1. کتاب شروع مسیر، در باب معرفی اصول دین برای دانلود کتاب روی نام انگلیسی کتاب کلیک کنید: Beginning of the Path
2. کتاب چگونگی شروع سفر مسئولیت دینی در باب حجاب: How To Start Your Journey Of Religious Responsibility
3. کتاب تقلید در باب توضیح کامل چرایی و چگونگی تقلید از یک مرجع تقلید: Imitation
4. کتاب مسیر دانش، در باب چرایی خلقت انسان، سبک زندگی اسلامی و دلایل احکام اسلامی: Path of knowledge
5. کتاب تنظیم حقوق و جامعه از دیدگاه امام خمینی (ره): Setting right and society
6. کتاب این اسلام است نوشته دکتر محمدحسن قدیری ابیانه: This is Islam
7. کتاب جامعه و تاریخ شهید مطهری: Society and History
8. کتاب دین و دنیا شهید مطهری: Religion and the World
9. کتاب حقوق انسان نوشته محمدعلی تسخیری: Human rights
10. کتاب پیروزی انقلاب اسلامی ایران: Achievement of the islamic revolution of iran
11. کتاب ایران معاصر، در باب توضیح سیستم سیاسی جمهوری اسلامی ایران: Contemporary iran
12. کتاب انقلاب اسلامی، تجربهای جدید در دنیای معاصر: Islamic revolution
13. کتاب پی بردن به اسلام شیعی، نوشته استاد محمدعلی شمالی: Discovering shi‘i islam
14. کتاب صهیونیزم بینالملل، در باب تاریخ و ریشههای شکلگیری صهیونیزم و برنامههای آینده آن: The international Jew
15. کتاب قانون اساسی جمهوری اسلام ایران، به همراه استدلالهای دینی: The Constitution of the Islamic Republic of iran
16. کتاب مفهوم انقلاب اسلامی، تحلیلی بر انقلاب ایران: The concept of islamic republic
17. کتاب مقدمهای بر قلب و نفس: A new beginning of Heart & Soul
18. کتاب نقش و ارزش زن: Woman’s Value and Role
19. کتاب ساختارهای فلسفی آیتالله مصباح یزدی: Philosophical Instructions
20. کتاب شیعه در اسلام، علامه طباطبایی: Shia in Islam
21. کتاب جوانان و اخلاق، پیرامون گناهان کبیره در اسلام: Youth and morals
22. کتاب شیعه: امامت و ولایت؛ برای دانلود روی تصویر کلیک کنید
کتب فرانسوی درباره اسلام:
1. کتاب راهنمای سفر به جهان دیگر: guide de voyage vers un autre monde
2. کتاب واقعیتهای انقلاب اسلامی: les realites et les de la revolution islamique
3. کتاب آدابالصلاه امام خمینی (ره): Le secret de la prière
4. کتاب مسئله حجاب شهید مطهری: La question du HIJAB
5. کتاب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: La Constitution De La République Islamique d’Iran
6. کتاب پروتوکلهای بزرگان صهیونیست: protocoles des sages de sion
کتابهای اسپانیولی درباره اسلام:
1. کتاب انقلاب اسلامی، مسیر آینده مردم (la revolucion islamica, futuro sendero de los pueblos): پارت نخست - پارت دوم - پارت سوم
2. کتاب نامهای از جمهوری اسلامی: la carta de la republica islamica
3. کتاب نامه امام علی (ع) به مالک اشتر: Seleccionado nahjol alagha
4. کتاب وصیتنامه سیاسی و الهی امام خمینی (ره): testamento politico y religioso del lider
5. کتاب جامعه و تاریخ نوشته شهید مطهری: پارت نخست - پارت دوم - پارت سوم
6. کتاب رساله حقوق امام سجاد (ع): Carta de los derechos
7. کتاب مسئله حجاب نوشته شهید مطهری: Hiyab
8. کتاب صحیفه سجادیه: As-Sahifa al-Kamilah as-Sayyadiiah
9. کتاب حقوق زن در اسلام نوشته شهید مطهری (Los derechos de la mujer en el islam): پارت نخست - پارت دوم - پارت سوم - پارت چهارم
کتابهای ایتالیایی زبان درباره اسلام:
1. کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
2. کتاب خلاصهای از آموزههای اسلامی: compendio delle dottrine islamiche
وبسایتها
آنچه که در ادامه میآید بخش کوچکی از وبسایتهای مورد تایید حوزه علمیه قم برای اشاعه اسلام در جغرافیای زبان انگلیسی است:
موسسه بینالمللی مطالعات اسلامی
موسسه بینالمللی مطالعات اسلامی یکی از موسسات وابسته به مدیریت حوزههای علمیه کشور میباشد که آموزش طلاب علاقهمند را در سطح سه و چهار حوزههای علمیه به عهده گرفته است. این موسسه که به عنوان اولین گام، آموزش رشته مطالعات اسلامی به روحانیون مسلط به زبانهای عربی و انگلیسی را برنامه خود قرار داده، تمامی دروس اختصاصی و عمومی خود را به یکی از این دو زبان ارائه میدهد.
برای ورود به وبسایتها روی تصاویر کلیک کنید
موسسه بینالمللی رسالت
این موسسه در قم واقع است و حدود سه سال است که کار خود را تحت نظارت حجهالاسلام دکتر محمد شمالی آغاز کرده است. موسسه بینالمللی رسالت، هدف خود را تقویت فهم دینی از طریق گفتگو، ارتقای وضعیت جوامع مسلمان در دنیا انگلیسی زبان، انتشار دانش اسلامی، و ارائه محیطی برای صحبت میان جوامع مسلمان در دنیا انگلیسی زبان عنوان کرده است.
وبسایت الاسلام
این وبسایت در بخشهایی با عناوین ایمان و عقیده، فلسفه و روحانیت، قرآن و حدیث، آموزش و جامعه، تاریخ و سیاست، و حقوق و پرستش مطالب خود را به مخاطبان انگلیسی زبان ارائه میدهد. همچنین این وبسایت ترجمه برخی کتب مانند نهجالبلاغه و کتاب معاد شهید دستغیب را به زبان انگلیسی منتشر کرده است. این سایت توانسته بخشهای اعظم اسلام را به شکلی منظم به مخاطب معرفی کند.
کتابخانه دیجیتالی معارف اسلامی و علوم انسانی
کتابخانه اسلامیکا یک هدف ساده و در عین حال بنیادین را پیگیری میکند: اطمینان از انتشار ادبیات و محتواهای تولید شده در حوزه معارف اسلامی و علوم انسانی در فضاهای نشر و اطلاعرسانی مبتنی بر فنآوریهای همراه. بنابراین، کتابخانه اسلامیکا در مرحله اول تمامی ادبیات و محتواهای موجود را با سرعت و با رعایت ضوابط و معیارهای ویژه، برای مطالعه در محیطهای علمی و اطلاعاتی جدید آماده میکند.
کل تفسیر المیزان به زبان انگلیسی
این وبسایت نیز کل ترجمه انگلیسی تفسیر المیزان را به شکلی خوانا و منظم برای مخاطبان انگلیسی زبان تهیه کرده و فضای مجازی قرار داده است. آیات قرآن کریم به زبان انگلیسی و عربی نیز در آن وجود دارد.
مرکز توزیع بینالمللی کتب و آثار اسلامی رسالت غدیر
«مرکز توزیع بینالمللی کتب و آثار اسلامی رسالت غدیر»، با هدف نشر و گسترش معارف و علوم اسلامی و همچنین معرفی آثار فاخر اسلامی، با جمعآوری و ساماندهی کتب ترجمه و چاپ شده در موضوعات اسلامی به چهل زبان و توزیع آنها در عرصه بینالملل، فعالیت مینماید. در سایت اینترنتی مرکز، فهرست کتب اسلامی به تفکیک زبانها و موضوعات، درج شده است که علاقمندان میتوانند کتب مورد نیاز را به صورت اینترنتی، حضوری و یا تماس تلفنی از این مرکز تهیه و خریداری نمایند.
معرفی مهمترین پایگاهها
در ادامه تلاش داریم تا تعدادی از پایگاههایی را که مناسب و مفید هستند، معرفی کنیم. به علت کثرت این پایگاهها بهناچار آنها را طبقه بندی نموده و مطالب موجود در آنها را معرفی میکنیم. پایگاههایی که در ذیل معرفی میگردند به سه دسته تقسیم شدهاند:
- پایگاه رافد (www.rafed.net/english)
پایگاه رافد در میان پایگاههای شیعی که به زبان انگلیسی به ارائه مطالب به کابران میپردازند، از اهمیت و مشخصات ویژهای برخوردار میباشد. این پایگاه هم از نظر قالب و شکل ظاهری و نیز از جهت مطالب موجود در آن، حائز اهمیت است. از جمله بخشهای مهم آن قرآن کریم، مقالات، کتابها و مسائل خانواده میباشد که به صورت لینک در وسط صفحه قرار دارند. مخزن کتابهای این پایگاه در موضوعاتی چون: عقاید، داستانها، بیوگرافی، فقه، اخلاق، خانواده، ادعیه و مناجات ارائه شده است. بخش مقالات نیز از همین تنوع بر خوردار است و در موضوعاتی چون عقاید، فقه، تاریخ، اخلاق، تربیت و اخلاق، سیره ائمه، علوم قرآنی و شخصیتها. از ویژگیهای این پایگاه رو به رشد بودن مطالب آن است. در ضمن، بخشی در پایگاه به عنوان «تازهها» گنجانده است که مقالات و کتابهای تازه را در پایگاه به اطلاع کاربران میرساند.
- پایگاه الاسلام (http://al-islam.org)
این پایگاه متعلق به مؤسسه اهلالبیت(ع) میباشد و در واقع، یک کتابخانه غنی بهشمار میرود. لینکهای آن شامل: آشنایی با اسلام (معرفی اسلام 15 عنوان، اعمال اسلام 8 عنوان، معنویت 10 عنوان، اسلام و مسیحیت10 عنوان، گفتگو با اسلام 7 عنوان، منابع مطالعاتی بیشتر 39 عنوان) ؛ آشنایی با تشیع و تسنن (معرفی اهل بیت 11 عنوان، وحدت شیعه وسنی عنوان 21، تشریح عقاید شیعه 32 عنوان، بحث و منظرات 3 عنوان، پاسخ به شبهات 7 عنوان، منابع بیشتر مطالعاتی 29 عنوان)؛ بحثهای کتابخانه اسلامی دیجیتال (واقعه غدیر خم، رنجهای روح، ادعیه و زیارت، پروژه قرآن چند زبانه، تحریف در متون اسلامی ).
کتابخانه پایگاه الاسلام که از اهمیت و غنای خاصی برخوردار میباشد، به دو صورت الفبایی و موضوعی طبقهبندی شده است. برای دیدن کتابهای و منابع انگلیسی باید از منو زبانها، زبان انگلیسی را انتخاب نمود. در غیر این صورت، کتابهایی به زبانهای غیر انگلیسی نیز به نمایش در خواهند آمد.
- پایگاه تبیان (www.tebyan.net)
پایگاه تبیان، از پایگاههای بسیار قوی و پربیننده است که در میان پایگاههای اسلامی موفقیتهای چشمگیری را به دست آورده است و در میان پایگاههای ایرانی دارای رتبه 24 و در دنیا جزء 1500 پایگاه برتر میباشد. از ویژگیهای تبیان پرداختن به موضوعات متنوع، در کنار منابع اسلامی است. ضمن اینکه این پایگاه به کاربران فضای شخصی خوبی جهت تحقیق و پژوهش در کتابخانه اختصاص داده است. کتابهای این پایگاه در موضوعاتی چون: علوم، تفسیر، اخلاق، خانواده، حدیث، حج، تاریخ، ایدئولوژی، اسلام، فقه و اصول فقه، طبیعت، فلسفه، نماز و ادعیه و قرآن ارائه شدهاند. علاوه بر لینک کتابخانه، لینک دیگری به نام «گوهر حکمت» در پایگاه تبیان وجود دارد که به موضوعات متنوع اسلامی میپردازد.
- پایگاه الشیعه (www.al-shia.com/html/eng/index.php)
این پایگاه متعلق به مرکز جهانی اطلاعرسانی آلالبیت(ع) است. این پایگاه از بخشهای متنوعی تشکیل شده که هر کدام منابع قابل توجهی را در اختیار کاربران قرار میدهند و به ترتیب، لینکهای آن شامل: قرآن؛ شیعه؛ احکام؛ جامعه؛ کتابخانه در بردارنده موضوعاتی چون: علوم قرآن، حدیث، عقاید، تاریخ، فرهنگ و اخلاق اسلامی، فقه و اصول؛ پرسش و پاسخ و مطالب متنوع میباشد. این پایگاه از چهار بخش مجزا با عناوین: مقالات، مسائل اجتماعی، تاریخی و فلسفه برخوردار است. از معایب این پایگاه آن است که با وجود بهرهمندی منابع و مطالب فراوان و قابل استفاده، از نظم و ترتیب مشخصی در دستهبندی و ارائه محتوا برخوردار نیست.
- پایگاه غدیر (www.ghadeer.org/english/default.html)
پایگاه غدیر در اصل یک کتابخانه اینترنتی است که کتابهایی در موضوعات متنوع همچون: قرآن کریم، نهج البلاغه، امام خمینی(ره)، صحیفه سجادیه، حدیث، شیعه، تاریخ، اخلاق و جامعه را عرضه نموده و برای هر کدام از موضوعات یاد شده، چندین کتاب را در دسترس قرار داده است.
- پایگاه اسلام. وب هزار (http://islam.web1000.com/default.htm)
پایگاه اسلام وب هزار، یک پایگاه با طبقهبندی مطلوب میباشد. لینکهای آن شامل: پیامبر اکرم(ص)، قرآن کریم، نهج البلاغه، اصول دین، ادعیه، کتابهای اسلامی، مقالات اسلامی، معصومان و شخصیتهای مهم است. این پایگاه همچنین در ارائه مطالب با موضوعات مذکور، طبقه بندی بر اساس کتاب و مقاله را مورد توجه قرار داده است.
- پایگاه بنیاد معارف (www.maaref-foundation.com/english/index.htm)
بنیاد معارف، پایگاه بسیار غنی خوبی است و در بخشهای مختلف به ارائه مطالب مفید پرداخته است. این پایگاه دارای پنج بخش شامل: عقاید، حدیث، اخلاق، تاریخ، جامعه و کتابخانه است.
- www.aimislam.com
این پایگاه بیشتر به یک پایگاه خبری میماند و در کنار بخش خبری، مطالب مفیدی را نیز عرضه کرده است. گزینه مقالات آن شامل: عقاید (28مورد)، شخصیتها (21)، اقتصاد (6)، تاریخ (36)، فقه (7)، فلسفه (21)، سیاست (13)، قرآن و حدیث (32)، علم (8)، جامعه (11)، معنویت (13) محتوای همه این مقالات به اسلام و شیعه ارتباط دارند. همچنین این پایگاه درباره شخصیتها و مناسبتها نیز مطالبی دارد که برخی از آنها به پایگاههای دیگر لینک شدهاند. در این پایگاه لینک مجزایی نیز درباره واقعه عاشورا وجود دارد.
- پایگاه شیعه شناسی (www.shiastudies.com)
در پایگاه مرکز مطالعات شیعه گزینههای متنوعی گنجانده شده است. علاوه بر کتب مقدس و مهم شیعه و اسلام همچو:ن قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، گزینههای دیگری مانند: عقاید شیعه، رویدادها، اشعاری در فضیلت اهل بیت، اهل بیت در قرآن کریم، زیارت، اشعار و ادبیات، سخنان اهل بیت، نامههای حضرت علی(ع) و ادعیه نیز در پایگاه شیعه شناسی گنجانده شده است.
- حکایات تاریخی درباره ائمه(ع) (www.ezsoftech.com/stories/infallible1.asp)
حکایتهای تاریخی و اخلاقی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) برای نسل جوان در این پایگاه فراهم آمده است.
- پایگاه نجف اشرف (http://holynajaf.org/eng/index.html)
این پایگاه زیر نظر مرکز جهانی اطلاعرسانی شبکه نجف اشرف قرار دارد و آنچنان که برازنده نام این پایگاه است، بهخوبی به موضوعاتی چون: نجف اشرف شامل: مباحثی مانند تاریخ، پیدایش و زیارت مخفیانه ائمه و نیز زندگی حضرت علی(ع) با ابعاد گسترده چون: تولد، ازدواج، شهادت، ولایت، مرقد، زندگی ایشان در زمان پیامبر(ص) و دوران رهبری پرداخته است. از دیگر بخشهای این پایگاه گزینه «اهل بیت» است که به صورت مجزا زندگینامه و معرفی ائمه(ع) را ارائه کرده است. از موارد بسیار جالب این پایگاه پاسخ به سؤالات است که به صورت دستهبندی به سؤالاتی چون: خدا، برزخ، جادو، شیطان، معرفت و فرشتگان پاسخ میدهد. لینک «کوفه» از دیگر قسمتهای پایگاه است؛ هر چند به گستردگی مطالب عرضه شده در گزینه نجف اشرف نمیرسد.
- پایگاه دعا (www.duas.org)
پایگاه دعا یک پایگاه تخصصی درباره ادعیه شیعیان است که مفاتیحالجنان را به زبان انگلیسی با امکانات و ویژگیهای خاص ارائه نموده است. ادعیه روزانه، ادعیه ماههای قمری، دعاهای مهم، دعاها برای موقعیتهای خاص مانند سفر و آزادی از بند، ادعیه امام زمان(عج)، ادعیه برای شفا و نجات از آفت و درد، صحف ائمه(علیهم السلام)، اسمای الهی و دعاهای قرآنی، از جمله منابع و مطالب مفید این پایگاه به شمار میروند که علاوه بر متن عربی و ترجمه انگلیسی آن، امکان دریافت متن در قالب pdf و نیز گوش کردن به قرائت آن برای کاربران فراهم آمده است. علاوه بر این پایگاه، همچنین میتوان به پایگاه زیارت (www.ziaraat.org) نیز اشاره کرد که مطالب ارزشمندی را درباره زیارت عرضه کرده است.
- پایگاه بلاغه (http://www.balaghah.net/nahj-htm/eng/index.htm)
پایگاه بلاغه نیز به صورت تخصصی درباره شخصیت حضرت علی(ع) و نهج البلاغه مطالب مفیدی را در اختیار کاربران قرار میدهد. لینکهای این پایگاه شامل: متن نهج البلاغه، حضرت علی(ع) (زندگینامه، مقامات، تولد شهادت، فرزندان، نهج البلاغه و سنت)، نامهها، خطبهها، سخنان حضرت، تفسیر نهج البلاغه، ترجمه نهج البلاغه، منابع و کتابشناسی نهج البلاغه و کتابها میباشد. از کاستیهای این پایگاه آن است که نمایش مطالب فقط در قسمت کوچکی از صفحه امکانپذیر است و فضای کافی و لازم برای نمایش متون ارائه نشده است.
- پایگاه قرآن.الشیعه (http://quran.al-shia.com/en)
این پایگاه متعلق به مرکز جهانی اطلاعرسانی آلالبیت(ع) است و به صورت تخصصی به موضوعات مرتبط با قرآن کریم میپردازد. محتوای پایگاه از نظر تنوع مطالب قرآنی بسیار قابل توجه است و گزینههای آن شامل: اهل بیت در قرآن، علوم و معارف قرآنی، کتابخانه قرآنی، موضوعات قرآنی، قرآن و شیعه، المعجم المفهرس به زبان انگلیسی، ادعیه قرآنی، قرآن در احادیث و قصص قرآنی میباشد. افزون بر این پایگاه، همچنین میتوان به پایگاه مفید قرآن (www.quran.org.uk) نیز اشاره نمود که موضوعات و مباحث خوبی را در مورد قرآن ارائه کرده است.
- پایگاه احکام اسلام (www.islamic-laws.com)
پایگاه احکام اسلام به صورت تخصصی به احکام و شریعت اسلام از منظر فقه شیعی مینگرد. موضوعات متنوع فقهی چون: تقلید و اجتهاد، خمس، زکات، امر به معروف و نهی از منکر و روزه را در بر میگیرد. از دیگر گزینههای این پایگاه، مقالات فقهی و زندگینامه مراجع میباشد. تعدادی از مطالب این پایگاه در قالب لینک به پایگاههای دیگر ارائه شده است.
- پایگاه المیزان (http://almizan.org)
پایگاه المیزان، به تفسیرالمیزان علامه طباطبایی مربوط میباشد. در این پایگاه ترجمه انگلیسی 11 جلد از تفسیر المیزان ارائه شده است. در کنار تفسیرالمیزان، گزینههای دیگری نیز وجود دارد، مانند: مباحث علوم قرآنی، فلسفی، دانشگاهی، علمی، جامعهشناسی و مباحث سنتی، مقالات مرتبط با قرآن و مسائل اعتقادی همچون: آیه مودت، ابوطالب، حروف مقطعه، عهد و پیمان الهی، کربلا و بشریت، منتخبی از تفسیرالمیزان، و نیز پرسش و پاسخ درباره مسائل قرآنی.
مرکز جهانی اطلاعرسانی آلالبیت(ع) دارای چندین پایگاه برای ائمه است که به صورت تخصصی منابع و مطالب مفیدی را در اختیار کاربران قرار میدهد. در پایان به ذکر نام و نشانی این پایگاهها بسنده میکنیم:
پایگاه یازهرا(س) (www.yazahra.net)،
پایگاه امام صادق(ع) (www.imam-sadiq.net)،
پایگاه امام رضا(ع) (www.imamreza.net)،
پایگاه امام جواد(ع)(www.imamjawad.net )،
پایگاه منتظر(عج) www.montazar.net.■