Fadak.IR راهکارهای فدک
English Русский العربية فارسی
مقالات مدیریت مطالعات زبان


/ علوم انسانی / زبان و ادبیات

آسان‌ترین و سخت‌ترین زبان‎ها


سخت‌ترین زبان کدام است؟زبانی که با آن گفتگو می‌کنید، با آن رشد کرده و بزرگ شده اید. این زبان می‌تواند بیشترین تاثیر را روی زبان‎هایی که می‌آموزید، بگذارد. عوامل دیگری مانند: الفبا، سیستم نوشتاری، قواعد و دستور زبان، صداهای جدیدی که باید تولید کنید. این در واقع ترکیبی از مشخصه‎های یک زبان و نیز تجربیات شخصی شما ست . اما اگر اکثریت مردم موافقند که یادگیری زبانی دشوار است، پس احتمالا همین طور است. اکثریت مردم زبان چینی را سخت می‌دانند. دو دلیل برای این مطلب وجود دارد. گرامر زبان چینی سخت نیست چون واقعا دستور زبان چینی بسیار آسان است. این تن صدا‎هاست که کار را دشوار می‌کند. یک کلمه را می‌توان با چهار تن صدای مختلف گفت و از آن چهار معنی متفاوت برداشت کرد. در بعضی لهجه‎های دیگر مثل(Cantonese) ۹ آهنگ مختلف صدا وجود دارد . دلیل دیگر دشوار بودن زبان چینی سیستم نوشتاری سنتی آن است که هم اکنون نیز بطور گسترده‎ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای هر کلمه یک سمبل و نشانه وجود دارد و یادگیری نوشتن و خواندن چند هزار کلمه‎ی اصلی زبان چینی را دشوار می‌سازد.
از دیگر زبانهای دشوار می‌توان از عربی، روسی، ژاپنی، لهستانی و بسیاری دیگر زبان‎ها نام برد. چه چیزی باعث دشوارتر یا آسان تر شدن زبانی از زبان دیگر می‌شود. متاسفانه پاسخ ساده‎ای برای این سوال وجود ندارد. برخی زبان‎های دارای ویژگی‎هایی هستند که یادگیری آن‎ها را از زبان‎های دیگر آسان تر می‌سازد. اما بیشتر بستگی به زبان‎هایی دارد که شما با آنها آشنایی دارید، بخصوص زبان مادریتان. زبان مادری شما موثرترین عامل در یادگیری زبان‎های دیگر است. زبان‎هایی که وجه تشابهات بیشتری با زبان مادری داشته باشند، یادگیری شان آسان تر خواهد بود. زبان‎هایی که کمتر مشابه زبان مادری باشند، آموختن شان دشوارتر است. بسیاری از زبان‎ها بینابین قرار دارند. این مطلب دو طرفه است، برای شخص چینی زبانی که قصد یادگیری زبان انگلیسی را دارد، زبان انگلیسی همان قدر سخت است که یک فرد انگلیسی زبان بخواهد زبان چینی را بیاموزد.
● زبان‎های مرتبط:
یادگیری زبانی که ارتباط نزدیکی با زبان مادری دارد، بسیار آسان تر از زبانی است که کاملا با زبان مادری بیگانه است. زبان‎های مرتبط در بسیاری از موارد مشابه و مشترکند و با مفاهیم جدید کمتری در ارتباط هستند. از آنجا که زبان انگلیسی یک زبان ژرمن است، زبان‎های آلمانی، نروژی، سوئدی، اسکاندیناوی کاملا به یکدیگر مربوط می‌باشند و یادگیری آنها نسبت به زبان‎های غیر مرتبط بسیار آسان تر است.
● گرامر مشابه:
یکی از مشخصه‎های مشترک بین زبان‎های مرتبط است. در زبان سوئدی ترتیب کلمات و صرف افعال شبیه به زبان انگلیسی است که در نتیجه یادگیری آن نسبت به زبان آلمانی آسانتر خواهد بود. زبان آلمانی به مراتب از لحاظ ترکیب کلمه و صرف فعل پیچیده تر می‌باشد. اگر چه هر دو زبان مرتبط با زبان انگلیسی می‌باشند، زبان آلمانی دارای دستور زبان پیچیده تری است. زبان‎های رومنس (فرانسه، ایتالیایی، پرتغالی و تعدادی دیگر از زبان‎ها) دارای ویژگی‎های مشترک بسیاری هستند، چرا که از زبان لاتین بوجود آمده اند. برای کسانی که به یادگیری یکی از این زبان‎ها مشغولند، بسیار متداول است که یک یا دو زبان دیگر در این گروه را نیز می‌آموزند. این زبان‎ها بقدری شبیه بهم هستند که می‌توانید یک یا دو زبان دیگر را همزمان بیاموزید.
وجوه مشترک تنها در زبان‎های مرتبط رخ نمی‎دهد. زبان‎های متفاوت هم می‌توانند کیفیت‎های مشابهی داشته باشند. انگلیسی و چینی در واقع دستور زبان مشابهی دارند که تا حدودی مشکلاتی برای افراد چینی زبان بوجود می‌آورد.
● لغات هم ریشه و قرض گرفته شده:
این از مشخصه‎هایی است که زبان‎های رومنس را به یکدیگر شبیه می‌سازد و در این مورد با زبان انگلیسی وجه مشترک پیدا می‌کنند. زبان‎های رومنس اکثر لغات خود را از لاتین گرفته اند. زبان انگلیسی بسیاری از لغات خود را مستقیما از لاتین گرفته است و بقیه کلمات از زبان فرانسوی قرض گرفته است. تعداد بی شماری از لغات فرانسوی در زبان انگلیسی وجود دارد. به این دلیل است که اسپانیایی، فرانسوی، ایتالیایی از دیگر زبان‎ها آسان تر بنظر می‌رسند. همیشه لغات قرض گرفته شده بین دو زبان وجود دارد. تعداد شگفت آوری از لغات انگلیسی در زبان ژاپنی موجود است که کمی با تلفظ ژاپنی تغییر شکل یافته،اما می‌توان آن‎ها را تشخیص داد.
● صداها:
زبان‎ها صداهای گوناگون دارند. گرچه تمام افراد از صدا‎های اصلی یکسانی استفاده می‌کنند، بعضی از صداها در بعضی زبان‎ها در زبان مادری یافت نمی‎شود. صدای (o) اسپانیایی دقیقا همان (o) زبان انگلیسی نیست. بعضی از حروف صدادار زبان فرانسوی در زبان انگلیسی وجود ندارند. در حالیکه ( (rفرانسوی برای افراد انگلیسی زبان خیلی دشوار است،
( (rچینی به آن خیلی شبیه است. مدتی طول می‌کشد تا با این صداها‎ی جدید آشنا بشوید. بسیاری از افراد تلاش زیادی برای یادگیری این صداها نمی‎کنند و از این رو یادگیری این زبان تا حدی برای آن‎ها دشوار بنظر می‌رسد.
● تن صدا:
تعداد کمی از زبان‎ها از تن صدا استفاده می‌کنند. یعنی از زیرو بمی صدا برای تلفظ کلمات استفاده می‌کنند. این کار بسیار دقیق و ظریف است و برای کسانی که قبلا از آهنگ زیرو بم صدا استفاده نکرده اند، دشوار است. چینی تنها زبانی نیست که از تن و آهنگ صدا استفاده می‌کند. زبان سوئدی هم از این آهنگ زیرو بم صدا کمک می‌گیرد، اما نه به پیچیدگی زبان چینی. این کار را می‌توان با گوش دادن به گویندگان این زبان‎ها یاد گرفت. مثال‎هایی از آهنگ صدا را هم می‌توان در زبان انگلیسی یافت که تعداد کمی را تشکیل می‌دهند و فقط در موارد خاصی بکار می‌روند. برای مثال در انگلیسی آمریکایی متداول است که تن صدا در آخر جملات سوالی بالا برود.
● سیستم نوشتاری:
بعضی از زبان‎ها از سیستم نوشتاری و خط گوناگونی استفاده می‌کنند که تاثیر اصلی بر یادگیری آسان و سخت زبان خواهد داشت. بسیاری از زبان‎های اروپایی خط مشابهی با زبان انگلیسی دارند. اما دارای علائم و نشانه‎های دیگری هم هستند که صداها‎ی خاصی را نشان می‌دهد. مثل حرف (o)نروژی که خطی روی آن دارد یا ( (nاسپانیایی که یک خط قوس دار روی آن قرار می‌گیرد. معمولا یادگیری این حروف آسانی نیست. اما بعضی زبان‎ها که از این هم پیشتر می‌روند، دارای الفبای متفاوتی هستند. یونانی، هندی، روسی و بسیاری از زبان‎های اسلاوی اروپای شرقی از خط متفاوتی استفاده می‌کنند. این امر آموختن زبان را پیچیده تر می‌کند. بعضی زبان‎ها مثل یهودی، عربی، از راست به چپ نوشته می‌شوند که به دشواری مطلب می‌افزاید.
بعضی از زبان‎های آسیایی مثل ژاپنی، کره‎ای و چینی بیشتر از یک سیستم نوشتاری استفاده می‌کنند. این زبان‎ها تا حدی از خط رومانی (مثل حروف انگلیسی) استفاده می‌کنند. زبان چینی مادر تمام سیستم‎های دشوار نوشتاری است. در این زباک برای نشان دادن یک کلمه از یک سمبل و نشانه استفاده می‌شود. یعنی باید هزاران سمبل مختلف را برای خواندن زبان چینی بیاموزید. بعلاوه، این نشانه‎ها شکل آواشناسی ندارند، بنابراین مشکل بتوان پی برد که چگونه تلفظ می‌شوند . برای مثال حتی اگر زبان اسپانیایی را بلد نباشید، می‌توانید کلمه ((palabra را حدس بزنید، اما زمانی که به یک کلمه چینی نگاه می‌کنید، سردرگم می‌شوید.
● اختلاف فرهنگی:
بعضی از زبان‎ها در واقع دارای جوانب فرهنگی هستند که ساختار زبان را تشکیل می‌دهند. در زبان انگلیسی می‌توان با افراد ناشناس مودبانه صحبت کرد. اما در بسیاری از زبان‎ها‎ی اروپایی، کلمات متعددی برای کلمه‎ی you یا همان شما بکار می‌رود. این بستگی دارد که با چه کسی صحبت می‌کنید. حتی اگر بخواهید مطلب یکسانی را بیان کنید. سطح احترام در ژاپنی تا حد زیادی رعایت می‌شود و کلمات متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بستگی دارد که بخواهید با خواهرتان، با یک غریبه، با رئیس تان یا با رئیس جمهور حرف بزنید.
آنچه یک زبان را از زبان دیگر دشوار تر می‌سازد، تنها به زبان مادری تان یا دیگر زبانهایی که بلد هستید، مربوط نیست. عوامل دیگری هم مانند هوش، استعداد ذاتی و طبیعی تان برای یادگیری زبان، حافظه و مهارت شنوایی تان نیز موثرند.
بسیاری از این موارد می‌تواند با تمرین پیشرفت یابند. آیا یادگیری اسپانیایی کار آسانی است ؟ ضرورتا اگر زبان مادریتان انگلیسی باشد، در مقایسه با زبان‎های دیگر این زبان آسان تر خواهد بود. چون از خط مشابهی استفاده می‌کنید. تلفظ آن در مجموع بسیار شبیه بوده و گرامر آن چندان دشوارنیست و بسیاری از کلمات آن آشناست. اگر زبان مادریتان ایتالیایی باشد، کار به مراتب راحت تر است. اگر زبان مادری تان چینی باشد، احتمالا اصلا کار آسانی نیست.
موسسه دفاع از زبانهای مانتری کالیفرنیا،از زبان‎های بسیار آسان تا زبان‎های خیلی دشوار به چهار گروه تقسیم کرده است. این ارزیابی بر اساس تعداد ساعات مورد نیاز برای آموزش هر زبان صورت گرفته است.
۱) گروه اول : زبان‎های آفریقایی، دانمارکی، آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، نروژی، پرتغالی، رومانی، اسپانیایی، سوئدی، سواهیلی، تعداد ساعات مورد نیاز برای آموزش این زبان ۴۸۰ ساعت می‌باشد.
۲) گروه دوم: زبان‎های بلغاری، فارسی، یونانی، هندی، اردو، اندونزی، مالی است که ۷۲۰ ساعت برای آموزش آنها نیاز است.
۳) گروه سوم: زبان‎های بنگالی، چک، فنلادی، یهودی، لهستاین، نپالی، روسی، تایی، ترکی و ویتنامی است. ساعات مورد نیاز برا آموزش آنها ۷۲۰ ساعت می‌باشد.
۴) گروه چهارم : زبانهای عربی، چینی، ژاپنی، کره‎ای است . تعداد ساعات مورد نیاز برای آموزش آن‎ها ۱۳۲۰ ساعت می‌باشد.
ترجمه از: مریم ابدالی

https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikipedia_article_depth
https://meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias/fa
http://www.translated.net/en/languages-that-matter?sortBy=languages#results
http://never-theless.blogfa.com/post-41.aspx
http://iranica.blogsky.com/1391/04/24/post-10/
http://ezinearticles.com/?What-is-the-Hardest-Language-to-Learn
http://ezinearticles.com/?What-Makes-One-Language-Harder-or-Easier-Than-Another
http://www-personal.umich.edu/~wbaxter/howhard.htm


مقالات
سیاست
رسانه‎های دیجیتال
علوم انسانی
مدیریت
روش تحقیق‌وتحلیل
متفرقه
درباره فدک
مدیریت
مجله مدیریت معاصر
آیات مدیریتی
عکس نوشته‌ها
عکس نوشته
بانک پژوهشگران مدیریتی
عناوین مقالات مدیریتی
منابع درسی (حوزه و دانشگاه)
مطالعات
رصدخانه شخصیت‌ها
رصدخانه - فرهنگی
رصدخانه - دانشگاهی
رصدخانه - رسانه
رصدخانه- رویدادهای علمی
زبان
لغت نامه
تست زبان روسی
ضرب المثل روسی
ضرب المثل انگلیسی
جملات چهار زبانه
logo-samandehi
درباره ما | ارتباط با ما | سیاست حفظ حریم خصوصی | مقررات | خط مشی کوکی‌ها |
نسخه پیش آلفا 2000-2022 CMS Fadak. ||| Version : 5.2 ||| By: Fadak Solutions نسخه قدیم