بهینهسازی موتور جستجو ؛ (به انگلیسی: Search Engine Optimization)، بهاختصار سئو (به انگلیسی: SEO)، یکروند مناسب برای بهتر دیده شدن یک وبسایت یا یک صفحه وب در نتایج جستجو طبیعی یک موتور جستجو است. معمولاً وبسایتهایی که بالاترین مکان و بیشترین تکرار در صفحه نتایج جستجو را دارند، بازدیدکننده بیشتری از طریق موتورهای جستجو به دست میآوردند و این بازدیدکنندگان میتوانند به مشتری تبدیل شوند.
کلمات کلیدی مناسب
کلمه کلیدی شالوده یک مطلب محسوب میشود. تنها در صورت انتخاب کلمه کلیدی به شیوهای صحیح، مطلب در گوگل تولید خواهید کرد!
همه افراد درگیر در پروژههای سئو سایت یا بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو، «کلمه کلیدی» را بارها شنیده و از اهمیت آن برای دستیابی به رتبه اول گوگل مطلع هستند. با این حال، حتی بسیاری از تولیدکنندگان محتوا و افراد متخصص در حوزه سئو، به طور دقیق به دید مناسبی درباره کلمه کلیدی و چیستی آن نرسیدهاند.
در این مقاله آموزش سئو سایت در مورد اهمیت سئو محتوا به عنوان بخشی از سئو داخل صفحه (آن پیج)، که کلیدیترین فعالیت در مسیر بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو محسوب میشود صحبت میکنیم تا بدانید که در مبحث تولید محتوا هیچ چیز به اندازه انتخاب صحیح کلمه کلیدی دارای اهمیت نیست.
بهینه سازی وب سایت برای گوگل، فرآیندی است که میتوان آن را به تکههایی از یک زنجیر تشبیه کرد. اگر حتی یک تکه از زنجیر پاره شود، پیوستگی کل مجموعه زیر سوال خواهد رفت. به همین دلیل ریزترین اقدامات همچون دقت در نوشتن انکر تکست و همچنین استفاده از لینک نوفالو در زمان صحیح، دارای اهمیت هستند.
اما منظور از کلمه کلیدی چیست و بهترین کلمات کلیدی را چطور میتوان پیدا کرد؟ چطور باید با هدف کسب بالاترین میزان بهرهوری، کلمات کلیدی را مورد استفاده قرار داد؟ در این مطلب به سوالات یاد شده پاسخ خواهیم داد.
کلمه کلیدی در سئو
اگرچه واژه کلمه کلیدی بر سر زبانها افتاده و به طور متداول مورد استفاده قرار میگیرد، اما کیورد (Keyword)، برخلاف آن چه بین کاربران رایج شده است، لزوما همیشه یک کلمه مشخص نیست و ممکن است عبارتی متشکل از چند کلمه باشد. در این زمان، از عنوان عبارت کلیدی به جای آن استفاده میکنیم، هر چه اغلب افراد، در صورت چند کلمهای بودن آن، همچنان از عنوان کلمه کلیدی استفاده میکنند.
منظور از کلمه کلیدی، کلمهها یا عبارتهایی است که کاربران، به منظور دستیابی به اطلاعات مورد نظرشان از طریق موتورهای جستجو، مورد استفاده قرار میدهند. به وسیله اضافه کردن این دسته کلمهها یا عبارتها به مطالب وب سایت خود، شانس نمایش داده شدن آنها در نتایج جستجوی کاربران در موتورهای جستجو را افزایش خواهیم داد.
کلمات کلیدی سئو به رباتهای موتورهای جستجو کمک میکنند بهتر به محتوا و موضوع یک مطلب پی ببرند. علاوه بر این مورد، از طریق آنها به کاربران کمک میکنیم راحتتر نیازهای اطلاعاتی خود را از طریق موتورهای جستجو برطرف کنند.
اهمیت کلمات کلیدی
بدون استفاده از کلمه کلیدی مناسب در یک مطلب، رباتهای موتورهای جستجو در پی بردن به محتوای آن، دچار دردسر خواهند شد! زیرا کلمات کلیدی یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی سایت در گوگل هستند. این موضوع به طور طبیعی، شانس وب سایت منتشرکننده مطلب به منظور دریافت ترافیک از موتورهای جستجو را کاهش میدهد.
گوگل یا دیگر رقبای آن، از طریق انطباق دادن درخواستهای کاربران با صفحههای وب موجود در پایگاه داده خود، کار میکنند. طی فاز کراولینگ و ایندکسینگ، رباتها یک صفحه وب را ملاقات کرده و بعد از استخراج اطلاعات مورد نیاز درباره آن، صفحه کنونی را به فهرست خود اضافه میکنند. این فهرست پایگاه دادهای بزرگ بوده و اطلاعات میلیاردها صفحه وب را در دل جای داده است.
اطلاعاتی که طی فرآیندهای نام برده در بالا درباره صفحههای وب به دست آمده است، بعدا برای انطباق دادن با عبارتها و کلمههای کلیدی جستجو شده توسط کاربران مورد استفاده قرار خواهند گرفت. یکی از مهمترین اطلاعاتی که رباتها برای یافتن آن درباره هر صفحه تلاش میکنند، کلمه کلیدی مربوط به صفحه است.
اگر طی فرآیند ایندکسینگ، یک کلمه کلیدی به شکلی اشتباه به مطلب شما نسبت داده شود، شانسی برای ظاهر شدن در نتایج مربوط به جستجوی آن کلمه کلیدی توسط کاربران، نخواهید داشت. با ارائه یک مثال، بهتر به این موضوع پی خواهید برد.
تصور کنید در پی افزایش رتبه خود در گوگل و گرفتن ورودی از آن برای عبارت «دوچرخه الکتریکی» هستید. به این منظور یک صفحه وب ایجاد کرده و محصولات خود را درون آن ارائه خواهید کرد. در این صفحه اطلاعات مربوط به محصولات همچون نام و عکسهای آنها قابل رویت است. اگر در این صفحه به «الکتریکی» بودن دوچرخهها اشارهای نداشته باشید، گوگل این صفحه را به کلمه کلیدی «دوچرخه» نسبت میدهد. مطمئنا این خواست مدیر وب سایت نیست.
باید اطمینان پیدا کنید کاربران، در زمان تلاش برای یافتن یک دوچرخه الکتریکی در گوگل، چه چیزهایی تایپ میکنند. در ادامه باید از آنها در مطالب خود استفاده کنید. به عبارتی ممکن است آن چه شما به عنوان کلمه کلیدی مناسب مد نظر دارید، همان عبارتی نباشد که توسط کاربران مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان نمونه ممکن است با کمی تحقیق متوجه شوید کاربران، بیشتر از «دوچرخه الکتریکی»، از عبارت «دوچرخه برقی» استفاده میکنند.
انواع مختلف کلمات کلیدی در سئو
کلمات کلیدی را بر اساس طول آنها در دو دستهبندی قرار میدهند. همانطور که گفتیم، وقتی تعداد کلمهها افزایش پیدا میکند، دیگر عبارت «کلمه کلیدی» معنا و مفهوم پیدا نکرده و «عبارت کلیدی» منطقیتر به نظر میرسد. با این حال، استفاده از آن امروز متداول شده است.
در دستهبندی اول، کلمه کلیدی بیشتر توسط کاربران جستجو شده و از یک یا دو کلمه تشکیل میشود. در دستهبندی دوم، عبارت متشکل از چندین کلمه است، اما در مقایسه با دستهبندی اول، حجم جستجوی پایینتری دارد. با این حال، موارد طولانی، ۷۰ درصد تمامی جستجوهای کاربران را تشکیل میدهند.
نکته دیگر درباره عبارتهای یک یا چند کلمهای این است که اگرچه حجم جستجوی بالاتری داشته و به همین دلیل استفاده از آنها بهتر به نظر میرسد، اما رقابت در آنها به شدت بیشتر است. بعید نیست هزاران وب سایت مشغول رقابت بر سر کسب رتبه خوب برای آن کلمه کلیدی باشند. به همین دلیل وارد شدن وب سایتهای تازه تاسیس شده به این رقابت منطقی نیست.
استراتژی بهتر، تمرکز روی عبارتهای طولانی و متشکل از چند کلمه است. اگرچه حجم جستجو برای آنها پایینتر است، اما با داشتن برنامهای مشخص برای سئو وب سایت خود، میتوان به راحتی به رتبههای بسیار خوبی دست پیدا کرد. بعد از این اتفاق، مسیر برای بهبود رتبه در عبارتهای تک یا دو کلمهای دارای رقابت بالا هموارتر میشود.
نحوه انتخاب کلمه کلیدی صحیح برای سئو وب سایت
مطلب شما میتواند هر کلمه کلیدی داشته باشد، اما رمز موفقیت، انتخاب صحیحترین مورد است. به عبارتی ممکن است کلمات کلیدی متعددی برای استفاده در یک مطلب کاندید باشند، اما باید بهترین مورد را برگزینید. به عنوان نمونه در مثال بالا، هر دو عبارت کلیدی «دوچرخه برقی» و «دوچرخه الکتریکی» صحیح هستند، اما یکی نسبت به دیگری ارجحیت دارد.
قدم اول - تصمیمگیری درباره کلمات کلیدی دلخواه
اولین قدم، پاسخگویی به سوالات زیر است:
-دوست دارید صفحههای وب سایت شما، در نتایج جستجوی کدام عبارتها ظاهر شنود؟
-کاربران ممکن است از کدام کلمات کلیدی برای یافتن وب سایت شما در موتورهای جستجو استفاده کنند؟
-کدام کلمهها، محصولات یا سرویسهای شما را به بهترین وجه ممکن توصیف میکنند؟
پاسخگویی به سوالهای بالا، به ایجاد یک لیست منجر خواهد شد. این لیست را باید در قدم بعدی مورد استفاده قرار داد.
قدم دوم - ایجاد لیستی از کلمههای کلیدی
برای ایجاد لیستی از کلمههای کلیدی مناسب به منظور تولید محتوا، باید فهرست بالا را در نظر گرفته و بین موارد داخل آن و چیزی که کاربران در موتورهای جستجو وارد میکنند، ارتباط برقرار کنید. در این مسیر به یک سری ابزار آنلاین نیاز خواهیم داشت. گزینههای زیادی به این منظور وجود دارند، اما پیشنهاد ما، استفاده از Google Keyword Planner (رایگان) و SEMRUSH (پولی) است.
Google Keyword Planner
این ابزار را باید بخشی از Google Ads دانست که به صورت رایگان، در اختیار مشتریان گوگل ادز قرار گرفته است. میتوان از آن به عنوان ابزاری بسیار قوی برای انتخاب بهترین کلمههای کلیدی به منظور تولید محتوا بهره برد.
ابتدا وارد Google Ads شده و حساب کاربری جدیدی در آن ایجاد کنید. قدم به قدم در مراحل مختلف پیش رفته و یک کمپین برای خود بسازید. تنها در این صورت اجازه استفاده از Keyword Planner را دریافت خواهید کرد. برای دستیابی به آن به مسیر TOOLS > KEYWORD بروید.
بعد از ورود روی گزینه FIND NEW KEYWORDS کلیک کنید. در صورت وارد کردن کلمههای مرتبط در اینجا، یک سری کلمه کلیدی بر اساس موضوع انتخاب شده دریافت خواهید کرد.
علاوه بر کلمههای کلیدی، این ابزار دارای چندین ستون دیگر است. ستون Average Monthly Searches نشان میدهد عبارت یا کلمه کلیدی پیشنهاد شده، در هر ماه چقدر توسط کاربران مورد جستجو قرار میگیرد. کلمات کلیدی دارای بیشترین میزان جستجو لزوما بهترین گزینهها برای تولید محتوا نیستند، چرا که باید ستون Competition را نیز در نظر بگیرید. این ستون نشان میدهد میزان رقابت در هر مورد معرفی شده چقدر است.
در اینجا منظور از رقابت، تعداد کاربرانی است که از خدمات گوگل ادز برای نمایش خود به کاربران حین جستجو شدن آن کلمه کلیدی استفاده میکنند. پس حین استفاده از Keyword Planner فراموش نکنید این ابزار مخصوص گوگل ادز بوده و از نقطه نظر سئو، به کاربر اطلاعات ارائه نمیکند.
بر اساس لیست ارائه شده و با در نظر گرفتن بهترین موارد برای وب سایت خود، کلمههای کلیدی کوتاه و بلندی را انتخاب کنید این فهرست در قدم بعدی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
SEMRUSH با وجود پولی بودن، ابزار بسیار ارزشمندی است. از بین قابلیتهای فراوان آن، Keyword Magic Tool و Topic Research بسیار کاربردی هستند. با استفاده از SEMRUSH، نیاز به مراجعه به گوگل ادز و ساخت حساب کاربری در آن و همچنین رفتن به LSIGraph به منظور یافتن کلمههای کلیدی معنادار (در بخش بعدی) از بین میرود.
اولین قدم استفاده از Keyword Magic Tool ایجاد یک حساب کاربری در آن است. میتوان به صورت آزمایشی، برای هفت روز از SEMRUSH استفاده کرد. بعد از ورود به وب سایت در ادامه لاگین با حساب کاربری خود، در پایین بخش KEYWORD ANALYTICS، گزینه KEYWORD MAGIC TOOL را انتخاب کنید. سپس کلمه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید.
یکی از مزیتهای SEMRUSH گروهبندی کلمات کلیدی است. مزیت استفاده از SEMRUSH در مقایسه با ابزار گوگل ادز، نمایش میزان رقابت بر اساس فعالیت وب سایتهای مختلف است.
Topic Research دومین قابلیت بسیار کاربردی SEMRUSH محسوب میشود. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، گوگل مدتی است به جای کلمههای کلیدی، بر اساس عناوین اقدام به رتبهبندی مطالب میکند. با استفاده از Topic Research خواهید توانست یک کلمه کلیدی بلند، مرتبط با یک عنوان خوب، پیدا کنید. برای استفاده از این قابلیت از منوی سمت چپ روی گزینه TOPIC RESEARCH کلیک کرده و کلمه کلیدی اصلی را وارد کنید.
آن چه در سمت راست مشاهده میکنید، سوالات مربوط به گزینه وارد شده توسط شما است. این بخش را میتوان مشابه قسمت People also ask در گوگل دانست، با این تفاوت که به خاطر در نظر گرفتن پرسشهای مطرح شده در منابع مختلف، عبارتهای جامعتری ارائه میکند.
قدم سوم - یافتن کلمههای کلیدی معنادار
قدم بعدی، یافتن یک سری کلمه کلیدی مربوط به کلمات کلیدی هدف است. آنها ارتباط نزدیک و قوی با کلمههای کلیدی مورد نظر و هدف شما دارند. دلیل این موضوع، عدم امتیازدهی گوگل به صفحههای متمرکز روی یک کیورد خاص است، روالی که پیشتر توسط این موتور جستجو دنبال میشد. گوگل اکنون هدف خود را روی عناوین قرار داده است.
در قدم سوم، موارد مرتبط با کلمات کلیدی اصلی مطلب را پیدا کرده و از آنها داخل نوشته خود استفاده میکنیم. این موضوع به درک بهتر گوگل از مطلب و در نتیجه افزایش امتیاز آن کمک زیادی میکند. استفاده از LSI Keyword Generator یا خود موتور جستجوی گوگل بهترین روش برای دستیابی به کلمههای کلیدی معنادار است.
LSI Keyword Generator
به LSI Graph رفته و کلمات کلیدی هدفتان را وارد کنید. سمانتیک کیوردهای پیشنهاد شده را در ستون دوم دفترچه مخصوص فهرست کلمههای کلیدی یادداشت کنید.
برای یافتن کلمات کلیدی معنادار، به دو روش میتوان از موتور جستجوی گوگل بهره برد. روش اول، استفاده از قسمت "People also ask" است.
روش دوم، رفتن به قسمت "...Searches related to" در پایین صفحه خواهد بود.
چگونه در مطلب از کلمه کلیدی استفاده کنیم؟
استفاده از کلمات کلیدی یافت شده، به یکی دیگر از قسمتهای سئو یعنی سئو محتوا، به عنوان بخشی از سئو داخل صفحه، مربوط میشود. در ادامه نکاتی در این رابطه ارائه خواهیم کرد.
بهینهسازی صفحه اول وب سایت برای کلمه کلیدی اصلی
سئو هوم پیج یا همان صفحه خانه بسیار مهم است. رباتهای موتورهای جستجو، کراولینگ را با صفحه نخست وب سایت شروع میکنند. هر صفحه دارای کلمه کلیدی خاصی است و هوم پیج نیز یک صفحه (مهمترین مورد) محسوب میشود. باید مهمترین کلمه کلیدی مربوط به کسب و کار خود را به صفحه اصلی اختصاصی دهید. به این ترتیب، برای کاربران و موتورهای جستجو مشخص خواهید کرد وب سایت شما درباره چه موضوعی است.
ایجاد صفحهای مجزا برای هر یک از کلمههای کلیدی
وب سایت شما احتمالا محصولات مختلفی به فروش رسانده و سرویسهای متفاوتی ارائه میکند. هر سرویس یا محصول باید دارای یک صفحه جداگانه، با کلمه کلیدی منحصربهفردی برای خود، باشد.
تولید محتوای مستمر برای برقراری ارتباط با کلمههای کلیدی
اکنون که کلمات کلیدی مشخص شده و هر یک دارای صفحهای مجزا برای خود است، باید دست به گریبان روشهای بلاگینگ شوید. مطالبی با کلمههای کلیدی چند بخشی ایجاد کرده و درونشان، به صفحههای ساخته شده در قسمت قبلی، بک لینک بدهید.
یک سری قوانین مهم در مسیر تولید محتوا
در زمان تولید محتوا برای صفحههای حاوی کلمههای کلیدی و همچنین وبلاگ، باید نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
-استفاده از کلمه کلیدی در URL: کلمه کلیدی را باید داخل آدرس اینترنتی صفحه ذکر کنید.
-استفاده از کلمه کلیدی در عنوان صفحه: کیورد باید داخل عنوان گنجانده شود.
-استفاده از کلمه کلیدی در هدینگ H1: اگر با طراحی بهینه وب سایت، عنوان مطلب را همان تگ H1 منحصربهفرد صفحه قرار داده باشید، این فاکتور با نوشتن کلمه کلیدی در عنوان برطرف خواهد شد.
-استفاده از کلمههای کلیدی چند بخشی در سایر هدینگها
-استفاده از کلمههای کلیدی مرتبط (معنادار) حین نوشتن محتوای اصلی
سـئو تنهـا شـامل ارائـه راهکارهایـی بـرای بهبـود محتـوای متنـی نیسـت. سـئوی تصاویـر اهمیـت بالایـی در جـذب ترافیـک داشـته و رتبـهی سـایت در موتورهـای جســتجو را بهبــود میبخشــد.
افزایـش درخواسـت بـرای محتـوای تصویـری فرصت هـای جدیـدی را بـرای افزایـش ترافیـک جسـتجوی سـایت از طریـق بهینه سـازی عکـس و ویدئـو فراهـم کرده اسـت . بهینهســازی تصاویــر فرصتــی را بــرای وبســایت مهیــا میکنــد تــا کاربــر از طریــق جسـتجوی تصاویـر مـورد نظـر بـه وب سـایت شـما هدایـت شـود. بنابرایـن اسـتفاده از لوگـوی جالـب یـا تصاویـر گرافیکـی باکیفیـت نیـز بـه ان ـدازهی محتـوای مناسـب در جــذب ترافیــک موثــر هســتند. امــا نــکات مــورد اســتفاده در بهینه ســازی متــن هیـچ کاربـردی در بهینه سـازی تصاویـر ندارنـد. پـس چگونـه میتـوان شـانس دیـده شـدن تصاویـر در نتیج ـهی جسـتجوی کاربـر را بـالا بـرد؟ آیـا کلمـات کلیـدی بـرای ایـن کار مفیـد هسـتند؟
اندازه تصویر
انـدازه تصاویـر، تأثیـر فوق العـاده زیـادی روی سـرعت سـایت میگذارنـد. همان طـور کــه میدانیــد ســرعت ســایت یکــی از عوامــل موثــر در رتبه بنــدی اســت. تصاویــر بـزرگ و پرحجـم یکـی از عوامـل اصلـی پاییـن آورنـدهی سـرعت سـایت مخصوصـا در موبایــل هســتند. امــا از طرفــی کیفیــت تصاویــر مهــم بــوده و تاثیــر بالایــی در جــذب مخاطــب دارنــد. بســیاری از وب ســایتها ترجیــح میدهنــد کیفیــت را قربانـی سـرعت نکننـد، بنابرایـن در چنیـن شـرایطی لازم اسـت تعـادل برقـرار شـود .یکـی از نکاتـی کـه بایـد رعایـت کنیـد ایـن اسـت کـه انـدازهی تصاویـر را بزرگتـر از چیـزی کـه کـه کاربـر میبینـد انتخـاب نکنیـد زیـرا ایـن کار هیـچ فایـدهای بـرای شـما یـا کاربـر نداشـته و تنهـا سـرعت وبسـایت را پاییـن مـی آورد.
ســوال دیگــری کــه مطــرح میشــود ایــن اســت کــه چــه نــوع فایلهایــی بهتــر هســتند؟ GIF، JPEG و PNG رایجتریــن انــواع فرمت هــای عکــس بــوده و 96 درصـد ترافیـک اینترنـت را تشـکیل میدهنـد. تصاویـری بـا فرمـت PNG معمـولا بهتریــن انتخــاب هســتند و در عیــن فشرده ســازی کیفیــت خوبــی دارنــد. فرمــت JPEG حجــم تصاویــر را تــا 10 برابــر کوچکتــر میکنــد امــا ممکــن اســت در عیــن فشـرده شـدن، کیفیـت تصویـر را نیـز پاییـن بیـاورد. بنابرایـن پیـش از انتخـاب نـوع عکـس ایـن نـکات را در ذهـن داشـته باشـید. ذخیـره کـردن تصاویـر بـا فرمـت GIFکیفیـت عکـس را پاییـن نم ـیآورد امـا ممکـن اسـت جزئیـات رنـگ را کاهـش دهـد .ایــن فرمــت بــرای تصاویــر متحــرک، لوگــو و تصاویــر ســاده و کوچــک مناســبتر اسـت. صفح ـهی راهنمـای گـوگل نیـز نـکات جالبـی را در مـورد بهینه سـازی تصاویـر و افزایـش سـرعت سـایت آورده اسـت.
نام تصاویر
نــام تصویــر کمــک میکنــد کــه موتورهــای جســتجو عکــس شــما را بهعنــوان محتـوای متنـی پیـدا کنـد و ایـن دقیقـا همـان جایـی اسـت کـه کلمـات کلیـدی در مــورد تصویــر کاربــرد پیــدا میکننــد. اگــر عکســی کــه از طبیعــت آپلــود میکنیــد نامـش «عکاسـی طبیعـت» باشـد، در جسـتجو رتبـهی بهتـری نسـبت بـه تصاویـری بـا عنـوان _DSC1977 بـه دسـت مـی آورد. اگـر محـل عکاسـی را نیـز در نـام تصویـر قیـد کنیـد بـرای سـئوی سـایت بهتـر اسـت. اگـر در زمـان بارگـذاری تصویـر از عنـوان جداگانـه اسـتفاده نکنیـد، همـان نـام تصویـر بـه صـورت پیش فـرض در نظـر گرفتـه میشـود. ایـن یعنـی انتخـاب نـام مناسـب بسـیار مهـم اسـت و بایـد دقیـق انتخـاب شــود. در ادامــه بــه روشهــای بهینه ســازی عنــوان متــن) title text( و تــگ آلــت alt text(( میپردازیــم.
متغیرهای جایگزین) Alt attributes(
متغیرهــای جایگزیــن درواقــع همــان متن هــای جایگزینــی هســتند کــه در صــورت بــاز نشــدن تصویــر، در وبســایت نشــان داده میشــوند. خزنده هــای) crawler( موتورهــای جســتجو تصاویــر را نمیبیننــد و در نتیجــه بــه ازای هــر تصویــر متغیــر متنــی آن را ذخیــره میکننــد. درنتیجــه تعریــف ایــن متغیرهــا هــم دسترســی موتورهــای جســتجو را راحــت میکنــد و هــم ســئوی ســایت را بهبــود میدهــد .پـس میتـوان این طـور نتیجه گیـری کـرد کـه متـن جایگزیـن) alt text( و عنـوان متـن) title text( بهتریـن مـکان بـرای اسـتفاده از کلمـات کلیـدی مرتبـط بـا تصویـر هســتند. بــه یــاد داشــته باشــید کــه در نوشــتن کلمــات کلیــدی در ایــن قســمت زی ـادهروی نکنیـد زیـرا نتیجـهی خوبـی بـرای بهبـود سـئو نخواهـد داشـت.
عنوان متن
عنـوان متـن همـان نـام تصویـر اسـت و هـدف تقریبـا مشـابهی بـا نـام فایـل دارد .تفـاوت اصلـی ایـن اسـت کـه ایـن نـام بایـد هـم بـرای انسـان و هـم بـرای ماشـین قابــل خوانــدن باشــد بنابرایــن بــرای جــدا کــردن کلمــات تنهــا از فاصلــه اســتفاده کـرده و اسـتفاده از آندرلایـن و دش را کنـار بگذاریـد.
در شـرایط خـاص اگـر عنـوان متـن بتوانـد بـه تنهایـی تصویـر را توصیـف کنـد، نیازی بــه اســتفاده از متــن جایگزیــن نیســت. بهعنــوان مثــال اگــر عکــس مــورد نظــر،تصویــری از ســر انســان باشــد، نوشــتن نــام آن فــرد بــرای عنــوان متــن کفایــت میکنـد زیـرا هـم بـرای کاربـران و هـم بـرای موتورهـای جسـتجو توصیـف میکنـد کـه عکـس در مـورد چـه چیـزی بـوده و نیـازی بـه ذکـر هیـچ توضیـح اضافـهای در متـن جایگزیـن نیسـت. عناویـن متـن مهـم هسـتند امـا در اسـتفاده از آن هـا زی ـادهروی نکنیـد.
متن جایگزین
متـن جایگزیـن، تصویـر شـما را شـرح میدهـد. متن هـای جایگزیـن نـه تنهـا بـرای تصویـر، محتـوا درسـت میکننـد بلکـه موضـوع متـن مقالـه را نیـز بـه طـور خلاصـه بیـان میکننـد بنابرایـن بایـد بـا دقـت نوشـته شـوند. در هـر صفحـه از وب سـایت حداقـل یکـی از تصاویـر بایـد کلمـات کلیـدی متمرکـز داشـته باشـد. متـن جایگزیـن بایـد واضـح و بـه زبـان طبیعـی نوشـته شـده باشـد. نوشـتن متـن جایگزیـن کار سـختی نیسـت تنهـا کافـی اسـت تصـور کنیـد میخواهیـد تصویـر را بـرای شـخصی توصیـف کنیـد. در ایـن صـورت از کـدام کلمـات کلیـدی اسـتفاده میکنیـد؟ آنهـا را یادداشـت کنیـد. بعضـی راهنماهـا پیشـنهاد میکننـد کـه طـول متـن جایگزیـن بایـد بیـن 80 تـا 150 کاراکتـر باشـد امـا واقعیـت ایـن اسـت کـه هیـچ محدودیتـی بـرای نوشـتن متـن جایگزیـن وجـود نـدارد و طـول آن بایـد بـه ان ـدازهای باشـد کـه بتوانـد تصویـر را بـه طـور کامـل توصیـف کنـد. سـعی کنیـد خلاصـه بنویسـید امـا جزئیـات ضـروری را فـدای کوتـاه کـردن طـول متـن نکنیـد. به عنـوان مثـال متـن زیـر یـک متـن جایگزیـن خـوب بـرای تصویـر اسـت:
تصویــری از شــخصی کــه در حــال تایــپ کــردن پــای لپ تــاپ اســت و در کنــار او کاغـذ و خـودکار قـرار دارد، در بـالای تصویـر مجموع ـهای از آیکون هـای تحلیلـی ماننـد نمـودار و گـراف کشـیده شـده اسـت.
آدرس سایت و دامنه
آدرس سـایت یـا همـانی ـوآرال نیـز میتوانـد روی ترافیـک جسـتجوی تصویـر تأثیـر بگــذارد. اگــر تصویــر در وب ســایتی گذاشــته شــود کــه آدرس ســایت بهینــه شــده باشــد و محتــوای باکیفیــت و مرتبــط داشــته باشــد، شــانس موفقیــت در ســئوی تصویـر نیـز بـالا مـی رود. عـلاوه بـر یـوآرال، دامنـهی سـایت نیـز روی جسـتجوی تصویـر در گـوگل تأثیـر میگـذارد. اگـر دامن ـهی شـما از نظـر محتـوای باکیفیـت و مرتبـط بـا موضـوع سـایت بـه شـهرت خوبـی رسـیده باشـد، تصاویـر نیـز عملکـرد بهتـری در جسـتجو خواهنـد داشـت. سـئوی سـایت، سـئوی تصویـر و سـئوی محتـوا تفـاوت چنـدان زیـادی بـا یکدیگـر ندارنـد.
استفاده از محتوا در کنار تصویر
بهینه ســازی تصویــر بــه تنهایــی صــورت نمیگیــرد. محتوایــی کــه در کنــار تصویــر اســتفاده میشــود نیــز بــرای ســئو مهــم اســت. مرتبــط بــودن محتــوا، کیفیــت و کلمـات کلیـدی از جملـه مـواردی هسـتند کـه روی رتبـهی تصویـر در جسـتجو تأثیـر میگذارنـد. مهم تریـن متـن، متنـی اسـت کـه در نزدیکـی تصویـر قـرار دارد. گاهـی اوقــات متن هــا توصیفــی از تصویــر را ارائــه میدهنــد. بهعنــوان مثــال نوشــته میشـود: «تصویـر نمـودار زیـر نتیج ـهی نظرسـنجی از بیـش از 500 بازاریـاب را نشـان میدهـد.» یـا گاهـی اوقـات متونـی کـه در زیـر تصویـر نوشـته میشـوند، توضیحـات اضافهتــری را در مــورد تصویــر بیــان میکننــد. موتورهــای جســتجو ماننــد گــوگل،از متــن بــرای تعییــن مرتبــط بــودن تصویــر و موضــوع مقالــه اســتفاده میکننــد . بهعنـوان مثـال فـرض کنیـد در متـن مرتبـط بـا امـور لولهکشـی از تصویـر درخـت اســتفاده شــده باشــد. در ایــن صــورت شــانس ســئوی تصویــر پاییــن میآیــد و همچنیــن باعــث گمراهــی کاربــران میشــود.
عـلاوه بـر ایـن، هـوش مصنوعـی تشـخیص تصاویـر گـوگل در ایـن سـالهای اخیـر بسـیار پیشـرفت کـرده اسـت و گـوگل متوجـه میشـود کـه آیـا موضـوع تصویـر بـا محتـوا یکسـان اسـت یـا خیـر.
استفاده از عکسهای دیگران
ایـن بحـث از گذشـته تـا اکنـون وجـود داشـته کـه اسـتفاده از عکس هـای از پیـش موجـود روی رتبهبنـدی تأثیـر منفـی میگـذارد. امـا یکـی از مهندسـان شـرکت گـوگل در ســال 2013 اعــلام کــرد کــه اســتفاده از عکس هــای اســتوک هیــچ تأثیــر منفــی روی رتبهبنـدی سـایت نداشـته و در واقـع اسـتفاده از ایـن تصاویـر هیـچ تفاوتـی بـا اسـتفاده از تصاویـر اوریجینـال از نظـر سـئو نـدارد. امـا نکت ـهای کـه وجـود دارد ایـن اسـت کـه ایـن تصاویـر معمـولا ماهیـت طبیعـی دارنـد و اس ـتفادهی بیـش از انـدازه از آن هـا ممکـن اسـت نتیجـهی خوبـی روی ظاهـر سـایت نداشـته باشـد .
ایــن تصاویــر معمــولا در نتیجــهی موتورهــای جســتجو از تصاویــر دیگــر متمایــز نمیشــوند و کمتــر توجــه بیننــده را جلــب میکننــد. مگــر اینکــه خودتــان عــکاس حرفـهای باشـید و از تصاویـر خودتـان اسـتفاده کنیـد.
نکت ـهی مهـم دیگـری کـه بایـد بـه یـاد داشـته باشـید ایـن اسـت کـه ایـن تصاویـر در اختیـار عمـوم قـرار دارنـد و بـه غیـر از شـما دیگـران نیـز از آن هـا در وب سـایت خــود اســتفاده میکننــد. گــوگل ترجیــح میدهــد یــک تصویــر را بیــش از یــک بــار رتبهبنــدی نکنــد همان طــور کــه ترجیــح میدهــد بــه محتــوای متنــی نیــز تنهــا یــک بــار امتیــاز دهــد و بــه همیــن دلیــل معمــولا توصیــه میشــود هیــچ وبسـایتی از محتـوای تکـراری اسـتفاده نکنـد. بنابرایـن اگـر یـک تصویـر پیـش ازشـما، هـزاران بـار در وب سـایتهای دیگـر اسـتفاده شـده باشـد، چـرا گـوگل بایـدامتیـار جداگانـهای بـرای شـما در نظـر بگیـرد؟
بهعنـوان مثـال اگـر در مـورد فرهنـگ کسـب و کار شـرکت خودتـان محتوا مینویسـید،می توانیــد داخــل اینترنــت جســتجو کــرده و عکســی از چنــد کارمنــد خوشــحال را بــرای ایــن محتــوا آپلــود کنیــد. همچنیــن میتوانیــد در طــول جلســهی شــرکت خودتـان یـک عکـس باکیفیـت از کارمنـدان تهیـه کـرده و بـرای متـن اسـتفاده کنید .اسـتفاده از روش دوم توصیـه میشـود زیـرا هـم یـک عکـس باکیفیـت، مرتبـط و شــخصی از شــرکت خودتــان اســت و هــم ســاختار شــرکت را بــه طــور دقیــق بــه کاربــران نشــان میدهــد.
کیفیـت متـن مرتبـط بـا تصویـر نیـز از اهمیـت بالایی برخـوردار اسـت. شـرکت گوگلدر بیانـهی خـود در سـال 2013 اعـلام کـرد شـاید در آینـده اسـتفاده از عکس هـایاوریجینـال به عنـوان یـک امتیـاز بـرای وب سـایت در نظـر گرفتـه شـود و باعـث شـودسـایت رتبـهی بهتـری در جسـتجو دریافـت کنـد. شـرکت گـوگل در حـال حاضـر از ایـن نکتـه بـرای افزایـش رتب ـهی وبسـایت اسـتفاده نمیکنـد امـا تأثیـر اسـتفاده از عکس هـای اوریجینـال روی کاربـر به ان ـدازهای بـالا اسـت کـه ارزش وقـت گذاشـتن را دارد.
میزان درگیر کردن و محبوبیت تصویر
موتورهــای جســتجو بــرای متنهایــی ارزش قائــل هســتند کــه کاربــران را بیشــتر درگیـر کننـد. ایـن بـه ایـن معنـا اسـت کـه اگـر در وب سـایت خـود تصویـر باکیفیت،مرتبـط و غیرتکـراری داشـته باشـید کـه میـان کاربـران محبوب شـود، امـکان اینکه در نتیج ـهی موتورهـای جسـتجو رتب ـهی بالاتـری کسـب کنیـد بیشـتر اسـت. محبوبیـت متـن نیـز بـه همیـن صـورت اسـت و هرقـدر بیشـتر باشـد، رتب ـهی سـایت بهبـود پیــدا میکنــد.
یکـی دیگـر از نـکات مهـم ایـن اسـت کـه اصـول لینکسـازی نیـز روی جسـتجوی تصویـر تأثیـر میگذارنـد. هرقـدر وبس ـایتهای بیشـتری بـه عکـس شـما لینـک دهنـد، شـانس افزایـش ترافیـک ورودی بـه سـایت نیـز بالاتـر م ـیرود. برای سـهولت ایــن کار، در کنــار تصویــر دکمــهی اشــتراک گذاری تعبیــه کنیــد زیــرا زمانــی کــهتصویـر توسـط دیگـران بـه اشـتراک گذاشـته میشـود، موفقیـت آن در موتورهـایجسـتجو بالاتـر مـی رود. محبوبیـت یـک تصویـر بـا کلیـک روی سـایت شـما، بـهاشــتراک گذاری در ســایتهای دیگــر یــا شــبکههای اجتماعــی بــالا مــی رود. ایــن مـوارد نشـان دهن ـدهی بـالا بـودن ارتبـاط تصویـر و متـن شـده و محبوبیـت آن را بــالا میبرنــد همچنیــن باعــث میشــود کــه موتورهــای جســتجو توجــه بیشــتری بـه وب سـایت شـما کننـد.
جمعبندی
راه هـای زیـر بـه شـما کمـک میکننـد تصاویـری کـه در وبسـایت آپلـود میکنیـد،رتب ـهی بهتـری در نتایـج جسـتجو کسـب کننـد:
سـعی کنیـد حجـم تصویـر را پاییـن بیاوریـد امـا کیفیـت آن را بیـش از انـدازه کـم نکنیـد.
از نام مرتبط برای تصویر استفاده کنید.
از محتوای جایگزین مناسب برای توصیف تصویر استفاده کنید.
به متنی که در کنار تصویر قرار میگیرد دقت کنید.
تا جای ممکن از تصاویر اوریجینال استفاده کنید.
محبوبیت تصاویر را بالا ببرید و دیگران را به اشتراک گذاری تشویق کنید .
لینکی (Link) که از سایتی به سایت دیگر داده میشود را بک لینک میگویند، به عبارت دیگر اگر سایت X، آدرس سایت Y را در داخل متنی (Anchor text) لینک کند، سایت Y یک بک لینک از سایت X دریافت میکند. و این عمل هم به اصطلاح لینک سازی یا لینک بیلدینگ گویند. بک لینک شامل لینک سازی داخلی نمیشود به عبارت دیگر به لینکهای داخلی یک دامنه بک لینک نمیگویند.
بک لینک اهمیت ویژهای در سئو سایت دارد و همیشه مهندسین سئو در تلاش هستند تا بتوانند بک لینک بیشتری را در جهت ارتقا رتبه سایت ایجاد کنند، ولی همانطور که میدانید هر آنچه در سئو زیادهروی شود به جای تاثیر مثبت، تاثیر منفی بههمراه خواهد داشت، لینک سازی یا لینک بیلدینگ باید اصولی صورت بگیرد و اگر به شکل اسپم و انبوه لینک سازی شود با جریمههای سنگین گوگل همراه خواهد بود چرا که لینک سازی بیرویه یکی از دلایل پنالتی شدن سایت در گوگل است.
لینک سازی یا لینک بیلدینگ
لینک سازی یا لینک بیلدینگ
بک لینک انواع مختلفی دارد ولی دو نوع آن نسبت به بقیه لینکهای دیگر معروف است لینک نوفالو (Nofollow) و لینک فالو (Follow)، ما در مقاله لینک نوفالو به شکل کاملا جامع با سوالهای کاربردی به تشریح و اهمیت لینک نوفالو پرداختیم و تفاوت اصلی آن با لینک فالو را ذکر کردیم، پس حتما پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دو نوع لینک به مقاله ذکر شده مراجعه کنید.
در ادامه به انواه Backlink از نظر ساختاری میپردازیم.
انواع لینک از نظر ساختاری
ساختار یک لینک به شکل زیر است و در مقابل اتریبیوت rel میتواند مقادیر مختلفی برای مقاصد گوناگون درج کرد. در ادامه بیشتر در این باره صحبت خواهیم کرد. این موارد را میتوان جزئی از سئو تکنیکال یا همان سئو فنی دانست.
شاید بپرسید اتریبیوت rel چیست؟ به rel موجود در کد زیر یک نوع اتریبیوت گفته میشود و حال این اتریبیوت که rel هست بعد از مساوی و در داخل “” مقادیری را میگیرد که در ادامه ما بیشتر درباره مقادیر داخل rel صحبت خواهیم کرد.
لینک از نوع Alternate
این لینک برای سایتهای دو زبانه یا چند زبانه مناسب است، به این معنی است که این لینک، به آدرسی میرود که شما همین صفحه را به زبانی دیگر خواهید دید.
لینک از نوع Author
این نوع لینک برای نویسندهها به کار میرود، اگر روی آن کلیک کنید شما را به نویسنده آن مقاله ارجاع میدهد.
لینک از نوع Bookmark
این نوع لینکها برای Bookmark (بوک مارک) کردن مناسب است چرا که لینک تغییر نمیکند و میتوانید لینک مقاله را در مرورگر خود ذخیره نمایید یا همان بوک مارک کنید.
لینک از نوع Help
زمانی کاربرد دارد که بخواهید آموزشی از یک صفحه را در صفحه دیگر قرار دهید. وقتی روی این لینک کلیک کنید به صفحه آموزش یا راهنمای استفاده از مقاله خواهید رفت.
لینک از نوع License
بدین معنا که این لینک، شما را به صفحه کپی رایت مقاله هدایت میکند.
لینک از نوع next
به معنای این است که این لینک شما را به مقاله بعدی هدایت میکند.
لینک از نوع Prev
به معنای این است که این لینک شما را به مقاله قبلی هدایت میکند برعکس لینک next است.
لینک از نوع Nofollow
سال ۲۰۰۵ بود که رم نوفالو توسط گوگل معرفی شد. این نوع لینک به موتورهای جستجو اعلام میکند که لینک را دنبال نکنند و اعتباری به سایت مقصد داده نشود. (در مقاله لینک نوفالو به تشریح درباره اهمیت و کاربرد این نوع لینکها پرداختیم، پیشنهاد میکنم حتما بخوانید)
لینک از نوع Follow یا Dofollow
لینک فالو برعکس لینکهای نوفالو است، شما اگر اصلا از اتریبیوت rel استفاده نکنید به شکل پیشفرض موتورهای جستجو آن را فالو میدانند، مقدار Follow با مقدار Dofollow فرقی ندارد و هر دو یک مفهوم را دارد. هر سه لینک زیر یک معنا را دارند. (در مقاله لینک نوفالو به تشریح درباره لینک فالو و فرق آن با لینک نوفالو پرداختیم)
لینک از نوع Search
به لینکی اشاره میکند که شما در آنجا امکان جستجو در بین مقالهها را دارید.
لینک از نوع Tag
اصولا تگهای مقالهها را با این نوع لینک به موتورهای جستجو نشان میدهند. این لینکها نشان دهنده یک تگ یا کلمه کلیدی در این مقاله است.
توضیحات بیشتر درباره لینکها در مقاله w3.org بخوانید.
لینک از نوع noreferrer noopener
این نوع اتریبیوتها از زمانی معروف شدند که از نسخه ۴.۷ وردپرس بروی لینکهایی که target="blank" هستند (یعنی در زمان کلیک بر روی آن لینک ما وارد تپ دیگر میشویم) اعمال میشود. اصولا تگهای مقالهها را با این نوع لینک به موتورهای جستجو نشان میدهند. این لینکها نشان دهنده یک تگ یا کلمه کلیدی در این مقاله است.
رل noopener در window.opener جاوااسکریپت کمک به امنیت اطلاعات کاربران میکند و noreferrer به کمک هدر HTTP باعث افزایش امنیت میشود.
توضیحات بیشتر درباره لینکها در مقاله w3.org بخوانید.
لینک از نوع Sponsored
این اتریبیوت یعنی rel="sponsored" که در سال ۲۰۱۹ یعنی دقیقا شهریور ۱۳۹۸ توسط گوگل در این لینک معرفی شد. معنای Sponsored یعنی حمایت مالی و هدف از این رل (rel) درج آن در لینکهایی است که جنبه تبلیغات دارند. درواقع لینکهای تبلیغاتی و لینکهایی که اسپانسری هستند میتواند rel="sponsored" استفاده شود.
رل Sponsored یک موضوع مهم را به صورت غیرمستقیم اشاره میکند و آن اهمیت بیشتر رل نوفالو هست. درباره اهمیت بک لینک نوفالو بیشتر خوانید.
لینک از نوع UGC
عبارت ugc مخفف User Generated Content است. رل ugc هم همانند رل اسپانسر در سال ۲۰۱۹ یعنی دقیقا شهریور ۱۳۹۸ توسط گوگل معرفی شد. هدف از اتریبیوت rel="ugc" بر روی لینکهای است که محتوای آن توسط کاربرها ایجاد شده است.
حالا ممکنه بعد از اینکه بفهمید بک لینک چی هست، بپرسید:
از کجا بکلینک بخریم؟ چطوری تهیه کنیم؟
این بخش از متنی که شما دارید میخونید خلاصه تجربه ۸ ساله منه در این زمینه. خب:
نکته اول: من جای شما باشم اگر اولین باره قصد تهیه بکلینک رو دارم و تا حالا نخریم، پس زیاد سمت خرید بکلینک نمیرم، مگر وقت زیاد داشته باشم و بیام کلی مطالعه کنم و وقت بذارم و هزینه کنم تا یاد بگیرم و یا از یک مشاوره سئو کمک بگیرم و یا کلا بهتره بدم یک متخصص سئو کارهای خرید بکلینکهای سایت منو انجام بده.
نکته دوم: حالت مشاوره که اشاره کردم شاید خیلی جواب نده چون مشاوره سئو اگر بخواد بهترین مشاوره رو به شما بده تقریبا باید اطلاعات خوبی از سئوی سایت شما داشته باشه. من خودم برای مشاوره دادن گاهی یک هفته دارم درباره یک سایت تحقیق میکنم طبیعتا اینطوری به ناچار هزینه مشاوره بالا میره. ولی مشاورههایی که یک ساعته هست و شخص مشاور دهنده قبل مشاوره دادن هیچ اطلاعاتی از سایت شما نداره کمی میشه گفت صحبتها کلی گویی میشه و به نظر شخصی من مشاوره غیرکاربردی هست چون به اون هدف اصلی که ما قصد داریم نمیرسونه.
نکته سه: بعید میدونم در محیط وب بتونید پاسخ این سوال “من میخوام برای سایتم بک لینک بخرم چطوری و از کجا بخرم” رو پیدا کنید، منابعی که برای اموزش ساخت بک لینک وجود داره بسیار ناقص هست و اصلا در هیچ سایتی غیرممکنه کامل درباره بک لینک صحبت کنن، من خودم سالها هست قصد دارم یک سری مقالات جامع درباره بک لینک بنویسیم ولی متاسفانه نتونستم.
نکته چهار: فرض کنید اصلا شما یک منبع خوب و کامل پیدا کردید، کمی فکر کردید که اون کسی که این منابع رو نوشته چطوری اصلا میتونه ۱۰۰ها مقاله بک لینک رو اپدیت نگه داره؟ همین الان در میزفا ۳۰۰ مقالهای که توسط ۸ نفر اپدیت میشن نزدیک به ۱ سال و نیم طول میکشه. از طرفی فرض کنیم اصلا اپدیت هم هست (فرض محاله البته) میدونید بکلینک و ساخت لینکهای خارجی مثل بازی با چاقو هست؟ و میتونید با این چاقو به سایت خودتون آسیب جدی بزنید؟ همینطور برای ساخت بک لینک اصولی برای سایت خودتون باید یک مسیر اختصاصی پیدا کنید، درواقع برای هر سایت باید یک مسیر بک لینک ساخت، مثل استراتژی میتونه که تا الان من یک بار هم ندیدم در دو کسب و کار مختلف یک نوع استراتژی بچینیم.
نکته پنج: خیلی از دوستان اصلا توجه به سئو داخلی نمیکنن و به قولی خوددرمانی یا به قول ما خودسئویی میکنن، خیلی از دوستان تماس گرفتن با ما و نیاز به لینک خارجی دارن، هر چند ما چنین خدماتی نداریم و کلا اختصاصی برای سایتی لینک سازی نمیکنیم و فقط تو پروژههای ۰ تا ۱۰۰ لینک سازی میکنیم ولی وقتی بررسی میکردیم میدیدیم که اون سایت اصلا نیاز به لینک نداره و انقدر سئو داخلی اون سایت مشکل داره که نیاز نیست هنوز بره سراغ لینک سازی.
این موارد بالا نظرات شخصی من یعنی پوریا آریافر هست و ممکنه اشتباه باشه ولی این نظرات رو صادقانه گفتم. با این حال من خودم همیشه مشاوره میگیرم از چیزهایی که اطلاع ندارم، من خودم وقتی ماشین میخرم یا ملک و یا حتی توی بورس شرکت میکنم چون تخصص کافی ندارم و از مشاوران کمک میگیرم و خب خداروشکر همیشه جواب داده.
پایان و نکات تکمیلی
۱) دقت داشته باشید که ما درباره انواع لینکها یعنی تگ a در HTML صحبت کردیم هر چند برخی از این ویژگیها را میتوان در تگ link که در header هم مشاهده کرد.
۲) از طرفی میتوان در یک لینک برخی اتریبیوتها را با هم استفاده کرد مثلا:
یا مثلا
۳) الگوریتمهای گوگل اهمیت زیادی به این اتریبیوتها میدهند. بنابراین در جای درست استفاده کنید. اگر آشنایی به مباحث سئو ندارید از یک متخصص سئو که حداقل آشنایی نسبی با کسب و کار شما دارد کمک بگیرید.
حال باید در پایان کار بدانید بک لینک چیست و چه انواعی به کمک اتریبیوتها دارد. اگر سوالی و یا نظری درباره این مقاله بک لینک داشتید حتما در نظرات برسید
Clean URLs, also sometimes referred to as RESTful URLs, user-friendly URLs, pretty URLs or search engine-friendly URLs
چگونه آدرس سایت کاربرپسند بسازیم؟
URL سایت و سئو و بهینه سازی آن
تا حالا به آدرس URL سایت خود دقت کرده اید؟ به نظر شما آدرس سایت چقدر میتواند در سئو و بهینه سازی سایت تاثیر داشته باشد؟ همانطور که میدانید خزندههای گوگل برنامه نویسی خیلی قوی دارند و هر طور شده میتوانند محتوای ما را تشخیص داده و در نتیجه جستجو نشان دهد. ولی هرچقدر شناسایی محتوای سایتمان را برای گوگل و حتی مخاطبانمان راحت تر کنیم، از نظر سئو نتیجه خیلی بهتری را کسب خواهیم کرد.
اجرای هیچ کدام از مطالب این مقاله ضروری نیست. ولی اگر رتبه سئو برایتان مهم است و به آن ارزش میدهید مطمئن باشید با اعمال این روشها نتیجه خیلی خوبی خواهید گرفت. در این مقاله در مورد URL و تاثیر آن در سئو سایت و روشهای بهینه کردن URLها صحبت خواهیم کرد.
آدرس سایت
URL چیست؟
URL یا «Uniform Resource Locator» همان آدرس سایت است و مکان یا موقعیت یک صفحه روی اینترنت را شناسایی میکند. اگر به نوار بالایی مرورگرتان توجه کنید میتوانید یک نمونه URL را مشاهده کنید.
کلماتی مانند لینک، URL، پیوند یکتا، آدرس سایت، نامک و یا Slug با هم فرقهای جزئی دارند. مثلا نامک که در وردپرس هست و به انگلیسی Slug گفته میشود. مثلا نامک این صفحه create-the-best-url-for-your-site است. درحالی که URL، کل آدرس است:
یعنی: http://brandidea.ir/create-the-best-url-for-your-site
به طور طبیعی یک URL از سه قسمت تشکیل شده است:
پروتکل
محبوبترین پروتکل برای برقراری ارتباط در اینترنت HTTP یا Hyper Transfer Protocol است. پروتکل، مجموعهای از قوانین برای برقراری ارتباط است که برای آدرسدهی از آنها استفاده میشود. پروتکلها انواع متفاوتی دارند و اصلیترین آنها، HTTP و HTTPS هستند.
این روزها بیشتر سایتها از پروتکل HTTPS استفاده میکنند که برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران طراحی شده است.
نام دامنه
نام دامنه آدرس شما در اینترنت است. و مشخصترین قسمت URL میباشد. نام دامنه بهتر است طوری انتخاب شود که به راحتی به خاطر سپرده شود و تا حد ممکن کوتاه و متشکل از یک یا دو کلمه باشد. البته این توصیهها به سئوی شما کمکی نمیکند. اما برای بازدیدکنندگان وب سایت شما به خاطر سپردن آن آسانتر خواهد بود.
پسوند دامنه
محبوبترین نوع پسوند دامنه com. است. پسوندهای مختلفی برای دامنه وجود دارد که در هنگام خرید دامنه میتوانید پسوند مورد نظر خود را خریداری کنید. نکته دیگر برای موفقیت بهتر دامنههای کشوری استفاده از IP همان کشور برای وب سایت میباشد. برای مثال پسوند ir. برای سایتهای ایرانی استفاده میشود.
مسیر
مسیر هر سایت از زیر پوشهها و نام صفحه تشکیل میشود. که در آن، مسیر زیرشاخههای موجود در صفحه را مشخص میکنیم. یعنی بعد از اسم سایت مشخص میکنیم این صفحه در کدام قسمت سایت قرار دارد.
زیر پوشهها
بهینه سازی نامگذاری زیر پوشهها دارای دو بخش عمق و عرض میباشد.
عمق
منظور از عمق، تعداد زیر پوشههایی است که در یک دامنه یافت میشوند. به طور مثال یک وب سایت فروش پوشاک را در نظر بگیرید که برای دسترسی به صفحه تی شرتهای مردانه آن باید بازدید کننده از صفحه اصلی به بخش تی شرتها و سپس به بخش تی شرتهای مردانه برود.
صفحه اصلی=> تی شرتها => تی شرتهای مردانه
هر چه عمق URLهای وب سایت شما کمتر باشد از نظر سئو موفق تر خواهید بود. همیشه سعی کنید عمق URLهای وب سایتتان کمتر از 2 باشد.
عرض
به تعداد صفحات موجود در هر پوشه عرض آن صفحه گفته میشود.
نام صفحات
این قسمت آخرین قسمت از URL سایت است. همیشه سعی کنید نام صفحات مرتبط با محتوای آن صفحه باشد استفاده از کلمات کلیدی نامرتبط با محتوای صفحه از نظر سئو به ضرر صفحه میباشد. در ادامه با دقت بیشتر به نکات مهم انتخاب نام صفحه میپردازیم.
آدرس سایت
آدرس سایت کاربر پسند چه ویژگیهایی دارد؟
در آدرس URL خود از کلمات کلیدی استفاده کنید.
استفاده کردن از کلمات کلیدی محتوایتان در آدرس سایت ایده بسیار خوب و مفیدی است. زمانی که از انکر تکست در متن استفاده نکنید آدرس سایت شما میتواند به جای انکرتکست متن شما عمل کند. استفاده از کلمات کلیدی در آدرس سایت میتواند در نشان داده شدن در نتایج جستجو با کلمات کلیدی هم تاثیر بگذارد. یعنی وقتی کلمه کلیدی سرچ میشود به دلیل استفاده از این کلمه در آدرس سایت در نتایج جستجو قرار بگیرد.
یکی از نکات بسیار مهم دیگر این است که خوانایی و استفاده از کلمات کلیدی در آدرس سایت باعث میشود تا کاربران بیشتری روی آدرس این سایتها نسبت به سایتهای دیگر کلیک کنند که این باعث جذب ترافیک بیشتر میشود.
برای محتوای یکسان از چند آدرس استفاده نکنید.
گوگل به صورت مداوم در حال ایندکس کردن سایت شما است. اگر شما آدرسهای URL با محتوای یکسان داشته باشید گوگل برای ایندکس کردن مطالب سایت شما دچار مشکل میشود و در نتیجه صفحه شما در نتایح جستجو دیده نخواهد شد. این مشکل رتبه سایت شما را بسیار بالا میبرد.
می توانید سعی کنید آنها را متعارف سازی یا همان canonicalize کنید. شما میتوانید این کار را با ریدایرکت 301 (اگر دلیل واقعی برای نگه داشتن محتوای تکراری ندارید) یا روش rel=canonical (اگر دوست دارید نسخههای متفاوتی برای برخی از بازدید کنندگان داشته باشید) انجام دهید.
آدرس URL خوانا بسازید.
ساختار آدرس سایت باید طوری باشد که به راحتی توسط کاربر خوانده شود. یعنی وقتی بازدیدکننده آدرس سایت را میخواند، متوجه محتوای سایت شود. آدرس سایتی که از نظر کاربران خوانا باشد، از نظر خزندههای موتورهای جستجو هم بهتر است.
درست است که خزندههای موتورهای جستجو با کدهایی که دارند میتوانند محتوای ما را تشخیص دهند. ولی خوانایی آدرس سایت هم سرعت ایندکس شدن را بالا میبرد و هم از نظر کاربر پسند بودن در سئو رتبه بهتری را کسب خواهد کرد.
توجه داشته باشید که استفاده از اعداد و سایر علامتها به جای حروف برای سئو وب سایتتان مضر است.
آدرس سایت
به جای پارامترهای داینامیک، از پارامترهای استاتیک استفاده کنید.
اگر آدرس سایت خود را تغییر ندهید به طور پیش فرض آدرس سایت داینامیک که از اعداد و حروف ناخوانا تشکیل شده است، ساخته میشود. سعی کنید حتما آدرس سایت خود را به استاتیک تغییر دهید تا کاملا قابل خواندن و تشخیص توسط کاربران باشد.
تجربه نشان میدهد که لینکهای کوتاه یا لینکهایی که آدرسشان بهینه سازی شده است، 25% بیشتر از سایر لینکها، در شبکههای اجتماعی کلیک میگیرند.
از ریدایرکت(تغییر مسیر نشانی وب یا URL redirection) کمتر استفاده شود.
اگر کاربر یا خزندۀ یک موتور جستجوگر آدرس A را درخواست کند و به آدرس B منتقل شود، هیچ مشکلی پیش نمیآید. حتی اگر آدرس B به آدرس C منتقل شود باز هم مشکلی وجود نخواهد داشت (هر چند بهتر است که آدرس A مستقیماً به آدرس C منتقل شود) اما این تغییر مسیرها زمانی مشکل ساز خواهد بود که چرخۀ موجود بیش از دو بار تکرار شود.
به طور کلی، موتورهای جستجوگر چرخۀ ریدایرکتها را به طور دقیق دنبال میکنند اما معمولاً توصیه میکنند آدرسهای مهم در این چرخه قرار نگیرند زیرا سیگنالهای رتبه بندی این آدرسها کاملاً شمرده نمیشود. مشکل بزرگتر برای مرورگرها و کاربرانی است که از بروز این چرخه خسته میشوند و ممکن است سایت را ترک کنند. کاربران موبایلی نیز با این چرخه مشکل خواهند داشت. به همین خاطر باید سعی کنید ریدایرکتهای سایت خود را به حداقل برسانید و از این طریق مشکلات خود را حل کنید.
از آدرسهای کوتاه تر به جای آدرسهای طولانی تر استفاده کنید.
کوتاه بودن آدرس یکی دیگر از روشهای بهینه سازی URL سایت است. همیشه به یاد سپردن آدرسهای کوتاه آسانتر از آدرسهای طولانی است. به قول معروف هر چه آدرس سر راستتر رسیدن به مقصد سریعتر! اگر میخواهید شانس رسیدن خود به صفحه اول گوگل را بیشتر کنید از آدرسهای کوتاه استفاده کنید.
اگر آدرس سایت یا صفحات شما کمتر از 50 الی 60 کاراکتر هستند، به هیچ وجه نگران نباشید. اما اگر URLهای شما بیشتر از 100 کاراکتر دارند بهتر است به فکر بازنویسی آنها باشید. میدانید که کوتاهی لینک ربطی به پردازش موتورهای جستجو ندارد. فقط خوانایی سریع و به یاد سپردن راحت تر باعث میشود بیشتر از این لینک استفاده شود. پس شانس دیده شدن سایت شما را بالا میبرد.
از تعداد زیادی کلمات کلیدی استفاده نکنید.
استفاده بیش از یکبار از کلمه کلیدی در آدرس سایت، تاثیری مثبتی بر سایت شما نخواهد گذاشت. به کلیدواژههای موجود که بارها تکرار شدهاند جایزه نمیدهند. هیچ کلیکی از اینکار به دست نخواهید آورد. پس شانس رتبه بندی خود را با تکرار کلیدواژه در آدرس سایت خراب نکنید.
تا جایی که امکان دارد آدرس سایت را با عنوان صفحه منطبق کنید.
منطبق بودن آدرس سایت با عنوان صفحه، بیشتر برای راحتی بازدیدکنندگان است. به عنوان مثال میتوان با استفاده از آدرس سایت به کاربر اطلاع داد که چه چیزی در محتوای سایت وجود دارد و آیا این محتوای موجود در آن میتواند انتظارات او را برآورده سازد یا خیر.
به همین خاطر به شدت توصیه میشود که آدرس سایت و صفحه خود را با عنوان و سرتیترهایی که در آن به کار میرود منطبق و هماهنگ کنید. هر چقدر انطباق و هماهنگی بیشتر باشد، بهتر است.
تا حدامکان از حروف اضافه استفاده نکنید.
اگر عنوان شما حاوی حروف اضافه (Stop Words) است، قرار دادن آن در URL ضروری نیست. در برخی از موارد استفاده نکردن از این حروف اضافه میتواند آدرس شما را کوتاه تر کند و خواندن آن در محیطهای اشتراک گذاری را آسان تر نماید. در مورد استفاده کردن یا نکردن از حروف اضافه خودتان باید تصمیم بگیرید.
اگر آدرس سایت کوتاه باشد لازم نیست برای حذف کردن حروف اضافه وقت بگذارید. چون آدرس دامنه به قدری طولانی نیست که بخواهد مشکل ساز شود.
از کاراکترهای اضافی استفاده نکنید.
زمانی که برخی از علائم متنی در آدرس قرار میگیرند، خواندن آن برای افراد دشوار میگردد. به طور کلی، بهتر است این موارد حذف گردد یا کنترل شود. کاراکترهای اضافی نه تنها خوانایی آدرس سایت را مخدوش میکنند، بلکه فرآیند خزش را از بین میبرند و در بسیاری از مرورگرها اختلال ایجاد میکنند.
کاراکترهای مجاز که میتوانید استفاده کنید شامل اعداد 9-0، حروف A-Z، a-z و کاراکترهای خاص !، ()، *، +، –، $ میشوند. اگر مایل به استفاده از مابقی کاراکترها هستید باید آنها را به زبان برنامهنویسی برگردانید.
از پوشههای کمتر استفاده کنید.
آدرس زیر را در نظر بگیرید:
brandidea.ir/content/10yr/strategy/blogging
حالا به آدرس زیر توجه کنید که ساختار آن کمی تغییر یافته است:
http://brandidea.ir/blog/create-the-best-url-for-your-site
این موضوع بدین معنی نیست که اسلشها (پوشهها) ضرورتاً باعث تخریب عملکرد سایت شما میشوند اما استفاده از آنها میتواند ویرایش رشتههای URL را بسیار پیچیده تر کند. هیچ اجباری برای استفاده کردن یا نکردن از پوشهها در آدرس وجود ندارد، همه چیز به تصمیم شما بستگی خواهد داشت.
از حروف کوچک در آدرس سایت خود استفاده کنید.
از آنجایی که گوگل حساسیت ویژهای نسبت به بزرگ یا کوچک بودن حروف دارد، پیشنهاد میکنیم برای آدرس سایت خود از حروف کوچک استفاده کنید. brandidea.ir/webpage با brandidea.ir/Webpage کاملا متفاوت هستند و هر کدام میتوانند یک صفحه مجزا باشند.
ترکیب استفاده از حروف بزرگ و کوچک برای استفاده کاربران هم سخت خواهد بود. پس کارایی و راحتی به یاد سپردن آدرس سایت هم از بین میرود.
از خط فاصله برای جدا کردن کلمات استفاده کنید.
اگر قرار است از چند کلمه در آدرس سایت استفاده کنید، آنها با خط فاصله (-) از هم جدا شوند.
گوگل و بینگ در طی زمان به اندازهای هوشمند شدهاند که رابطهی بین لینکها و محتوای خود لینک صفحهها را به درستی تشخیص میدهند، پس موتورهای جستجو به راحتی از این چالشهای فنی بر میایند. شاید سوال برای پس چرا لازم است خودمان را زحمت بدیم؟ جواب ساده است هرچه ما کار را برای موتورهای جستجو و کاربران ساده تر کنیم، نتایج بهتری از هر دو طرف دریافت میکنیم.
۱. تا جایی که امکان دارد از یک دامنه و زیر دامنه استفاده کنید
بحث در این مورد کمی مشکل است چون شواهدی وجود دارد که برخی از افراد محتوای خود را از یک زیر دامنه به یک زیر پوشه منتقل کردهاند و نتایج مثبتی دریافت کردهاند و برخی که برعکس این کار را انجام داده اند، به از دست رفتن ترافیک آنها منجر شده است. به هر حال اکتشافات به این صورت بوده است که محتوا راحت تر میتوانند قدرت رنک گیری را از دامنه اصلی دریافت کنند، در حالی که انتقال قدرت رنک گیری در زیر دامنه چندان بالا نیست.
البته منظور ما این نیست که این روش اصلا کاربردی ندارد، اگر تنها راه شما برای ایجاد وبلاگ یا تولید محتوا، ایجاد زیر دامنه است این کار را انجام دهید به هر حال از هیچی بهتر است. اما در صورتی که وبلاگ شما در یک زیر پوشه و زیر دامنه اصلی باشد برای سایت شما بسیار مفید تر و بهتر ظاهر خواهد شد.
۲. هر چه خوانایی آن برای انسان بالا تر باشد بهتر است
اصلا جایی تعجبی ندارد که بگوییم به هر اندازه که یک URL برای انسانها قابلیت خوانایی بیشتری داشته باشد برای موتورهای جستجو نیز مناسب تر است. قابلیت دسترسی همواره یکی از نکات اصلی سئو بوده است و امروزه این اهمیت بیشتر هم شده است، امروز موتورهای جستجو به صورت پیشرفتهای از نحوهی کار کاربران حرفهای و تعامل آنها تعیین میکنند که کاربران میخواهند با چه چیزهایی تعامل داشته باشند و با چه چیزهایی نه.
خوانایی میتواند یک موضوع ذهنی باشد. لازم نیست که URL شما از هر لحاظی باید تمیز و کامل باشد، بلکه تنها لازم است که قابل فهم، توصیفی و برای کاربران امید وار کننده باشد.
۳. وجود کلمه کلیدی در URL
وجود کلمه کلیدی که برای محتوای خود هدف قرار داده آید را در URL خود استفاده کنید هنوز آیدهی خوبی است. اهمیت وجود کلمه کلیدی در URL سه دلیل عمده دارد.
اول اینکه در صورتی که URL شما در شبکههای اجتماعی منتشر شود کاربران کلمه کلیدی و برند شما را در میان URL شما مشاهده میکنند این مسئله در ایمیل و یا هر جایی که که بتوان آن را ارسال کرد صدق میکند و کاربران با دیدین آن متمایل میشوند که بر روی آن کلیک کنند.
دوم مورد این است که URLها در جاهای مختلفی کپی پیست میشوند، در بعضی از مواقع که لینک بدون متن لنگر کپی میشود کاربران به راحتی میتوان تشخیص بدهند لینکی که قرار است روی آن کلیک کنند در چه موردی است.
سوم، کلمه کلیدیها موجود در URL، در صفحهی نتایج نیز به نمایش در میایند و تحقیقات نشان داده استURL یکی از مهمترین و برجستهترین المانها برای تصمیمی گیری کاربران برای کلیک کردن است.
مهم است که تحقیقات کلید واژه شما آگاهانه باشد، به خصوص اگر در URL شما استفاده شود. ابزارهای رایگان و مناسبی برای تحقیق در مورد کلمات کلیدی و بررسی برای استفاده در کلمات کلیدی وجود دارد.
۴ چندین URL یک محتوا را ارائه میکنند؟ آنها را کانونی سازی کنید!
اگر شما دوتا URL دارید که یک محتوای مشابه را ارائه میدهند سعی کنید در کمترین زمان با استفاده از 301 redirect کانونی سازی کنید(در صورتی که هیچ دلیلی برای وجود این دو صفحه ندارید!)، همچنین میتوانید از rel=canonical نیز استفاده کنید(در این روش شما میتوانید هر دو صفحه را نگه دارید و هر دو برای کاربران در دسترس خواهد بود)
محتوای تکراری تا زمانی باعث پنالتی شما نمیشود که در ابعاد کوچکی باشد، در صورتی که سایت شما در ابعاد بزرگی محتوای تکراری تولید یا کپی کند. البته در صورتی که پنالتی هم نشوید ممکن است سایت شما با از دست رفتن رنک مواجه شود، چون وجود محتوای تکراری باعث ارسال سیگنالهای گمراه کننده میشود و این مسئله در ارسال ترافیک به سایت شما خلل ایجاد میکند. شما در صورتی ک این صفحههای تکراری را کانونی سازی کنید بهتر و سریعتر میتوانید رنک دریافت کنید.
۵. در صورت امکان، پارامترهای پویا را حدف کنید
در صورتی که میتوانید از پارامترهای پویا دوری کنید، این کار را انجام دهید. در صورتی که شما بیش از ۲ پارامتر برای URLهای خود دارید سعی کنید ساختار URLهای خود را باز نویسی کنید و آن را بیشتر با ساختار استاتیک نزدیک کنید.
بیشتر پلتفرم CMSها این موضوع را درک کردهاند ولی هنوز تعدادی باقی ماندهاند که این اصلاحات را انجام دهند. ابزارهایی مانند mod_rewrite، ISAPI rewrite و URL Rewrite Module (برای IIS) وجود دارد که میتواند به شما در این پروسه کمک کند.
بعضی از پارامترهای داینامیک برای ردیابی کلیکها استفاده میشوند(مانند برنامههای شبکههای اجتماعی یا اشتراکی). در کل، اینها یک مشکل بزرگی ایجاد نمیکنند، اما ممکن است URLهای شما طول و اندازهی بسیار نا خوشایندی داشته باشند. خودتان قضاوت کنید که استفاده از پارامترها به نفع شما خواهد بود یا خیر.
۶. هرچه کمتر، بهتر
در حالت کلی URLهای کوتاه تر، ارجحیت بیشتری دارند. لازم نیست که آن را بسیار زیاد کنید اگر تعداد کاراکترهای شما کمتر از ۵۰ الی ۶۰ کاراکتر است، اصلا نگران آن نباشید، اما در صورتی که شما بیش از ۱۰۰ کاراکتر دارید بهتر است که یک فرصت به آن بدهید و سعی کنید که طول آن را کمتر کنید.
این یک مشکل مستقیم به Google یا Bing مربوط نیست – موتورهای جستجو میتوانند URLهای طولانی را بدون هیچ مشکلی پردازش کنند. در عوض، مسئله، کاربرد و تجربه کاربری است. URLهای کوتاه تر برای تجزیه و تحلیل، کپی و پیست، اشتراک گذاری در رسانههای اجتماعی و جاسازی(embed) مناسب تر هستند. در حالی که این همه ممکن است تنها به یک بهبود جزئی در اشتراک گذاری و تقویت منجر شود، برای مثال در توییتها، اشترک گذاری، پین، ایمیل و یا به صورت لینک مستقیم(چه مستقیم چه غیر مستقیم)
۷. تا جای ممکن URLها را با عنوان مطابقت بدید
این موضوع به این معنی نیست که عنوان مانند: «۵ نوع از محبوبترین پیتزاهای سبزیجات خوشمزه و مورد علاقه ما و نحوه تهیه و پخت آنها با مواد ساده» را کلا به URL تبدیل کنید. شما میتوانید URL خود را به روش زیر بنویسید:
domain.com/5-vegteble-pizza-recipes
یا میتواند به صورت زیر نیز باشد:
domain.com/blog/5-recipes-for-vegteble-pizza
domain.com/blog/vegteble-pizza-5-recipes
یا موارد مشابه اینگونه. با این روش میتوانید به هدف اصلی که نشان دادن انسان محور بودن محتوای و URL است نیز دست پیدا کنید. به این صورت کاربرانی که این URL را میبینند و تصمیم میگیرند که بر روی آن کلیک کنند پس از مشاهدهی محتوا از آن احساس رضایت خواهند کرد.
به همین دلیل است که ما توصیه میکنیم عنوان صفحه (که موتورهای جستجو درصفحه نتایج نشان میدهند) را و توضیحات عنوان را مشابه هم ایجاد کنید به این صرت یکی تقاضا را ایجاد میکند و دیگری نیز آن را پوشش خواهد داد.
۸. عدم استفاده از حروف ربط
بهتر است در عنوانها خود از حروف ربط استفاده نکنید، اگر هم استفاده میکنید اصلا لازم نیست آن را وارد URL خود کنید(حروفی مانند: و، یا، اما، از و غیره)، استفاده از آنها در URL تنها به طولانی تر شدن آن میانجامد شما بدون استفاده از این نوع حروف و کلمات میتوانید یک URL کوتاه تر، خواناتر و قابل فهم تری ایجاد کنید. بهتر است خودتان قضاوت کنید که استفاده از آنها واقعا لازم است یا نه.
ما توصیه میکنیم که در بعضی از URLها لازم است که از این حروف استفاده نکنید، ولی در بعضی مواقع لازم است که استفاده کنید چون در غیر این صورت به خوانایی URL شما ضربه خواهد زد.
۹. حذف یا کنترل برخی از کاراکترهای نشانه گذاری
تعدادی از کاراکترهای متنی وجود دارد که قرار دادن آنها در رشته ادرسهای URL میتواند آن را به یک رشته از کاراکترهای نا خوانا تبدیل کند.
این کاراکترها به تنهایی باعث ضعیف تر شدن خوانایی نمیشوند بلکه پتانسیل این را دارند که برخی از مرورگرها و کراولرها را نیز با مشکل مواجه کنند.
۱۰. محدود کردن ریدایرکتها به دو مرحله یا کمتر
اگر یک کاربر یا کراولر URL A, را در خواست میکند و به URL B ریدایرکت میشود مشکلی نیست، حتی شما میتوانید URL B را به URL C ریدایرکت کنید(هرچند بهتر است که مستقیما URL A را به URL C ریدایرکت کنید، ولی در کل مشکلی نیست) ولی اگر ری داریکتهای شما از دو مرحله بیشتر شود، مطمئنا در دردسر میافتید.
در کل، موتورهای جستجو این پرشها را دنبال میکنند، ولی در گذشته به ما در بارهی این روش اخطار دادهاند و گفتهاند هر چند یک URL بیشتر ریدایرکت شود در نگاه موتورهای جستجو کم ارزش تر خواهد شد تا زمانی که شاید هیچ رنکی به آن اختصاص ندهند.
بزرگترین مشکل مرورگر و کاربران هستند، که سرعت ورودی آنها به شدت پایین میآید و در برخی مواقع مخصوصا در مرورگرهای موبایل میتواند در رشتههای طولانی ریدایرکت کلا به بن بست بر بخورد. تا جایی که میتوانید ری دایرکتها را کوتاه تر کنید.
۱۱. پوشههای کمتر، بهتر
نگاهی به URL زیر بیاندازید:
Domain.com/shop/digital/cellphone/HTC/flagship/2018/htc-U12
و آن را با URL زیر مقایسه کنید:
Domain.com/shop/htc/htc-U12
نه تنها اسلشها(بخوانید پوشهها) به عملکرد سایت شما آسیب میرسانند بلکه در درک کاربران و موتورهای جستجو نیز خلل وارد میکنند، همچنین ویرایش URL در بیشتر CMSها شما را با دردسر مواجه میکند.
در این مورد نیز شما میتوانید بر حسب قضاوت خود عمل کنید، اما توصیه ما این است تا جایی که امکان دارد پوشههای خود را کوتاه نگه دارید.
۱۲. از هشتگها در URL خود برای ایجاد محتوای جداگانه و منحصر به فرد اجتناب کنید
هش، هشتگ یا شناسه قطعه URL از لحاظ تاریخی راهی برای ارسال بازدید کننده به یک مکان خاص در یک صفحه معین استفاده میشده است، به عنوان مثال شما میتوانید با استفاده از هش یا هشتگ به کامنتی در یک صفحه مورد نظر ارسال کنید(domain.com/blog/post124#comment-27). همچنین هشتگها میتوانند پارامترهای ردیابی نیز باشند. به غیر از موارد بالا استفاده از هشها، مانند نمایش محتوای منحصر به فرد در صفحهای که بدون استفاده از هشتگ این امکان وجود ندارد که به آن دسترسی داشد در کل ایده بدی خواهد بود.
استثناهایی وجود دارد، مثلا گوگل در مواردی برنامه نویسان را قادر میسازد از فرمت hashbang برای پویا سازی برنامههای AJAX خود استفاده کنند. اما از لحاظ دیدگاه SEO این موارد نیز به عنوانURLهایی با ساختار تمیز، کاربر پسند و ساده در نظر گرفته نمیشود. سایتهایی از آمازون به توییتر سود بسیار زیادی در ساده سازی URLهای قبلی خود را با استفاده از هش و هشبنگ دارند. در صورتی که میتوانید از انجام این کار اجتناب کنید، حتما این کار را بکنید.
۱۳. مواظب حساسیت کلمات باشید
به زبان ساده اگر شما از وب سرور Microsoft/IIS استفاده میکنید زیاد جای نگرانی نیست ولی در صورتی کههاست وب سرور شما لینوکس یا یونیکس است باید به این مورد توجه کنید، چون امکان دارد که در دردسر زیادی بیوفتید. درهاستهای یونیکس و لینوکس page با PAGE و Page کاملا متفاوت است و میتواند شما را به صفحههای متفاوتی بفرستد.
اگر متوجه این خطا در صفحهی خود شده اید میتوانید از کانونی سازی و ریدایرکت برای اصلاح URLهای خود کمک بگیرید.
۱۴. خط و زیر خط بهترین از جداکنندهها هستند.
در طی چند سال وب خط و زیر خط (- و ـ)به عنوان بهترین جدا کندهها در دنیای وب شناخته شده اند. ولی ما توصیه میکنیم که بهتر است از خط ( – )در URLهای خود استفاده کنید در گذشته موتورهای جستجو با زیر خط کمی مشکل داشتند و به سادگی نمیتوانستند آن را پردازش کنند ولی امروزه این مشکل وجود ندارد.
همچنین امروزه شما میتوانید بدون هیچ مشکلی از فاصله(space) استفاده کنید ولی بعدا این کار شدیدا تو ذوق شما میزند، فاصله در URL به عنوان %20 رندر میشود. میتوانید متوجه شوید که این کار شدیدا به خوانایی صفحهی شما ضربه میزند. تا جایی که میتوانید از فاصله در URLهای خود استفاده نکنید (استفاده نکردن در CMSهای امروزی کار بسیار سادهای است).
برای مثال URLای مانند domain.com/blog/vegteble pizza 5 recipes به این صورت نمایش داده خواهد شد: domain.com/blog/vegteble%20pizza%205%20recipes
۱۵. پر کردن URL با کلمات کلیدی بی معنی است و موجب میشود سایت شما اسپم بنظر برسد.
به عکس زیر نگاهی بیاندازید شما میتوانید تعداد زیادی canoe puppies در URL و عنوان مشاهده کنید. این کار خوبی و آیده الی نیست، بعضی جستجو کنندگان حرفهای در صورتی که همچین URL را مشاهده کنند از کلیک بر روی آنها امتناع میکنند.
تکرارهای این گونه به رنک گیری شما کمکی نخواهند کرد، امروزه الگوریتمهای گوگل و بینگ هوشمند تر از آن هستند که با تکرار کلمه کلیدی در عنوان، URL و توضیحات متا گول بخورند. با استفادهی بیش از حد از کلمات کلیدی به تعداد کلیکهای خود ضربه نزنید چون کاهش تعداد کلیک میتواند باعث کاهش رنکهای شما نیز بشود.
تا این جای کا همهی ما یاد گرفتیم که چگ.نه میتوان یک URL مناسب برای صفحههای خود انتخاب کنیم. در صورتی که شما آیده، تجربه، توصیه یا مخالفتی در این ضمینه دارید میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما و کاربران دیگر در میان بگذارید.
اگر به دنبال افزایش ترافیک وبسایتتان هستید، پیش از هر چیزی، باید از ابزار تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید تا بتوانید از سلایق و نیازهای کاربران مطلع شوید. وقتی از کلمه کلیدی در سئو صحبت میکنیم، منظورمان فقط یک کلمه یا عبارت نیست، بلکه منظورمان عبارتها و سوالاتی است که مخاطب برای یافتن پاسخ سوالاتش یا محصولات و خدمات موردنظرش، از آنها استفاده میکند. هر کلمه یا عبارت کلیدی بخش مهمی از هر کمپین بازاریابی محتوا است. فرقی نمیکند به دنبال کلمات کلیدی ارز دیجیتال باشید یا کلمات کلیدی انرژی مثبت، در هر صورت، باید ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی را بشناسید. اما چگونه میتوان از ابزار کلمات کلیدی برای دیده شدن بهره گرفت؟ راه انتخاب بهترین کلمات کلیدی برای سئو چیست؟
الکسا (Alexa)
الکسا از محبوبترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال است . این ابزار میتواند با هر ابزار جستجوی کلمات کلیدی دیگری رقابت کند. با استفاده از الکسا، میتوانید بهترین زاویه را برای بررسی مسائل و خلق محتوای جدید و منحصربهفر پیدا کنید. این ابزار سعی دارد غنیترین و قدرتمندترین ابزار جستجو و تحلیل کلمات کلیدی را در اختیار کاربرانش قرار دهد.
بهطور خلاصه، این ابزار کمکتان میکند تا:
محتوای موفق و مفید را بشناسید.
موضوعات محبوب را شناسایی کنید.
محتوای رقیب را بررسی کنید و بهترین محتوایش را بشناسید.
شکاف کلمات کلیدی را شناسایی کنید.
تحقیق کلمات کلیدی با الکسا
با استفاده از این ابزار تشخیص کلمات کلیدی، میتوانید بهترین کلمات کلیدی را برای سئو و تبلیغات به ازای هر کلیک (PPC) پیدا کنید و از این طریق، ترافیک وبسایتتان را افزایش دهید.
شبکه مترجمین ایران ارائه دهنده حرفهایترین سرویس تولید محتوا در ایران است . نیاز به تولید محتوا حرفهای داری؟
سفارش تولید محتوا
به طور خلاصه، با استفاده از این ابزار، میتوانید
کلمات کلیدیای را که رتبه گرفتن در آنها آسان است شناسایی کنید.
رقبایتان را در حوزۀ سئو شناسایی کنید.
کلمات کلیدی را تجزیهوتحلیل کنید.
ترافیک وبسایتتان را بررسی و مقایسه کنید.
تحلیل سئو با الکسا
الکسا، مانند بسیاری از ابزارهای تحلیل سئو، به شما کمک میکند ترافیک ارگانیک وبسایتتان را بهینه کنید و رتبۀ وبسایتتان را در صفحات نتایج جستجوی (SERPها) موتورهای جستجوی مختلف بالاتر ببرید.
به طور خلاصه، با استفاده از ابزار تحیلیل سئو الکسا، میتوانید:
سئوی تکنیکال را بررسی کنید.
کلمات کلیدی را پیدا کنید و آنها را اولویتبندی کنید.
سئو داخلی را بهینهسازی کنید.
بکلینکها را ارزیابی کنید.
ترافیک سایت را تجزیهوتحلیل کنید.
شناخت رقبا با الکسا
ابزار تحلیل وبسایت الکسا به شما کمک میکند در حوزههای مختلف دیجیتال مارکتینگ، از رنک (رتبه) و ترافیک وبسایت در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPها) گرفته تا بکلینکها و کلمات کلیدی، از رقبایتان پیشی بگیرید و عملکرد بهتری داشته باشید. با استفاده از این ابزار، میتوانید:
رفته رفته، از بزرگترین رقبایتان نیز پیشی بگیرید.
ترافیک، رتبه و محتوای وبسایتتان را با رقبایتان مقایسه کنید.
وبسایت رقبایتان را با دقت تحلیل کنید و استراتژیهایشان را بشناسید.
نقاط ضعف کارتان را بشناسید و سریعاً، برطرفشان کنید.
تحلیل مخاطب هدف با الکسا
الکسا ابزاری برای شناخت مخاطب هدف است. با استفاده از این ابزار، میتوانید مخاطبتان را بشناسید. هیچکدام از نرمافزارهای سئو چنین ابزاری را ندارد. در واقع، معمولاً، تحلیل مخاطب را نادیده میگیرند. با استفاده از این الکسا، میتوانید راههای جدید و جذاب را برای جذب و حفظِ مخاطب پیدا کنید.
الکسا به شما کمک میکند تا نیازهای مخاطب را بشناسید و در نهایت، متوجه شوید چه نوع محتوایی برایش جذاب است. در نتیجه، تحلیل مخاطب اهمیت بسیار زیادی دارد و شما را به سوی خلق محتوای متناسب با نیاز مخاطب هدایت میکند.
به طور خلاصه، این ابزار باعث میشود:
مخاطب هدفتان را بشناسید.
به آنها دسترسی پیدا کنید.
آنها را به سوی خودتان جذبشان کنید.
آنها را تبدیل به مشتری کنید
در نهایت، از رقبایتان پیشی بگیرید.
کیورد تول (KeywordTool.io)
کیورد تول ابزار رایگان یافتن کلمات کلیدی است و میتواند صدها کلمه کلیدی طولانی را پیرامون هر موضوع به شما پیشنهاد دهد. در واقع، این ابزار عصارهای از کلمات کلیدی پشنهادی گوگل را در اختیارتان قرار میدهد.
نسخۀ رایگان این ابزار میتواند ظرف یک ثانیه، بیش از 750 کلمه کلیدی طولانی را به شما پیشنهاد دهد. گوگل تول پرو (Keyword Tool Pro)، نسخۀ پیشرفتۀ گوگل تول، در مقایسه با نسخۀ رایگان این ابزار، کلمات کلیدی بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد.
بهطور کلی، با استفاده از نسخۀ رایگان و پیشرفتۀ این ابزار، میتوانید هزاران کلمۀ کلیدی طولانی را بیابید و در تولید محتوا، بهینه سازی موتورهای جستجو، تبلیغات به ازای هر کلیک و دیگر فعالیتهای مربوط به حوزۀ مارکتینگ از آنها بهره بگیرید.
کیورد پلنر در مقابل کیورد تول
کیورد پلنر ابزاری برای تبلیغکنندگان است و با هدف تولید محتوا یا سئو طراحی و تولید نشده است. درست است که در کیورد پلنر، میتوانید اطلاعات ارزشمندی را در مورد رقابت یا میزان جستجو در ماه به دست بیاورید، اما کلمات کلیدی ارزشمندی عایدتان نخواهد شد.
اگر به دنبال بازاریابی محتوا در سئو هستید، کیورد تول بهترین جایگزین برای گوگل کیورد پلنر است، چرا که کلمات کلیدی طولانی و محبوب را از کاربران مخفی نمیکند. در نتیجه، برای تولید محتوا برای وبسایتتان، میتوانید با خیال راحت، به سراغ کیورد تول بروید.
کیورد تول برای تبلیغات
علاوهبراینها، اگر به دنبال راهاندازی کمپین تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک هستید و میخواهید تبلیغاتتان مبتنی بر کلمات کلیدی باشد، باید کلمات کلیدی مناسبی را برای کمپینتان انتخاب کنید.
ابزار کیوردز اوریور (Keywords Everywhere)
ابزار Keywords Everywhere از بهترین ابزارها برای یافتن بهترین کلمات کلیدی است. از طریق این افزونه ی کروم، میتوانید اطلاعاتی را نیز در مورد حجم جستجو کسب کنید.
یکی از مزایای ابزار Keywords Everywhere این است که برای استفاده از آن، نیازی نیست کلمات کلیدی را در Google Keyword Planner جاگذاری کنید، بلکه میتوانید همه چیز را در همان مرورگر گوگل کروم ببینید. علاوهبر اینها، با استفاده از این ابزار، میتوانید لیست کلمات کلیدی را به صورت فایل اکسل (Excel) یا پیدیاف ذخیره کنید. همچنین، میتوانید کلمات کلیدی صفحه را تجزیهوتحلیل کنید و حجم جستجویشان را بشناسید.
ابزار Keywords Everywhere ویژگی جالبی دارد: با استفاده از این ابزار، میتوانید کلماتی را بیابید که مشتری موردنظرتان وقتی به دنبال خرید محصول یا خدمات شما نیست جستجویشان میکند.
اچرفس (Ahrefs)
اچرف، اچرفز یا اچرفس یکی دیگر از نرمافزارهای محبوب سئو است و ابزارهای مفیدی برای لینکبیلدینگ، تحقیق کلمات کلیدی و دیگر موارد مربوط به سئو دارد. با استفاده از ابزار Ahrefs، میتوانید بهترین کلمات کلیدی را پیدا کنید. این ابزار میتواند اساسیترین اطلاعات را در مورد کلمات کلیدی به شما بدهد.
در واقع، اچرف، در سال 2011، برای اولین بار، بهعنوان ابزاری برای تحلیل بک لینک ارائه شد، اما رفتهرفته، تعداد ابزارهایش بیشتر شد و بسیار پرکاربرد شد. در حال حاضر، اچرفس تقریباً بیست نرمافزار برای کمک به دیجیتال مارکترها دارد.
با انتخاب کلمات کلیدی متناسب، میتوانید مخاطب درست را به سوی وبسایتتان بیاورید. در ضمن، انتخاب کلمات کلیدی درست باعث افزایش نرخ کلیک و نرخ تبدیل خواهد خواهد شد. در نهایت، با پرداخت پول کم، میتوانید تبلیغات گسترده و پرسودی را انجام دهید.
تحقیق کلمات کلیدی با اچرفس
اچرفس از ابزارهای کاربردی برای یافتن کلمات کلیدی است. این ابزار شباهت نزدیکی با دیگر ابزارهای سئو، مانند سمراش و ماز، دارد، اما یک عنصر سبب تمایز آن میشود: ایجاد کلمات کلیدی جدید.
اچرفس ایدههای مربوط به کلمات کلیدی و استراتژیهای کارآمد سئو را در اختیارتان قرار میدهد.
دیتابیس اچرفس فقط محدود به گوگل یا موتور جستجوی خاصی نیست، بلکه ده موتور جستجوی متفاوت را، از جمله یوتیوب (TouTube)، آمازون (Amazon) و بینگ (Bing)، پشتیبانی میکند.
ردیابی رتبه با اچرفس
با استفاده از ابزار رنک ترکر یا ردیابی رتبه اچرفس، میتوانید رتبۀ وبسایتتان را در نتایج موتور جستجو ردیابی کنید. همچنین، میتوانید استراترژی سئو وبسایتتان را با رقبایتان مقایسه کنید و شکافها و ایرادهای موجود در آن را برطرف کنید.
بهعلاوه، به کمک اچرفس، میتوانید میزان پیشرفتتان را نیز مشاهده کنید.
تولید محتوا با اچرفس
اچرفس ایدههای جدیدی را در مورد تولید محتوا در اختیارتان قرار خواهد داد. همچنین، محبوبترین مقالههای موجود در هر حیطه را به شما نشان میدهد. بدین ترتیب، میتوانید بهروزترین مقالههای مربوط به حوزۀ موردنظرتان را مطالعه کنید، از آنها ایده بگیرید، کلمات کلیدیشان را شناسایی کنید و محتوای جدید و دستاولی را تولید کنید.
با این روش، میتوانید از رقبایتان نیز پیشی بگیرید.
ابزار ماز (MOZ)
و اما ابزاری شگفتانگیز برای هر کارشناس تولید محتوا به انگلیسی! ماز یکی دیگر از ابزار محبوب سئو است. کار با ابزار ماز بسیار آسان است و همین سادگی بر محبوبیت آن افزوده است. ماز امکان جستجوی کلمات کلیدی و بهینهسازی درونی را فراهم آورده است. اگر تولید محتوا به زبان انگلیسی انجام میدهید و در پی کلمه کلیدی انگلیسی هستید، ماز میتوانید از بهترین گزینههای برایتان باشد.
ماز برای تحقیق کلمه کلیدی
اهمیت تحقیق کلمات کلیدی در تدوین استراتژی سئو بر هیچکس پوشیده نیست. ماز یکی از بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی را در اختیار کاربران قرار داده است. این ابزار میتواند در مدت زمان کوتاهی، بهترین کلمات کلیدی را به شما معرفی کند.
میتوانید لیست واژگان کلیدیتان را در ماز ایجاد کنید و مدیریت آن ر به دست بگیرید. بنابراین، میتوانید کلمات کلیدیتان را مقایسه، رتبهبندی و اولویتبندی کنید و در نهایت، بهترین کلمات کلیدی را انتخاب کنید و بهترین استراتژی محتوا برای وب را تدوین کنید.
این ابزار جدیدترین دادهها را در مورد صفحات نتایج جستجوی (SERPها) در اختیارتان قرار میدهد. بهعلاوه، در مورد کلمات کلیدی، اطلاعاتی در مورد دشواری و نرخ کلیک ارگانیک را به شما میدهند و در نتیجه، در ارزیابی کلمات کلیدی مناسب برای ایجاد استراتژی محتوا کمکتان میکند.
با استفاده از ماز، میتوانید کلماتی را پیدا کنید که بیشترین ترافیک را در سایتتان ایجاد کنند. ماز ابزاری بسیار هوشمند و منحصربهفرد است. وقتی کلمهای را در ماز جستجو میکنید، با عبارتهای تکراری مواجه نخواهید شد، بلکه عباراتی کاملاً جدید و غیرکلیشهای را خواهید یافت.
به عنوان مثال، وقتی عبارت «Weight loss» را جستجو کنید، علاوه بر واژگان مرتبط، با چنین عباراتی نیز روبهرو خواهید شد.
علاوه بر اینها، ماز به شما میگوید که از هر کلمۀ کلیدی چند کلیک دریافت خواهید کرد.
ردیابی رتبه با ماز
در بازی دیجیتال مارکتینگ، بالا بردن رنک یا رتبۀ وبسایت اهمیت زیادی دارد. اما چگونه میتوان در صفحات نتایج جستجو، به جایگاهی ویژه دست یافت؟ در اینجاست که ردیابی رتبه اهمیت پیدا میکند. با استفاده از ماز، میتوانید رتبهبندی کلمات کلیدی وبسایتتان را پیدا کنید و به جایگاهتان در صفحات نتایج جستجوی گوگل پی ببرید.
بهعلاوه، با ماز میتوانید رقبایتان را نیز رصد کنید و شکافهای استراتژی سئویشان را بشناسید. همچنین، میتوانید شکافهای استراتژیهای خود تان را نیز بشناسید و برطرفشان کنید.
بهطور خلاصه، با استفاده از این ابزار، میتوانید رتبهتان را در نتایج صفحات جستجو بالا ببرید.
بهینهسازی درونی با ماز
پس از آنکه استراتژیهای مفید را به کار گرفتید و وبسایتتان به رتبۀ مطلوبی در نتایج جستجو دست یافت، نوبت به تولید محتوای ارزشمند و باکیفیت میرسد. در واقع، محتوای وبسایتتان باید ارزش خواندن داشته باشد، در غیر اینصورت، مخاطب سریع وبسایتتان را ترک میکند و در نتیجه، نرخ نگهداشت کاربرتان (retention rate) بهشدت افت میکند و همین مسئله میتوانید بر میزان فروشتان تاثیر منفی بگذارد. در اینجا، ماز میتواند به کمکتان بیاید. در واقع، ماز، با بهینهسازی درونی، از این اتفاق ناگوار جلوگیری میکند.
ماز فهرستی از پیشنهادات را در اختیارتان قرار میدهد و چند مرحلۀ آسان را نیز پیش رویتان قرار میدهد تا مطمئن شوید محتوای صفحهتان بهینهسازی شده است و میتواند کاربر را در صفحهتان نگه دارد.
گذشته از اینها، ابزار بهینهسازی درونی ماز ایدههایی را در مورد محتوای جدید در اختیارتان قرار میدهد.
ابزار سمراش (SEMrush)
سمراش ابزار بسیار سادهای است و با دیگر ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی فرق دارد. در واقع، سمراش به جای اینکه لیست طویلی از کلمات کلیدی را به شما بدهد، کلمات کلیدیای را در اختیارتان قرار میدهد که در حال حاضر، رقبایتان در آنها رتبه کسب کردهاند. اما سمراش فقط ابزار تحقیق کلمات کلیدی نیست.
در سراسر جهان، بسیار دیجیتال مارکترها به سمراش اطمینان دارند و از آن استفاده میکنند. سمراش پایگاه داده بسیار وسیعی دارد و همچنین، 120 میلیون کلمه کلیدی دارد. فرقی نمیکند صاجب کسبوکاری بزرگ باشید یا کوچک، در هر صورت، سمراش میتواند کمکتان کند.
به طور کلی، سمراش در این حوزهها کاربرد دارد:
سدو
تبلیغات به ازای هر کلیک
تحقیق کلمات کلیدی
بازاریابی محتوا
مدیریت کمپین
تحلیل رقبا
سمراش برای تحقیق کلمات کلیدی
حتی اگر آشنایی مختصری با دیجیتال مارکتینگ داشته باشید، از اهمیت کلمات کلیدی، بهخوبی، آگاهید. در واقع، در دنیای کسبوکار، انتخاب درست کلمات کلیدی میتواند بازی را تغییر دهد. با استفاده از سمراش، میتواند ارزش هر کلمۀ کلیدی را بشناسید و رتبهبندی کلمات کلیدی ارگانیک رقبا را تجزیهو تحلیل کنید. در نتیجه، سمراش به شما کمک میکند بهترین کلمات کلیدی ارگانیک را بیابید و بهترین راهها را برای بالا آمدن در صفحات نتایج جستجو پیدا کنید.
این ابزار بررسی کلمات کلیدی پایگاه دادهای با بیش از 20 میلیارد کلمه کلیدی دارد. سمراش به کاربران اجازه میدهد هزار کلمه کلیدی را تحلیل کنند و تغییرات کلمه کلیدی را در نتایج موتور نیز فوراً جستجو مشاهده کنند.
سمراش به سئو داخلی وبسایتتان کمک میکند و باعث میشود به رتبۀ بالاتر و ترافیک بیشتری دست پیدا کنید. با کمک ابزار سئو داخلی سمراش، میتوانید سلامت وبسایتتان را بررسی کنید و ایدههای جدیدی را برای افزایش رتبۀ سایت کسب کنید.
این ابزار ایدههای متعددی را در مورد لینکبیلدینگ و محتوانویسی در اختیارتان قرار میدهد. با استفاده از آنها میتوانید رتبۀ وبسایتتان را بالاتر ببرید.
تحلیل رقابتی سئو
در دنیای کسبوکار، آنالیز رقابتی استراتژیای برای شناسایی رقبای اصلی و تحقیق در مورد استراتژیهای بازاریابی و محصولات و فروششان است. اما این آنالیز به چه دردی میخورد؟ در واقع، با شناسایی رقیب، میتوانید استراتژیای برتر از استراتژی همۀ رقبایتان در پیش بگیرید.
با استفاده از ابزار رقابتی سمراش، میتوانید رقبایتان را ظرف چند دقیقه تحلیل کنید. این ابزار همه چیز را در مورد رقیبتان به شما میگوید، از رتبهبندی جستجوی ارگانیک گرفته تا همۀ کلمه کلیدیهایی که در آنها رتبه میگیرند. حتی میتوانید همۀ بکلینکهای آنها را ببینید.
این ابزار رقابتی امکان تحلیل همزمان پنج رقیب را برایتان فراهم میآورد و به شما اجازه میدهد شکافهای موجود در استراتژیهای کلمات کلیدیشان را بشناسید و روی آنها تمرکز کنید.
میتوانید گزارشهای جامع و کامل سمراش را با دیگر اعضای تیمتان نیز در میان بگذارید و با همکاری آنها، استراتژیهای بهتری را به کار بگیرید.
گوگل ترندز (Google Trends)
اول از همه، به سراغ گوگل ترندز میرویم. گوگل ترندز چیست؟ چگونه با گوگل ترندز کار کنیم؟ گوگل ترندز در بررسی محبوبیت هر کلمه کلیدی به شما کمک میکند و اطلاعات ارزشمندی را در مورد میزان این مجبوبیت در مناطق مختلف به شما میدهد. بهعلاوه، با استفاده از ابزار گوگل ترندز، میتوانید ببینید در هر دوره، میزان جستجوی کلمات کلیدی در گوگل چقدر بوده است.
این اطلاعات بسیار ارزشمندند، زیرا باعث میشوند به دنبال کلمات کلیدی قدیمی نروید و به جای آنها، کلمات کلیدی بهروز را انتخاب کنید. بنابراین، از مزایای تحقیق واژگان کلیدی انتخاب کلمات کلیدی خاص است؛ کلماتی که کاربران به دنبالش هستند.
تازهکاران میتوانند از این ابزار برای تدوین تقویم محتوایشان بهره بگیرند.
گوگل ترندز و مقایسه
اما چرا گوگل ترندز مهم است؟ در واقع، گوگل ترندز فرصت مقایسه کلمات کلیدی در گوگل را نیز در اختیارتان قرار میدهد. از این طریق، میتوانید متوجه تغییر نیازها و سلایق کاربران نیز بشوید.
به عنوان مثال، میتوانید در نمودار زیر، مقایسۀ میان دو کلمه کلیدی «Content Marketing» و «Inbound Marketing» را مشاهده کنید.
همانطور که مشاهده میکنید، محبوبیت «Content Marketing»، با سرعت بیشتری، رو به افزایش است و تعداد کسانی که کلمه کلیدی «Inbound Marketing» را جستجو میکنند کمتر از همیشه است.
گوگل کی ورد پلنر (Google Keyword Planner)
گوگل کی ورد پلنر از ابزارهای قدرتمند است و مزایای متعددی دارد. اگر به دنبال ابزار رایگان یافتن کلمات کلیدی هستید، کی ور پلنر میتواند گزینۀ بسیار مناسبی برایتان باشد. با استفاده از ابزار گوگل کی ورد پلنر، میتوانید کلمات و عبارات نابی را پیدا کنید.
کی ورد پلنر پیشگوی خوبی است. پیشبینیهای این ابزار، بهصورت روزانه، بهروزرسانی میشود.
ابزار Keyword Snatcher
با جستجویی ساده، میتوانید 2000 ایده در مورد کلمۀ کلیدی پیدا کنید. اگر به کلمات کلیدی متعدد نیاز دارید، ابزار Keyword Snatcher را از یاد نبرید. اما یادتان باشد یکی از معایب این ابزار این است که هیچ اطلاعاتی در مورد کلمه کلیدی پیشنهادیاش به شما نمیدهد. به عنوان مثال، از این ابزار هیچ اطلاعاتی در مورد حجم جستجو و رقابت کلمه کلیدی عایدتان نخواهد شد. این ابزار صرفاً به شما کلمۀ کلیدی پیشنهاد میدهد.
صثصقثصث
لینک بیلدینگ یا لینکسازی چیست و چه اهمیتی دارد؟
انواع لینک بیلدینگ: بک لینکهای خوب و بک لینکهای بد
معیارهای ساخت لینک
ایجاد بک لینک: خوب، بد و زشت
روشهای ساخت بک لینک
لینک بیلدینگ یا لینکسازی چیست و چه اهمیتی دارد؟
لینک بیلدینگ پیشرفته
رفتن به صفحه این سری آموزشی
فرقی نمیکند که اخیراً با لینک بیلدینگ آشنا شده باشید یا اینکه مدتی است که مشغول ساخت لینک برای وبسایت خود باشید، مطمئن باشید با مطالعۀ این راهنما اطلاعات جدیدی به دست خواهید آورد. چشم انداز سئو و لینک بیلدینگ همیشه در حال تغییر است و امروزه، ایجاد لینکهای با کیفیت در بالاترین درجۀ اهمیت قرار دارند. اگر تجارت و فعالیت شما به اینترنت بستگی دارد، باید مفهوم نیاز به لینکهای با کیفیت را درک کنید و از آنها در تجارت خود استفاده کنید. مطمئن باشید قانون داشتن لینکهای با کیفیت به این زودیها تغییر نخواهد کرد.
این راهنما به شما میگوید لینک بیلدینگ چیست، وچگونه آن را به درستی انجام دهید تا بتوانید در کوتاهترین زمان، بهترین نتیجه را دریافت کنید. بهتر است بدانید حجم اطلاعات این راهنمای آموزشی بسیار زیاد است، اما ما تمام تلاش خود را کردهایم تا این مطالب را به سادهترین شکل و با مثالهایی دقیق توضیح دهیم تا از خواندن این راهنمای لینکسازی لذت ببرید!
لینک بیلدینگ 1
تعریف لینک بیلدینگ (لینکسازی)
به روند دریافت «هایپرلینک» از یک وبسایت به وبسایت خودتان، لینک بیلدینگ گفته میشود.
هایپر لینک (hyperlink) که معمولاً به آن لینک یا بکلینک هم گفته میشود، راه مناسبی برای هدایت کاربfران در وبسایتها و صفحات اینترنتی است. موتورهای جستجوگر از لینکها برای خزیدن در وبسایتها استفاده میکنند؛ آنها لینکهای موجود در بین تک تک صفحات وبسایتتان را دنبال میکنند و در تصویری بزرگتر، تمام لینکهای موجود در بین وبسایتها را زیر نظر دارند.
متخصصان سئو معتقدند لینک بیلدینگ یکی از سختترین قسمتهای کار آنهاست. بسیاری از سئوکاران بیشتر زمان خود را صرف لینکسازی دقیق و هدفمند میکنند. به همین دلیل، اگر بتوانید برای وبسایت خود لینکهایی با کیفیت و معتبر دریافت کنید، در بهینهسازی سایت تان چندین گام از رقبای خود فاصله میگیرید.
البته همه لینکها توسط سئوکارها یا بازاریابان ساخته نمیشوند. خیلی از افراد خودشان مشتاقانه به سایتهای دیگر لینک میدهند. مثل روزنامه نگاری که خبری را پوشش میدهد و به منبع خبر لینک میدهد تا وبلاگ نویسی که آنقدر عاشق دستگاه قهوه ساز جدید خود است که لینک خرید آن را میگذارد و به وبسایت فروشنده لینک میدهد.
به دست آوردن اینطور لینکها که بقیه خودجوش به شما لینک بدهند، واقعاْ ارزشمند است. این چیزی است که باید در درازمدت برای آن تلاش کنید. باید کاری کنید که وبسایت شما ارزش لینک دادن داشته باشد؛ چه از طریق محصول عالی یا خدمات، چه از طریق تولید محتوای عالی که توسط وبسایتهای دیگر ارجاع داده میشود.
در کنار این رویکرد بلندمدت، میتوانید طیف وسیعی از تکنیکهای لینکسازی را نیز به کار بگیرید که به شما امکان میدهد قدرت خود را افزایش دهید و شانس خود را برای رتبهبندی خوب و دریافت ترافیک از جستجوی ارگانیک افزایش دهید.
اما سوال اینجاست که لینک بیلدینگ چه تاثیری بر سئوی سایت شما دارد؟
قبل از خواندن بخش بعد یک پیشنهاد برایتان داریم. اگر میخواهید که یک سئوکار حرفهای شوید و بتوانید تخصصی کارهای بهینهسازی سایت را خودتان انجام دهید، دوره سئو نوین را از دست ندهید. ما در این دوره 35 ساعته، تمام مباحث سئو و بهنیهسازی سایت از مقدماتی تا پیشرفته را به شما آموزش دادهایم.
چرا ساخت لینک برای سئو مهم است؟ (آناتومی یکهایپرلینک)
برای آنکه اهمیت لینک بیلدینگ را درک کنیم، مهم است بدانیم یک لینک چگونه ساخته میشود، موتورهای جستجوگر چگونه آن لینک را میبینند و از آن لینک چه برداشتی دارند.
شروعِ تگ لینک: تگ لینک به anchor tag معروف است (همان "a" که در تصویر میبینید)، این کاراکتر تگ لینک را شروع میکند و به موتورهای جستجوگر اطلاع میدهد که لینکی به وبسایت دیگری در این جمله قرار دارد.
مقصد لینک: واژۀ «href» به معنی hyperlink referral است و متنی که بین علامت نقل قول قرار دارد، نمایشگر آدرس وبسایتی (URL) است که به آن اشاره شده است. لزومی ندارد این URL همیشه آدرس یک وبسایت باشد، میتوان به آدرس یک تصویر یا یک فایل قابل دانلود اشاره نمود. گاهی اوقات شما با لینکهایی مواجه میشوید که با کاراکتر # آغاز میشوند. این نوع لینکها، لینکهای داخلی هستند که شما را به قسمتهای مختلف صفحهای که در حال مطالعۀ آن هستید، هدایت میکنند.
متن قابل مشاهدۀ لینک: این قسمت، همان متن لینک است که کاربران آن را مشاهده میکنند و در صورتی که بخواهند لینک را باز کنند، بر روی این متن کلیک میکنند. این متن معمولاً به گونهای مشخص میشود که از متون کناری آن قابل تمایز باشد. این کار معمولاً با قرار دادن یک خط به زیر متن یا تغییر رنگ متن به رنگ آبی صورت میگیرد. این تغییرات به کاربر میفهماند که این متن قابل کلیک میباشد.
پایان تگ لینک: این کد، پایان تگ لینک را به موتورهای جستجوگر اطلاع میدهد.
لینکها برای موتورهای جستجوگر چه معنایی دارند؟
می توان گفت، موتورهای جستجوگر به دو روش از لینکها استفاده میکنند:
برای یافتن وب سایتها و صفحات جدید و آوردن آنها در رتبهبندی
برای تصمیمگیری دربارۀ رتبهندی یک سایت
زمانی که موتورهای جستجوگر وب سایتها را شناسایی میکنند، میتوانند محتوای آن صفحات را استخراج و به ایندکس خود اضافه کنند. به این ترتیب، آنها میتوانند تصمیم بگیرند آیا یک صفحه کیفیت لازم برای رتبهبندی در کلمات کلیدی مرتبط را دارد یا خیر؟ (گوگل یک ویدئوی کوتاه در مورد این موضوع تهیه کرده که روند کار را در آن به طور کامل توضیح داده است).
موتورهای جستجو برای رتبهبندی فقط به محتوای صفحه دقت نمیکنند، بلکه تعداد بکلینکهایی که به سایت داده شده و کیفیت آن لینکها نیز برایشان اهمیت دارد. هرچه تعداد لینکهای شما در وبسایتهای معتبر بیشتر باشد، رتبۀ وبسایت شما در نتایج جستجو بالاتر خواهد بود.
چگونه کمپین لینک بیلدینگ خود را راه اندازی کنیم؟حتما بخوانید: چگونه کمپین لینک بیلدینگ خود را راه اندازی کنیم؟
لینکها به عنوان یکی از فاکتورهای مهم سئو و رتبهبندی سایت، همان عواملی هستند که به گوگل اجازه دادند بازار موتورهای جستجوگر را در دهۀ 90 احاطه کند. لَری پِیج، یکی از موسسین شرکت گوگل، PageRank را اختراع کرد که به گوگل اجازه میداد بر اساس تعداد بکلینکها، کیفیت یک وبسایت را اندازهگیری کند. این روش توانست محبوبیت بسیار زیادی کسب کند زیرا روش خیلی خوبی برای تعیین کیفیت یک سایت بود.
روش PageRank فوقالعاده موثر بود زیرا بر این مبنا پایهگذاری شده بود که هر لینک به عنوان یک رای تایید برای یک صفحه به شمار میآمد. به طور مثال اگر صفحهای کیفیت لازم را نداشت، هیچ لینکی دریافت نمیکرد. در واقع تئوری بیان میکرد: هنگامی که فردی به وبسایتی (غیر از وبسایت خودش) لینک میدهد به این معنی است که صفحه مذکور منبع اطلاعاتی مفیدی به شمار میآید. در غیر اینصورت نمیبایست این صفحه لینک شود. همانطور که شما یک رستوران بد را به دوستتان معرفی نمیکنید.
اما کم کم دور زدن گوگل شروع شد...
با این حال، طولی نکشید که سئوکارها روشهایی را برای دور زدن قوانین گوگل و دست کاری PageRank و نتایج جستجوی کلمات کلیدی پیدا کردند. در همین راستا، گوگل نیز برای یافتن این وبسایتهای اسپم گونه، فعالیت خود را آغاز کرد. فیلترگذاریهای متعدد و ارائه آپدیتهای منظم از روشهای گوگل برای مقابله با وبسایتهایی بود که شایسته رتبۀ یک نتایج جستجو نبودند.
این دور زدنها گوگل را وادار کرد که برخی از روشهای لینکبیلدینگ خود را که قبلاً معرفی کرده بود، بیاعتبار کند. برای مثال روش ثبت آدرس وبسایت در فهرستهای راهنما و دریافت لینک به ازای آن، یکی از روشهایی بود که در برهۀ زمانی خاصی توسط گوگل پیشنهاد میشد، اما چون متخصصان سئو از این روش سوء استفاده کردند، گوگل تصمیم گرفت که اهمیت این لینکها اهمیت ندهد.
سال 2012 با راهاندازی اپدیت پنگوئن، وبسایتهایی را که سعی در استفاده بیش از حد از این تکنیکهای اسپم لینکسازی (که اغلب به آن بهینهسازی بیش از حد گفته میشود) کرده بودند را جریمه کرد. این امر از این نقطه به بعد، تکنیکهای لینکسازی با کیفیت پایین نه تنها میتواند اتلاف وقت باشد، بلکه میتواند به شدت به توانایی وبسایت برای رتبهبندی خوب در نتایج جستجوی ارگانیک آسیب برساند. راهنمای پنگوئن به شما میگوید باید از چه روشهای لینک بیلدینگ پرهیز کنید تا بتوانید بهترین عملکرد را در چارچوب قوانین گوگل داشته باشید. راهنمای (قوانین) گوگل یکی از مباحث مهمی است که در آینده در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
ما با الگوریتمی که گوگل برای رتبهبندی نتایج جستجوی خود استفاده میکند، کاملاً آشنایی نداریم (این نکته از اسرار گوگل به شمار میآید). علی رغم وجود این مسئله، متخصصان سئو متفق القول باور دارند لینک بیلدینگ هنوز هم یکی از مهمترین عوامل موثر بر رتبه بندی سایت در نتایج جستجو به شمار میآید. دو قسمت از چارت زیر مربوط به لینک بیلدینگ برای وب سایت میشود.
اندازهگیری خوشهای عوامل موثر در رتبهبندی سایت
اندازه گیری خوشهای عوامل موثر در رتبه بندی سایت
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولDomain-Level, Keyword-Agnostic Features
(کیفیت لینکهای متصل به دامنه، کیفیت/میزان اعتماد لینکهای متصل به دامنه، سطح دامنه در PageRank)
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولPage-Level KW & Content Features
( TF*IDF (فراوانی وزنی تیاف-آیدیاف)، نحوه قرارگیری محتوا، کمیت محتوا و ارتباط موضوعی با وب سایت و ... )
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولDomain-Level Brand Features
(استفادۀ آفلاین از دامنه/برند، اشاره به نام تجاری/دامنه در اخبار و رسانۀ سایت، انجمن نهاد و ... )
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولSocial Metrics
(کیفیت و کمیت لینکهای توئیت شده، میزان به اشتراکگذاری در فیسبوک/گوگل پلاس و ...)
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولPage-Level Link Features
(PageRank، TrustRank، کمیت لینکیِ لینکها، میزان توزیع متن لینکها، کیفیت منابع لینکها و ... )
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولPage-Level, Keyword-Agnostic Features
(طول محتوا، خوانا بودن محتوا، سرعت بارگیری، خاص بودن محتوا)
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولDomain-Level Keyword Usage
(تطابق دقیق کلمات کلیدی دامنهها، تطابق نسبی کلمات کلیدی دامنهها و ...)
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولUser, Usage, & Traffic Query Data
(ترافیک موجود از مرورگرها، نوارهای ابزار و ...)
راهنمای لینک سازی برای افراد مبتدی - فصل اولDomain-Level, Keyword-Agnostic Features
(طول نام دامنه، افزونهها، زمان پاسخگویی دامنه بر HTTP و ...)
علی رغم اینها، مشخص نیست که داشتن لینکهای با کیفیت در رتبهبندی و بالا رفتن ترافیک وبسایت به شما کمک میکنند (در فصل دوم این مقاله دربارۀ لینک بیلدینگ خوب و لینک بیلدینگ بد برایتان توضیح خواهیم داد). در این مقاله ما چندین بار از عبارت "با کیفیت" استفاده کرده ایم و برای این کارمان دلیل داریم: تمرکز بر روی کیفیت لینک روز به روز بیشتر میشود زیرا گوگل بیش از گذشته بر روی فیلتر کردن لینکهای کم کیفیت اصرار دارد. این پیچیدگیِ الگوریتمِ گوگل سبب میشود متخصصان سئو بیش از پیش بر روی کیفیت لینکها و روش به دست آوردنشان تمرکز کنند.
تمام آن چیزی که باید دربارۀ لینکهای nofollow بدانید
لینک nofollow | همه چیز درباره لینک Nofollow
ما 4 نو لینک داریم که در مقاله «لینکها 4 نوع شدند» کامل در مورد آنها صحبت کردیم. این 4 نوع عبارتند است:
لینک فالو یا دوفالو (Dofollow): لینکهایی هستند که موتور جستجو آنها را دنبال میکند و وارد صفحه مقصد میشود.
لینک نوفالو (Nofollow): لینکهایی هستند که موتور جستجو آنها را دنبال نمیکند.
لینک تولیدشده توسط کاربر (UGC): لینکهایی که توسط کاربران در بخش نظرات سایت یا فرومها ایجاد میشوند.
لینک اسپانسری (Sponsored): لینکهایی هستند که در ازای قرار دادن آنها در سایت پول دریافت میشود.
در لینک بیلدینگ ویژگیهایی وجود دارد که میتوان گاهی آنها را برای لینکها اعمال نمود. یکی از این ویژگیها، ویژگی nofollow نام دارد. کاربران متوجه نوفالو بودن لینک نخواهند شد، اما اگر به کد لینک دقت کنید، تغییر کوچکی در آن میبینید.
به کد rel="nofollow" در زیر دقت کنید. این کد به گوگل میفهماند که این لینک را نباید در PageRank استفاده کند. در واقع، این کد به گوگل اطلاع میدهد که آن را برای رتبهبندی به حساب نیاورد. در نتیجه، لینکهای nofollow تاثیری در رنکینگ گوگل ندارند.
<a href="http://www.example.com" rel="nofollow">Example</a>
دلیل استفاده یک سایت از کد nofollow مربوط به موقعیتی میشود که در آن، مدیر وبسایت به علت تعداد زیاد لینکها در صفحه، کنترل و مدیریت آنها را از دست میدهد. به عبارت دیگر، آنها نمیخواهند مهر تایید خود را بر روی وب سایتی بزنند که هیچ اطلاعی از اعتبار آن ندارند. استفاده از لینک nofollow مرسوم تر از آنچیزی است که شما تصور میکنید. معمولاً در سایتها و صفحات زیر از لینک nofollow استفاده میشود:
قسمت نظرات وبلاگ
مطالب و پُستهای فرومها
قسمت نظرات کاربرانِ مهمان
صفحات قابل ویرایش ویکیپدیا
امضا موجود در مطالب کاربران مهمان
کاربران میتوانند به راحتی لینکهای خود را در هر کدام از این مکانها استفاده کنند و به علت حجم زیاد لینکهای ثبتی، بررسی تک تک لینکها عاقلانه به نظر نمیرسد. بنابراین برای اینکه اسپمرها نتوانند از این موقعیت سوء استفاده کنند، مدیران وبسایتها ترجیح میدهند ویژگی nofollow را به لینکهای ارسالی کاربران اعمال کنند.
یکی دیگر از کاربردهای لینکهای nofollow برای اهداف تبلیغاتی (لینکهایی که بایت قرارگیریشان در یک وبسایت، پول دریافت شده است) میباشد. بنابراین، اگر شما یک بنر تبلیغاتی در یک وب سایت اجاره کردهاید که به وب سایت شما لینک داده است، گوگل میگوید که باید لینک آن بنر، nofollow باشد تا این لینک تبلیغاتی تاثیری در PageRank سایت تبلیغ شده، نداشته باشد. دلیل این کار این است که گوگل میگوید لینکهای تبلیغاتیِ خریداری شده نباید تاثیری بر نتایج اُرگانیک یک وبسایت داشته باشند.
اخیراً گوگل این قانون خود را برای لینکهای موجود در پُستهای اخبار، مقالات، فهرستهای راهنما و پُستهای رپورتاژ گسترش داده است. موارد ذکر شده، مکانهایی هستند که استفاده از لینک nofollow در آنها توصیه میشود.
شما باید بدانید لینکهایی که به صورت nofollow به اشتراک گذاشته میشوند مانند لینکهای مستقیم در رتبهبندی و نتایج اُرگانیک وبسایتتان موثر نیستند. گفتههای بالا به این معنی نیست که لینکهای nofollow بیارزشاند. به هر حال، کابران معمولی هیچ گاه متوجه nofollow بودن لینکهای نمیشوند و ممکن است واقعاً بر روی لینکتان کلیک کنند و به وبسایت شما مراجعه نمایند. میتوان گفت این ویژگی، نکتۀ مثبت تبلیغات اینترنتی است. با این وجود شما باید تمام تلاش خود را بکنید که لینکهای فالو هم برای سایتتان دریافت کنید تا توسط گوگل اعتبار دریافت کنید.
لینک بیلدینگ یا لینکسازی چه سودی برای کسب و کار من دارد؟
لینک بیلدینگ چگونه میتواند برای تجارت من سودآور باشد؟
همانطور که گفتیم لینکها عوامل بسیاری مهمی در رتبهبندی وبسایتها هستند و دریافت لینکهای با کیفیتِ بالا میتواند تاثیر زیادی بر رتبهبندی وبسایت شما در موتورهای جستجو داشته باشد.
با تکنیک پست مهمان معکوس آشنا شوید!حتما بخوانید: با تکنیک پست مهمان معکوس آشنا شوید!
هرچند دریافت لینک برای وبسایت امری زمان بَر است و در کوتاه مدت نمیتواند پاسخگوی نیازهای تجاری شما باشد اما این کار مزایایی را برای تجارتتان به دنبال دارد.
برقراری روابط
گاهی اوقات لینکسازی سبب آشنایی با وب سایتها و وبلاگهای مرتبط با تجارت شما میشود. این آشنایی معمولاً از طریق تبیلغ و معرفی چیزی که به تازگی خلق کردهاید بوجود میآید مانند یک مطلب یا یک اینفوگرافیک. هدف اول این آشنایی ایجاد لینک است، اما همین لینک بیلدینگ میتواند سبب آشنایی شما با یکی از موثرترین وب سایتهای موجود در زمینه کاری تان شود. در نتیجۀ این آشنایی شما لینکی با کیفیت به دست میآورید که مهر تاییدی بر تجارت شماست. حتی اگر این لینک موقت ایجاد شود، باز هم ارزشمند است چرا که شما توانستهاید برای تجارت خود یک مُبَلِغ معتبر پیدا کنید.
ارسال ترافیک
ما دربارۀ تاثیر لینکسازی بر روی رتبۀ سایت صحبت کردیم، اما دربارۀ تاثیر لینک بیلدینگ بر روی ترافیک وب سایت چطور؟ یک لینک با کیفیت در یک وبسایت معتبر میتواند آمار بازدیدکنندگانتان را نیز افزایش دهد. اگر وبسایتی که لینک شما را در صفحه خود قرار میدهد در زمینه کاری شما فعالیت کند، شانس اینکه مشتریان بیشتری نیز به دست آورید افزایش مییابد. در این موقعیت، ارزش یک لینک وابسته به سئوی آن نیست، بلکه به مشتریان آن بستگی دارد. یکی از مثالهای بارز در این زمینه، مطلبی از یک کاربر مهمان به اسم «مایکل السبرگ» در وبلاگ Tim Ferriss است. تیم فریس بعدها مطلبی را دربارۀ همین پُست در مجلۀ فوربس منتشر کرد که در آن از اهمیت این پُست میگفت. وی در مطلب خود نوشت:
بینِ داشتنِ مخاطبان بسیار و داشتن مخاطبان کمتری که علاقۀ بسیاری به تجارت شما دارند، تفاوتی وجود دارد. به عبارت دیگر، کاربران یک وبلاگ همانقدر به مطالب شما توجه نشان میدهند که مخاطبان شبکه CNN آن شبکه را دنبال میکنند، حتی اگر تعداد مخاطبان گروه دوم بیشتر باشد.
برند سازی با لینک بیلدینگ
لینکسازی خوب به شما کمک میکند تا برند تجاری خود را بسازید و آن را به عنوان یک نام معتبر در زمینه فعالیت خود معرفی نمایید. تکنیکهای لینکبیلدینگ بسیاری وجود دارد که میتواند فعالیت تجاری شما را برای مخاطبانتانمعرفی کند و این راه میتواند نشان تجاری شما را معتبر سازد. برای نمونه، اگر شما مطلبی را با استفاده از آمار حقیقی منتشر کنید، شانس معروف شدن در زمینه تجاری خود را خواهید داشت. هنگامی که تلاش میکنید تا برای محتوای خود لینک ایجاد نمایید، در واقع دارید مهارت خود را به نمایش میگذارید و از همکاران و فعالان زمینه تجاری خود میخواهید که مطلب موثق شما را در اینترنت به اشتراک بگذارند.
نکتهای مهم دربارۀ ایجاد لینک و به دست آوردن لینک
عنوان بالا میتواند به «اهمیت داشتن صفحاتی که ارزش لینک دادن داشته باشند»، تغییر یابد. پیش از آنکه لینکسازی را آغاز کنید، به چیز ارزشمندی نیاز دارید تا بر اساس آنها لینکسازی کنید. معمولاً این چیز با ارزش صفحۀ نخست وب سایت شماست. اغلب اوقات شما بر اساس منابع تخصصی و معتبر مانند مطالب وبلاگ یا یک دادۀ آماری، لینک بیلدینگ میکنید. گاهی اوقات این منابع پیش از آنکه شما شروع به لینکسازی کنید وجود دارند. در دیگر اوقات، شما با هدف ایجاد لینک، این منابع را به وجود میآورید.
این کار، مفهوم به دست آوردن لینک و شایستگی برای رتبههای بالاتر در موتورهای جستجو را مطرح میکند. تمام لینکها باید به منبع اطلاعاتی موثقی متصل شوند. لینک سازی بر اساس وب سایتهای کم ارزش بسیار دشوار است، اما هنگامی که منبع اطلاعاتی معتبری در اختیارتان باشد، لینک بیلدینگ راحت میشود.
Title Tag
Oloum va Maaref
Length: 15 character(s) (124 pixels)
Meta Description
Missing
Google Preview
Missing
Headings
<H1> <H2> <H3> <H4> <H5>
0 0 1 0 10
<H3> Membership in International Organizations
<H5> News
<H5> Educational Affairs
<H5> Research Affairs
<H5> Cultural Affairs
Show more
Content Analysis
Oloum va Maaref2higher education2International Union2Universities4Office3English2Fadak2Sciences3research3Scientific3Union3News5Arabic2Events1ICT2institution1language2
Alt Attribute
We found 6 images on this web page.
6 ALT attributes are missing.
https://om.miu.ac.ir/assets/img/logo.png
https://om.miu.ac.ir/assets/img/Membership/AUAP.jfif
https://om.miu.ac.ir/assets/img/Membership/iau.png
https://om.miu.ac.ir/assets/img/Membership/iaup.png
https://om.miu.ac.ir/assets/img/Membership/icde.jpg
Show more
In-Page Links
We found a total of 19 link(s) including 0 link(s) to files
Internal Links (26%)
External Links: Follow (74%)
External Links: NoFollow (0%)
Anchor Type Follow
Association of Asian and Pacific Universities External Links Follow
International Union of Universities External Links Follow
International Union of University Presidents External Links Follow
International Council of Virtual Universities External Links Follow
Union of Islamic World Universities External Links Follow
Show more
Language
Declared: English
Detected: English
Web Feeds
We didn't find any web feed URLs on this web page.
Indexing
URL Resolve
Great, a redirect is in place to redirect traffic from your non-preferred domain.
All versions of your page point to the same URL.
URL Resolved URL
http://om.miu.ac.ir/ https://om.miu.ac.ir/
https://om.miu.ac.ir/ https://om.miu.ac.ir/
Robots.txt
Your site doesn't have a robots.txt file.
XML Sitemap
No sitemap found in your robots.txt.
URL Parameters
Good, the URLs look clean.
Canonical Tags
We didn't find any canonical URLs on your page. It is, however, strongly recommended to add a self-referencing canonical tag when possible.
Robots Tags
We did not find any robots meta tags in your website.
Hreflang Tags
No hreflang tags were found on this page
Broken links
We found 1 broken links on this web page
URL Status Code
https://om.miu.ac.ir/rss 404 Not Found
Underscores in the URLs
Great, you are not using underscores (these_are_underscores) in your URLs.
Mobile
Mobile Friendliness
Very Good
This web page is super optimized for Mobile Visitors
Mobile Rendering
Tap Targets
Perfect, your page’s tap targets are big enough and have enough space between them.
Plugins
Perfect, no plugin content detected.
Font Size Legibility
Perfect, this web page’s text is legible on mobile devices.
Mobile Viewport
Great, a configured viewport is present.
The content fits within the specified viewport size.
Mobile Frameworks
No mobile frameworks have been detected.
AMP
We didn't find AMP on your page.
Structured Data
Schema.org
We didn't detect any schema.org items on your webpage
Open Graph Protocol
We didn't detect any Open Graph tags on your webpage
Twitter Card
We didn't detect any Twitter Card tags on your webpage
Microformats
We didn't detect any microformat items on your webpage
Security
Email Privacy
Good, no email address has been found in plain text.
DMARC
The DMARC record for om.miu.ac.ir is missing.
SSL Secure
Great, your website is SSL secured (HTTPS).
Your website's URLs redirect to HTTPS pages.
Your headers are not properly set up to use HSTS.
The SSL certificate expires in 2 months.
The certificate issuer is Let's Encrypt.
Mixed Content
We didn't find any mixed content on this web page.
Performance
Asset Minification
Perfect, all your assets are minified.
Asset Compression
Perfect, all your assets are compressed.
Asset Cacheability
Perfect, all your assets are cached.
Image Optimization
This page has not passed all 5 checks
All images are efficiently encoded
All images are using next-gen formatting
All images are properly sized
All offscreen images have been deferred
Some images do not have explicit dimensions
Show elements
Layout Shift Elements
The table below shows the DOM elements that contribute the most to the CLS of the page.
Your total CLS score is 0.102.
Element CLS contribution
International Union of Universities
<div class="col-md company-details">
0.044
Association of Asian and Pacific Universities
<a class="btn btn-default zoom" href="http://auap.sut.ac.th/auap-directory/" target="_blank">
0.03
International Union of University Presidents
<div class="col-md company-details">
0.021
LCP Element
This is the Largest Contentful Paint element within the viewport:
Membership in International Organizations
<h3 class="text-center">
Accessibility
Contrast
The text elements on your page have sufficient color contrast against the background
Navigation
This page has not passed all 5 checks
The page contains a heading, skip link, or landmark region
Heading elements are not in a sequentially-descending order
Show elements
The following checks are not relevant for this page
"id" attributes on active, focusable elements are unique
"accesskey" values are unique
No element has a "tabindex" value greater than 0
Technologies
Server Uptime
Upgrade now and get notified when om.miu.ac.ir goes down.
Server IP
185.164.73.149
Server location: Flag of irFarāshband
Technologies
Analytics
We didn't detect an analytics tool installed on this website.
Doctype
HTML5
Encoding
Great, language/character encoding is specified: utf8
Branding
URL
om.miu.ac.ir
Length: 3 character(s)
Favicon
Your website does not have a favicon.
Custom 404 Page
Your website does not have a custom 404 Error Page.
Your server responded with the HTTP status code: 404
Domain
Domain Availability
Domains Status
miu.com Expires in 7 months
miu.net Expires in a month
miu.org Expires a month ago
miu.info Expires in a year
miu.biz Available. Register it now!
Show more
Typo Availability
Domains Status
mij.ac.ir Available. Register it now!
miiu.ac.ir Available. Register it now!
mih.ac.ir Available. Register it now!
kiu.ac.ir Available. Register it now!
muu.ac.ir Available. Register it now!
Show more
Off-Page
Backlinks
Backlinks Score
Bad
Quality
Upgrade to get detailed insights into the quality and source of your backlinks, including:
Source Pages
Target URLs
Backlink Quality Score and more!
Traffic
Traffic Estimations
Very Low
Traffic Rank
Global rank too low to be calculated
TLD rank too low to be calculated
Mobile visits
Upgrade to see the number of monthly visits from mobile users.
Google Analytics
Sessions
Upgrade to sync your Google Analytics account and find significant metrics like:
Traffic Source
Source Domains
Pageviews and more!
Local
Local Directories
Upgrade to see the latest reviews of om.miu.ac.ir in local directories
Social Profiles
Discovered Profiles
We found the following social profiles on your website:
https://www.youtube.com/channel/
Facebook Page
Not found
Add your Facebook Page or create one
Twitter Account
Not found
Add your Twitter account or create one
Instagram Account
Not found
Add your Instagram Account or create one
LinkedIn Account
Not found
Add your LinkedIn Account or create one
Social Media Engagement
Your homepage has not been widely shared on social networks.
facebookShares logoFacebook Shares 0
facebookComments logoFacebook Comments 0
facebookReactions logoFacebook Likes 0
Facebook
Facebook Views
Upgrade to connect your Facebook Page and get in-depth insights about:
Views
Activity
Demographics and more!
SEO Tools, Software and Articles | SEO Site Checkup
Sitemap Details - XML Sitemaps Generator
om.miu.ac.ir | Website SEO Review | Seobility.net
1. اولویت بندی در منوها اضافه گردد Priority
2. هنگام ویرایش عنوان نام عنوان در تکس باکس باشد
3. ورود مقاله در صفحه اول مقدور باشد.
4. امکان include کردن فایلهای عکسی باشد.
5. عنوان صفحه فدک
6. انگلیسی صفحه
7. گذاشتن محدودیت برای هر مقاله
8. درست کردن تغییر زبان از پایین صفحه
9. درست کردن عنوان هر مقاله
10. امکان تغییر مجموعهها به کدهای بالاتر
11. کد کردن آدرس سایتها
12. امنیتی کردن آدرس سایت
13. اضافه کردن غلط یاب انگلیسی
14. پایین بردن و حاشیه سازی صحیح
15. اضافه کردن ویرایش گر به برنامه
16. منو زدن برای مقالات
17. ساخت برنامه برای حذف کدهای اضافی اتصالها و ... تبدیلیها و...
18. اضافه کردن برنامه حذف خودکار خطهای اضافی به برنامه
19. تعریف یک سی اس اس خوب
کامیتر (به انگلیسی: Committer) به شخصی گفته میشود که توانایی تغییر دادن و ویرایش کردن کدهای منبع یک قسمت بخصوص از یک نرمافزار آزاد یا متنباز را دارد. برای اهدا کردن کد منبع در بیشتر پروژههای بزرگ، یک شخص میبایست تغییرات مورد نظر خود را در مخزن مرکزی کدهای منبع پروژه (که میتواند یک مخزن سیویاس، سابورژن، گیت یا ... باشد) اعمال کرده و به اصطلاح تغییرات خود را در مخزن «کامیت» کند. اگر حساب کاربری یک شخص دارای «بیت کامیت» (به انگلیسی: commit bit) باشد، آن شخص قادر به کامیت کردن تغییرات خود در مخزن کدهای منبع پروژه خواهد بود. این اصطلاح برمیگردد به استفاده سیستمهای نرمافزاری از بیتهای «بله یا خیر» برای کنترل کردن دسترسی افراد به مخزن کدهای منبع. کامیترهای یک پروژه معمولاً توسعهدهندگان اصلی آن پروژه هستند و عموماً کسانی هستند که مسئولیت اکثریت تغییرات را بر عهده دارند، به عنوان مثال آنها میتوانن اعضای قابل اعتماد یک جامعه کاربری باشند. کامیترها معمولاً مسئول بازبینی کردن وصلههایی هستند که از طرف اعضای جامعه کاربری برای قرارگرفتن در نرمافزار، فرستاده میشوند. فرایند بازبینی یک کد معمولاً از کسب اطمینان از اینکه وصله باگ نرمافزاری جدیدی را ایجاد نخواهد کرد و همینطور کسب اطمینان از سازگار بودن وصله با استانداردهای کدنویسی پروژه تشکیل میشود. پس از یک بازبینی موفق، کامیتر آن وصله را از طرف ارسالکننده (به انگلیسی: submitter) اصلی وصله در کد منبع کامیت میکند. فرایند کامیتر شدن در پروژهها متفاوت است و هر پروژه ممکن است سیاستهای مخصوص به خودش را برای پذیرش کامیترهای جدید داشته باشد، اما عموماً سه راه برای این کار وجود دارد:
برای کامیتر شدن در یک پروژه اغلب هم باید در لیست پستی پروژه و هم در ارسال کردن وصلهها فعال بود. پس از اینکه مشارکت کافی به عمل آمد، کامیترهای دیگر میتوانند برای انتخاب کردن شخص به عنوان یک کامیتر جدید تصمیم بگیرند. این رایگیری عموماً از طریق ایمیل انجام میشود. پروژه XML-SOAP که توسط Apache.org میزبانی میشود مثالی از این فرایند است.
نتایج به دست آمده در موتور جستجو را میتوان از با استفاده از link:fadak.ir و استفاده از site:fadak.ir دریافت نمود.
ابزارهای گوگل برای بالا بردن رتبه سایت
Audience: وقتی شما وارد گوگل آنالیتیکس میشوید به صورت پیش فرض اولین گزارشی را که مشاهده میکنید، گزارش خلاصهی مخاطبان خواهد بود. این گزارش در گوگل آنالیتیکس به شما میگوید چه تعداد کاربران جدید و یا تکراری از وب سایت شما بازدید داشتهاند و برای این بازدید چه میزان زمان سپری کرده اند.
Session: مدت زمانی است که یک کاربر در وب سایت شما فعال است. یک دوره در گوگل آنالیتیکس، معمولاً شامل سری فعالیتهایی میشود که یک کاربر در یک محدودهی زمانی 30 دقیقهای انجام میدهد. اگر کاربر از وب سایت خارج شود و در کمتر از 30 دقیقه به آن برگردد نیز جزء همان دورهی قبلی محسوب میشود.
User: مجموع افراد یا دستگاههایی (IP) که از وب سایت شما بازدید کرده اند.
Page/Session: میانگین بازدیدهای انجام شده از یک صفحه در طول یک دوره میباشد. این گزارش در گوگل آنالیتیکس به طور کلی نشان میدهد کدام صفحات بیشتر و بهتر مورد علاقه کاربران قرار گرفته است.
Pageview: به تعداد تمام بازدیدهای انجام شده از وب سایت شما گفته میشود. بازدیدهای تکراری کاربران نیز در این شمارش حساب میشوند.
Unique Pageview: در گوگل آنالیتیکس به یک بازدید منحصر به فرد، unique pageview میگویند. یک بازدید منحصر به فرد، زمانی اتفاق میافتد که یک کاربر صفحات متعددی را در یک دوره مشاهده میکند. گوگل آنالیتیکس ترجیح میدهد بازدید از صفحات متعدد را یک بازدید تلقی کند.
Avg. Session Duration: در گوگل آنالیتیکس به معنای میانگین زمانی یک دوره میباشد.
Bounce Rate: به درصد دورههای یک صفحه Bounce Rate میگویند. اینها دورههایی هستند که یک کاربر صفحهی وب سایت شما را مشاهده میکند و از همان صفحه از وب سایت شما خارج میشود.
% New Sessions: میانگین درصد بازدیدهایی است که برای اولین بار توسط کاربران جدید اتفاق میافتد. این گزینه در گوگل آنالیتیکس معیار خوبی برای بررسی تغییرات فاحشی که بر روی وب سایت خود میدهید، میباشد.
Real-Time: در این بخش از گوگل آنالیتیکس شما میتوانید مشاهده کنید چه تعداد کاربر هم اکنون در وب سایت شما حضور دارند. همچنین در 60 ثانیه گذشته و 30 دقیقه قبل چه تعداد مراجعه کننده داشته اید.
همچنین در گوگل آنالیتیکس با استفاده از گزینههای Locations میتوانید بفهمید کاربران از کدام کشورها به وب سایت شما وارد شده اند. گزینههای Traffic Sources و Behavior نیز نوع ورود و رفتار بازدیدکنندگان تان را نشان میدهد. برای آنکه بدانید آیا کاربران با وب سایت شما وارد تعامل شدهاند یا خیر، مثلا در کارگاه یا خبرنامهی شما ثبت نام کرده اند، از گزینهی Conversions استفاده کنید.
گزارش نحوهی ورود کاربران به وب سایت در گوگل آنالیتیکس
Acquisition: گوگل آنالیتیکس به شما این امکان را میدهد که با استفاده از این قسمت دریابید که کاربران از کدام مسیر به وب سایت شما وارد شده اند.
Organic: این گزینه در گوگل آنالیتیکس اشاره دارد به ترافیک ایجاد شده توسط بازدیدکنندگانی که به وسیله موتورهای جستجو وارد وب سایت شما شده اند. برای مثال از گوگل وارد شده اند.
Direct: دایرکت در گوگل آنالیتیکس اشاره دارد به نحوهی ورود کاربران به وب سایت شما، که با وارد کردن مستقیم آدرس وب سایت در مرورگرها بوده است یا با کلیک کردن بر روی بوک مارک یا کلیک بر روی آدرس وب سایت که در ایمیل یا متن دیگری نوشته شده است.
Referral: این گزینه در گوگل آنالیتیکس نشان میدهد که ترافیک ایجاد شده توسط کاربران بوسیلهی لینکها در وب سایتهای دیگر که به وب سایت شما لینک داده اند، ایجاد شده است.
Social: تعداد دورههایی را نشان میدهد که کاربران از طریق شبکههای اجتماعی به وب سایت شما وارد شده اند.
Email: نشان میدهد کدام بازدیدها از طریق لینک موجود در ایمیلهای ارسالی میباشد.
Paid Search: این گزینه در گوگل آنالیتیکس مشخص میکند چه کاربرانی از طریق تبلیغات، وارد وب سایت شما شده اند.
ترسیم مسیر حرکت کاربران در گوگل آنالیتیکس
ترسیم مسیر حرکت کاربران در گوگل آنالیتیکس
Behavior: در این بخش از گوگل آنالیتیکس نیز شما میتوانید رفتار کاربران را در زمینهی محتوا، سرعت صفحات و جستجوی وب سایت تحلیل کنید.
Behavior Flow: این گزینه مسیر حرکت کاربران از یک صفحه به صفحهی بعدی را برای شما ترسیم میکند. شما با کمک این گزارش در گوگل آنالیتیکس در مییابید کدام مطالب برای کاربران جذاب تر بوده و مورد توجه آنها قرار گرفته است و همچنین میتوانید ریزش کاربران از هر صفحه را با یک نگاه به این مسیر متوجه شوید.
نحوه نصب گوگل آنالیز google analystic روی وردپرس:
برای این کار دو روش وجود دارد:
- از افزونه Insert Header and Footer برای نصب این ابزار روی سایت استفاده نموده و بعد از نصب میبایست کد بالا را، در تنظیمات افزونه کپی کنید.
- راه دوم درج مستقیم کد درهاست میباشد. بدین منظور میبایست فایل header.php مربوط به تم اصلی سایت را یافته و بعد از تگکد مربوطه را کپی کنید.
سه روش از روشهای نسخهبندی نرمافزار:
Microsoft Office 3.0, Microsoft Office 4.0, Microsoft Office 4.3, Microsoft Office 95, Microsoft Office 97, Microsoft Office 2000, Microsoft Office XP (a.k.a 2002), Microsoft Office 2003, Microsoft Office 2007, Microsoft Office 2010, Microsoft Office 2013
برای ویرایشگر متنباز ویم چنین سیری را داشتهایم؛ نسخهها (Vesrions):
1.0→1.14→1.22→3.0→4.0→5.0→5.1→5.2→5.3→5.4→5.5→5.6→5.7→5.8→6.0→6.1→6.2→6.3→6.4→7.0→7.1→7.2
و همچنین برای سیستمعامل اوبونتو:
Ubuntu 4.10 (Warty Warthog), Ubuntu 5.04 (Hoary Hedgehog), Ubuntu 5.10 (Breezy Badger), Ubuntu 6.06 LTS (Dapper Drake), Ubuntu 6.10 (Edgy Eft), Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn), Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon),Ubuntu 8.04 LTS (Hardy Heron), Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex),, Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope), Ubuntu 9.10 (Karmic Koala), Ubuntu 10.04 LTS (Lucid Lynx), Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat), Ubuntu 11.04 (Natty Narwhal), Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot), Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin), Ubuntu 12.10 (Quantal Quetzal), Ubuntu 13.04 (Raring Ringtail), Ubuntu 13.10 (Saucy Salamander), Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr), Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn), Ubuntu 16.04 LTS
در بالا سه روش از روشهای نسخهبندی نرمافزار را با ذکر مثال آوردیم. در مثال اول مایکروسافت ابتدا بر اساس روش اهمیت تغییر فعالیت میکرده سپس بر اساس روش نام سال، در مثال دوم، ویم از روش اهمیت تغییر استفاده کرده و در مثال سوم اوبونتو از روش نام شمارهٔ ماه سال و همچنین از نام رمز بهره برده است.
به فرایند تخصیص اسمها و شمارههای منحصر به فرد به نرمافزارهای کامپیوتری، نسخهبندی نرمافزار گفته میشود. عموماً در یک رده شمارهٔ نگارش معین (اصلی-جزئی) شمارههای نرمافزار به ترتیب افزایشی، متناسب با پیشرفت در توسعهٔ نرمافزار تخصیص داده میشوند. در سطحهای پایینتر، کنترل تجدید نظر برای پیگیری تفاوت نسخههای مختلف اطلاعات دیجیتالی استفاده میشود. خواه این اطلاعات دیجیتالی، نرمافزار باشند یا یک سند اطلاعاتی.
روشهای گوناگونی برای پیگیری نسخههای گوناگون یک قعطهٔ نرمافزاری به وجود آمدهاند. حضور همهجانبهٔ کامپیوترها باعث شدهاست که این روشهای نسخهبندی در غیر از رشتهٔ کامپیوتر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
شناساگرهای وابسته به توالی
در برنامههای نسخهبندی نرمافزاری وابسته به توالی، به هر انتشار نرمافزار شناسهای منحصر به فرد تخصیص داده میشود که از یک یا چند توالی یا مجموعهای از اعداد یا حروف تشکیل شدهاست. روشهای نسخهبندی نرمافزار در قسمتهایی مثل اندازهٔ توالیها، اختصاص مفهوم به توالیهای مجزا، و همچنین وسیله و روش افزایش توالیها با یکدیگر متفاوتند.
در برخی روشها، از شناسههای وابسته به توالی برای رساندن اهمیت تغییرات بین انتشارهای یک نرمافزار استفاده میشود. تغییرات بین دو انتشار، توسط سطح اهمیت طبقهبندی میشوند و تصمیم در مورد اینکه کدام توالی در بین دو انتشار نرمافزار تغییر کند به اهمیت تغییرات از انتشار قبلی بستگی دارد؛ بنابراین اولین توالی هنگامی تغییر میکند که مهمترین و بیشترین تغییرات در بین دو انتشار رخ داده باشد و تغییرات بعدی توالیها نشانگر تغییرات کم اهمیت بین دو انتشار هستند.
برای مثال، در روشی که از شناسهای با چهار توالی استفاده میکند، اولین توالی وقتی افزایش مییابد که کد بهطور کامل بازنویسی شده باشد، در حالی که اگر در رابط کاربری یا در مستندات برنامه تغییر کوچکی انجام شده باشد شناسهٔ چهارم تغییر میکند.
این روش به کاربران اجازه میدهد تا میزان پیشرفت پروژه و همچنین میزان آزمایشهایی را که روی پروژه انجام شدهاست را ارزیابی کنند. اگر تغییرات در قسمت میانی صورت گیرد، برای مثال، اگر سیر انتشار ۱٫۳ انتشاری به صورت 1.3rc4 داشته باشیم، این انتشار نشاندهندهٔ آزمایشی بودن این انتشار است و در حقیقت دارای تغییراتی است که لزوماً در دنیای واقعی آزمایش نشدهاند. این روش بهطور معمول «سطح سوم از شماره بندی» (تغییر) را میسر میکند:
1.3.1, 1.3.2, 1.3.3, 1.3.4... 1.4b1, ...
در اصل در انتشارهای بعدی، عدد بزرگتر (major number) وقتی افزایش مییابد که پرش یا جهشهای بارزتری وجود داشته باشد، عدد کوچکتر (Minor Number) وقتی افزایش مییابد که تنها مشخصات کوچکی افزوده شده باشند یا رفع باگ مهمی انجام شود، و رقم تجدید نظر (Revision Number) وقتی افزایش مییابد که نواقص و باگهای کوچکی رفع شوند. برای مثال یک محصول میتواند دارای چنینن سیری از انتشارات باشد:
۰٫۹٫۱, ۰