افرادی که میخواهند طراحی سایت را فرا بگیرند یا افرادی که قصد دارند طراحی سایت خود را به شرکتهای طراحی سایت بسپارند، این سوال برایشان پیش میآید که طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبانهای تحت وب؟ بسیاری از افراد ترجیح میدهند که از سیستمهای مدیریت محتوا از جمله وردپرس، جوملا، دروپال و... در سایت خود استفاده کنند؛ در حالی که بعضی دیگر ترجیح میدهند با استفاده از زبانهای تحت وب سایت خود را ایجاد کنند. در واقع هر کدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه این مقاله به آنها میپردازیم.
طراحی سایت با استفاده از وردپرس
وردپرس به عنوان یک پلتفرم ساخت وبلاگ و سیستم مدیریت محتوای با استفاده از زبان PHP (Hypertext Preprocessor) و MySQL (یک سیستم مدیریت پایگاه دادههای رابطهای متن باز) ساخته شد. اما امروزه یک پلتفرم وبلاگنویسی است. شما میتوانید با استفاده از آن یک وبسایت استاندارد، سایت شبکه اجتماعی، سایت فروشگاهی و هر سایت دیگری با آن ایجاد کنید؛ به همین دلیل بسیاری از افراد (از جمله بسیاری از مشاغل) این نرمافزار قدرتمند و ساده را انتخاب میکنند. برای مثال سایت کمپانیهای Sony، New York Post و NBC با استفاده از وردپرس ساخته شدهاند. در حال حاضر (سال 2020) بیش از 33% از کل وبسایتهای دنیا از وردپرس استفاده میکنند. در ادامه به مزایا و معایب وردپرس میپردازیم:
مزایای طراحی سایت با وردپرس
مزایای طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس عبارتند از:
سادگی نصب و استفاده حتی برای مبتدیان
با مراجعه به سایت وردپرس و دانلود فایل نصب آن، تنها با چند کلیک ساده میتوانید سایت خود را ایجاد کنید. ایجاد صفحات، پستها و افزودن بسیاری ویژگیهای دیگر نیز به راحتی امکانپذیر است. این مورد یکی از دلایل برتری وردپرس بر سایر سیستمهای مدیریت محتوا مانند جوملا و دروپال است.
قالبهای آماده فراوان
قالبهای آماده زیادی برای انواع سایتهای وردپرسی با کاربردهای مختلف در فروشگاههای اینترنتی مثل تمفارست قابل خریداری هستند. افرادی نیز این قالبها را تهیه کرده و پس از راستچین کردن و افزودن فایلهای ترجمه، آنها را در فروشگاههای ایرانی در اختیار شما قرار میدهند. بدین ترتیب میتوانید هر گاه از ظاهر سایت خود خسته شدید، به راحتی آن را تغییر دهید. البته توصیه میشود قالبهای وردپرسی را جهت اطمینان از امنیت و عدم وجود کدهای مخرب، از فروشگاههای معتبر تهیه کنید.
پلاگینهای کاربردی
جامعه پشتیبانی قدرتمند
همانطور که قبلا اشاره کردیم درصد زیادی از کل وبسایتهای جهان از وردپرس استفاده میکنند. استفاده زیاد کاربران از وردپرس موجب رشد و شکوفایی جامعه بزرگ آن شده است. هر گاه در استفاده از وردپرس یا قالبها و افزونههای آن به مشکل برخورد کردید، میتوانید کتابهای الکترونیکی، وبلاگها، آموزشهای آنلاین و انجمنهای پرسش و پاسخ زیادی را بیابید که به شما در حل مشکلتان کمک کنند.
بهروزرسانیهای متعدد
وردپرس یک سیستم متنباز است که بازخوردهای زیادی از سوی طراحان و توسعهدهندگان وب جهت بهبود کارآیی و رفع باگهای امنیتی دریافت میکند. تیم پشتیبانی وردپرس همواره بازخوردها را بررسی کرده و نسخههای جدیدتری از وردپرس را ارائه میدهند.
معایب طراحی سایت با وردپرس
طراحی سایت با استفاده از وردپرس معایب خاص خود را دارد که عبارتند از:
هزینه بالای نگهداری
اگر قالبها و پلاگینهای موجود نیازهای شما را برطرف نمیکنند و نیاز دارید تا از یک برنامهنویس برای افزودن ویژگیهای دلخواه به سایت خود کمک بگیرید، برای شما هزینه بالایی خواهد داشت. هنگام بهروزرسانیهای وردپرس، قالبها و پلاگینها نیز ممکن است مشکلات و ناسازگاریهایی به وجود بیاید که اگر در این زمینه حرفهای نباشید باید از یک متخصص وردپرس کمک بگیرید.
آسیبپذیری
به علت متن باز بودن وردپرس، کدهای آن در دسترس همهی افراد قرار دارد و در صورتی که فردی بتواند رخنهای در آن پیدا کند، به راحتی میتواند میلیونها سایت را هک کند. البته این توانایی مختص برنامهنویسان حرفهای و باتجربه است که سالها با این سیستم کار کرده و با کدهای آن آشنایی دارند. به همین دلیل پیشنهاد میشود همواره وردپرس خود را بهروزرسانی کنید تا از آسیبهای ناشی از سیستمهای قدیمی در امان باشید.
طراحی سایت با استفاده از زبانهای تحت وب
برخی ترجیح میدهند از سیستم مدیریت محتوای منحصر به فرد خود استفاده کنند. در این روش برنامهنویس با در نظر گرفتن خواستهها و نیازمندیهای سایت، صفر تا صد سیستم مدیریت محتوا و قالب را طبق سلیقه مشتری کدنویسی میکند. در ادامه طراحی سایت با استفاده از محبوبترین زبانهای تحت وب یعنی پایتون، جاوا و جاوا اسکریپت را بررسی میکنیم.البته پیشنهاد میشود قبل از شروع یادگیری برنامه نویسی وب با مفاهیم الفبای برنامه نویسی آشنا شوید.
طراحی سایت با استفاده از Python
پایتون یک زبان مفسری متن باز است که با داشتن کتابخانههای قدرتمند و حرفهای در زمینههای طراحی وب و امنیت سایبری، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، رباتیک و... به یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی در سراسر دنیا تبدیل شده است. فریمورکهای Django، Flask، Bottle، Pyramid، Web2py و Cherrypy از جمله فریمورکهای محبوب پایتون در زمینه توسعه اپلیکیشنهای تحت وب هستند. از زمان عرضه این زبان در سال 1989 تاکنون، روز به روز بر محبوبیت آن افزوده شده است و امروزه جامعهی بسیار بزرگی از آن برای توسعهی نرمافزارهای تحت وب، دسکتاپ و موبایل استفاده میکنند. اگرچه پایتون نسبت به PHP سریعتر است اما در مقایسه با C++ و Java سرعت پایینتری دارد. عدم وجود ویژگیهای protected، private و public یکی از معایب پایتون است.
طراحی سایت با استفاده از Java
جاوا در سال 1991 توسط شرکت Oracle عرضه شد و امروزه یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی است. حتی اگر توسعهدهنده یا برنامهنویس هم نباشید به احتمال زیاد بارها نام جاوا را شنیدهاید. امروزه بیش از 9 میلیون توسعهدهنده و 7 میلیارد دستگاه از جاوا استفاده میکنند. بسیاری از توسعهدهندگان، جاوا را به دلایلی از جمله امنیت خوب، جامعه پشتیبانی قوی، امکان استفاده مجدد کدها و مقیاسپذیری بالای آن استفاده میکنند. استفاده از جاوا برای تولید اپلیکیشنهای تحت وب پیچیده گزینه خوبی است. شما میتوانید برای سادهتر کردن برنامهنویسی تحت وب با این زبان از jsp برای ادغام کدهای سمت سرور و کلاینت استفاده کنید.
طراحی سایت با استفاده از Javascript
زبان اسکریپتنویسی یا برنامهنویسی جاوا اسکریپت در سال 1995 توسط شرکت Netscape با هدف تبدیل صفحات ایستا به صفحات پویا عرضه شد. امروزه بسیاری از وبسایتهای مدرن از جاوا اسکریپت استفاده میکنند. جاوا اسکریپت در مرورگر کاربر اجرا میشود و این موضوع باعث بالا رفتن سرعت سایت میشود. سادگی یادگیری و سرعت خوب جاوا اسکریپت باعث شده است تا بسیاری از استارتآپها، از این زبان برای توسعه سایتها و اپلیکیشنها استفاده کنند. اگر قصد دارید سایت خود را با استفاده از جاوا اسکریپت توسعه دهید، پیشنهاد میشود از پلتفرم Node.js برای کدنویسی سمت سرور و توسعه اپلیکیشنهای تحت وب استفاده کنید. در این پلتفرم متن باز از متد non-blocking برای مدیریت ورودیها و خروجیها استفاده میشود. مزیت این متد کاهش فشار بر سرور و افزایش سرعت است. نود جی اس قابلیت پیادهسازی بر روی سیستمعاملهای Windows، Linux و Mac را دارد و توسعه وب اپلیکیشنها را تا حد زیادی ساده میکند.
سیستم مدیریت محتوا یا به اختصار CMS به نرم افزار تحت وب گفته میشود که کاربران به کمک آن میتوانند بدون نیاز به دانش فنی تخصصی و کدنویسی، محتوا را ایجاد، ویرایش و سپس در پایگاه داده ذخیره و در وبسایت منتشر کنند.در انتخاب نوع سیستم مدیریت محتوا برای راه اندازی سایت کسب و کارتان باید بر حسب نیاز و خواسته شما از سایت انجام گیرد.
بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که هر یک از موارد بر حسب نیاز و خواسته شما از سایت مورد استفاده قرار خواهند گرفت؛ حتی در برخی از شرایط، وابسته به نیاز شما از وب سایت؛ ممکن است از زبان برنامه نویسی و وردپرس بصورت یکجا نیز استفاده کنید!
اگر به دنبال روشی درست برای راه اندازی سایت جهت توسعه کسب و کارتان هستید و اطلاعات کافی برای انتخاب بین وردپرس و برنامه نویسی ندارید، از مطالعه این مقاله غافل نشوید !
فهرست مطالب
- سیستم مدیریت محتوا چیست؟
- آشنایی با سایت ساز فوق العاده وردپرس
- مزایا طراحی سایت با وردپرس
- معایب طراحی سایت با وردپرس
- طراحی سایت با زبانهای تحت وب
- مزایای سایت طراحی شده با زبان اختصاصی
- معایب سایت طراحی شده با زبان اختصاصی
- در نهایت طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
سیستم مدیریت محتوا یا به اختصار CMS به نرم افزار تحت وب گفته میشود که کاربران به کمک آن میتوانند بدون نیاز به دانش فنی تخصصی و کدنویسی، محتوا را ایجاد، ویرایش و سپس در پایگاه داده ذخیره و در وبسایت منتشر کنند.
ایجاد سایت با سیستم مدیریت محتوا CMS
آشنایی با سایت ساز فوق العاده وردپرس
وردپرس سادهترین و قدرتمندترین سازنده وب سایت است که امروزه وجود دارد. یک سیستم مدیریت محتوا همه کاره است که پلتفرمی فوق العاده عالی برای ایجاد محتوا و مدیریت آن برای انواع وب سایتها محسوب میشود که با قابلیتهای زیادی نظیر استفاده از قالبهای آماده و اختصاصی راه حلی عالی جهت راه اندازی وب سایتها برای کسب و کار شما است.
مزایا طراحی سایت با وردپرس
از مهمترین مزایای طراحی سایت با وردپرس، رایگان بودن و متن باز بودن آن است که میتوانید برای تغییر ظاهر و عملکرد وب سایت طیف گسترده ای، از قالبها و افزونهها را استفاده کنید.
استفاده از وردپرس بسیار آسان است و دارای یک رابط کاربری ساده و روان است.این کیفیت به وردپرس کمک میکند بر رقبایی مانند دروپال یا جوملا غلبه کند و نیاز به افزودن صفحات جدید، پستهای وبلاگ، تصاویر و غیره بسیار آسان و سریع انجام میشود و از آنجایی که کار کردن با وردپرس بسیار ساده است، سبب کاهش زمان نیز میشود و نیازی به تخصص فنی و تسلط بر HTML،CSS،PHP و سایر فناوریهای پیچیده نخواهد بود.
از این جهت مورد پسند کاربران بوده و امکان مدیریت و طراحی بدون کدنویسی و سفارشی کردن عنوان و طرح بندی سایت و شروع ایجاد صفحات و پستها برای استفاده راحت را دارد و صاحبان وب سایت یا وبلاگ نویسان، میتوانند وب سایت خود را ویرایش و مدیریت کنند.
سیستم وردپرس همواره به روز میشود. به روزرسانی منظم به این معنی است که باگهای ایجاد شده حل میشود و ویژگیهای مفید و هیجان انگیز جدید به طور مرتب اضافه میشوند.
در وردپرس به راحتی میتوانید محتوا را انتشار دهید. از دیگر ویژگیهای وردپرس اینست که میتوانید از انواع دستگاهها به آن متصل شوید و سایت خود را مدیریت کنید. همچنین با وردپرس شما میتوانید سطح کاربریهای متفاوتی را مانند (نویسنده، ویرایشگر، مشترک و مدیر کل) ایجاد کنید.
مزایا طراحی سایت با وردپرس
اگر شما صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستید همیشه دوست دارید سایتتان در رتبههای برتر گوگل قرار بگیرید، ساختار اکثر قالبهای وردپرسی اصولی و بهینه بوده و همچنین افزونههایی مانند سئویوآست و رنک مث (Rank Math) نیز به بهبود رتبههای شما در گوگل کمک میکنند.
وردپرس دارای یک مخزن بزرگی از قالبها و افرونههای آماده و رایگان با قابلیت پیش نمایش بر روی سایت شما میباشد، اضافه کردن قالبهای اختصاصی به وردپرس یکی دیگر از مزایای فوق العاده این سیستم میباشد.
در زمان کنونی استفاده از تلفنهای همراه و تبلتها بیشتر از کامپیوترها است بنابراین قالب و طرح وب سایت شما نیز باید در این دستگاهها به خوبی محتوایش نمایش داده شود در غیر اینصورت نمیتوانید نرخ تبدیل بالایی از وب سایتتان داشته باشید.
همانطور که اشاره کردیم وردپرس منبع باز و رایگان است، به همین دلیل توسط گروهی از دوستداران وردپرس در سراسر جهان پشتیبانی میشود. این انجمن از دوستداران وردپرس وظیفه به روز نگه داشتن وردپرس و ایجاد تغییرات در فایلهای سورس را بر عهده دارند.
وردپرس یک سایت ساز همه فن حریف است با کلی قالب و افزونه جهت بهینه کردن عملکردهای وب سایت که برای کسب و کار شما امکان رشد را به آسانی فراهم میکند.
نکته: با خرید سرور مجازیهاستینگ؛ میتوانید برای ایجاد سایت پرسرعت به همراه عملکرد بالا با وردپرس اقدام کنید❗
معایب طراحی سایت با وردپرس
وردپرس برای راه اندازی اولیه سایت و کسب و کار با کیفیت و هزینه کم انتخاب مناسبی است اما در آینده با گسترش کسب و کار به دلیل ترافیکهای ایجاد شده و افزایش افزونهها، سرعت و کارایی به شدت کاهش میابد در نتیجه برای ادامهی مسیر انتخاب درستی نخواهد بود.
معایب طراحی سایت با وردپرس
- تخریب عملکردها هنگام بروزرسانی هسته وردپرس
- سنگینی حجم و محدودیت فضای ذخیره سازی و کندی عملکرد سایت در قالبهای سنگین
- احتمال سرقت اطلاعات یا نفوذ به سایتتان در صورت استفاده از افزونههای نال شده
نکته: البته به منظور افزایش امنیت، میتوانید از طریق مقاله موجود در آسام سرور با نام افزایش امنیت وردپرس نیز دسترسی داشته باشید؛ همچنین میتوانید به منظور مطالعه بیشتر و درک بهتر از وردپرس، مقاله موجود در آسام سرور تحت عنوان: طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبان پایتون را مطالعه کنید
قبل از اینکه وب سایت خود را ارتقا دهید، مطمئن شوید که یک نسخه پشتیبان (بک آپ) از اطلاعات خود دارید.
وقتی صحبت از ویرایش به میان میآید، وردپرس یک ابزار همه کاره است، هنگامی که سعی میکنید ویژگیهای خاصی را تغییر دهید؛ اگر آشنایی کافی در این زمینه نداشته باشید، ممکن است سایر ویژگیها را خراب کنید؛ با این حال اگر متخصص وردپرس نیستید یا دانش کد نویسی وردپرس را ندارید، ممکن است ایجاد تغییرات گسترده در تمها برای شما مشکل ساز باشد.
طراحی سایت با زبانهای تحت وب
منظور از زبان برنامه نویسی، رابطی بین انسان و کامپیوتر حین طراحی نرم افزارها یا سایتها با استفاده از کد گذاریها و نشانه گذاریها است که امروزه برای توسعه و ارتقا وب سایتها، استفاده از زبان مناسب مطابق نیازهای کاربر مورد توجه قرار میگیرد.
که از محبوبترین آنها میتوان به مواردی همچون HTML،CSS،JAVA SCRIPT،PHP و PYTHON اشاره نمود.
آشنایی با زبان PHP
PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور منبع باز است که بسیاری از توسعه دهندگان برای توسعه وب سایتهای استاتیک، پویا یا برنامههای وب از آن استفاده میکنند؛ همچنین زبان PHP یک زبان همه کاره است که از آن میتوانید در بسیاری از پروژهها از جمله رابط کاربری گرافیکی (GUI) استفاده کنید.
زبان PHP در ابتدا مخفف Personal Homepage بود اما اکنون مخفف بازگشتی برای Hypertext Preprocessor است؛ جالب است بدانید Rasmus Lerdorf اولین نسخه PHP را در سال 1994 عرضه کرد.
PHP بر روی مرورگر و نیز در خط فرمان اجرا میشود، بنابراین، اگر مایل به نمایش کد خروجی خود در مرورگر نیستید، میتوانید آن را در ترمینال نشان دهید؛ PHP به دلیل مزایای زیادی که دارد، اکنون بیش از 15 سال است که بسیار کاربردی و مورد استفاده در سرورهای وب بوده است و محبوب کاربران واقع شده است.
از جمله مزایای PHP میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- مستقل از پلتفرم Cross-Platform
- عدم نیاز به سیستم عامل خاصی جهت استفاده از PHP
- قابل اجرا روی هر پلتفرم و سیستم عاملی اعم از ویندوز، لینوکس،مک
- متن باز بودن PHP
- دسترسی راحت به کد اصلی PHP
آشنایی با زبان PHP
یادگیری PHP برای مبتدیان سخت نیست. اگر از قبل دانش برنامه نویسی دارید، میتوانید آن را به راحتی به کار گیرید؛ جالب است بدانید، PHP از تعداد زیادی پروتکل اصلی مانند POP3،IMAP و LDAP پشتیبانی میکند، PHP پشتیبانی از جاوا و معماریهای اشیاء توزیع شده (COM و CORBA) را اضافه کرد و برای اولین بار امکان توسعه n-tier را فراهم نمود.
تعدادی از شرکتهای تأسیس شده و غولهای فناوری از PHP برای اجرای سرورهای خود استفاده میکنند: برای مثال فیس بوک از PHP برای تقویت سایت خود استفاده میکند همچنین پیاده سازی به نام Hip Hop ایجاد کرد و یا در مثالی دیگر: ویکی پدیا یکی از بزرگترین منابع اطلاعاتی جهان در مورد هر موضوعی، با زبان PHP ساخته شده است.
کلیک کنید پایگاه داده یا دیتابیس (Database) چیست و چه کاربردی دارد؟
آشنایی با زبان ASP
اصطلاح ASP مخفف Active Server Pages است؛ زبان برنامه نویسی ASP یک محصول اختصاصی مایکروسافت است که توسط مایکروسافت نیز ارتقا یافت و به زبان ASP.NET تبدیل شد، همچنین کد آن باید بر روی یک وب سرور Windows IIS اجرا شود؛ در واقع این زبان برنامه نویسی راه حل مایکروسافت برای تولید محتوای پویا برای وب سایتها است که بسیار هم قدیمی شده است.
از کاربردهای ASP میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کدنویسی صفحاتی با محتوای متناسب کاربران مختلف بر اساس نوع مرورگر یا آدرس IP
- کدنویسی صفحات ASP دارای فرمها، ایمیل، توابع ریاضی و محاسبات با امنیت جاسازی شده
- پردازش صفحات XML توسط زبان برنامه نویسی ASP
- دسترسی برنامه نویسان به فعال و غیرفعالسازی برخی از عملکردهای مرورگر مانند دکمه برگشت و عملکرد کپی و جایگذاری
- اضافه کردن چند خط کد برنامه برای خواندن نتایج یک فرم آنلاین یا پارامترهای موجود در URL
در حالت کلی میتوان گفت بدون نیاز به مهارتهای برنامه نویسی پیشرفته در ASP؛ میتوان به نتایج قدرتمندی دست یافت؛ در نظر داشته باشید ASP یک زبان کامپایل شده نیست، بنابراین اگر پردازش سنگین در طراحی سایت انجام دهید کند میشود و ساختار داده محدودی دارد.
HTML چیست؟
HTML (مخفف Hypertext Markup Language) یک زبان نشانه گذاری فرامتن است که اکثر صفحات وب و برنامههای کاربردی آنلاین را تشکیل میدهد؛ بهتر است بدانید: فرامتن متنی است که برای مراجعه به سایر قطعات متن استفاده میشود، در حالی که زبان نشانه گذاری گروهی از نشانه گذاریها است که سبک و ساختار یک سند را به سرورهای وب میگوید که ساختار محتوای شما را مشخص میکند.
در واقع؛ HTML یک زبان برنامه نویسی محسوب نمیشود زیرا نمیتواند عملکرد پویا ایجاد کند، در عوض، با استفاده از HTML، کاربران وب میتوانند پیوندها و پاراگرافها را با استفاده از ویژگیها و عناصر، ایجاد و شکل دهند.
در بیانی دیگر: HTML یک زبان مبتدی پسند با پشتیبانی فراوان است و عمدتاً برای صفحات وب سایت استاتیک استفاده میشود؛ HTML بهترین عملکرد را با CSS برای استایل و جاوا اسکریپت دارد.
آشنایی با برنامه نویسی جهت ایجاد سایت
از کاربردهای HTML میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- استفاده از کد HTML برای طراحی نحوه نمایش عناصر صفحه وب مانند متن، لینکها و فایلهای رسانهای توسط مرورگر
- استفاده از HTML برای ساخت فرمهایی برای خرید، رزرو کردن، یا جستجوی اطلاعات در یک وب سایت
- جاسازی لینکها از طریق HTML
در نتیجه، در حالت کلی میتوان گفت: HTML یک عنصر اساسی برای راهاندازی یک سایت تجارت الکترونیک یا یک سرویس مبتنی بر اشتراک آنلاین است.
شایان ذکر است که HTML اکنون یک استاندارد رسمی وب در نظر گرفته میشود؛ کنسرسیوم وب جهانی (W3C) مشخصات HTML را همراه با به روز رسانی منظم، حفظ و توسعه میدهد.
CSS چیست؟
CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets به معنی شیوه نامههای سبک آبشاری است؛ یک زبان طراحی ساده است که برای ساده کردن فرآیند ارائه صفحات وب طراحی شده است، در حالی که HTML تا حد زیادی محتوای متنی را تعیین میکند، CSS ساختار بصری، چیدمان و زیبایی شناسی را تعیین میکند و به شما امکان میدهد عکسها، ویدیوها و سایر رسانهها را در محتوا خود قرار دهید، CSS مسئول ایجاد ظاهر و احساس محتوا در سایتها میباشد.
فرض کنید: اگر HTML موتور ماشین بود، CSS بدنه و رنگ آن بود؛ در حالی که یک وب سایت ممکن است بدون CSS کار کند، نتیجه نهایی جذاب نیست؛ در صورت استفاده صحیح، CSS ظاهر وب سایت و تجربه کاربری را بهبود میبخشد، اگر از CSS استفاده نمیشد، صفحات وب از نظر بصری جذابیت کمتری داشتند و مرور آنها دشوارتر بود.
از جمله کاربردهای CSS میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تغییر رنگ متن، سبک فونتها، فاصله بین پاراگرافها، نحوه اندازهگذاری و چیدمان ستونها،
- طرحهای چیدمان وبسایت، تغییرات در نمایش برای دستگاههای مختلف و اندازههای صفحه نمایش
- استفاده از تصاویر پسزمینه یا رنگهای مختلف
آشنایی با مفهوم زبان برنامه نویسی
CSS قابلیتهایی چون یادگیری و استفادهی راحت از آن، امکان ایجاد تغییر کلی، افزایش سرعت بارگذاری صفحات، صرفه جویی در زمان برای طراحی، ارائه سبکهای برتر با ویژگیهای گسترده و امکان بهینه ساری محتوا برای بیش از یک نوع دستگاه را دارد.
اکنون به دلیل منسوخ شدن ویژگیهای HTML، توصیه میشود از CSS استفاده کنید؛ بنابراین بهتر است که در تمام صفحات HTML از CSS استفاده کنید تا با مرورگرهای آینده سازگار شوند.
جاوا اسکریپت چیست؟
جاوا اسکریپت نیز زبان برنامه نویسی پویا است و مبتنی بر متن میباشد؛ هم در سمت سرویس گیرنده و هم در سمت سرور استفاده میشود و برای ایجاد تعامل بیشتر و توسعه صفحات وب، برنامههای کاربردی و بازیها برای بازدیدکنندگان استفاده میشود.
به شما امکان میدهد ویژگیهای پویا را در صفحات وب پیاده سازی کنید، تواناییهایی را ارائه میدهد که فقط با HTML و CSS قابل انجام نیستند، مانند تازه کردن فید توییتر، ویدیوهای جاسازی شده یوتیوب و موارد دیگر که باعث جذب بازدیدکنندگان و بازگشت دوباره کاربران به سایت میشود.
جاوا اسکریپت به صفحات وب اجازه میدهد تا از بسیاری جهات از جمله نمایش انیمیشنها، ایجاد منوهای کشویی کاربردی، بزرگنمایی و کوچکنمایی تصاویر صفحه وب یا حتی تغییر رنگ دکمهها زمانی که ماوس کاربر روی آن قرار میگیرد، تعامل بیشتری داشته باشند.
از جمله کاربردهای اصلی جاوا اسکریپت میتوان به موارد زیر نیز اشره نمود:
توسعه دهندگان اغلب از چارچوبهای جاوا اسکریپت مانند Vue، React و Angular هنگام ایجاد برنامههای وب و تلفن همراه استفاده میکنند، زیرا آنها امکان استفاده از وظایف و ویژگیهای سایر برنامهها را میدهند.
جاوا اسکریپت به طور گسترده در توسعه بازی استفاده میشود، به ویژه برای توسعه دهندگان جدید که میخواهند مهارتهای خود را تمرین کرده و اصلاح کنند؛ از سوی دیگر، جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی پویا است که از محاسبات ریاضی نیز پشتیبانی میکند.
نکته: به منظور آشنایی بیشتر در مبحث ایجاد سایت و روشهای بیشتر ایجاد سایت؛ میتوانید به مقاله موجود در آسام سرور با عنوان: چگونه فروشگاه اینترنتی و وب سایت حرفهای بسازیم؟؛ مراجعه کنید و مورد بررسی قرار دهید❗
مزایای سایت طراحی شده با زبان اختصاصی
طراحی سایت با زبان اختصاصی و برنامه نویسی، مناسب شرکتها و افرادی هستند که به کیفیت سایت اهمیت بیشتری میدهند و برای سرمایهگذاری خود در یک تصویر حرفهای ارزش قائل هستند، البته تعریف کیفیت در حالت کلی به تنهایی با استفاده از زبان برنامه نویسی ملاک نمیباشد و میتواند در نوع استفاده و کاربری سایت شما متغییر باشد!
برنامه نویسی با زبان اختصاصی به دلیل مدیریت و کنترل مستقیم شما بر روی کدهای وب سایت، امنیت بالایی دارد و یک فرد با دانش زبان اختصاصی کافی، میتواند سایت را در حالت مناسبی پشتیبانی کند و در صورت ایجاد مشکلی آن را برطرف سازد؛ به یاد داشته باشید در طراحی سایت با زبان اختصاصی، سرعت بارگذاری سایت به دلیل حجم کمتر کدها بیشتر است.
در این روش طراح میتواند مطابق نیاز و سلیقه خود کدنویسی و طراحی کند، به نوعی در این زمینه محدودیتی ندارد و مجبور نیست متکی به قالبهای از پیش ساخته شده باشد.
در طراحی سایت با زبان اختصاصی، سایت شما قابلیت رشد در آیندهی کاری شما را دارد، اگر تمام اصول و تحلیلهای طراحی رعایت شده باشد: نتیجه منطقی تر و منعطف تر است.
معایب سایت طراحی شده با زبان اختصاصی
- طراحی سایت جهت پسندیده شدن کاربران بصورت کامل بر عهدهی خودتان است.
- طراحی سایت با زبان اختصاصی بسیار زمان بر است.
- باعث کندی در راه اندازی سایت میشود زیرا باید تمام قالبها و افزونهها را خودتان بنویسید.
- نیازمند تخصص و دانشی حرفهای برای راه اندازی سایت میباشد.
- هزینهی بیشتری در زمینهی طراحی و توسعه و پشتیبانی سایت نسبت به سایر روشها دارد.
- پشتیبانی و مدیریت نیز برعهده طراح است.
- انعطاف پذیری کمتری دارد زیرا ایجاد هر تغییر سخت و طولانی مدت خواهد بود.
در نهایت طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟
هردو روش دارای معایب و مزایایی هستند که مطابق با هدف سایت، کسب وکار و شرایطی که دارید؛ انتخاب شما میتواند متفاوت باشد، وردپرس بهترین گزینه در پیاده سازی و راه اندازی سایت با صرف کمترین هزینه در کوتاهترین زمان با بازده بسیار عالی و مناسب افراد بدون دانش تخصصی میباشد.
بهتر است در نظر داشته باشید وردپرس گزینهی مناسبی برای آینده سایتی پر بازدید و محبوب نخواهد بود: زیرا عملکرد و سرعت به دلیل حجم کدها و ترافیکهای ایجاد شده به شدت کاهش مییابد و با مشکلاتی رو به رو خواهید شد؛ همچنین امنیت کمتری نسبت به طراحی اختصاصی دارد.
اگر کیفیت و حرفهای بودن سایت از ابتدای راه اندازی برایتان بسیار حائز اهمیت است و دانش کافی در زمینهی برنامه نویسی را دارید و مقولهی هزینه و زمان موضوع مهمی برایتان نباشد؛ طراحی اختصاصی با مزایایی که دارد و قابلیت رشد آن در آینده، میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
سوالات متداول:
سرعت و زمان در طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟
اگر زمان و سرعت راه اندازی سایت برای شما مسئلهی حائز اهمیتی میباشد؛ مطمئنا طراحی با وردپرس بهترین گزینه است؛ در طراحی با برنامه نویسی و کد نویسی حتی اگر یک متخصص باشید، زمانی بیشتر نسبت به یادگیری وردپرس برای یک فرد مبتدی را اشغال میکند و زمان بر است.
برای طراحی سایت با برنامه نویسی نیاز است به چندین زبان اختصاصی مسلط باشید که این موضوع به آن سادگی که تصور میکنید نیست و نیازمند زمان زیادی برای یادگیری و بکارگیری و طراحی سایت شما میباشد. در حالی که وردپرس با استفاده از افزونهها و قالبهای آماده، راه اندازی و طراحی سایت را سریع تر و راحت تر میکند و اگر در ابتدا سایت شما ضرورتی به وجود پیچیدگیها ندارد و زمان برای شما مهم است؛ مسلما طراحی با برنامه نویسی انتخاب خوبی نخواهدبود.
https://fadak.ac.ir/wp-json/wp/v2/pages?translations[en]=589&title=sdwef&author=1&slug=sdwef&status=publish&lang=fa
All in One SEO
– Best WordPress SEO Plugin – Easily Improve SEO Rankings & Increase Traffic
Yoast SEO
Improve your WordPress SEO: Write better content and have a fully optimized WordPress site using the Yoast SEO plugin.
Team Yoast 5+ million active installations Tested with 6.4
Rank Math SEO
Rank Math SEO is the Best WordPress SEO plugin combines the features of many SEO tools in a single package & helps you multiply your SEO traffic. Rank Math 2+ million active installations Tested with 6.4
https://www.persianscript.ir/wpdatatables-tables-charts-manager-wordpress/
AIOSEO - Link Assistant
AIOSEO - Redirects
All in One SEO Pro
Astra Pro
Bit File Manager
Classic Editor
Gravity Forms
LiteSpeed Cache
Polylang Pro
Add the following lines to file wp-config.php
define( 'WP_HTTP_BLOCK_EXTERNAL', TRUE );
define( 'WP_ACCESSIBLE_HOSTS', 'fadak.ir, wordpress.org' );
define( 'WP_CACHE', false ); // Added by WP Rocket
Getting Started | Theme Developer Handbook | WordPress Developer Resources
wp-config.php
_posts
gf_entry_meta
gf_form_meta