Fadak.IR راهکارهای فدک
English Русский العربية فارسی
مقالات مدیریت مطالعات زبان


/ فاوا / فاوا

حکمرانی فضای مجازی در ایران


   پژوهشکده فضای مجازی
   تعریف 20 پروژه جدید برای پژوهشگاه فضای مجازی

مرکز همکاری‌های تخصصی و مطالعات راهبردی بین المللی | وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

پژوهشکده فضای مجازی

معرفی و تاریخچه
ریاست
اعضای هیات علمی
اعضای پژوهشکده
اساتید شورای پژوهشی
دانش آموختگان و دانشجویان
کارمندان
آموزش
فرم‌ها و آیین نامه‌ها
مهندسی برق مخابرات امن و رمزنگاری
مهندسیITسیستمهای چند رسانه ای
مهندسی صنایع-سیستمهای اطلاعاتی
پژوهشاخیرا انتخاب شده
گروه‌های پژوهشی
طرح‌های پژوهشی
عنوان پایان نامه‌ها
کتابخانه پژوهشکده
نشریه پژوهشکده
شماره 1
شماره 2
شماره 3
شماره 4
شماره 5
شماره 6
مقالات پذیرفته شده
سخنرانی‌ها
سلسله سخنرانی‌های گروه انتقال محتوا
سلسله سمینارهای رمز و امنیت شبکه
سلسله سمینارهای رمز و امنیت شبکه نیمسال اول 99-98
همایش بین المللی فضای مجازی پاک
کارگاه آموزشی رمزنگاری
آزمایشگاه‌ها
آزمایشگاه تحلیل محتوا
آزمایشگاه شخصی سازی و مدلسازی کاربران
آزمایشگاه ساپار
تماس با ما
نقشه سایت پژوهشکده

 

به وبسایت پژوهشکده فضای مجازی ​خوش آمدید​

پژوهشکده فضای مجازی دانشگاه شهید بهشتی، فعالیت خود را از بهمن ماه 1391 آغاز نموده است. ویژگیهای متمایز کننده این پژوهشکده، پوشش ابعاد مختلف میان رشته‌ای حوزه فضای مجازی از یک سو و از سوی دیگر موقعیت آن در دانشگاه شهید بهشتی به عنوان یکی از مهمترین دانشگاههای مادر در کشور می‌باشد.

به منظور پوشش ابعاد مختلف پژوهشی در حوزه فضای مجازی سه گروه پژوهشی در پژوهشکده تشکیل شده است.

· گروه امنیت شبکه و رمز نگاری

· گروه فناوری انتقال محتوا

· گروه ابعاد انسانی فضای مجازی

اعضای هیئت علمی تمام وقت پژوهشکده و اعضای هیئت علمی علاقمند به حوزه فضای مجازی از دانشکده‌های مختلف دانشگاه شهید بهشتی با همکاری با پژوهشکده به غنای فعالیت‌های آموزش و پژوهشی آن کمک مینمایند. هم اکنون اعضای هیئت علمی دانشکده‌های علوم و مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، علوم ریاضی، مدیریت و حسابداری و روانشناسی و علوم تربیتی با پژوهشکده فضای مجازی همکاری می‌کنند.

پژوهشکده فضای مجازی در حال حاضر در سه رشته کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش چندرسانه ای، کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش مخابرات امن و رمزنگاری و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گرایش سیستم‌های اطلاعاتی از طریق کنکور سراسری دانشجو می‌پذیرد.​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

اخبار پژوهشکده فضای مجازی

وبینار تخصصی بکارگیری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا برای مبارزه با Covid19
اقدامات مبتنی بر هوش مصنوعی پژوهشکده فضای مجازی برای مقابله با کرونا
دومین سخنرانی از سلسله سخنرانی‌های رمز و امنیت شبکه
پنجمین سمینار از سمینارهای رمز و امنیت شبکه (نیمسال اول 98-97) با عنوان "مفاهیم پیشرفته در فورنسیک دیجیتال"
چهارمین سمینار از سمینارهای رمز و امنیت شبکه
سومین سمینار از سمینارهای رمز و امنیت شبکه (نیمسال اول 98-97) با عنوان "مساله یادگیری با خطا و رمزنگاری مبتنی بر آن"
دومین سمینار از سمینارهای رمز و امنیت شبکه (نیمسال اول 97-98) با عنوان "امنیت و حریم خصوصی در اینترنت اشیاء"
سلسله سمینارهای رمز و امنیت شبکه در نیمسال اول سال تحصیلی 97-98 توسط پژوهشکده فضای مجازی
سمینار چهارم از سمینارهای رمز و امنیت شبکه با عنوان "قابلیت بازیابی داده برون سپاری شده در ابر"
سومین سمینار از سمینارهای رمز و امنیت شبکه با عنوان "رمزنگاری مبتنی بر مشبکه"
دومین سمینار از سمینارهای رمز و امنیت شبکه با عنوان "رمز ارزها، خوب، بد، زشت
سلسله سمینارهای رمز و امنیت شبکه در نیمسال دوم سال تحصیلی 96-97
سمینار اولویت­های ملی در صنعت امنیت اطلاعات
سومین سخنرانی از سلسله سمینارهای رمز و امنیت شبکه با موضوع "زیرساخت کلید عمومی در ایران؛ ساختار و کاربردهای عملی آن" در نیمسال دوم 95
سلسله سمینارهای رمز و امنیت شبکه پژوهشکده فضای مجازی برگزار می‌شود


کارگاه پیاده ­سازی امن الگوریتم ­های رمزنگاری

پژوهشکده فضای مجازی

تعریف 20 پروژه جدید برای پژوهشگاه فضای مجازی

رییس پژوهشگاه فضای مجازی از تعریف 20 پروژه جدید برای پژوهشکده‌های آن، به سفارش مرکز ملی فضای مجازی خبر داد.

ایسنا- نورحسینی درباره تغییرات پروژه‌های این پژوهشگاه گفت: ایجاد مرکز ملی فضای مجازی در راستای تجمیع قابلیت‌های کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نیز محتوا بوده است. شاید بتوان فضای مجازی را به این صورت ترجمه کرد که مجموع فناوری اطلاعات و ارتباطات به علاوه محتوا است.
وی افزود: به این ترتیب ماموریت‌های ما تغییر زیادی نکرده فقط بحث محتوا اضافه شده و به غیر از قسمت کوچکی در فناوری ارتباطات که شاید با ماموریت‌های مرکز ملی فضای مجازی فاصله داشته باشد، بقیه حوزه‌های پژوهشگاه هیچ تغییری نداشته و وظایف و ماموریت‌های‌مان حتی بیشتر و سنگین‌تر هم شده است.
وی افزود: پس از تغییر موسسه تحقیقات به پژوهشگاه فضای مجازی یکی از تعهداتی که ما داشتیم این بود که قراردادها و پژوهش‌هایی که در جریان بود را ادامه دهیم. با تغییر پژوهشگاه تنها اتفاقی که در ابتدا افتاد، یک تغییر اسم بود اما ماموریت‌ها تغییر نکرد، ساختار تغییر نکرد تنها چیزی که اضافه شد تعدادی ماموریت جدید به ما اضافه شد.
وی گفت: به این ترتیب ما تمام ماموریت‌های قبلی‌مان را داشتیم به علاوه ماموریت‌های جدید، منتها پروژه‌های تحقیقاتی که ما انجام می‌دادیم تعدادی از آنها پروژه‌های ملی بود که خود پژوهشگاه شروع‌کننده بود و حمایت‌های بیرون از پژوهشگاه را هم داشت. مثلا توسعه موتور جست‌وجوی ایرانی یا توسعه سیستم‌عامل بومی توسعه مرکز عملیات امنیت یا soc، اینها با قوت بیشتری ادامه پیدا کرد.
به گفته وی پروژه‌هایی را هم داشتیم که به سفارش دستگاه‌ها انجام شده بود و عمدتا مشتریانش زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات بودند مثل سازمان فناوری اطلاعات، شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان تنظیم مقررات. آنهایی را که قرارداد داشتیم بدون هیچ‌گونه تغییری ادامه دادیم و همین الان ما پروژه‌ای را با سازمان فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات داریم که در حال انجام است؛ پروژه‌ای را با شرکت ارتباطات زیرساخت داریم که با اینکه تاکنون پرداختی انجام نشده ولی به دلیل اینکه قرارداد داشتیم کار را انجام دادیم و نتایج را هم به اطلاع‌شان رسانده‌ایم.
وی گفت: بعضی دیگر از پروژه‌های پژوهشگاه به این صورت بود که به درخواست خود پژوهشکده‌ها شروع شده بود و اینها را ما شرط گذاشتیم که باپایان فاز اول این پروژه‌ها، تبدیل به قرارداد با کارفرما شود چون ما پروژه را بدون اینکه تبدیل به قرارداد شود به دلیل اعلام نیازی که شده باشد شروع به کار کرده بودیم و این ارتباطی به تغییر اسم مجموعه نداشت و قرار بود این اتفاق بیفتد چراکه کارفرما اگر واقعا مشتری است باید در اجرای پروژه‌ها مشارکت مالی داشته باشد.
نورحسینی گفت: بعضی از اینها به دلیل قطع ارتباط و سیاست‌های جدید وزارت ارتباطات، قراردادهای‌شان تحقق پیدا نکرد و قراردادها کوتاه شد و تقریبا فاز اول اتمام پروژه تلقی شد که عمدتا از سمت وزارت ارتباطات بود. به هر حال ما ظرفیت محدودی داریم چه به لحاظ مالی و نیروی انسانی و زمانی و نمی‌توانیم این ظرفیت را صرف چیزی بکنیم که خیلی طالب ندارد چراکه مشتری محوری و کاربردی بودن پروژه یکی از اصول کاری ماست و پروژه‌ای که کارفرما به انجام آن راغب نباشد ما نباید آن را ادامه دهیم که پروژه‌هایی که به این ترتیب خاتمه پیدا کرد تعدادشان بیشتر از هفت یا هشت پروژه نیست.
وی درباره اینکه آیا پژوهشگاه می‌تواند نیازهای پژوهشی شورای عالی فضای مجازی و مرکز را مرتفع کند و در این مدت پروژه‌ای تعریف شده است؟ گفت: در عوض، پروژه‌هایی به کارفرمایی مرکز ملی فضای مجازی جایگزین آنها شد هم‌اکنون 20 اعلام نیاز دریافت شده و برای بعضی از اینها شناسنامه تهیه شده، بعضی دیگر در شورای پژوهشی مصوب شده و تا آخر خرداد ماه تمام اعلام نیاز‌ها تبدیل به پروژه خواهد شد و در چهار پژوهشکده پژوهشگاه انجام خواهد شد.
به گفته وی الان بیش از 70 درصد ظرفیت پژوهشکده CT پر شده و هفت پروژه جاری به صورت درون سپاری در این پژوهشکده در حال اجراست و تا آخر خرداد ظرفیت تمام پژوهشکده‌ها پر خواهد شد.
به گفته وی مرکز تحقیقات شامل سه گروه امنیت، فناوری اطلاعات و ارتباطات بود، که اواخر، گروه مدیریت فاوا نیز به آن اضافه شد ولی هیچ وقت این گروه شکل نگرفت و در حد اسم باقی ماند، ما در پژوهشگاه فضای مجازی این چهار پژوهشکده را داریم و یک پژوهشکده جدید به نام محتوا نیز به آن اضافه خواهیم کرد و این امکان را برای پرسنل گذاشتیم که در صورت علاقه به گروه مدیریت فاوا و یا محتوا جابه‌جا شوند و نیروهایی نیز از بیرون به مجموعه اضافه شوند.
وی درباره اینکه به نظر شما در زمینه‌های فنی و محتوایی در حوزه فضای مجازی جایگاه کشورمان در جهان کجاست؟ توضیح داد: یکی از دلایلی که مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شد این است که ما با جهان فاصله داریم. مدل جهانی هم این نیست که فعالیت‌ها را در یک جا متمرکز کنند، در کشورهایی که رشد داشتند، این قسمت‌ها عموما با نظارت‌های خاص دولت‌ها در اختیار بخش خصوصی بوده، شاید ناهماهنگی که در داخل کشور ما بوده و ناهماهنگی بین ارگان‌های مرتبط با این حوزه مانع از رشد بوده است.
نورحسینی در پایان افزود: یکی از فلسفه‌های ایجاد شورای عالی فضای مجازی هماهنگ کردن این فعالان است و معنی‌اش این نیست که می‌خواهد همه را از لحاظ اجرایی در اینجا متمرکز کند ولی هماهنگ کردن بخش‌های خصوصی و دولتی یکی از وظایف شورا و مرکز ملی فضای مجازی است و با ایجاد این مرکز می‌شود شتاب بیشتری به رشد کشورمان در این حوزه داد و انشاءلله ما بتوانیم به جایگاهی که شایسته‌مان است برسیم.

 


مقالات
سیاست
رسانه‎های دیجیتال
علوم انسانی
مدیریت
روش تحقیق‌وتحلیل
متفرقه
درباره فدک
مدیریت
مجله مدیریت معاصر
آیات مدیریتی
عکس نوشته‌ها
عکس نوشته
بانک پژوهشگران مدیریتی
عناوین مقالات مدیریتی
منابع درسی (حوزه و دانشگاه)
مطالعات
رصدخانه شخصیت‌ها
رصدخانه - فرهنگی
رصدخانه - دانشگاهی
رصدخانه - رسانه
رصدخانه- رویدادهای علمی
زبان
لغت نامه
تست زبان روسی
ضرب المثل روسی
ضرب المثل انگلیسی
جملات چهار زبانه
logo-samandehi
درباره ما | ارتباط با ما | سیاست حفظ حریم خصوصی | مقررات | خط مشی کوکی‌ها |
نسخه پیش آلفا 2000-2022 CMS Fadak. ||| Version : 5.2 ||| By: Fadak Solutions نسخه قدیم