Fadak.IR راهکارهای فدک
English Русский العربية فارسی
مقالات مدیریت مطالعات زبان


/ متفرقه / الکترونیکی

آموزش ماژول پخش کننده با بلوتوث صوتی


   دستگاه‌های پخش فایل‌های MP3
   ماژول ام پی تری پلیر مدل BT04D
   نویز گیر
   رگولاتور
      کاهش ولتاژ به ۵ ولت با رگولاتور ۷۸۰۵ 
      کاهش ولتاژ به ۵ ولت با رگولاتور LM2575
      وب سایت‌ها

دستگاه‌های پخش فایل‌های MP3

همزمان با استفاده گسترده از فرمت MP3 و دستاوردهاى آن، تولید و عرضه دستگاه‌های پخش فایل‌های MP3 مورد توجه تولیدکنندگان این عرصه قرار گرفت. دستگاه‌های فوق مشابه ضبط صوت‌های کوچک و یا CD Player می‌باشند. با این تفاوت عمده که داراى ابعادى کوچکتر بوده و در آنان از حافظه‌های خاصى استفاده می‌شود (استفاده از حافظه solid state در مقابل رسانه‌های ذخیره سازى فیزیکى نظیر نوار و یا CD).
معرفی ماژول DF Player:

DF Player یک ماژول کوچک و ارزان قیمت MP3 است که با یک خروجی ساده می‌تواند به اسپیکر متصل شود. ماژول DFPlayer می‌تواند به طور مستقل بدون استفاده از میکروکنترلر نیز به همراه یک عدد باتری و کلید راه‌اندازی شود. همچنین می‌توان این ماژول را به یک آردوینو و میکروکنترلر متصل نمود و با استفاده از پروتکل سریال اقدام به راه اندازی آن نمود.

آموزش ساخت MP3 Player
ویژگی‌ها ماژول DF Player:

ولتاژ تغذیه: ۳٫۲ تا ۵ ولت
جریان مصرفی در حالت آماده به کار: ۲۰ میلی آمپر
دارای شیار MicroSD با قابلیت پشتیبانی از فرمت‌های FAT16 و FAT32 تا حجم ۳۲GB
فرمت‌های صوتی: MP3 و WMV
پروتکل ارتباطی: سریال UART (Rx Tx)
نرخ پیش فرض سریال: ۹۶۰۰
قابل اتصال به USB
قابلیت کنترل کامل پخش از طریق کلیدها
پشتیبانی از نرخ نمونه برداری ۴۸KHz,44KHz
خروجی DAC با رزولوشون ۲۴ بیت
کنترل پخش به سه صورت I/O,Serial,ADC
قابلیت افزایش یا کاهش حجم صدا
دارای ۳۰ سطح برای حجم صدا
۶ مد اکولایزر
قابلیت پخش ترتیبی یا تکرار یک آهنگ
دسته بندی فایل‌ها تا ۱۰۰ پوشه و ۲۵۵ آهنگ در هر پوشه
نشانگر LED وضعیت پخش
خروجی صدا استریو
قابلیت اتصال مستقیم به بلندگو
حداکثر توان خروجی صدا: ۳ وات
قابل استفاده با باتری
قابل استفاده با بردهای آردوینو و سایر میکروکنترلر‌ها

کاربردهای ماژول DF Player :

سیستم‌های الکترونیکی گویا
کاربردهای تبلیغاتی
برد صوتی آسانسور
هشدار دهنده‌های صوتی
راهنماهای الکترونیکی
خانه‌های هوشمند
و هر پروژه‌ای که به پخش صدا نیاز داشته باشد

مشخصات ماژول DFPlayer Mini :

ولتاژ کاری ۳٫۲ تا ۵ ولت DC
پشتبانی از فایل‌های سیستمی FAT16 و FAt32
پشتیبانی از ۳۲ گیگ Micro SD
پشتیبانی از ۳۲ گیگ USB
پشتیبانی از ۶۴ مگابایت حافظه NORFLASH
دارای مد کنترلی سریال، AD, I/O
قابلیت تنظیم ولوم در ۳۰ سطح مختلف
دارای قابلیت تنظیم اکولایزر تا ۶ سطح
پشتیبانی از ۱۰۰ فولدر و ۲۵۵ آهنگ از هر فولدر

آموزش ساخت MP3 Player
نحوه عملکرد MP3 Player :

در زمان پخش یک فایل صوتى نظیر یک موزیک توسط MP3 Player، عملیات زیر انجام می‌شود:

خواندن بایت به بایت موزیک از حافظه
خارج نمودن اطلاعات از حالت فشرده
اجراى یکایک بایت‌ها با استفاده از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال
تقویت سیگنال آنالوگ

MP3 Player داراى بخش‌های متعدد زیر است:

پورت داده
حافظه
ریزپردازنده
پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP)
نمایشگر
کنترل‌ها و دکمه‌های لازم به منظور پخش موزیک
پورت صدا
تقویت کننده (آمپلى فایر)
منبع تغذیه

ریزپردازنده به منزله مغز یک Player بوده که با استفاده از آن کنترل‌های Playback ورودى کاربر را مانیتور نموده، اطلاعات مرتبط با یک موزیک بر روى نمایشگر LCD نمایش داده شده و با تراشه DSP به منظور پردازش سیگنال دیجیتال ارتباط برقرار می‌گردد. DSP، داده مرتبط با یک موزیک را از حافظه خوانده و پس از به کارگیرى افکت‌های خاص و یا EQ آن را براى تقویت کننده ارسال می‌نماید. DSP، از یک الگوریتم خاص به منظور برگرداندن فایل‌های فشرده به حالت عادى استفاده نموده و در نهایت یک مبدل سیگنال دیجیتال به آنالوگ، بایت‌های مورد نظر را به امواج تبدیل می‌نماید.

در این مجموعه آموزشی ما به طراحی دستگاه پلیر موسیقی توسط ماژول‌های آردینو می‌پردازیم.در طی این مجموعه ما با بررسی سیگنال‌ها و مموری کارت‌ها و ریز پردازنده‌ها سعی داریم با مطرح کردن یک مثل عملی از آردینو شما را با دنیای آردینو آشنا کنیم.
آنچه در دوره آموزش طراحی و ساخت MP3 Player خواهید دید:

مقدمه در مورد سیستم‌های هوشمند
معرفی سیستم‌های کی لیس
بلوک دیاگرام کاری سیستم
حل مورد کار سیستم با سیستم امنیت اتومبیل
معرفی قطعات در بخش مکانیکی
آموزش طراحی در بخش مکانیکی
معرفی سیستم‌های آردوینو
معرفی نرم افزارهای کاری آردوینو
معرفی قطعات کاری در بخش الکترونیکی
آموزش طراحی وساخت سخت افزار
آموزش برنامه و حل مشکلات توسط آردوینو

مخاطبین دوره:

علافه مندان به یادگیری آموزش الکترونیک
افرادی که مایل به یادگیری مطالب تخصصی و کاربردی هستند.
دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته برق و الکترونیک
و …

آنچه با خرید این دوره به دست می‌آورید:

مسلط شدن در حوزه مورد نظر
یادگیری بیشتر مباحث آموزش الکترونیک
تسلط بر آموزش‌های تخصصی
اشتغال و درآمد زایی
و …

 

حذف نویز برد فلش خور یا برد USB ماژول MP3 پلیر پنلی می‌پردازیم. از این بردهای الکترونیکی جهت فلش خور کردن ضبط‌های قدیمی خانگی یا پخش‌های ماشین معمولی که کاست خور یا CD خور بودند استفاده می‌شود یا هر اسپیکر، سینمای خانگی که فاقد ورودی فلش مموری USB با کارت حافظه TF است را می‌توان با این ماژول‌های پلیر موسیقی فلش خور کرد.

همچنین برای ساخت سیستم صوتی با آمپلی‌فایر نیاز به یک MP3 پلیر موزیک است که این ماژول‌ها امکانات کامل را برای کاربر فراهم می‌کند. ماژول MP3 پلیر پنلی دستگاهی است که پخش کننده صوتی می‌تواند نام بگیرد که معمولا دارای ورودی‌های USB، میکرو SD و رادیو FM و AUX و البته دارای ریموت کنترل ار راه دور است که می‌تواند انواع فایل‌های صوتی را با کیفیت بالا از طریق بلوتوث و فلش و کابل AUX پخش کند.

یکی از مشکلاتی که کاربران در هنگام نصب و راه‌اندازی با آن روبرو می‌شوند وجود نویز در صدای خروجی است. این نویز ممکن است دلیل‌های گوناگونی داشته باشد که در این جستار به راه‌های حذف نویز برد فلش خور خواهیم پرداهخت. این بردها دارای انواع گوناگونی هستند و روش نصب مناسب خود را دارند. برای آشنایی با انواع برد فلش خور می‌توانید این مطلب را مطالعه کنید: نصب ماژول MP3 پلیر USB پنلی فلش خور
از بین برد نویز منبع تغذیه ماژول USB پلیر

یکی از مواردی که به شدت تکرار شده است این است که نویز صدا از طریق منبع تغذیه برد یو اس بی فلش خور ایجاد می‌شود. پیش از هر چیز باید دانست که اگر از برق ماشین برای منبع تغذیه ماژول ام پی تری پلیر استفاده می‌شود حتما باید از خازن برای جلوگیری از نویز استفاه شود و اگر در خانه از آداپتور به عنوان منبع تغذیه استفاده می‌شود، حتما آداپتور برد فلش خور و فن یا آمپلی فایر از یکدیگر جدا باشد.
حذف نویز برد فلش خور MP3
حذف نویز برد فلش خور MP3
نصب خازن برای گرفتن نویز

یکی از روش‌های حذف نویز مخصوصا در زمان فلش خور کردن ضبط ماشین استفاه از خازن است. برای این کار می‌توان یک خازن ۱۶ ولت ۴۷۰ میکروفاراد یا ۲۵ ولت۴۷۰ میکروفارد ( هر کدام بهتر بود ) را در ورودی برق برد گذاشت. به این صورت که پایه منفی خازن به منفی ورودی برق برد فلش خور داده شود و سپس پایه مثبت خازن به ورودی مثبت پنل MP3 متصل گردد. با این کار احتمالا میزان زیادی از نویز صدا در خودرو گرفته خواهد شد.

در این گونه از بردهای usb player یک کانکتور ۲ تایی سرخ رنگ وجود دارد که نشان‌دهنده‌ی ورودی برق است. پشت این ماژول و زیر همین کانکتور قطب مثبت +VCC و منفی GND مشخص شده است. با دقت بالا و بدون این‌که یک لحظه اتصال ایجاد شود پایه منفی خازن به سیم منفی و پایه مثبت خازن به سیم یا پایه مثبت لحیم شود.
استفاده از کابل شیلد دار صدا

استفاده از کابل شیلد دار برای انتقال سیگنال صوتی یکی از موارد مهم در حذف نویز است. در واقع ارتباط بین خروجی صدای برد فلش خور تا ورودی صدای ضبط یا اسپیکر با آمپلی فایر باید حتما از طریق کابل شیلد دار ۲ نخ یا دو رشته انجام شود. از آن جایی که صدای خروجی ماژول MP3 پلیر استریو ۲ کانال است کابل شیلد دار ۲ رشته باید به کار رود.
افزایش طول عمر برد فلش خور ضبط خودرو با رگلاتور

یک نکته مهم که باید در هنگاک نصب برد یو اس بی پلیر در نظر گرفت این است که برق خودرو ۱۴٫۵ یا ۱۴٫۶ ولت است و رگولاتور روی ماژول ۱۴ ولت را پاسخ می‌هد در نتیجه دو راهکار وجود دارد. یا باید از یک رگولاتور ۷۸۰۸ در ورودی برق ماژول بهره برد یا اینکه از یک عدد ماژول کاهنده ولتاژ جهت ثابت نگه داشتن ولتاژ ورودی به ماژول MP3 استفاه کرد.

اینکه چرا باید از رگولاتور یا ماژول کاهنده بهره برده شود به این دلیل است که ماژول‌های ۱۲ ولت یو اس بی پلیر یک رگلاتور ۷۸۰۵ دارند که هر زمان کاربر برق ۱۲ ولت به آن بدهد ورودی ۷ وات تلفات دارد و طبیعتا داغ می‌شود و در درازمدت خواهد سوخت. پس با گذاشتن ماژول کاهنده ولتاژ یا رگلاتور ۷۸۰۸ موضوع حل خواهد شد. ماژول کاهنده را می‌توانید در این نشانی ببیند: ماژول مبدل ولتاژ DC کاهنده
نصب برد فلش خور USB
نصب برد فلش خور USB
خرید انواع برد فلش خور USB پلیر

یکی از موارد دیگر که باید اکیدا به آن توجه کرد این است که ماژول ام پی تری پلیر انواع گوناگون با امکانات مختلفی دارد که البته هر کدام از این موارد ( برد ساده، برد فلش خور بلوتوث دار، برد فلش خور جعبه دار، برد فلش خور تصویری و ..) دارای کیفیت‌های متفاوت و قیمت مختلفی هستند. در نتیجه خرید بهترین گزینه طبیعتا کیفیت بالاتری به کاربر ارائه می‌دهد. فروشگاه‌های اینترنتی چیستا و فروهر از فروشگاه‌های معتبری هستند که این موارد را با تنوع بالا عرضه می‌کنند که در صورت نیاز می‌توانید از طریق لینک‌های زیر جهت خرید از این فروشگاه‌ها اقدام کنید.

سوکت قرمز رنگ در عکس بربوط به تغذیه برق برد می‌باشد که دو عدد پایه دارد. یکی منفی و دیگری مثبت می‌باشد که اکثرا در زیر برد پایه مثبت و منفی را مشخص کرده است شما باید یک خازن الکترولیتی که اساتید فرمودند---
خازن 16 ولت 470 میکرو فاراد---
را به این دوپایه وصل کنید. اگر هویه ندارید می‌توانید به دو رشته سیم همین سوکت قرمز رنگ وصل کنید. البته حتما دقت کنید که پایه منفی خازن را به سیم منفی و پایه مثبت خازن را به سیم مثبت وصل کنید.

مهندس احمدی: "
... هرچی گراند هست رو حتما وصلش کن این گراند وصل کردن خیییییییلی مهمه
شما تمام GND‌ها و AGND‌های ماژول رو به منفی وصل کنید خازن تغذیه هم یادتون نره
بهتره از سیم مرغوب ترجیحا مفتولی استفاده بشه"

مشکل نویز در اکثر مواقع از ground loop هستش و بهترین راهکار استفاده از کاهنده ولتاژ ایزوله هستش.البته اگر از تغذیه جداگانه واسه ماژول بلوتوث استفاده بشه این مشکل بوجود نمیاد.باقی راه حل‌ها از جمله خازن،فیلترLC,فیلتر RCو …فقط نویز رو کمتر میکنه و کامل از بین نمیبره

ماژول ام پی تری پلیر مدل BT04D

رابط‌ها: جک 3.5 میلی‌متری صدا، درگاه کارت حافظه، پورت USB، بلوتوث فرمت‌های قابل پخش: MP3، WMA منبع تغذیه: باتری موج‌های رادیویی قابل پشتیبانی: FM صفحه نمایش: دارد ریموت کنترل: دارد
مشخصات

رابط‌ها
جک 3.5 میلی‌متری صدا , درگاه کارت حافظه , پورت USB , بلوتوث
کارت‌های حافظه قابل پشتیبانی
TF
فرمت‌های قابل پخش
MP3 , WMA
منبع تغذیه
باتری
موج‌های رادیویی قابل پشتیبانی
FM
ابعاد
107×29×25 سانتی متر
وزن
25 گرم
صفحه نمایش
دارد
ابعاد صفحه نمایش
4.5×1 سانتی متر
ریموت کنترل
دارد
قابلیت تعویض فولدر
دارد
سایر توضیحات
تغذیه مدار 5 ولت است.
برای استفاده جهت ساخت اسپیکر به یک تقویت کننده صوتی نیاز دارید.

نویز گیر

خازن الکترولیت 470 میکرو فاراد

ورودی برق این ماژول رو با رگولاتور 7806 رسوندم به 6 ولت. منبع تغذیه هم یه سوئیچینگ 12 ولت 15 آمپره .
برای حذف نویز از خازن 16 ولت 470 استفاده شودیعنی قبل از رگولاتور یعنی به دوتا پایه‌ای ورودی برد وصل شود.

در ورودی رگولاتور و خروجی‌‌اش یک خازن 16 ولت 470 میکرو فاراد در ورودی برق رگولاتور بزارید و یک خازن 16 ولت 470 میکرو فاراد در خروجی برق رگولاتور
یعنی منفی خازن رو به منفی ورودی برق برد فلش خور وبعد مثبت خازن رو به مثبت ورودی برق برد فلش خور

خروجی صدای برد را به برد آمپلی فایر ضبط متصل کرده که اگر برای صدای نویز خیلی بدی داره یک خازن ۲۵ ولت ۴۷۰ میکرو هم به برق ۱۲ برد فلش موازی وصل کنید که شاید جواب نداد.

رگولاتور

رگولاتور
در اکثر مدار‌ها و دستگاههای الکترونیکی , برای تامین توان مصرفی خود سیستم , به منابع تغذیه نیازمندیم.
منابع تغذیه ولتاژ dc مورد نیاز را, از برق شهر تهیه میکنند ,اما اگر جریان بار و یا ولتاژ برق شهر تغییر کند , ولتاژ خروجی منبع تغذیه نیز تغییر میکنند.
این اشکال در وسایل حساس مانند وسایل آزمایشگاهی و کامپیوتر باعث ایجاد خطا و یا خرابی میشود.برای رفع این اشکال باید ولتاژ خروجی را تثبیت کتیم.رگولاتور‌های ولتاژ این کار را انجام میدهند.
رگلاتور ولتاژ چیست ؟
مداری است که با تغییر ولتاژ ورودی و تغییر جریان بار , ولتاژ دو سر بار را ثابت نگه میدارد.
رگلاتور زنری :
یک روش ساده برای تثبیت ولتاژ , استفاده از رگولاتور زنری است .
در شکل زیر مدار یک رگلاتور زنری نشان داده شده است.
مقاومت محدود کننده Rs از افزایش جریان زنر جلوگیری میکند,بنابر این ولتاژ دو سر دیود ثابت می‌ماند.
هنگام استفاده از دیود زنر باید توان مجاز دیود زنر و مقاومت سری با آن توجه داشت.
رگلاتور ولتاژ با تقویت کننده‌ی جریان
ترازیستور در حالت‌های امیتر مشترک و کلکتور مشترک جریان را تقویت میکند,اگر به تقویت ولتاژ نیاز نداشته باشیم حالت کلکتور مشترک مناسب‌ترین مدار برای تقویت جریان است زیرا ضریب تقویت آن زیاد و مقاومت ورودی آن بالاست.
در شکل پایین مدار یک رگلاتور ولتاژ با تقویت کننده کلکتور مشترک نشان داده شده است.
در مدار بالا : جریان عبوری از بار با جریان امیتر ترانزیستور برابراست ,پس جریان بار در مقایسه با جریان رگولاتور ساده زنری افزایش یافته است .همچنین ولتاژ خروجی از ولتاژ دو سر زنر به اندازه‌ی VBE کمتر است .
برای دریافت جریان بیش تر از رگولاتور میتوانید از ترانزیستور‌های زوج دارلیگتون استفاده کنید.
تظیم کننده‌های سه سر:
طبقه بندی اساسی رگولاتور‌های ولتاژ به این ترتیب است:
دسته‌ای از رگولاتورها که ولتاژ مثبت را رگوله میکنند : رگولاتور‌های سری 78XX از این نوع میباشند.
دسته‌ای از رگولاتورها که ولتاژ منفی را رگوله میکنند : رگولاتور‌های سری 79XX از این نوع میباشند.
دسته‌ای دیگر از رگولاتور‌ها که ولتاژ قابل تنظیم در خروجی میدهند : مانند LM317 که ولتاژ مثبت 1.2 ولت تا 37 ولت تولید میکند و LM337 که تولید کننده‌ی ولتاژ 1.2- ولت تا 37- ولت است.
مدار‌های عملی با رگولاتور‌های قابل تنظیم :
در این مدار با تغییر پتانسیومتر ولتاژ سر بار از 1.2 ولت تا 37 ولت تغییر میکند .
مبدل DC به DC :
گاهی میخواهیم یک ولتاژ DC را به ولتاژ DC دیگری تبدیل کنیم , مثلا مثبت 5 ولت را به مثبت 15 ولت تبدیل کنیم و یا برعکس که به کمک سیستم مبدل DC به DC امکان پذیر است .
طرهای مختلفی برای این مبدل‌ها امکان پذیر است,مثلا :
در اکثر مبدلهای DC به DC ولتاژ DC ورودی به یک نوسان ساز موج مربعی اعمال میشود که خروجی آن سیماولی یک ترانسفورماتور را تحریک میکند .معمولا فرکانس از 1 کیلو هرتز تا 100 کیلو هرتز است هرچه فرکانس بالا باشد , ترانسفورماتور و اجزای صافی کوچکتر است.از سوی دیگر اگر فرکانس خیلی بالا باشد تولید موجی مربعی با اضلاع قایم دشوار تر میشود.که فرکانس 20 کیلو هرتز بهترین حالت است .
با انتخاب نسبت دور‌های ترانسفورماتور و با اعمال آن به صافی ولتاژ مورد نظر تولید میشود
این نوع رگولاتور‌ها با تغذیه سویچینگ نیز مشهور است که در پاور کامپیوتر از این روش استفاده مشود.
پایه‌های رگولاتور‌های سری 78xx و 79xx
پایه‌های رگولاتور‌هایlm337 ,lm317
رگولاتورها در یک دسته بندی کلی به 3بخش زیر تقسیم می‌شوند:
1. رگولاتورهای ولتاژ خروجی ثابت مثبت:که خروجی انها یک عدد ثابت و غیر قابل تغییر + می‌باشد که نام گذاری آنها نیز به صورت 78XX یا L78XX یا M78XX می‌باشد.2 رقم سمت راست که به صورت XX نشان داده شده نشان دهنده ولتاژ خروجی است. مثلاً ولتاژ خروجی رگولاتور 7805، 5 ولت می‌باشد و همچنین L یا M هم نشان دهنده حداکثر جریان دهی آن است
(L= تا 1 آمپر،=M تا 1.5 آمپر)
2. رگولاتورهای ولتاژ خروجی ثابت منفی: که خروجی آنها یک عدد ثابت منفی و غیر قابل تغییر – می‌باشد که نامگذاری انها به صورت 79XX می‌باشد.
3. رگولاتورهای ولتاژ خروجی متغیر: به وسیله این رگولاتورها می‌توان ولتاژ خروجی را کنترل کرد. معروف‌ترین و پر کاربردترین نوع خروجی + آنها LM317 و LM138 وLM338 و خروجی – آنهاLM337 می‌باشد. این قطعه برای ره اندازی نیاز به یک مدار جانبی مختصر دارد.
این رگولاتورها 3 پایه دارند. مثبت +، خروجی، زمین یا - ( قطب – منبع تغذیه را زمین نیز می‌گوییم(Gnd))
در رگولاتورهای سری 78XX ولتاژ ورودی باید حداقل دو یا سه ولت بیشتر از خروجی آنها باشد. حداقل ولتاژ ورودی و همچنین ولتاژ خروجی آنها در زیر به طور مختصر آمده است:
حداقل ولتاژ ورودی----------------------- ولتاژ خروجی -----------------------شماره مدل
7.3---------------------------------------------5------------------------------------7805
11.5-------------------------------------------9------------------------------------7809
14.6-------------------------------------------12-----------------------------------7812
21---------------------------------------------18-----------------------------------7818
27.1------------------------------------------21------------------------------------7824
رگولاتور خازنی
رگولاتورهای ضریب قدرت مدل PRA
رگولاتورهای ضریب قدرت PRA، کنترل و تنظیم ضریب قدرت را به صورت تمام دیجیتال انجام می‌دهد، این کار باعث قرائت دقیق و قابل اطمینان ضریب قدرت بون تاثیر خطاهای ناشی از وجود قطعات نیمه‌هادی (هارمونیک) می‌شود. الگوریتم کنترل اختصاصی، به دستگاه اجازه می‌دهد که حتی در سیستم‌هایی که از‌هارمونیک بالا تشکیل شده اند، به درستی کارکنند.
به خاطر توانایی محاسبه وان راکتیو، با قطع و وصل پله‌های مختلف ضریب قدرت به خوبی تنظیم می‌شود.همچنین در صورت مساوی بودن پله‌ها، از تعداد قطع و وصل خازن‌ها کاسته و از آنها به شکل همگن استفاده می‌کند رگولاتور در صورت بروز هر نوع خطا یا غیر عادی بودن وضعیت، با پیغام هشدار مناسب، اپراتور را آگاه می‌سازد.
نصب ساده
نصب این رگولاتور بسیار ساده بوده به نحوی که نمونه ولتاژ را از نوار تغذیه برداشته و فقط نیاز است که ترانس جریان (CT) روی فاز سوم (که به عنوان تغذیه استفاده نشده) نصب شود.
تنظیمات ساده
رگولاتور PRA برای اصلاح دقیق ضریب قدرت، نیاز به اطلاعاتی در مورد بانک خازن و شبکه دارد. اطلاعات در 5 مرحله و با کدهای P01 تاP05 به رگولاتور وارد می‌شوند. این اطلاعات عبارتند از :
- جریان اولیه CT (ترانس جریان)
- توان مبنا برای پله
- ولتاژ نامی خازنها
- زمان تخلیه هر خازن
- ضریب هر خازن به نسبت توان مبنا (بند2)
توالی پله‌ها:
از مزایای اصلی این رگولاتور علاوه بر دقت بسیار بالا در اندازه گیری و نمایش ولتاژ، جریان و ضریب قدرت، می‌توان به تنوع توالی و ترتیب پله‌ها اشاره کرد.
در این رگولاتورها نیازی نیست که پله‌هاهمگی مضربی صحیح از پله اول بوده و به ترتیب از کوچک به بزرگ به دستگاه نصب شوند. تنها کافی است که توانی را به عنوان مبنا در نظر گرفته و تمام پله‌ها مضربی صحیح (بین 1تا 16) از این توان باشند.

رگولاتور ولتاژمتغیر
رگولاتور ولتاژ متغیر ولت با‌ای سی LM317T
ای سی‌های رگولاتور معمولا در ولتاژ‌های کمتر از ۵ ولت ساخته نمی‌شوند و طراحان و علاقه مندان الکترونیک در مداراتی که نیاز به ولتاژ دلخواهی مثلا ۸ یا ۳ ولت رگوله شده می‌باشد، با اشکا ل مواجه می‌شوند.
در این مدار رگو لاتور ۳ ولت را به وسیله‌ای سی LM 317T ساخته شده است که در واقع این‌ای سی یک رگولاتور ۱٫۲۵ تا ۳۷ ولت می‌باشد که مقدار ولتاژ خروجی ان از رابطه
VOUT=1.25 ( 1 + RI/R2 )
بدست می‌اید .با انتخاب R2 به مقدار ۲۲۰ اهم، برای داشتن خروجی ۳ ولت مقدار R1 باید ۳۰۸ اهم باشد و چون چنین مقا ومتی استاندارد نمی‌باشد و ضمنا مقدار R2 نیز دقیق نیست، بنابر این از یک پتانسیومتر ۴۷۰ اهم یا ۵۰۰ اهم به جای R1 استفاده شده و با
اتصال یک ولتمتر دقیق به خروجی مدار و تنظیم دقیق R1 می‌توان خروجی ۳ ولت را به صورت کاملا دقیق بدست اورد. از همین فرمول می‌توان استفاده کرد و مقادیر دیگر خروجی ( مانند خروجی ۱٫۵ ولت ) را نیز بدست اورد.
دیود‌های D1 , D2 که از نوع IN4001 یا مشابه هستند، برای حفاظت‌ای سی بکاربرده شده‌اند و در صورت عدم ضرورت می‌توان ان‌ها را حذف کرد. اگر هنگام کار مدار‌ای سی گرم شد می‌توانید از هیت سینگ مناسب استفاده کنید.
ولتاژ ورودی مدار ۶ تا ۱۲ ولت DC می‌باشد.


رگولاتور باک
در یک رگولاتور باک (Buck converter) مقدار متوسط ولتاژ خروجی Vout کمتر از ولتاژ ورودی Vin است. نمودار مدار یک رگولاتور باک که از یک MOSFET قدرت به عنوان سوئیچ استفاده می‌کند در شکل (۱-۳) نشان داده شده‌است که مشابه یک چاپر کاهش پله‌ای می‌باشد. طرز کار مدار را می‌توان به دو حالت تقسیم کرد. حالت اول هنگامی آغاز می‌شود که ترانزیستور در t=0 روشن می‌شود. جریان ورودی که صعودی می‌باشد از سلف و ***** و مقاومت بار عبور می‌کند. حالت دوم هنگامی شروع می‌شود که ترانزیستور در لحظه t2 خاموش می‌شود به خاطر وجود انرژی ذخیره شده در سلف دیود هرزگرد هدایت می‌کند و جریان سلف به عبور از خازن و بار و دیود ادامه می‌دهد. جریان سلف تا زمان روشن شدن دوباره ترانزیستور در سیکل بعدی نزول می‌کند. مدارهای معادل برای حالتهای مختلف کاری در شکل (۱-۳) نشان داده شده‌اند. شکل موجهای ولتاژو جریان نشان داده شده برای حالت پیوسته جریان در سلف می‌باشند. بسته به فرکانس کلیدزنی و اندوکتانس فیلتـر جریان سلف می‌تواند ناپیوسته نیز باشد. رگولاتور باک ساده و بازده آن بیش از ۹۰% است و فقط به یک ترانزیستور نیاز دارد. در این رگولاتور ولتاژ خروجی فقط یک قطبیت داشته و جریان خروجی یکسویه‌است. همچنین برای جلوگیری از اتصال کوتاه در مسیر دیود به یک مدار محافظ نیاز است. ساده‌ترین وآسانترین و در عین حال ابتدایی‌ترین آرایش مربوط به این نوع است که نقاط ضعف مربوط به خود را داراست.
رگولاتور کنترلی

نام تجهیز : رگولاتور کنترلی (Relief Application & Monitor Regulation)
روش استفاده از این رگولاتور به دو صورت بسیار معمول در ایستگاه‌های گاز به منظور تقلیل فشار استفاده می‌گردد:
الف- به عنوان Relief:
رگولاتورهایی که مجهز به المان ارتجاعی ( الاستیکی )‌ می‌باشند می‌توانند عملکرد بسیار دقیق و خوبی در حالت استفاده به صورت Relieve Valve داشته باشند و دقیقا" مقداری از گاز را از سیستم خارج کنند که موجب تنظیم فشار در مجرای گاز می‌گردند.( نه بیش و نه کم)
ب- به عنوان Monitor Regulation :
یکی از روش‌های بسیار معمول در حفاظت ایستگاه از افزایش فشار ( Over Pressure) روش تنظیم مانیتورینگ می‌باشد که شامل دو روش زیر می‌باشد :
Stand by Monitor
Working Monitor
1-ب- stand by monitor regulating station
در این حالت دو عدد رگولاتور به صورت سری در مسیر جریان گاز قرار داده می‌شود رگولاتور اول به عنوان رگولاتور عمل کننده و رگولاتور دوم به عنوان رگولاتور رزرو در نظر گرفته می‌شود و یا بالعکس.
در رگولاتور عمل کننده، فشار پایین دست ثابت نگه داشته می‌شود و رگولاتور دوم یا رگولاتور رزرو stand by معمولا" در حالت باز می‌باشد و به منظور کنترل فشار ( کمی بیشتر از رگولاتور اول ) در حالتی که رگولاتور اول ازکار افتاده باشد عمل می‌نماید. توصیه می‌شود رگولاتور اول به عنوان رگولاتور در سرویس worker استفاده شود.
2-ب- working monitor regulating station :
در این سیستم هر دو رگولاتور در حال کار می‌باشند (مطابق شکل زیر) و هدف، کاهش فشار در دو مرحله می‌باشد مانند ایستگاه‌هایی که فشار را از 1000 psi به 250psi و نهایتا‌ به 60psi تقلیل می‌دهند. رگولاتور اول مجهز به دو پایلوت می‌باشد، پایلوت اول کنترل فشار را بین رگولاتور اول و دوم عهده دار می‌باشند و پایلوت دوم فشار پایین دست رگولاتور دوم را تنظیم می‌نماید و اگر رگولاتور دوم کار نکند پایلوت دوم بر پایلوت اول غلبه کرده و رگولاتور اول به تنهایی فشار کل خط راتنظیم و در حقیقت عهده دارتنظیم فشار درکل مسیر می‌باشد . و در حالتی که رگولاتور اول کار نکند رگولاتور دوم عهده دار تنظیم فشار کل خواهد بود . مزایای این روش را می‌توان چنین بیان کرد :
عملکرد آرام مطمئن سیستم به دلیل اینکه وظیفه تقلیل فشار به عهده دو رگولاتور خواهد بود .
اعمال فشار کار کمتر بر روی المان نوسان کننده در داخل رگولاتور که موجب افزایش قابلیت آن در کاهش فشار می‌باشد.
تنها اختلاف آن به لحاظ هزینه سرمایه گذاری در افزایش یک پایلوت می‌باشد که بر روی رگولاتور اول نصب خواهد شد . پیشنهاد می‌گردد یک relief valve طبق استاندارد IGS – IN- 302 از نوع ساده و حساس در انتهای سیستم تنظیم فشار قرار داده شود تا بتواند از افزایش فشار در حالتی که به هر دلیلی ( ورود ذرات ریز به داخل سیستم مانیتورینگ و پایلوت‌ها که موجب اختلال درعملکرد رگولاتور می‌گردد ) که عمل رگولاتورها را دچار اختلال می‌کند جلوگیری نماید.

کاهش ولتاژ به ۵ ولت با رگولاتور ۷۸۰۵ 

رگولاتور قطعه‌ای هستش که وظیفه‌‌اش تغییر ولتاژ است.
۱) بسته به نوع و مدل رگولاتور میتواند ولتاژ‌های مختلف رو مثلا به ۵ ولت تبدیل کنه>>>یعنی هر ولتاژی بهش بدی ۵ ولت بهت میشه(برای مثال گفتم هر ولتاژی>>>نیای برق ۲۲۰ ولت بهش بده)>>>که به این میگن>>>رگولاتور ولتاژ خروجی ثابتِ و مثبت
۲) حالا اگه ولتاژ خروجیش منفی باشه>>>به این مدل از رگولاتور میگن>>>>رگولاتور ولتاژ خروجی ثابتِ و منفی
۳) حالا اگه مثلا ولتاژ ۷ بدی بهش، ۵ میده بهت و ۹ بدی بهش، ۷ میده بهت و...>>>>یعنی ولتاژ خروجی با توجه به ولتاژ ورودی تغییر میکنه.>>>رگولاتورهای ولتاژ خروجی متغیر
توجه : در لینک مقابل میتونید انواع رگولاتور رو مشاهده کنید>>>انواع رگولاتور به همراه قیمت
رگولاتور ۷۸۰۵ حداکثر ولتاژ ورودیش ۳۵ ولت است که خروجی ۵ ولت ثابت تولید می‌کند.

به منظور تثبیت (ثابت نگه داشتن) ولتاژ مورد نظر در نقاط مختلف مدار از آی سی‌های رگولاتور استفاده می‌کنیم. تثبیت به این منظور انجام می‌شود که ما در مداری نیاز به یک لتاژ ثابت، مثلا 5 ولت dc دایم ولی نوساناتی در ولتاژ ورودی به مدار ما وجود دارد که بر عملکرد مدار تاثیر می‌گذارد از این رو از آی سی رگولاتور به منظور تثبیت کننده ولتاژ استفاده می‌کنیم.
آی سی‌های رگولاتور دو نوع مثبت و منفی هستند و با پیش شمارهای 78 برای نوع مثبت و 79 برای نوع منفی شناخته می‌شوند دو رقم بعد از این عدد‌ها نشان دهنده ولتاژ آی سی می‌باشد.
مثلا: 7805 یعنی آی سی رگولاتور 5 ولت مثبت
مثلا: 7805 یعنی آی سی رگولاتور 5 ولت مثبت و یا: 7905 یعنی آی سی رگولاتور 5 ولت منفی
آی سی رگولاتور دارای سه پایه است . پایه وسط آن مشترک است و به زمین مدار یا منفی متصل است . پایه اول ورودی جریان و پایه سوم خروجی تثبیت شده جریان است.
نکته بسیار مهم این موضوع است که جریان ورودی به آی سی رگولاتور باید بین 3 تا 8 ولت بیشتر از جریان تثبیت خروجی باشد به عنوان مثال به آی سی 7805 باید بین 8 تا 13 ولت جریان بدهیم تا 5 ولت تثبیت شده در خروجی به ما بدهد. جریان دهی آی سی‌های رگولاتور 1 آمپر است.
برخی از رنج‌های متداول آی سی‌های رگولاتور:
تیپ مثبت:7805 – 7806 – 7808 – 7809 – 7810 – 7812 – 7815 – 7818 – 7824 -…
تیپ منفی: 7905 – 7906 – 7908 – 7912 – 7915 – 7924 - …

هیت سینک (Heat sink) وسیله‌ای است که برای انتقال حرارت در سیستم‌ها استفاده می‌شود که می‌توان برای کاهش دمای رگولاتور  استفاده کرد.

کاهش ولتاژ به ۵ ولت با رگولاتور LM2575

 

وب سایت‌ها

Автомагнитола LG TCC-5730 — купить по выгодной цене на Яндекс.Маркете

Automotive head unit - Wikipedia

رادیو پخش پراید - صفحه 2 - تیونینگ تاک

تاپیک مخصوص درخواست فایل ایپرام و فلش انواع پخش خودرو 1 [بایگانی] - تعمــــــیرکاران الکترونیک

سیم بندی سیستم صوتی ماشین - صفحه 4 - سیستمهای صوتی خودرو - انجمن نواندیشان

آموزش تبدیل ضبط صوت قدیمی به مدل بلوتوثی Bluetooth در منزل - دیجی اسپارک

جدا کردن امپلی فایر ضبط صوت - صفحه 2

آموزش تبدیل ضبط صوت قدیمی به مدل بلوتوثی Bluetooth در منزل - دیجی اسپارک

 

 


مقالات
سیاست
رسانه‎های دیجیتال
علوم انسانی
مدیریت
روش تحقیق‌وتحلیل
متفرقه
درباره فدک
مدیریت
مجله مدیریت معاصر
آیات مدیریتی
عکس نوشته‌ها
عکس نوشته
بانک پژوهشگران مدیریتی
عناوین مقالات مدیریتی
منابع درسی (حوزه و دانشگاه)
مطالعات
رصدخانه شخصیت‌ها
رصدخانه - فرهنگی
رصدخانه - دانشگاهی
رصدخانه - رسانه
رصدخانه- رویدادهای علمی
زبان
لغت نامه
تست زبان روسی
ضرب المثل روسی
ضرب المثل انگلیسی
جملات چهار زبانه
logo-samandehi
درباره ما | ارتباط با ما | سیاست حفظ حریم خصوصی | مقررات | خط مشی کوکی‌ها |
نسخه پیش آلفا 2000-2022 CMS Fadak. ||| Version : 5.2 ||| By: Fadak Solutions نسخه قدیم