Fadak.IR راهکارهای فدک
English Русский العربية فارسی
مقالات مدیریت مطالعات زبان


/ فاوا / هوش مصنوعی

هوشمندسازی فرایندهای اقتصادی


      مقدمه
      هوشمند سازی
      هوشمند سازی

مقدمه

هوشمندسازی اقتصادی

مهارت‌های هوشمندسازی اقتصاد (اقتصاد(آمار و احتمالات)، مهندسی نرم‌افزار (هوش مصنوعی، یادگیری ماشین)

عوامل موثر بر هوشمندسازی در نظام جهانی

رشته‌های مرتبط بر هوش اقتصادی

موانع هوش اقتصادی(انسانی و غیر انسانی)

هوشمند سازی

عصر هوش مصنوعی طیف وسیعی از رویکردهای جدید را به چالش‌های اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، علمی، فنی، مالی، معماری، محیطی و انسانی که بشر به دلیل افزایش اتوماسیون با آن مواجه خواهد شد، بررسی می‌کند. فناوری‌های هوش مصنوعی (AI) اقتصاد، جوامع و ژئوپلیتیک را متحول می‌کنند. این تغییرات که با افزایش تصاعدی داده‌هایی که به صورت فراملی جمع‌آوری، انتقال و پردازش می‌شوند، امکان‌پذیر است، پیامدهای مهمی برای قوانین اقتصادی بین‌المللی (IEL) دارد. این جلد تعامل پویا بین هوش مصنوعی و IEL را با پرداختن به مجموعه‌ای از سوالات جدید حیاتی، از جمله: چگونه هوش مصنوعی را برای اهداف IEL مفهوم‌سازی، طبقه‌بندی و تحلیل کنیم، بررسی می‌کند؟ هوش مصنوعی چگونه بر مفاهیم و مبانی تثبیت شده IEL تأثیر می‌گذارد؟ آیا نیازی به پیکربندی مجدد IEL وجود دارد، و اگر چنین است، چگونه؟ مشارکت‌کنندگان همچنین به سایر مسائل فرابخشی، از جمله نابرابری دیجیتال، حفاظت از داده‌ها، الگوریتم‌ها و اخلاقیات، تنظیم موارد استفاده از هوش مصنوعی (وسایل نقلیه خودران)، و تغییرات سیستمی در تجارت الکترونیک (تجارت دیجیتال) و تولید صنعتی (صنعتی چهارم) پاسخ می‌دهند. انقلاب). اغلب مردم تصور می‌کنند که هوشمند سازی و اتوماتیک کردن و از کنترل دستی خارج نمودن ادوات، تجهیزات و مصرف کننده‌های ساختمانی تنها جنبه راحتی دارد ولی در کل، اهداف بسیار فراتر و والاتری را دنبال می‌کند.

تبلیغات
دانشمندان و محققان در زمینه اتوماسیون نه تنها به رفاه، آسایش، زیبایی و مدرن بودن فکر می‌کنند بلکه علاوه بر اینها به شبکه‌ها، حسگرها و پردازشگرهایی جهت رسیدن به اهداف ایمنی و بهینه سازی مصرف انرژی، گزارش گیری و اهداف مدیریتی جهت ساختمان‌های اداری، صنعتی و مسکونی نیز می‌اندیشند.
در واقع هدف از هوشمند سازی، جلوگیری از آسیب‌هایی است که در اثر خطاهای فردی و انسانی رخ می‌دهد.
هوشمند سازی ساختمان
برای درک هوشمند سازی ساختمان باید تعریفی از یک ساختمان هوشمند را داشته باشیم، ساختمان هوشمند ساختمانی است شامل محیطی فعال و مقرون به صرفه، بوسیله تجمیع  عناصر اصلی یعنی سیستم‌ها، ساختار، سرویس‌ها و مدیریت و ایجاد رابطه‌ای یکپارچه میان آنها که می‌تواند به صورت مستمر نسبت به وضعیت‌های متغیر محیط عکس العمل نشان داده و خود را با آنها وفق دهد و همچنین به ساکنین ساختمان این اجازه را می‌دهد که از منابع موجود به صورت موثرتری استفاده نموده و  امنیت و آرامش آنها را نیز افزایش دهد. 
با توجه به تعریف صورت پذیرفته، فرآیند و تجهیزاتی که منجر به ایجاد یک ساختمان هوشمند می‌گردد را هوشمند سازی ساختمان می‌نامیم.
خانه هوشمند
خانه هوشمند فناوری واژه‌ای است که امروز نمی‌توانیم از آن فرار کنیم، بنابراین ما نیز ممکن است آن را بپذیریم . اما اصطلاحاتی گاه گیج کننده‌ در این میان وجود دارد.
تفاوت بین هزینه‌ها و صرفه جویی در مصرف انرژی در دستگاه‌ها و تکنولوژی‌ای که زندگی روزمره را آسان تر و لذت بخش تر می‌کند چیست؟
اگر چه بسیاری از سیستم‌های موجود در خانه شما برای آنچه شما می‌خواهید و یا زمانی که شما لازم دارید که انجام پذیرد می‌توانند برنامه‌ریزی شوند، مانند ترموستات یا آبیاری فضای سبز، آیا آنها هوشمند و مهم هستند؟ اگر  شما در حال تغییر و تحول خانه خود و اضافه کردن قابلیت‌های مدرن روز هستید، باید به دانش کار در مورد آنچه که به عنوان اتوماسیون خانگی و تکنولوژی خانه هوشمند مطرح می‌گردد توجه شود. آنها در نگاه اول می‌توانند مشابه باشند ولی با بررسی جزئیات متوجه می‌شویم که ساختار خانه هوشمند با اتوماسیون خانگی کاملا متفاوت است. 

خانه‌ی هوشمند 

زمانی که فضای سبز شما نیاز به آبیاری داشته باشد و خود سیستم این مهم را متوجه گردد و با توجه به المان‌های محیطی مختلف اقدام به آبیاری نماید، این سیستم هوشمند است، زمانی که نور محیط داخلی ساختمان بر اساس شرایط محیطی تامین گردد، این سیستم هوشمند است، زمانی که دمای محیط ساختمان متناسب با شرایط دمایی فضای بیرون و دمای مورد نیاز محیط داخلی تامین گردد، این سیستم هوشمند است و بسیاری از کارکردهای مختلف که می‌تواند تفاوت بین یک خانه هوشمند و یک اتوماسیون خانگی را مشخص نماید.
ساختمان هوشمند
تکنولوژی ساختمان هوشمند جزو تکنولوژی‌های جدید در صنعت ساختمان می‌باشد،که به کارگیری آن نه تنها در خانه‌های لوکس و لاکچری، بلکه در خانه‌های معمولی و متوسط، با سرعت زیادی روند رو به رشد دارد .
تکنولوژی ساختمان هوشمند نشان می‌دهد که تا چند سال آینده ساختمان‌های هوشمند کاملا جایگزین ساختمان‌های معمولی و از حالت تکنولوژی لوکس و لاکچری به یک تکنولوژی ضروری در هر ساختمان تبدیل می‌شود.
ساختمان هوشمند باعث کاهش مصرف انرژی یا به عبارتی بهینه سازی مصرف انرژی می‌شود.

هوشمند سازی

هوشمند سازی سبب سرعت بخشیدن به کارها و بهینه سازی مصرف انرژی می‌شود. در این مقاله به بررسی موضوع هوشمندسازی، انواع و کاربرد‌های آن می‌پردازیم.
هوشمند سازی چیست؟
احتمالا در سال‌های اخیر شما نیز واژه هوشمند سازی، مدارس هوشمند، ساختمان هوشمند، لوازم خانگی هوشمند و واژه‌هایی از این قبیل را زیاد شنیده باشید. منظور از هوشمند سازی ساده تر کردن و پیشرفته کردن روش زندگی با برخی از ابزارها و پارامتر‌ها است. در واقع هوشمند سازی به کار بردن برنامه‌ها و روش‌های مبتنی بر ابزارهای فناوری و اطلاعات است.
انواع هوشمند سازی
امروزه سیستم‌های هوشمند سازی زیادی تهیه و آماده می‌شوند که هر کدام با امکاناتی که دارند می‌توانند یک فضای خاص و فعال را ایجاد کنند. از جمله انواع هوشمند سازی می‌توان به هوشمند سازی خانه یا محل کار، ساختمان و هوشمند سازی صنعتی اشاره کرد.
هوشمند سازی خانه یا محل کار: به دلیل این که محیط خانه یا کار یک فضای اختصاصی است ون می‌توان از نوع پیشرفته هوشمند سازی برای امنیت و رفاه آن‌ها استفاده کرد. این هوشمند سازی‌ها یک فضای لوکس و مدرن را ایجاد می‌کند. در این نوع، ابتدا داده‌ها توسط حسگر دریافت می‌شود سپس فرمان‌هایی که از قبل مشخص شده بود با استفاده از کنترل کننده مرکزی پردازش و صادر شده و برای اجرا به دستگاه‌های مصرفی ارسال می‌شوند.
هوشمند سازی ساختمان: از طریق هوشمند سازی یک ساختمان می‌توان کلیه تجهیزات الکترونیکی مشترک ساختمان را به وسیله سنسورها و حسگر‌ها با برنامه مشخص شده قبلی به صورت یکپارچه تحت کنترل درآورد. از جمله تجهیزات مربوط به هوشمند سازی ساختمان می‌توان به موتورخانه‌ها، هواسازها، سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی، چیلرها، دوربین‌های مداربسته، سیستم‌های حفاظتی، آسانسورها، برق اضطراری اشاره کرد.
هوشمند سازی صنعتی: از جمله کاربردهای هوشمند سازی صنعتی می‌توان به خدمات رباتیک، خدمات پزشکی، خدمات آموزشی، سرگرمی، نقل و انتقالات هوشمند، تشخیص هوشمند و… اشاره کرد.
هوشمند سازی - هوش سازه
کاربرد هوشمند سازی
سیستم‌های هوشمندسازی در زمینه‌های مختلفی به صورت وسیع کاربرد دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به اتوماسیون صنعتی، احراز هویت، پزشکی، رباتیک، حمل و نقل هوشمند، خدمات آموزشی، خدمات بازرسی و نظرات می‌توان اشاره کرد.
بیشتر بخوانیم : مدرسه هوشمند چیست؟
۵ نکته کلیدی در رابطه با هوشمند سازی
نیازهای خود را شناسایی کنید: توجه داشته باشید که آیا تنها به دنبال سیستم روشنایی هوشمند هستید و یا به طور کلی می‌خواهید یک فضای هوشمند ایجاد کنید. در صورتی که به موسیقی علاقه داشته باشید می‌توانید سیستم صوتی هوشمند ایجاد کنید. چنان چه می‌خواهید با استفاده از دزدگیر امنیت را برای محیط خود فراهم کنید از سیستم هوشمند استفاده کنید. در صورتی که بخواهید از آتش سوزی محیط جلوگیری کنید یا خطر را کم کنید سیستم اطفای  حریق و قطع گاز به شما کمک می‌کند. علاوه بر این‌ها با استفاده از سیستم هوشمند می‌توانید از راه دور مکان مورد نظر خود را آبیاری کنید. بعد از شناسایی دقیق نیازها می‌توانید سیستم هوشمند را طبق نظر خود به اجرا درآورید.
مشخص کنید محیط مورد نظر شما در چه مرحله‌ای از ساخت یا بازسازی است: بر طبق هر مرحله‌ای از ساخت یا بازسازی که در آن قرار دارید محصولات و امکانات متفاوتی برای شما وجود دارد. در این مورد دو نوع سیستم برای استفاده وجود دارد که یکی از آن‌ها با سیم و دیگری بدون سیم است.
مشخص کنید که برای محیط مورد نظر خود چه مقدار می‌خواهید هزینه کنید: تمامی محصولات براساس میزان کیفیت، امکانات و پشتیبانی قیمت‌های متفاوتی دارند. شما با توجه به موقعیت خود و در نظر گرفتن تمامی نکات، بر طبق بودجه، شیوه هوشمندسازی برای محیط مورد نظر را تعیین کنید.
به نظرات مشتریان و کاربران سیستم مورد نظر توجه کنید: شما با استفاده از نظرات کاربران دیگر می‌توانید آگاهی بیشتری نسبت به محصول انتخابی خود پیدا کنید. در این مورد برخی از شرکت‌ها وجود دارند که امکان بازدید از پروژه‌های قبلی را برای شما فراهم می‌کنند تا بهتر بتوانید در مورد این موضوع تصمیم بگیرید.
گارانتی و پشتیبانی خدمات را مورد نظر قرار دهید: حتما به این موضوع توجه داشته باشید که در هنگام خرید تجهیزات مورد نظر، ضمانت لازم را از کارفرما دریافت کنید. در صورت دریافت ضمانت می‌توانید با خیال راحت خرید خود را انجام دهید زیرا در صورت ایجاد مشکل تمام حقوق شما حفظ خواهد شد.
با استفاده از هوشمندسازی، شما تعدادی سنسور اطلاعاتی را جمع آوری کرده و به سیستم مرکزی ارسال می‌کنید. پس از اینکه اطلاعات دریافتی مورد تحلیل قرار گرفت آن‌ها به سمت عملگرها فرستاده می‌شوند. با توجه به این موضوع سه روش برای هوشمندسازی ساختمان‌ها وجود دارد. این سه روش شامل استفاده از سیم کشی مجزا برای اطلاعات، استفاده از سیم‌های برق به عنوان بستری برای انتقال اطلاعات، استفاده از سیستم‌های بی سیم برای انتقال اطلاعات هستند. در هر کدام از این روش‌ها یک سری استاندارد‌ها وجود دارد که بر اساس آن‌ها می‌توان هوشمندسازی را انجام داد.
هوشمند سازی ساختمان
با هوشمندسازی ساختمان، به وسیله گردآوری عناصر اصلی یعنی سیستم‌ها، سرویس‌ها، ساختار، مدیریت و ایجاد رابطه یکپارچه بین آن‌ها یک فضای فعال و مقرون به صرفه به وجود می‌آید. این سیستم طوری عمل می‌کند که متناسب با تغییر در محیط واکنش نشان می‌دهد و طبق شرایط محیط خود را وفق می‌دهد. با راه اندازی این سیستم یکپارچه در ساختمان می‌توان اغلب سیستم‌های برقی ساختمان مانند سیستم روشنایی، سرمایش/گرمایش، تهویه، پرده‌ها، سیستم صوتی و … را تحت کنترل درآورد و به صورت اتوماتیک آن‌ها را به کار گرفت. با استفاده از این سیستم حتی می‌توانید زمانی که در ساختمان نیستید پرده‌ها را باز یا بسته کنید و یا سیستم گرمایش یا سرمایش را تنظیم کنید. شما از راه دور قادر خواهید بود که نور ساختمان را بنا به شرایط کم یا زیاد کنید.
در صورت راه اندازی سیستم هوشمند علاوه بر تنظیم روشنایی، سرمایش گرمایش، پرده‌ها و سیستم صوتی می‌توانید تلویزیون، دزدگیر، دوربین، آسانسور، پارکینگ، آبیاری باغچه‌ها، محافظت از کودکان و … را تحت کنترل درآورید. با استفاده از این فناوری افراد ساکن در ساختمان می‌توانند امنیت و آرامش بیشتری را تجربه کنند. در واقع به تجهیزات و فرآیندی که یک ساختمان هوشمند را شکل می‌دهد هوشمندسازی ساختمان گفته می‌شود.امروزه در ساختمان‌‌های جدید، تکنولوژی ساختمان هوشمند بسیار به کار گرفته می‌شود و این شیوه نه تنها در خانه‌های لوکس بلکه در خانه‌های معمولی نیز تا حدی افزایش پیدا کرده است.
هوشمند سازی هوش سازه
هوشمند سازی اماکن
در هوشمندسازی اماکن، سنسورهای مختلف با نرم افزارهای نمایشگر ارتباط برقرار می‌کنند. در این روش سنسورها اطلاعات مختلف محیط را دریافت، پردازش و ارسال می‌کنند. این اطلاعات در نمایشگر موبایل یا هر دستگاه الکترونیکی دیگری در این خصوص وارد می‌شود. در آخر صاحب خانه یا مدیریت دفتر کار با دریافت اطلاعات، فرمان مورد نظر خود را صادر می‌کند. فرمان مورد نظر پس از دریافت اجرا می‌شود. 
BMS چیست؟
BMS یا مدیریت هوشمند ساختمان به مجموعه سخت افزارها و نرم افزارهایی گفته می‌شود که به جهت مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت‌های مهم و حیاتی در ساختمان نصب می‌شوند. این مجموعه وظیفه پایش مداوم قسمت‌های مختلف ساختمان و اعمال دستور به آن‌ها را دارد. به صورتی که عملکرد اجزاء مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر و در شرایط بهینه با هدف کاستن از مصارف اضافه و اختصاص منابع انرژی صرفا به فضاهای در حین بهره برداری با

نتیجه گیری
ما در این مقاله به بررسی موضوع هوشمندسازی، انواع و کاربردهای آن پرداختیم. هوشمندسازی سبب سرعت بخشیدن به کارها و بهینه سازی مصرف انرژی می‌شود. هوشمندسازی رفاه و امنیت بالایی را برای افراد در خانه، ساختمان یا محیط کار به وجود می‌آورد.


- مزایای سیستم‌های هوشمند به طور کلی :
* بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
* تامین آسایش و رفاه
* کنترل امنیت و ایمنی
* کاهش هزینه‌ها
* کنترل ساختمان از هر جای دنیا
* کم کردن استهلاک وسایل مصرفی
* افزایش ضریب تجملات
* قابلیت اطلاع رسانی
- مهارت‌های مورد استفاده به منظور ایجاد و اجرای سیستم‌های هوشمند :
* برنامه نویسی
* ساختمان داده‌ها
* مهارت‌های ریاضی و فیزیک، آمار و احتمالات
* هوش مصنوعی
* یادگیری ماشین
* روش‌های عددی
* الگوشناسی
* روانشناسی
* لینوکس


مقالات
سیاست
رسانه‎های دیجیتال
علوم انسانی
مدیریت
روش تحقیق‌وتحلیل
متفرقه
درباره فدک
مدیریت
مجله مدیریت معاصر
آیات مدیریتی
عکس نوشته‌ها
عکس نوشته
بانک پژوهشگران مدیریتی
عناوین مقالات مدیریتی
منابع درسی (حوزه و دانشگاه)
مطالعات
رصدخانه شخصیت‌ها
رصدخانه - فرهنگی
رصدخانه - دانشگاهی
رصدخانه - رسانه
رصدخانه- رویدادهای علمی
زبان
لغت نامه
تست زبان روسی
ضرب المثل روسی
ضرب المثل انگلیسی
جملات چهار زبانه
logo-samandehi
درباره ما | ارتباط با ما | سیاست حفظ حریم خصوصی | مقررات | خط مشی کوکی‌ها |
نسخه پیش آلفا 2000-2022 CMS Fadak. ||| Version : 5.2 ||| By: Fadak Solutions نسخه قدیم