Fadak.IR راهکارهای فدک
English Русский العربية فارسی
مقالات مدیریت مطالعات زبان


/ فاوا / فاوا

معرفی فناوری اطلاعات در ایران


   معرفی رشته فناوری اطلاعات
   فناوری اطلاعات در دانشگاه‌های ایران
   زمینه‌های اشتغال
   مشاوره فناوری اطلاعات(Information technology consulting)
   شورای عالی فضای مجازی ایران(شورای اجرایی فناوری اطلاعات)
   معرفی سایت‌ها مرتبط با فناوری اطلاعات در ایران
   رشته مدیریت فناوری اطلاعات در ایران
   نشریات مرتبط
   معرفی اولیه منابع مدیریت فاوا (ICT Management)
      منابع
      مدیریت دکتری
      مدرسان شریف
      مدیریار
      منابع
      انگلیسی
      آمار
       ریاضی
      کتاب‌های الکترونیکی
      مهندسی صنایع و مدیریت
   وب سایت‌های فارسی مرتبط با مدیریت فاوا
      تفاوت مهندسی فناوری اطلاعات و مدیریت فناوری اطلاعات

کامپیوتر در فناوری اطلاعات به عنوان یک ابزار استفاده می‌شود. فناوری اطلاعات بسیار از علم رایانه وسیع‌تر و پیچیده تر است.

معرفی رشته فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات (فا) (به انگلیسی: Information Technology یا IT)‏، همان طور که به‌وسیله انجمن فناوری اطلاعات آمریکا (ITAA‌) تعریف شده‌است، «به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار رایانه می‌پردازد». به طور کوتاه، فناوری اطلاعات با مسائلی مانند استفاده از رایانه‌های الکترونیکی و نرم‌افزار سروکار دارد تا تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد.
اخیرا تغییر اندکی در این عبارت داده می‌شود تا این اصطلاح به طور روشن دایره ارتباطات مخابراتی را نیز شامل گردد. بنابراین عده‌ای بیشتر مایلند تا عبارت «فناوری اطلاعات و ارتباطات» (فاوا) (Information and Communications Technology) یا به اختصار ICT را به کار برند.
پیتر نورتون برنامه نویس و نویسنده مشهور آمریکایی مهندسی فناوری اطلاعات را به این صورت تعریف می‌کند: مهندسی فناوری اطلاعات بخشی از مهندسی است که به مطالعه و کاربرد داده‌ها و پردازش آنها، خرید خودکار، ذخیره سازی، مدیریت، کنترل، سوئیچینگ، مبادله، ارسال یا دریافت داده و توسعه و استفاده از سخت افزار، نرم افزار، میان افزار و پروسیجرهای مربوط به این فرایند اختصاص دارد.دکتر ریچارد لاهیر استاد دانشگاه استنفورد نیز درباره علمِ مهندسی فناوری اطلاعات می‌گوید: "مهندسی فناوری اطلاعات عبارت است از جمع آوری, طبقه بندی, سازمان دهی, حفظ امنیت و نشر هرگونه اطلاعات اعم از صوتی, تصویری, متن و ... به وسیله‌ی ابزار کامپیوتر و تکنولوژی‌های جدید دیگر. مهمترین و محوری‌ترین دستاورد این فناوری دسترسی سریع به اطلاعات و انجام امور بدون در نظر گرفتن فواصل جغرافیایی و فارغ از محدودیتهای زمانی است."
فناوری اطلاعات متشکل از چهار عنصر اساسی انسان، ساز و کار، ابزار، ساختار است، به طوری که در این فناوری، اطلاعات از طریق زنجیره ارزشی که از بهم پیوستن این عناصر ایجاد می‌شود جریان یافته و پیوسته تعالی و تکامل سازمان را فراراه خود قرار می‌دهد:

√ انسان: منابع انسانی، مفاهیم و اندیشه، نوآوری
√ ساز و کار: قوانین، مقررات و روشها، سازوکارهای بهبود و رشد، سازوکارهای ارزش گذاری و مالی
√ ابزار: نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبکه و ارتباطات
√ ساختار: سازمانی، فراسازمانی مرتبط، جهانی
بسیاری مفهوم فناوری اطلاعات را با کامپیوتر و انفورماتیک ادغام می‌کنند، این درحالیست که این‌ها ابزارهای فناوری اطلاعات می‌باشند نه تمامی آنچه که فناوری اطلاعات عرضه می‌کند. سید حامد خسروانی شریعتی در مقاله‌ای در همین زمینه آورده‌است که:" با فرض اینکه فناوری اطلاعات یک سیب باشد، کامپیوتر، شبکه، نرم افزار و دیگر ابزارهای مرتبط با این حوزه همانند دم سیب است که میوه توسط آن تغذیه می‌گردد، حال این خود سیب است که محصول اصلی است و هدف و نتیجه در آن خلاصه می‌گردد.
زمینه‌های IT امروزه معنای اصطلاح «فناوری اطلاعات» بسیار گسترده شده‌است و بسیاری از جنبه‌های محاسباتی و فناوری را دربر می‌گیرد و نسبت به گذشته شناخت این اصطلاح آسان‌تر شده‌است. چتر فناوری اطلاعات تقریباً بزرگ است و بسیاری از زمینه‌ها را پوشش می‌دهد. متخصص فناوری اطلاعات وظایف گوناگونی دارد، از نصب برنامه‌های کاربردی تا طراحی شبکه‌های پیچیده رایانه‌ای و پایگاه داده‌های اطلاعاتی. چند نمونه از زمینه‌های فعالیت متخصصین فناوری اطلاعات می‌تواند موارد زیر باشند:فناوری اطلاعات و علوم کتابداری و اطلاع رسانی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.

√ مدیریت اطلاعات
√ پیاده‌سازی شبکه‌های رایانه‌ای
√ مهندسی رایانه
√ طراحی سیستم‌های پایگاه داده
√ مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی
√ سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت
√ مدیریت سیستم‌ها
√ امنیت
√ مدیریت خدمات فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات در دانشگاه‌های ایران

در بیشتر کشورها این دانش در دانشگاه‌ها با عنوان رشته «فناوری اطلاعات» (Information Technology) شناخته می‌شود، در حالیکه در ایران بر اساس تصمیم سازمان آموزش عالی کشور عنوان «مهندسی فناوری اطلاعات» برای این رشته بکار برده می‌شود و رشته‌ای نیز تحت عنوان مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیراً در دانشگاههای ایران تدریس می‌شود همچنین رشته‌ای با عنوان فقط «فناوری اطلاعات» وجود ندارد.[نیازمند منبع] همچنین رشتهٔ میان‌رشته‌ای دیگری با عنوان رشته «مدیریت فناوری اطلاعات» در دانشگاه‌های ایران و دیگر کشورها وجود دارد که از ترکیب دو رشته "مدیریت" و «فناوری اطلاعات» به وجود آمده‌است. رشته مهندسی فناوری اطلاعات به چگونگی سازماندهی و ساماندهی داده‌ها می‌پردازد و رشته مدیریت فناوری اطلاعات به چگونگی تدوین سیستم و استفاده از داده‌ها می‌پردازد. هرکدام از این رشته‌ها دارای گرایش‌های ویژه خود هستند که در دانشگاه‌های ایران به شرح زیرند:

مهندسی فناوری اطلاعات:
√ تجارت الکترونیکی
√ سیستم‌های چندرسانه‌ای
√ مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی
√ امنیت اطلاعات
√ شبکه‌های کامپیوتری
√ مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

گرایش‌های رشته مدیریت فناوری اطلاعات:
√ مدیریت منابع اطلاعاتی
√ سیستم‌های اطلاعات پیشرفته
√ نظام کیفیت فراگیر

گرایش‌های رشته مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات:
√ مدیریت شبکه
√ دیتا و امنیت شبکه
√ ارتباطات سیار
√ مدیریت ارتباطات و فناوری اطلاعات
√ سیستمهای چند رسانه‌ای

درس‌های تخصصی کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات عبارتند از:
√ مبانی فناوری اطلاعات
√ مهندسی فناوری اطلاعات
√ تجارت الکترونیکی
√مدیریت و کنترل پروژه‌های فناوری اطلاعات
√ برنامه‌ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات
√ آموزش الکترونیکی
√ محیط‌های چند رسانه‌ای
√ پروژه فناوری اطلاعات
√ کارآموزی IT
√ گرافیک کامپیوتری

زمینه‌های اشتغال

با توجه به گسترش روزافزون دنیای کامپیوتر امروزه بیش از هر زمان دیگری نیاز به متخصصان کامپیوتر احساس می‌شود. امروزه یک مهندس کامپیوتر اگر علاقمند به کار باشد، هیچ وقت با مشکل بیکاری روبه رو نمی‌شود. به خصوص مهندسین نرم افزار فرصت‌های شغلی بیشتری داشته و برای کارکردن نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. فرصت‌های شغلی این رشته به حدی گسترده و متعدد است که نه تنها فارغ التحصیلان این رشته به راحتی جذب بازار کار می‌شوند بلکه دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می‌توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند. برای مهندسین سخت افزار هم امکان کار در شرکت‌های تولید کننده قطعات و دستگاه‌ها و مراکز صنعتی – تولیدی بسیار فراهم است و از نظر سطح درآمدی هم با توجه به دانش و پشتکار شخصی در حد قابل قبول و ایده آلی قرار دارند. از طرفی با توجه به استفاده روزافزون از شبکه اینترنت زمینه کار در این موضوع نیز بسیار مهیاست.

بازار کار در خارج از کشور
پیش از هر چیز شایان ذکر است که به دلیل نزدیکی میدان‌های فعالیت در هر دو رشته مهندسی کامپیوتر و IT، بازار کار و فعالیت‌های اقتصادی نیز در این دو رشته بسیار به یکدیگر نزدیک است و داوطلبین کار در خارج نه بر اساس یکی از این دو رشته تحصیلی بلکه بر پایه توانایی‌های فردی می‌توانند گوی سبقت را جهت در اختیار گرفتن شغل (مسلما مرتبط با کامپیوتر) بربایند.
رشته‌های مهندسی سخت افزار، نرم افزار و IT (آنچه به عنوان IT در کشور ما تدریس می‌شود) در خارج از این مرزها به عنوان مجموعه‌ی مهندسی کامپیوتر شناخته می‌شوند که این مجموعه طبق آمارگیری‌های اخیر (تاریخ آمارگیری: ۱۱ July 2007 ) پر درآمدترین رشته دانشگاهی محسوب می‌شود که بیشترین درآمد را عاید فارغ التحصیلان خود می‌کند. رقم تخمینی ۱۰۴ هزار دلار در سال برای افراد با سابقه کاری ۱۰ سال به بالا گواه بر این نکته است که دانشجویان این رشته با تلاش و پشتکار می‌توانند آینده موفقی را برای خود در خارج از کشور رقم بزنند. آمار بیکاری در این رشته نیز نسبت به بسیاری از رشته‌ها بسیار کمتر است و حتی طبق آمار اعلام شده دانشجویانی که هنوز تحصیل خود را نیز به پایان نرسانده‌اند هم می‌توانند در حین تحصیل، شاغل یکی از میدان‌های کاری مرتبط با این رشته شده و به بهبود وضع اقتصادی خود در کنار فرآگیری این علوم، بپردازند. کشورهای آلمان و آمریکا از جمله بزرگترین پذیرندگان مهندسین کامپیوتر و کشورهای هند و ژاپن هم بزرگترین صادرکنندگان آن‌ها محسوب می‌شوند. این در حالیست که بعد از آلمان کشورهای غرب اروپا، اسکاندیناوی و خاورمیانه گزینه‌های مناسب و دردسترس‌تری برای دانشجویانی که قصد عزیمت از کشور جهت کار و فعالیت در کشورهای دیگر را دارند، است.

بازار کار رشته مهندسی فناوری اطلاعات
√ مطالعه، بررسی و امکان سنجی سخت افزار، شبکه و نرم افزار مورد نیاز
√ جمع آوری، سازمان دهی، طبقه بندی اطلاعات
√ ایجاد و نگهداری نرم افزارهای مورد نیاز مانند پست فارسی و ابزار جستجوی اطلاعات فارسی
√ طراحی و پیاده سازی شبکه‌های محلی
√ مطالعه و بررسی ابزار مخابراتی مناسب برای انتقال اطلاعات
√ مطالعه و بررسی سیستم‌های نرم افزاری مناسب برای سازماندهی و استفاده از اطلاعات مانند سیستم‌های عامل و سیستم‌های بانک اطلاعاتی
√ مطالعه و شناسایی شیوه‌های جدید برای اطلاع رسانی

بازار کار رشته امنیت
√ تولید محصولات نرم افزاری و سخت افزاری مانند:
√ دیوار آتش ( fire walls )
√ سیستمهای کنترل نفوذ ( Honey pots )
√ سیستمهای تشخیص نفوذ ( IDS & IPS )
√ سیستمهای پالایش ( Filters)
√ فراهم سازی امنیت لازم برای تراکنش‌های مالی بانک‌ها
√  فعالیت در مراکز داده و شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت برای تامین امنیت سرورها

بازار کار رشته تجارت الکترونیک
√ فعالیت در بانک‌ها حول محور پول الکترونیک مانند:
√ بانکداری اینترنتی
√ بانکداری از طریق موبایل
√ ایجاد سایت‌های ارائه دهنده خدمات تجارت الکترونیک

مکان‌هایی که در ایران می‌توان در آن‌ها مشغول به کار شد
√ شرکت‌های نرم افزاری مانند همکاران سیستم و پرورش داده‌ها
√ شرکت‌های سخت افزاری
√ شرکت‌های ارتباطی و شبکه
√ شرکت‌های مخابراتی
√ شرکت‌های تجاری مانند بانک‌ها و دیگر موسسات مالی و اعتباری

مشاوره فناوری اطلاعات(Information technology consulting)

مشاوره فناوری اطلاعات، (به انگلیسی: Information technology consulting) گرایشی است که بر راهنمایی صاحبان کسب و کار، در نحوه استفاده از فناوری اطلاعات جهت رسیدن به اهداف کاریشان تمرکز دارد. علاوه بر ارائه راهکار، مشاوران فناوری اطلاعات معمولا خدماتی از قبیل تخمین، مدیریت، پیاده‌سازی، استقرار و اداره سیستم‌های فناوری اطلاعات را نیز برای صاحبان مشاغل انجام می‌دهند. به این نوع خدمات برون‌سپاری گفته می‌شود.

تقسیمات
صنعت مشاوره فناوری اطلاعات را می‌توان می‌تواند به چهار بخش کلی تقسیم نمود:
    خدمات حرفه‌ای: زمینه‌هایی که دارای تعداد زیادی نیروی کار حرفه‌ای بوده و هزینه این نوع خدمات نیز زیاد می‌باشد.
    تامین نیروی انسانی: تامین کننده نیازهای مشاغل بطور موقت که اکثرا در غیاب نیروهای کار اصلی، کمبود دانش فنی و یا پروژه‌های تخصصی ارائه می‌گردد.
    مشاوران مستقل: که بطور شخصی یا بعنوان کارمند یک موسسه تامین نیرو و یا بعنوان یک پیمانکار مستقل مشغول به فعالیت هستند.
    مشاوران امنیت اطلاعات.

خدمات
از خدمات مشاوران به دلایل مختلفی استفاده می‌شود:
    به دست آوردن راهکارهایی هدفمند از خارج از موسسه.
    استفاده از تجربیات ویژه یک مشاور.
    استفاده از خدمات موقت یک مشاور در طول پروژه‌ای که فقط یکبار اجراء خواهد شد و نیاز به استخدام پرسنل تمام وقت ندارد.
    برای برون‌سپاری تمام یا بخشی از یک پروژه فناوری اطلاعات.

پنج اصل اساسی مشاوره فناوری اطلاعات:
    تمرکز بر رابطه: درک شخصیت و انتظارات مشتری، سازمان مشتری، و سایر ذینفعان
    تعریف واضح وظایف: تعریف واضح نقش‌ها و مسئولیت‌های مشتری، سایر ذینفعان و مشاور.
    تجسم موفقیت: کمک به مشتری تا از نتیجه نهایی در ابتدای کار مطلع باشد
    شما توصیه می‌کنید، آنها تصمیم می‌گیرند. مشتری بهترین فردی است که می‌تواند تصمیم بگیرد.
    توجه داشتن به نتایج: اطمینان از اینکه راه‌حل‌های توصیه شده انتظارات و نگرانی‌های مشتری، آموزشها، پیاده‌سازی و ضوابط نگهداری را برآورده می‌کند.

پیش نیازها و موانع عمده
وقتیکه صاحب یک کسب و کار، احتیاجاتی را برای ارتقاء وضعیت کسب و کار به مرحله‌ای بالاتر تعریف می‌کند، یک تصمیم گیرنده، دامنه، هزینه و محدوده زمانی را برای این مساله تعریف می‌کند. نقش شرکت مشاور فناوری اطلاعات این است که به پرورش و حمایت از این شرکت از اولین مراحل تا به پایان ادامه دهد و نه تنها پروژه را به محدود، زمان و هزینه مورد نظر برساند بلکه نهایت رضایت مشتری را نیز فراهم آورد.

هدف گذاری و برنامه‌ریزی
مشکل همیشگی این است که مالک یک کسب و کار تا زمان شروع، اطلاعی از جزییات اینکه محصول نهایی پروژه چیست ندار،د در خیلی مواقع تلاش‌های بیشتر در بعضی پروژه‌ها باعث از بین رفتن مقدار زیادی بودجه می‌شود. مشکل بزرگتر این است که مبنای ارزیابی مدیرانی که مسئولیت مدیریت پروژه برعهده آن گذاشته شده است مبهم باشد. در این حالت پاسخگو نگهداشتن آن مدیر در برابر اقداماتش مشکل خواهد بود.

فرایند کسب‌وکار و طراحی سیستم
هدف و دامنه یک پروژه قویأ به فرآیندهای انتخاب شده کسب و کار و محصولات حاصل از پروژه مرتبط و وابسته است. براساس اینکه آیا پروژه باعث ایجاد محصول جدیدی خواهد شد و یا اینکه بخش‌های غیر سود آور آن کسب و کار را متوقف خواهدنمود، این تغییرات تاثیراتی بر فرآیندهای کسب و کار و سیستم‌های آن خواهد داشت. همانطور که یک معمار ابتدا باید نقشه پایه‌های یک ساختمان را طراحی کند، مستندسازی فرآیندهای کسب و کارا و نیازمندی‌های سیستم نیز پایه‌های هدف گذاری پروژه هستند.

شورای عالی فضای مجازی ایران(شورای اجرایی فناوری اطلاعات)

 

انتصاب اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی برای یک دوره چهار ساله :: Leader.ir

حکم انتصاب اعضای شوارای عالی فضای مجازی

درگاه دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی

شورای عالی انفورماتیک کشور

مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت(افتا)

مرکز ملی فضای مجازی

 در نخستین جلسه سال جدید شورای عالی فضای مجازی مصوب شد انحلال سه شورای موازی با شورای عالی فضای مجازی/تغییر نام شورای عالی فناوری اطلاعات

معرفی سایت‌ها مرتبط با فناوری اطلاعات در ایران

مرکز همکاریهای فناوری

 کتابخانه دیجیتال انجمن مدیریت فناوری ایران

رشته مدیریت فناوری اطلاعات در ایران

رشته مدیریت فناوری اطلاعات و رشته‌های مرتبط در دانشگاه‌های کشور ایران

دانشگاه پیام نور - گروه مدیریت بازرگانی، MBA، اجرایی، صنعتی و فناوری اطلاعات

دانشگاه تربیت مدرس
پژوهشگاه علوم وفناوری اطلاعات
دانشگاه تهران
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه علامه طباطبایی -تهران

رشته دانشگاه تربیت مدرس شهر دوره
مدیریت فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم وفناوری اطلاعات تهران روزانه
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس تهران روزانه
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران تهران روزانه
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه فردوسی مشهد مشهد روزانه
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علامه طباطبایی -تهران تهران روزانه
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس تهران نوبت دوم
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران تهران نوبت دوم
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه فردوسی مشهد مشهد نوبت دوم
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علامه طباطبایی -تهران تهران پردیس خودگردان
مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علامه طباطبایی -تهران تهران روزانه
سیاستگذاری علم وفناوری دانشگاه تربیت مدرس تهران روزانه
سیاستگذاری علم وفناوری دانشگاه تهران تهران روزانه
سیاستگذاری علم وفناوری دانشگاه علم وصنعت ایران -تهران تهران روزانه
سیاستگذاری علم وفناوری دانشگاه مازندران -بابلسر بابلسر روزانه
سیاستگذاری علم وفناوری دانشگاه تربیت مدرس تهران نوبت دوم
سیاستگذاری علم وفناوری دانشگاه تهران تهران نوبت دوم
مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران تهران روزانه
مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبایی -تهران تهران روزانه
مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران تهران نوبت دوم
مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران کرج پردیس خودگردان
مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبایی -تهران تهران پردیس خودگردان
مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران قم روزانه
مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران تهران روزانه
مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران تهران روزانه
مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران قم نوبت دوم
مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران تهران پردیس خودگردان
مدیریت رسانه ای دانشگاه تهران تهران روزانه
مدیریت رسانه ای دانشگاه تهران تهران نوبت دوم
مدیریت رسانه ای دانشگاه تهران جلفا پردیس خودگردان
مدیریت رسانه ای دانشگاه تهران کرج پردیس خودگردان
مدیریت رسانه ای دانشگاه تهران بندرلنگه پردیس خودگردان
مدیریت رسانه ای دانشگاه تهران قم روزانه
مدیریت رسانه ای دانشگاه تهران قم نوبت دوم

 منبع:

دفتر گسترش آموزش عالی

 کنفرانس ملی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات

همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات

نشریات مرتبط

مدیریت نوآوری

معرفی اولیه منابع مدیریت فاوا (ICT Management)

منابع

پایگاه مستندات آموزشی و تحلیلی

مدیریت دکتری

منابع مطالعاتی مدیریت فناوری اطلاعات | کدینگ تئوری مدیریت

Modir.ir -معرفی رشته مدیریت فناوری اطلاعات IT و گرایش‌های آن

منابع دکتری مدیریت

منابع دکتری مجموعه مدیریت دانشگاه سراسری 95-96 | PHD مدیریت

منابع دکتری مدیریت 95 phd management

نکات برجسته کنکور دکترای مدیریت ( دولتی- منابع انسانی- صنعتی و - پایگاه توانمندسازی مدیران

منابع دکتری مدیریت

مدرسان شریف

مدرسان شریف | نام دروس امتحانی و منابع آزمون دکتری مدیریت

مدیریار

مدیریار | پایگاه جامع مدیریت

منابع

بسته‌های آموزشی تجارت الکترونیک

 کنفرانس ملی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات

همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات

انگلیسی

گرامر

آمار

کتاب معلم آمار و مدل سازی

کتاب آمار و مدلسازی

 ریاضی

eBook: McGraw-Hill Ryerson Mathematics of Data Management

ریاضی۷

ریاضی آسان

آموزش در سه دقیقه قلم چی

کتاب‌های الکترونیکی

E-Books Directory

the MIT OpenCourseWare site and materials

مدیار

مهندسی صنایع و مدیریت

واحد آموزش مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی شریف

  بانک موضوعات پایان نامه رشته مدیریت فن آوری اطلاعات (IT)

disserCat

بقیه منابع

دوره مدیریت فناوری اطلاعات - موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان

مطالعات مدیریت فناوری اطلاعات

مدیریت فناوری اطلاعات

مدیریت فناوری اطلاعات

SID.ir | مدیریت فناوری اطلاعات

دانشکده مدیریت و اقتصاد | مدیریت فناوری اطلاعات

فصلنامه علمی-پژوهشی مدیریت فناوری اطلاعات

آشنایی با رشته مدیریت فناوری اطلاعات

مدیریت فناوری اطلاعات

کنفرانس بین المللی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات

دوره مدیریت فناوری اطلاعات - موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان

مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات - دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

دانشگاه بیرجند|University of Birjand - سایت آموزشی مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه بیرجند افتتاح شد

انجمن مدیریت فناوری ایران

it.du.ac.ir – مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه دامغان

مدیریت فناوری اطلاعات > تاریخچه | دانشگاه شهید رجایی

همایش مدیران فناوری اطلاعات

کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات

معرفی مدیریت فناوری اطلاعات گرایش مدیریت منابع اطلاعاتی

مدیریت فناوری اطلاعات | دانشگاه حکیم سبزواری

پورتال مدیریت فناوری اطلاعات > صفحه اصلی

مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی > درباره ما > ریاست > مدیریت فناوری اطلاعات

برگزاری همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات - ایسنا

مقالات ISI مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات : 142 مقاله انگلیسی + ترجمه فارسی

همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات برگزار می‌شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency

مجتمع آموزش عالی سلامت چابهار - مدیریت فناوری اطلاعات

کنفرانس بین المللی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات

دوره عالی MBA مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات

مدیریت فناوری اطلاعات - دانشکده مدیریت

کارشناسی ارشد و دکتری مدیریت فناوری اطلاعات

Cyberstrategy Journal

کارشناسی ارشد

درباره مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات

ارائه مقاله در همایش راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات

مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات آستان قدس

مدیریت فناوری اطلاعات

وب سایت‌های فارسی مرتبط با مدیریت فاوا

وبلاگ دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت IT

مدیریت فناوری اطلاعات

The Impact of ICT on Trade in Persian Gulf Countries - آفتاب ایرونی

سیا‌ست‌گذاری فناوری و نوآوری

کتابخانه دیجیتال انجمن مدیریت فناوری ایران

 نمونه سوالات پیام نور | کتابخانه الکترونیکی پیام نور

Decision Support Systems for Business Intelligence

هفت فاکتور اساسی در رابط کاربری تجارت الکترونیکی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

تفاوت مهندسی فناوری اطلاعات و مدیریت فناوری اطلاعات

 رشته مهندسی فناوری اطلاعات به چگونگی سازماندهی و ساماندهی داده‌ها می‌پردازد و رشته مدیریت فناوری اطلاعات به چگونگی تدوین سیستم و استفاده از داده‌ها می‌پردازد.


مقالات
سیاست
رسانه‎های دیجیتال
علوم انسانی
مدیریت
روش تحقیق‌وتحلیل
متفرقه
درباره فدک
مدیریت
مجله مدیریت معاصر
آیات مدیریتی
عکس نوشته‌ها
عکس نوشته
بانک پژوهشگران مدیریتی
عناوین مقالات مدیریتی
منابع درسی (حوزه و دانشگاه)
مطالعات
رصدخانه شخصیت‌ها
رصدخانه - فرهنگی
رصدخانه - دانشگاهی
رصدخانه - رسانه
رصدخانه- رویدادهای علمی
زبان
لغت نامه
تست زبان روسی
ضرب المثل روسی
ضرب المثل انگلیسی
جملات چهار زبانه
logo-samandehi
درباره ما | ارتباط با ما | سیاست حفظ حریم خصوصی | مقررات | خط مشی کوکی‌ها |
نسخه پیش آلفا 2000-2022 CMS Fadak. ||| Version : 5.2 ||| By: Fadak Solutions نسخه قدیم