده است و تقریبا در تمامی موارد و پایان عمر شما، با شما خواهند بود. در صورتی که شما از اوردنچر به خوبی محافظت کنید می‌توانید لبخند مادام العمر را تضمین نمایید. در غیر این صورت، ممکن است پس از چند سال، از نتایج کار راضی نباشید.
هزینه کمتر
پروتزهای معمولی اغلب نیاز به ترمیم دارند بخصوص پروتزهای ارزان قیمت. گرچه استفاده از پروتزهای ارزان قیمت معمولا وسوسه انگیز است اما این امر معمولا بعدا منجر به صرف هزینه‎های بیشتری در دراز مدت خواهد شد. اما با اوردنچر بر پایه ایمپلنت شما تقریبا بدون هیچ هزینه اضافی می‌توانید یک عمر از داشتن لبخندی زیبا لذت ببرید.
معایب اوردنچر
برای انجام پروتزهای جزئی چند جلسه مراجعه به دندانپزشکی لازم است زیرا در ابتدا دندانپزشک باید قالب از دهان شما گرفته و آن را برای ساخت پروتز به آزمایشگاه ارسال نماید. به طور کلی روند ساخت این نوع پروتز خیلی طولانی نیست. اما در مورد اوردنچر باید بگوییم که آنها دوره درمان طولانی تری دارند. طولانی‌ترین انتظار زمانی است که استخوان در اطراف ریشه‎های فلزی باید ترمیم شود و این به تنهایی می‌تواند چندین ماه به طول انجامد.
اگر استخوان فک شما ضعیف باشد، قبل از پیوند استخوان، دوره درمان حتی ممکن است طولانی تر شود. در مجموع می‌توان گفت که مدت زمان طولانی درمان نقص اصلی این درمان به شمار می‌رود.
چه کسی کاندید مناسب اوردنچر بر پایه ایمپلنت است؟
زمانی که شما به درمان اوردنچر فکر می‌کنید باید چندین مسئله را در نظر داشته باشید، از جمله اینکه آیا کاندید مناسبی برای این درمان به شمار می‌روید یا خیر. جوانانی که استخوان فک آنها هنوز در حال رشد است نمی‎توانند کاندید مناسبی برای این روش درمانی باشند. افرادی نیز که بسیار سیگار می‌کشند نمی‎توانند گزینه خوبی باشند زیرا سیگار کشیدن توانایی در بهبود دهان را به حداقل می‌رساند.
افرادی نیز که به طور مداوم دندان‎های خود را فشار می‌دهند و یا دچار ساییدگی دندان هستند به علت فشار روحی که این نوع درمان دارد رد صلاحیت می‌شوند. به طور کلی بیمارانی که مبتلا به هر یک از این شرایط هستند بهتر است که با یک متخصص دندانپزشکی مشورت کنند تا بهترین تصمیم گیری در مورد آنها اتخاذ شود.
در مجموع کاندید مناسب اوردنچر بر پایه ایمپلنت از شرایط زیر برخوردار است:
- انگیزه‎ای قوی برای مراقبت از لثه‎ها و دستگاه‎های جدیدی که قرار است در دهان او جای گیرند دارد.
- از لثه‎های سالم و عاری از عفونت یا بیماری برخوردار است.
- استخوان فک او به اندازه کافی محکم است تا بتواند از دستگاه ایمپلنت پشتیبانی نماید.
هزینه ایمپلنت اوردنچر
قیمت ایمپلنت اوردنچر براساس تعداد پایه‎هایی که در استخوان فک کاشته می‌شود و همچنین نوع پروتز دندان مصنوعی که روی پایه‎های ایمپلنت سوار می‌شود تعیین خواهد شد.
به خاطر داشته باشید که تبحر دندانپزشک در نتیجه نهایی و دوام ایمپلنت دندان تاثیر بسیار زیادی دارد. بنابراین، بهتر است اوردنچر را در کلینیک‎های تخصصی و توسط ایمپلنتولوژیست ماهر انجام دهید تا متحمل هزینه‎های اضافی بعد از کاشت آن نشوید.
معمولا در کلینیک‎های معتبر، امکان پرداخت اقساطی هزینه ایمپلنت اوردنچر وجود دارد و شما می‌توانید در جلسه مشاوره از تعرفه کاشت دندان و روش اقساطی آن به طور کامل مطلع شوید.
برترین گزینه میان انواع مختلف پروتزها چیست؟
اوردنچر بر پایه ایمپلنت ایده آل‌ترین گزینه برای افرادی است که دندان ندارند. ایمپلنت باعث ایجاد ثبات برای پروتز شده و در نتیجه از تحلیل استخوان جلوگیری می‌نماید. در نهایت، اوردنچر بر پایه ایمپلنت می‌تواند اعتماد به نفس شما را تا حد زیادی بهبود بخشد زیرا آنها دقیقا مانند دندان‎های واقعی هستند.
جایگزین عالی برای پروتز چیست؟
یک گزینه عالی برای پروتزهای مصنوعی، پروتز ترکیبی دائمی (permanent hybrid prosthesis) است. این نوع پروتز، با استفاده از چندین ایمپلنت از بریج‎ها در هر نقطه از ایمپلنت پشتیبانی می‌کنند. این روش درمانی همچنین لبخندی واقعی و طولانی مدت به شما می‌بخشد.
آیا افراد سیگاری می‌توانند اوردنچر بر پایه ایمپلنت انجام دهند؟
توصیه متخصصین دندانپزشکی به افراد سیگاری این است که قبل از دریافت اوردنچر ایمپلنت حتما سیگار را کنار بگذارند. سیگار کشیدن سبب می‌شود که بهبود لثه به طول انجامیده و این خود باعث از بین رفتن ایمپلنت خواهد شد.
آیا درمان اوردنچر بر پایه ایمپلنت درد دارد؟
اکثر افرادی که تحت این درمان قرار می‌گیرند آرامبخش دریافت می‌کنند تا اذیت نشوند. پس از عمل نیز این افراد درد و ناراحتی را تجربه خواهند کرد که به مرور رفع خواهد شد. اما اگر آنها ناراحتی جدی داشته باشند باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه نمایند.
مراقبت‎های پس از اوردنچر کدامند؟
یکی از مهمترین مزایای اوردنچر متحرک این است که شما می‌توانید برای تمیز کردن دهان خود هنگام شب آنها را از دهان خارج کنید. با این کار طول عمر اوردنچر نیز تضمین خواهد شد. همانند بهداشت دندان‎های طبیعی، از اوردنچر نیز به منظور جلوگیری از عفونت باید به خوبی مراقبت نمود و مسواک زدن و کشیدن نخ دندان را فراموش نکرد.
علاوه بر این، مراجعه منظم به دندانپزشکی برای انجام معاینات نیز اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این امر به دندانپزشک این امکان را می‌دهد تا وضعیت اوردنچر را کنترل نموده و هر گونه تنظیمات لازم را به منظور راحتی و ظاهر چهره شما انجام دهد.
جمع بندی
اوردنچر بر پایه ایمپلنت می‌تواند جایگزینی عالی برای دندان‎های مصنوعی یا پروتزها به شمار آیند. آنها در اصل نوعی پروتز هستند که توسط دو یا گاهی سه ایمپلنت روی فک شما نصب می‌شوند. اگر شما نیز با توجه به موارد کالا کاندید مناسبی برای اوردنچر هستید می‌توانید با مراجعه به یک دندانپزشک متخصص و با تجربه صاحب دندان‎ها و لبخندی زیبا و طبیعی شوید. فراموش نکنید که با اوردنچر می‌توانید از خوردن انواع گسترده‎ای از غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرید و دیگر نگران چسب پردردسر دندان‎های مصنوعی نباشید. از همه مهتر، اعتماد به نفس شما تا حد زیادی افزایش یافته و می‌توانید بدون هیچ نگرانی در موقعیت اجتماعی حضور یابید


مقالات
سیاست
رسانه‎های دیجیتال
علوم انسانی
مدیریت
روش تحقیق‌وتحلیل
متفرقه
درباره فدک
مدیریت
مجله مدیریت معاصر
آیات مدیریتی
عکس نوشته‌ها
عکس نوشته
بانک پژوهشگران مدیریتی
عناوین مقالات مدیریتی
منابع درسی (حوزه و دانشگاه)
مطالعات
رصدخانه شخصیت‌ها
رصدخانه - فرهنگی
رصدخانه - دانشگاهی
رصدخانه - رسانه
رصدخانه- رویدادهای علمی
زبان
لغت نامه
تست زبان روسی
ضرب المثل روسی
ضرب المثل انگلیسی
جملات چهار زبانه
logo-samandehi
درباره ما | ارتباط با ما | سیاست حفظ حریم خصوصی | مقررات | خط مشی کوکی‌ها |
نسخه پیش آلفا 2000-2022 CMS Fadak. ||| Version : 5.2 ||| By: Fadak Solutions نسخه قدیم